Įkraunama...
Įkraunama...

Epidūrinė nejautra

gimdžiau su epidūru,ir visiškai nesigailiu,nors šiaip gimdymas nebuvo sunkus,bet bent jau sarėmiai nenukankino,kiek jutau jų tai užteko,kai padarė nejautrą sarėmių visiškai nejutau thumbup.gif ir kai reikėjo stumti,buvau nenukamuota ir turėjau daug jėgų,ir nugara visai neskaudėjo mirksiukas.gif
Atsakyti
As visa laika, net kai nebuvau nescia, sakiau, kad jei tik bus galima gimdysiu su epiduriniu nuskausminimu. Kol buvo imanoma kenteti, neprasiau vaistu, taciau po astuoniu valandu saremiu jau nebeturejau daugiau jegu, norejosi poilsio, nes atvia=iavau nakti ir buvau beveik be miego. Gimdymas nusimate ilgas, nes per ta laika atsidarymas buvo tik du cm. Po epidurinio nuskausminimo viskas pasikeite: pailsejau, ir kaklelis eme atsidarineti sparciau, tad jei ne moteru klyksmai uz sienu is vis buciau pamirsusi kad gimdau. Gavau tris dozes vaistu, o paskui dar apie pusantros valandos pakentejau, nes vaistu nebeleido, kad neslopinti mano pojuciu. Jauciau nora stumti, bet sis skausmas buvo daug lengvesnis nei saremiu skausmai, o be to buvau pailsejus.
Pagimdziau be plysimu, be kirpimo ir nugaros skausmo nejauciau nei ta pacia diena nei kada veliau.
Tiesa, nors apie epidura ir jo poveiki zinojau nemazai (esu studente medike) ivedus kateteri ir suveikus vaistams, buvo apemes baimes jausmas, ar nepakenksiu vaikuciui, tad nieko keista kad dauguma moteru baiminasi.
Atsakyti
Visu nestumo laikotarpiu galvojau gimdyti naturaliai. Bet gimdziau su skatinimu, po dozes morfijaus (nes jau netekdavau samones is skausmo), manes niekas labai jau ir neklause ar as noriu epiduro, vyras tik uzsimine gydytojai kad darykit ka norit, bet as jau nebegaliu i ja taip besikankinancia ziureti wub.gif wub.gif Niu tai va, nes po 12 valandos saremiu tebuvo atsidare vos 2 cm. Tai po nuskausminimo, man suleido ir raminanciu, tai as net uzmigau kelioms valandoms, pazadino, kai jau reikejo stumti, Tiesa as plysau ir vaikeli su vakumu istrauke, nes pati nesugebejau istumti, o ir didelis buvo 4.3 kg. Bet nugaros visai neskaudejo schmoll.gif schmoll.gif . ir dabr visus maziukus tik su epiduru gimdysiu!!! user posted image ir visoms mamoms patariu! Nesikankit!!! O kam?
Atsakyti
Aš pirmą vaiką gimdžiau su epidūru o antrą be jo, bet tik todėl kad buvo per vėlu jį daryt. Iš pirmo gimdymo tik geriausi prisiminimai, jokių plyšimų nebuvo, vaikas gimė nepridusęs, ir jokių nugaros skausmų nejaučiau nei gimdymo metu, nei kada nors vėliau. O antras nors ir gimė natūraliai, bet daug sunkesnė gimdymo eiga buvo... Aš tik už epidūrą. thumbup.gif
Atsakyti
Aciu mamytes uz pasisakymus 4u.gif Man dar du menesiai iki gimdymo,bet jau pradedu nerimauti.Mano gydytojas,kai paklausiau apie epidurine nejautra,atsake tik tiek...."bandysim naturaliai,o jei matysim,kad neiskenti darysime epidura." g.gif
Atsakyti
kiek kainuoja ep.nejautra?
Atsakyti
as gimdziau su epidurine nejautra. ir galiu pasakyti kad gimdymas mano pats graziausias prisiminimas, tai buvao tiesiog svente!!!! nuotaika visa laika puiki nes epiduras padeda atsipalaiduoti, stumiau su sypsena veide, istumiau per 10min, neplysau ir net paskui labai gerai jauciausi ir pati net vaikscioti galejau!!! o tos kurios bijo nejautros nes bijo kad skaudes kai durs i stubura, tikrai nebijokite nes pries durdamas i stubura anestezistas padaro vietine nejautra, tai gi kai duria adata i stubura nieko nejauti! o nugaros skausmas priklauso nuo moters fiziologijos, vienoms su nejautra skauda kitoms ne, kitoms naturaliai gimdzius skauda kitoms ne...ir dar tikriausiai nuo gydytojo kompetencijos! labai rekomenduoju susitikti su gydytoju pries gimdyma kad paaiskintu viska kaip vyks ir kaip atliekama nejautra ir koks jos poveikis! as gimdziau prancuzijoj, kur epiduras jau nenaujiena jau naudojamas 20metu taigi, gydytojai tikrai profesionalai...ir viska daro pagal moters pageidavimus, jei nori gali vissai nieko nejausti jei nori gali jausti saremius tik skausmas aisku pakeliamas..;zodziu viskas priklauso nuo moters!!!
sekmes ir pries gimdydamos susirinkit visa informacija, nes dazniausiai bijome to ko nezinome!
Atsakyti
As irgi kol buvau nescia galvojau kad gimdysiu tik su epiduriniu.Paskui paskaicius visko ir gero,ir negero apie nejautra nusprendziau darytis tada kai nebegalesiu kentet arba ilgai gimdysiu.Bet atsitiko taip kad pagimdziau kazkur per 2 val.,o ir tie saremiai nebuvo tokie skausmingi,tai nieko ir nesidariau.Ir dabar labai dziaugiuosi kad pagimdziau pati lengvai ir greitai,ir gana neskausmingai biggrin.gif
Papildyta:
Ir beje antra kai gimdysiu tai irgi tik be vaistuku.Nu bet aisku nesu garantuota kaip bus,gal ir prireiks epidurinio biggrin.gif
Atsakyti
mano gimdyme taip pat buvo naudojama epidurine nejautra,bet nieko gero negaliu apie ja pasakyti.kankinausi beveik 13val.daktaras pats stebejosi,kaip man ji nieko nepadejo.per visa laika tai gal kokia val ir buvo kai skausmas buvo mazesnis,bet visu kitu metu kankinausi.
Papildyta:
QUOTE(laimulia @ 2006 03 13, 02:13)
kiek kainuoja ep.nejautra?

