Įkraunama...
Įkraunama...

Epidūrinė nejautra

abu vaikus gimdziau be jokiu intervenciju ir nesigailiu, viska jutau, viska zinau ir zinau kiek galiu iskest wink.gif manau, kad naturaliai gimdyt yra geriau, nors su nuskausminimu modernu ir mamai gal ramiau.. bet pasitaikant nors ir kazkokiam procentui nelaimiu, negi gali garantuot kad tai nebusi tu?
Atsakyti
gimdziau su epiduru - jei per tiek laiko nepajauciau salutiniu poveikiu, tai manau jau ir nebepajausiu tongue.gif
Atsakyti
As nei uz nei pries!

Pati norejau gimdyt be epiduro, bet kai niekas neatsidarinejo ir reikejo skatint tai jau suabejojau ar verta kentet, tad ir emiau vaistukus.
Dabar dar jauciu nugaroj skausma, bet tai normalu, nes taip gali but ir daukam buna, apie kitas komplikacijas nemastau... nes jos tikrai retos. rolleyes.gif

Aplamai kai jau esi ten, nebeidomu kas bus ar ko nebus, darai tai kaip tau tuo momentu geriausia!!!!

thumbup.gif
Atsakyti
As gimdziau su epiduru. Kaifas, thumbup.gif palyginus su saremiais, kurie buvo be jo !!!
Pries taikant nejuatra gavau pasirasyti, kad supazindinta su pasekmemis ir nejautros rizikomis. Bet viskas buvo labai profesionalu - ir anesteziologe gerai pataike ivest kateteri (o galva ir skauda tada, jei negerai iveda kateteri (paklaida =/- milimetrai ten...) ir po to skiriasi nugaros smegenu skystis).

Nejauciau tik skausmo, pilvas buvo apmires. Kojas valdziau puikiai.
Pabaigoje nebuvo suleista vaistu doze, kad galeciau stangintis. Pagimdziau be plysimu ar kirpimo. Stumimo metu leido vaistus, kurie nuskausmino velesnius tarpvietes skausmus.
Is kart gimus vaikeliui skausmas negrizo net ir kita diena.

Kita karta net neabejociau rinktis ar ne apidura... Ir melsciaus, kad viskas taip pat pavyktu...
Atsakyti
gimdziau su epiduru. nugaros skausmo nera visiskai, bet praejus kelioms savaitems baisiai pradejo berti kojas, niezti nerealiai, neusidraskau iki kraujo. pasakykit jus man, ar tai gali buti kazkoks epiduro poveikis ar kazkas kito? vis neprisiruosiu neuiti pas daktarus pasikonsultuoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(NaiLi @ 2007 09 20, 10:45)
gimdziau su epiduru. nugaros skausmo nera visiskai, bet praejus kelioms savaitems baisiai pradejo berti kojas, niezti nerealiai, neusidraskau iki kraujo. pasakykit jus man, ar tai gali buti kazkoks epiduro poveikis ar kazkas kito? vis neprisiruosiu neuiti pas daktarus pasikonsultuoti unsure.gif

Netikiu, kad tai turi ka nors bendro su epiduru schmoll.gif
Atsakyti
As i gimdymo namus atvaziavau su 8 cm atsidariusiu gimdos kakleliu ir man gydytoja pasiule daryti epidura. As paklausiau ar reikia,o ji sako kam kankintis? tai ir padare. Tada dingo saremiai,kokias 3 val dar laukem,o po to Ceazaris. Jo metu baisiai nutirpo viena ranka,as jos po operacijos dar 3 val nejauciau. Nors ja praejo 5 metai,vis tiek si ranka yra silpnesne. Siuo metu laukiuosi,tai kalbejau su savo gydytoja(aisku kita),tai sake.kad tokiais atvejais kai kaklelis tiek atsidares niekas epiduro nebedaro. Ir man tikriausiai i stubura buvo suleista per didele doze vaistu. Ir tai vadinasi epidurinio nuskausminimo komplikacija. Ir tokie dalykai vyko susitarus su gydytoja,kad priims gimdyma uz pinigus.
Gerai kai viskas gerai,bet gali buti ir kitaip... Reikia labai gerai pagalvoti ar verta...
Antra vaikeli bandysiu pati gimdyti,jei viskas gerai,nebenoriu nei epiduro,nei Cezario... Tik,kad jau nebe viskas nuo manes priklauso.
Atsakyti
QUOTE(NaiLi @ 2007 09 20, 11:45)

