Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų karšinimas (4)

QUOTE(Radvyle @ 2010 01 06, 23:24)
Užtenka palinkčiojimų. Paprastai, kai ligonis sunkiai kalba, klausimai būna su ats taip/ne, nors čia gal ir nuo notarės priklauso. Ir pasirašyti gali trečiasis asmuo (turi būti ne giminė) jei ligonis to padaryti negali. O kad reikia pažymos apie veiksnumą tai pirmą kartą girdžiu... Jei neveiksnumas nenustatytas - žmogus veiksnus. Notarė klausimais įvertina, ar jis yra normalios psichikos būklės ir supranta savo veiksmus. Būna, kad grįžta kitą dieną, jei nepavyksta susikalbėti dėl vaistų poveikio ar pan.

unsure.gif ,jo,mano mociutei-buvo lygiai tas pats.t.y.simptomai.iskviesta greitoji-i ligonine vezti atsisake....nes nustate-tulzies pusles akmenlige,nors tada,ji dar buvo samoninga,ir pati prasesi i ligonine.galvos jai neskaudejo,maude tik sona....siek tiek,bet ji jaute,kad kazkas ne taip....negalejo net isgert ,nei kasnio praryt-vemdavo istysai,ir net tada,kai net nebuvo kuom-nes nieko nevalgius ir negerus buvo-tiesiog net ziaugciojo jau tusciai,bet pati jautesi labai blogai,ir primygtinai prasesi i ligonine,o gyd.pasake-kad-tulzies jums tikrai neoperuos-del amziaus-jau,o padarius tyrimus-patys turesite ja parsivezti-niekas i ligonine neguldys,suleido vaistu kazkokiu,dar nospos...bet ir as pasirasiau,kad reikalaujame,kad butu vezama i ligonine-nes kelinta para-nieko nevalgo-o vemia,o kai nera kuom vemti jau-ziauriai ziaugcioja,ir jai blogai.tai tik su parasu,kad patys reikalaujame i ligonine-nuveze su greitaja,bet,kad pati tures gryzti -po tyrimu,nes i ligonine del tulzies akmenliges priepolio(ka ji nustate apziurejusi)-tikrai nepaguldys.vaziavau savo masina pati,paskui greitaja,tik uzsukau i snoro kioskeli(nes pinigu reikejo nusiimti is bankomato),tai greitaja radau jau prie lazdynuGPL,ir is namu mociute dar isejo savom kojom,iki greitosios,o kai atvaziavau-ji jau gulejo priemime ant vezimelio!!!!!!! blink.gif bandziau kalbint,stveriau uz rankos-nebekalba,rankos nevaldo normaliai...klausiu-kas-jai-dydytojas-iskart i exoskop-ten-nieko neranda,tada-ekstra pas neurologa-tas iskart-suregavo-greit i tomografija!!!!!!!o po to....reanimacija,... verysad.gif pasirodo-insultas blink.gif sake-ko delset,kai reanimacijoj,ji jau buvo prijungta prie aparaturos-viena puse-jau paralyzuota blink.gif ,prasedejau 4 valandas prie jos,o ten-exstra reanimacija-veze zmones po avariju...nebegalejo ten jos ilgiau laikyti,truputi atsigavusia-reanomoniliu-perveze i mickeviciaus ligonines reanimacija-vaziavau is paskos...dar,tiesa-buvau per tas 4 val sutikusi ta pacia gydytoja is greituskes,kuri tik su parasu-kad primygtinai prasome vezti,nuveze iGPUL,TAI ta nustebo-mane pamaciusi-sako-o kas jai-sakau inultas-reanimacijoj-taip nusistebejo blink.gif blink.gif ,oxo,sako bigsmile.gif ...net neitariau... gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif tokias gydytojas NORECIAU!!!!!!!!!!
ACIU DIEVUI,kad tai tik pradzia buvo,butu pora valandu uzdelsta-nebetureciau jau jos...
atsigavo,po triju men-intensyvios slaugos,po pusmecio rebilitacios nprivaciu masazisciu atsigavo,pradejo vaikscioti,atsistate beveik visos funkcijos,liko tik negryztamai pazeista dalis smegenu,bet gyventi,savim pasirupinti,tai jai netrukde,tik-atminties-nebeliko-prisimindavo viska-net savo vaikyste-bet neprisimindavo,ka sake pries kelias minutes,kas buvo vakar,ir pan,bet tai,jau nebebuvo taip svarbu. smile.gif
dabar jau praejo 6 metai -po to ivykio,jai-jau greit 90metu...atsiliepe viskas,prasidejo senatvine demensija,slapimo nelaikymas 60 proc.mazdaug,dar altshaimeris ...bet dar gyva thumbup.gif ,pati sugeba passimt nuostalo maista-ir sauksta iki burnos dasinest-t,y pavalgyt,siek tiek,kiek gali-daeina iki WC,bet eina thumbup.gif ,nesvarbu,kad pakol daeina-viska i pampersa padaro...nors to-nebesuvokia unsure.gif kalba dar samoningai,bet labai nenoriai-pastoviai-diena-nakti -miega-higienos igudziu-jokiu,bet dar-gyvena smile.gif
Atsakyti
[quote=besika,2010 01 07, 01:00
[/quote]