Mes tai daveme tam daktarui po to i kiseniu 100lt uz epidura.Mums taip patare mano daktaras pas kuri gimdziau.
Atsakyti
Visą laiką tik ir masčiau apie epidūrinį nuskausminimą, nes manau kad mamoms skausmo visą gyvenimą tikrai užteks, todėl....kai atvykau į klinikas staiga ir 1,5m4n anksčiau ir išgirdau gimdykloje, jog nuskausminamiesiems nėra net laiko, labai išsigandau.
Skaudėjo, bet viskas įvyko greitai ir tai galima buvo ištverti.
Jei gimdysiu antrą kart, tikrai rinksiuosi nuskausminamuosius.
Atsakyti
as gimdziau ne lietuvoje (airijoje) ir man taip pat taike epidiurine, kuria as buvau labai patenkinta.is pradziu kentejau skausmus, kol gimda atsivere 5cm ir tada jau nusprendziau epidiurine durtis( man seseles ir pabreze, kad labai gerai jog islaukiau tiek , nes jei buciau isidurusi anksciau epidurine gali praiilginti laika). buvo taip gera gimdyti thumbup.gif . sedejom su vyru maloniai snekuciavomes ir laukeme vaikucio biggrin.gif kai reikejo stumti sukiaupiau visas jegas ir dukryte labai greitai pasirode. zodziu pasakiau vyrui, kad galeciau ir desimt taip gimdyt tongue.gif pasaka, o ne gimdymas. tiesa reiktu pridurti, kad airijoje sie nuskausminamieji yra nemokamai.O nugara siek tiek skaudejo tik pirmaji menesi.
Atsakyti
Gimdžiau su epidūrine nejautra, Antakalnio klinikose. Labai geras anesteziologas pasitaikė - puikiai nutaikė kiekius, kad skausmo nejaučiau - na, lbai nedidelį, lyginant su tikruoju - o sąrėmius jaučiau; ir kai stumti reikėjo, dar veikė nejautra, tad skausmas nebudo didelis, nors puikiausiai mažiuką savo išstūmiau - greitai ir nebaisiai.
Gimdydama ir žurnalus pavarčiau, ir mobiliuoju pašnekėjau, ir su vyru plepėjau - aišku, nebuvo taip, kad nieko nejauti, yra toks skausmelis, bet visiškai kontroliuojamas, nebaisus.
Tiesa, kelias valandas po to ant kojų nepastovėjau - viskas buvo aptirpę; ir kilo problemų šlapintis bandant - jauti, kad pūslė pilna, o nieko padaryti negali (baisus jausmas); bet pasak gydytojų, taip gali būti ir ne nejautros, t.y. tai dėl gimdymo proceso.
Nugaros po to man neskaudėjo.
Aš tik už epidūrinę thumbup.gif
Atsakyti