nemanyciau kad tai epidiuro kalte schmoll.gif man po gimdymo buvo uzejusi baisi alergija-kojas niezejo-kasiau iki kraujo,kentejau ir vel kasiau doh.gif kol atradau saltini-arbata maitinancioms(hippo)pasirodo esu alergiska sudetinem dalim-itariu kad melisai.nustojau gerti arbata ir po keleto dienu alergija eme trauktis.patyrinek maista/gerimus kuriuos vartoji,galbut ir tu atrasi priezasti.sekmes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, as irgi gimdziau su epiduru, nes nebuvo kitos iseities (ja dare, kad atpalaiduot raumenys, pagreitint gimdyma, nes neatsidarinejo kaklelis). I nugara dure kelis kartus, nes anesteziologas neiskarto pataike doh.gif PO to jauciausi kaip pleze: guli, saremiai eina, o tu juos stebi tik tame aparaciuke biggrin.gif raumenys puikiai atpalaidojo, pagimdziau labai greitai, tad tas epidurinis savo tiksla kaip ir pateisino smile.gif Nejautra nustojo veikti pries pati gimdyma, tad stumiau, puikiai valdydama savo kuna. Kai vaikelis gime, nejautra pakartojo ir uzsiuvo. Kai gimdziau placenta jau nieko nejutau, tai buvo sunkoka. man sako stumk!. o as net nezinau kaip stipriai as stumiu. Net nezinau kaip vaika pagimdyciau, jei epidurinis dar veiktu g.gif
PO to nutirpo kojos, jas jutau, bet visiskai negalejau valdyti (nei pajudint, nei pakelt). Bet ryte jau galejau vaikscioti smile.gif Nugara skaudejo pora dienu, taip pat slaunys (bet ant ju pastebejau daug melyniu, matyt taip stipriai stumiau). Po to skausmai aprimo ir jauciausi gerai. Tiesa, veliau, kai keiciau sauskelnius palinkusi virs vaiko, nuo skausmo net negalejau issitiest. Bet man atrodo, kad tai ne epidurines nejautros pasekme, o greiciau per didelis kruvis nugarai, nes tuos skausmus daug mamyciu jaucia.
dabar jauciuosi puikiai, apie gimdyma nuo pat pradziu buvo tik malonus prisiminimai, tad galbut, jei gimdyciau antra karta, tai vel prasyciau nejautros. Nors galbut ir noresiu pajusti, kaip "atrodo" tas tikras gimdymas su tikrais skausmais biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes,

