man skatino baisiom dozem, vandenys nubege, o veikla-silpna, tai kai suleido vaistukas, gimdykla prasviesejo ne tik man, bet ir vyrui
man dare epidurine, ir resu labai patenkinta, nes tikrai nebuciau iskentusi skausmu, buvo gal tik 4cm atsidarymas, o as jau su dievais kalbejau ir haliucinacijos buvo nuo skausmo, kai padare epidurine, pagaliau galejau pailseti, labai pagreitino gimdyma, pagimdziau per dvi stangas, viska jutau, isskyrus skausma. cia gal nuo anesteeologes priklauso, kaip padaro? mazius gime 10/10 pagal apgar. nugara iki siol skauda po gimdymo, bet mano draugei be epiduro skaudejo iki jos leliui sukako metukai, manau tai ne epiduras kaltas del skausmu, kuriais cia dauguma skundziasi, o del to kad ir vezimus tampom, ir maziukus, ir maudom, susilenkusios, del to ir skauda, dazna svorio prieauga ir pan.
suplysau ir siuvo, bet gyd sake taip ar kitaip butu tas pats, kadangi labai ilgas ir siauras standus kaklelis buvo.
jei kada gimdyciau antra leliu- tik su epiduru
suplysau ir siuvo, bet gyd sake taip ar kitaip butu tas pats, kadangi labai ilgas ir siauras standus kaklelis buvo.
as dziaugiuosi, kad dare epidura vgn dare vedeja todel labai super viska padare, saremiu nejauciau nuo 4 cm., iki 10 kai jau teko stumti...siaip viskas ok, kirpo, nes mazute ejo su sulenkta po galvyte rankyte, taciau viskas ok. Manau reikia realiai vertinti situacija, jeigu skausmo slenkstis labai aukstas kam kankintis? kad po to pati nepagimdytum? nesamone...o nugara skauda, taciau ne nuo epiduro, o nuo nestumo, nes tiek menesiu nesiojom pilviuka, o dabar nesiojam savo kukuliukus...
gimdziau su epiduru
jei dar kada teks gimdyti tai tik su epiduru. galejau pailset pries pacia sunkiausia gimdymo dali
vaikas pasirode po dvieju stumimu. pries gimdyma as ilgai galvojau ar verta daryt epidura nes daug buva girdejus apie nugaros ir galvos skausmus, bet rizikavau ir jokio nugaros ir galvos skausmo nebuvo, galejau ramiai dziaugtis savo mazyliu.
Kai atvažiavau i gimdimo namus tai gimdos kaklelis buvo jau atsidares 3cm skausmai buvo, bet galima kenteti nuo vienuolikos iki 3val ryto atsidare tik 1 cm o skausmai buvo tokie kad šnekėti jau nebegalėjau -gulėjau susirietus kaip ežiukas isikandus kaldra ir skičiavau sekundes kad baigsis skausmas, tada atejo daktars ir klausė kaip aš ar galiu kentėti, o sakau kada gimdysiu na su tokiais atsidarimais tai gali ir para praeiti sakau darykit epidura daugiau nebegaliu, kaip as džiaugiuosiu kad ja pasidariau jokio šalutinio poveikio nebuvo jei tektu gimdyti antra tai is kart daryčiau net negalvočiau kam mums tuos skausmus kęsti jei yra nuskausminamieji
o man epiduras visai nepadejo
,visus skausmus jauciau,matyt negerai suleido,ir taip vos is trecio karto pataike,ziauriai nepatiko man
As pirma vaika gimdziau su epiduru, nes kaklelis sunkiai atsidarinejo ir skatino, tai vos pora valandu istveriau, o poto jau su angelais snekejaus. Tai kai padare epidura, tai ir pamiegojau ir pailsejau per tas penkias valandas iki stumimo. Nelabai jutau saremius per stumima, nes vaistai veike, tik ziauru tempima, bet gydytojas su akusere pasakydavo, kada stumt, tai ir stumiau. ir per kelis stumimus gime mazius. Jokiu neigiamu pasekmiu nebuvo. Nei skaudejo nugaros, nei galvos, nieko. Be to, kirpo tarpviete, tai net nejutau, kada siuvo, tik vyras pasakojo veliau, kada ir kaip ten ta padare.