Nu jooo... Baisiausia, kad tokių istorijų ne viena ir ne dvi. Kai jau pradedi dažniau susitikinėt su medikais, kuriozų tik daugėja doh.gif Per tokius nublanksta ir gerieji, dorieji, kurių gi irgi nestinga 4u.gif

waja, aš apie tuos reikalus tikrai nieko neišmanau, bet, regis, notarams priklauso važiuot į namus - tik apmokėjimas jų paslaugų tada jau kitas.

desire, kabarksta, sveikos 4u.gif Kaip jums einasi?..

Beje, su Naujaisiais Metais jus visas 4u.gif Linkiu sėkmės, kantrybės, giedresnių nuotaikų 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alan: 07 sausio 2010 - 08:18
Alan, aciu uz rupesti. Jei aplamai, tai gerai jau tai, kad situacija ta pati. Siuo metu gal man daugiau reikia "slauges" blush2.gif Vis dar neatsigaunu nuo svenciu doh.gif Negalvokit, kad baliavojau savaite ir guliu paslika. Kazkodel bet kurios sventes sukelia stresa is anksto, o cia dar dvigubos. Gal del to, kad visas kruvis tenka vienai, o norisi ,kad visiems butu gerai. Man sventes buna po svenciu, kai surmulys praejes, maisto gaminti nereikia... Ai, ka as cia ne i tema doh.gif
Zinokit, niekaip negaliu susigyvent su dabartine mamos busena. Atrodo, kad tai kitas zmogus, nepazistamas. Kai visa gyvenima buvo darbstuole, tvarkinguole, audeja, mezgeja, kepeja ir t.t. Vis kritikuodavo kitus, kurie buvo apsileide, tinginiai, dabar pacia reikia per jega prausti, keisti rubus ir pan. Teoriskai suprantu, kad tai ligos pasekmes, bet kaip sunku tai matyti realiai (nesakau, kad man fiziskai sunku tai daryt). Prisimenu, anksciau ne vienam esu sakiusi, kad jau mano mama tai keliais sliaus, bet susitvarkys. Ir galvoju, neduok Dieve, negi ir as tokia galiu pasidaryt? Ir kai eilini karta ka pamirstu, pagalvoju- gal tai Alzheimeris? Bet niekas nuo to neapdraustas ir ne musu valioj tai pakeist.
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2010 01 07, 00:06)
Kad reikia pazymos,tai tikrai zinau,ir dar vieniems notarams uztenka seimos gydytojo pazymos,okiti reikalauja is psichiatro.Tai vat jei reiktu dabar psichiatro pazymos tai vel butu problema,mes jos nuvezt pas ji tikrai negalim,o pats psichiatras kazi ar i namus vaziuoja.Ir apskritai pastebejau kad ir notarai nelabai nori vaziuot i namus.

2007 m. pažymų nereikėjo. g.gif

O mūsų psichiatrė važiavo į namus konsultuot 4u.gif
Atsakyti
Pas mane nuotaikos geros, viskas gerai tiek darbe, tiek moksle, ir namuose. Negerėja, bet ir neblogėja. Vieni kitiems padedam, aš dažnai nuvykstu, išleidžiu senelį pasižmonėti ir pabūnu su močiute smile.gif
Dėl visų teisinių dalyku nieko nežinau, viską mamytė su dėde tvarko.
Kuo didžiausios sveikatos ir kantrybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2010 01 06, 23:06)
Ir apskritai pastebejau kad ir notarai nelabai nori vaziuot i namus.