gimdziau pries dvi savaiteles, einant i gimdyma buvau nusiteikusi laukti tol kol viskas bus proto ribose, o jei neiskesiu darytis epidurine nejautra. Kadangi po 5 valandu saremiai vis dar buvo vangus, o vandenys jau buvo nubega, man pastate skatinamuju laseline. Tada saremiai zymiai suintensyvejo, o ir skausmas pasidare tikrai nemalonus. Kai jau visai kojos eme drebet paprasiau, kad padarytu epidurine nejautra. Kai atejo mano eile nejautrai, man jau buvo atsidare beveik 7 cm, siaip sake epidura daro tik iki 5 cm, bet as tikrai labai prasiau, kad man padarytu, nes truko jegu. Tai kadangi pirmas gimdymas, tai padare epidura. Galejau gera pusvalandi atsipusti, o tada jau ir prasidejo stumimas, pries stumiant buvo uztirpe viena koja, bet ja greit atleido ir tikrai viska jutau. Niekas neplyso, pati pagimdziau, svarbiausia buvo klausytis ka sako akusere ir viska daryti pagal jos nurodymus.
Labai dziaugiuosi, kad galejau pagimdyt musu angeliuka ir sekanti vaika kai gimdysiu tikrai is karto darysiu epidurine nejautra, kad tureciau pakankamai jegu pabaigai.
Si karteli jei ne epidura, net nezinau kaip buciau isstumus g.gif
O del epiduros pasekmiu, tai tikrai jokiu...po to geriau daug skysciu, kad galva neskaudetu. O nugara jei ir kam skauda tai tiktais del pasikeitusios apkrovos, epidura cia tikrai nieko deta.
Tai va mieliosios, niekam nepersu savo nuomones, bet nuosirdziai patarciau gimdyti su epidurine nejautra, nes ji taikoma visam pasauly ir siame amziuje tai yra visiskai normalu ir yprasta. Tikrai nemanau, kad verta kankintis ir kesti skausma, juk ir kai ivairias operacijas atlieka, duoda pilna arba nepilna narkoze, niekas nepjausto nemarintu vietu cool.gif
Jusu teise rinktis, bet jei gimdot pirma karta - siulau pasidaryti epidurine nejautra tongue.gif
Atsakyti
Pirmąją dukrą prieš 12 metų gimdžiau be epidūro. Dar ir dabar pamenu ta žiaurų skausmą, kurį teko iškęst. Kentėjau vos ne para, nes nesidarė gimdos kaklelis, paskui pastatė lašelinę, tik tada pagimdžiau. Antrą vaikutį gimdžiau šiemet. Ir net nebeabejojau jog gimdysiu su epidūru. Skausmo paskutinį pusvalandį pakanka ir su epidūru mirksiukas.gif Žinot galiu pasakyt dabar, jei su epidūru tai dar kelis gimdyčiau, nes tai nesulyginami dalykai, o palygint tikrai turiu ką, galečiau knygą apie tai parašyt biggrin.gif
Tačiau patarimas prieš renkantis epidūrą: apie tai kuo daugiau apsišviest, pasirinkt tikrai gerą anesteziologę, ir nusiteikt pačiai kuo ramiau. Tada viskas bus čiki, tada gimdymą atsiminsit kaip nuostabų mažylio atsiradimą, o ne skausmo jūrą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(little_honey @ 2007 08 30, 12:39)
Tik cezari pjuvis, kiek zinau, atliekamas ne su epidurine nejautra, o su spinaline cool.gif

Nebūtinai mirksiukas.gif

QUOTE(NaiLi @ 2007 09 20, 10:45)

Tikrai manau, kad epidūras čia niekuo dėtas.

QUOTE(Noiraa @ 2007 09 20, 14:44)
As i gimdymo namus atvaziavau su 8 cm atsidariusiu gimdos kakleliu ir man gydytoja pasiule daryti epidura. As paklausiau ar reikia,o ji sako kam kankintis? tai ir padare. Tada dingo saremiai,kokias 3 val dar laukem,o po to Ceazaris. Jo metu baisiai nutirpo viena ranka,as jos po operacijos dar 3 val nejauciau. Nors ja praejo 5 metai,vis tiek si ranka yra silpnesne.  Siuo metu laukiuosi,tai kalbejau su savo gydytoja(aisku kita),tai sake.kad tokiais atvejais kai kaklelis tiek atsidares niekas epiduro nebedaro. Ir man tikriausiai i stubura buvo suleista per didele doze vaistu. Ir tai vadinasi epidurinio nuskausminimo komplikacija. Ir tokie dalykai vyko susitarus su gydytoja,kad priims gimdyma uz pinigus.
Gerai kai viskas gerai,bet gali buti ir kitaip... Reikia labai gerai pagalvoti ar verta...
Antra vaikeli bandysiu pati gimdyti,jei viskas gerai,nebenoriu nei epiduro,nei Cezario... Tik,kad jau nebe viskas nuo manes priklauso.

Šiaip prie 8 cm epidūrą galima daryt. Jo nedaro dažniausiai dėl to, kad gydytojai nenori, nes jiems didesnė atsakomybė tenka, kai gimdyvė pvz. nejaučia sąrėmių po epidūro. O jūsų atveju, tai manau, kad visiską grybą supjovė anesteziologas. Aišku, labai gaila, kad taip atsitiko.
Atsakyti