Notarai (kaip beje, ir kunigai), ne visada turi laiko važiuot į namus. Juos reikia parsivežti. Sykį seniai, kai mums reikėjo laikino įgaliojimo, o ligonis buvo prikaustytas prie lovos (dėl fizinės negalios), darbo metu atsivežėm notarę taksi. Ji liepė nepaleisti taksi, kol baigs. Tai truko apie pusę valandos, skaitikliukas tiksėjo, ir atgal ji grįžo tu pačiu transportu, kuriuo atsivežėm. Taip kad yra ir tokia galimybė (jei mieste).
Atsakyti
QUOTE(Simense @ 2010 01 07, 20:43)
Notarai (kaip beje, ir kunigai), ne visada turi laiko važiuot į namus. Juos reikia parsivežti.

Arba notaro padėjėjos važiuoja. Galima vežtis ir savo transportu, taxi jau darosi prabangos prekė 4u.gif
Atsakyti
mes mamai irgi vezem notara kadangi ji nevaikcioja( pries du metus )jokios pazymos nereikalavo tik suderinom laika
Atsakyti

Labas rytas,

et, merginos, nežinau kaip jūs, bet man jau negerai kažkas-namie pastovi įtampa, man pačiai pasunkėjo migrenos priepuoliai. Nu nesugebu aš susitaikyt ir gana. Nesugebu atsakyt į tuos pačius klausimus diena iš dienos. Susierzinimas pastovi mano būsena. Tas dėmesio reikalavimas irgi nenormalus jau darosi. Nu negaliu aš prie jos visą dieną sėdėt. Ar tai reiškia, kad pavargau, ar jau važiuoja stogas g.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2010 01 09, 08:17)
Labas rytas,

et, merginos, nežinau kaip jūs, bet man jau negerai kažkas-namie pastovi įtampa, man pačiai pasunkėjo migrenos priepuoliai. Nu nesugebu aš susitaikyt ir gana. Nesugebu atsakyt į tuos pačius klausimus diena iš dienos. Susierzinimas pastovi mano būsena. Tas dėmesio reikalavimas irgi nenormalus jau darosi. Nu negaliu aš prie jos visą dieną sėdėt. Ar tai reiškia, kad pavargau, ar jau važiuoja stogas  g.gif

Stiprybe tau,tikrai zinau sunku.Man tai irgi labai daznai buna ,kad bunu pikta ant visko ,ant savo tokio gyvenimo.Nors izeme sulysk gyvas.Okai salia to visko ,dar kokios problemos seimoj iskyla,tai rodos viskas,jau nebepanesiu.Jau apie save galvot tai neber kada.Jezau,kaip noriu nors trumpam pagyvent taip ,kad kazkas manim rupintusi. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2010 01 09, 07:17)
Labas rytas,

Ar tai reiškia, kad pavargau, ar jau važiuoja stogas  g.gif

Pavargai, be abejo, pavargai. Tau pačiai jau reiktų pagert bent jau B grupės vitaminų. O gal ko ir stipresnio jau. Ir ar negali kas tavęs pakeist bent kelioms valandoms per dieną?.. Kad galėtum pasibūt pati su savim?.. Žinau tą būseną tavo dabartinę - prieš kelis metus pati tokia buvau. Tada brolis susizgribo ieškot slaugės, nes išsigando, regis, nejuokais. O jei tu atgultum, kas rūpintųsi ligone?.. g.gif Tikiuosi, taip nenutiks, bet jeigu?..
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Nu siaubelis, kaip jums sunku, skaityt neįmanoma verysad.gif Vežat, kaip tas arklys vėžimą unsure.gif
Man tai kol kas viskas įprastai, nieko blogo, nieko labai gero. Visa laimė, kad yra tėvukas, jis ir sėdi prie jos visą parą, aš tik apšokinėju, visokius darbus kai reikia padaryt, o šnekina jisai, jiems abiems linksmiau, o man lengviau blush2.gif
Atsakyti