Antra dukryte gimdziau naturaliai, nes viskas vyko nerealiai greit (pagimdziau per 3 valandas). Iki kaklelio atsidarymo kazkur iki 8 cm, skaudejo, bet visai pakenciamai, dar ir nusisypsot ir pasijuokt sugebedavau. Tai pasidaviau gydytojos ikalbejimui nesidaryt epiduro. Savo tokio sprendimo pasigailejau tik pabaigoje, kai kaklelis atsidare iki 8 cm ir prasidejo stangos. Skausmas buvo nerealus, niekada tokio dar nebuvau patyrus, rekiau, klykiau ne savo balsu kaip parselis ant visos ligonines. Nelabai isejo klausyt gydytojos ir akuseres, kada stumt, kada ne. Nes jau buvau kazkur toli toli..., tik meldziau pjauti ir istraukti ta vaika man...Bet kai viskas baigesi ir skausmas pasimirso (kai pagalvoju, jis truko gal tik 10 min, gal siek tiek daugiau), tai tikrai dziaugiuosi, kad nesidariau sikart as to epiduro. Ir akusere po gimdymo, kai likom tik dviese, puse lupu prasitare, kad ner labai gerai tas epiduras, nors niekas apie tai garsiai nekalba. Beje, nugara po antro gimdymo man net kelias dienas skaudejo. Tai drisciau ir as prisideti prie nuomones, kad ne nuo epiduro ta nugara skauda.
Taigi, jei gimdyciau 3 vaika, tai tikriausiai surizikuociau gimdyt be epiduro. Bet gimdancioms pirma karta, ypac jei veikla leta, patarciau nebijot ir rinktis si nuskausminimo buda
Antra dukryte gimdziau naturaliai, nes viskas vyko nerealiai greit (pagimdziau per 3 valandas). Iki kaklelio atsidarymo kazkur iki 8 cm, skaudejo, bet visai pakenciamai, dar ir nusisypsot ir pasijuokt sugebedavau. Tai pasidaviau gydytojos ikalbejimui nesidaryt epiduro. Savo tokio sprendimo pasigailejau tik pabaigoje, kai kaklelis atsidare iki 8 cm ir prasidejo stangos. Skausmas buvo nerealus, niekada tokio dar nebuvau patyrus, rekiau, klykiau ne savo balsu kaip parselis ant visos ligonines. Nelabai isejo klausyt gydytojos ir akuseres, kada stumt, kada ne. Nes jau buvau kazkur toli toli..., tik meldziau pjauti ir istraukti ta vaika man...Bet kai viskas baigesi ir skausmas pasimirso (kai pagalvoju, jis truko gal tik 10 min, gal siek tiek daugiau), tai tikrai dziaugiuosi, kad nesidariau sikart as to epiduro. Ir akusere po gimdymo, kai likom tik dviese, puse lupu prasitare, kad ner labai gerai tas epiduras, nors niekas apie tai garsiai nekalba. Beje, nugara po antro gimdymo man net kelias dienas skaudejo. Tai drisciau ir as prisideti prie nuomones, kad ne nuo epiduro ta nugara skauda.
Taigi, jei gimdyciau 3 vaika, tai tikriausiai surizikuociau gimdyt be epiduro. Bet gimdancioms pirma karta, ypac jei veikla leta, patarciau nebijot ir rinktis si nuskausminimo buda
QUOTE(blondinatore @ 2008 01 26, 04:59)
man dare epidurine, ir resu labai patenkinta, nes tikrai nebuciau iskentusi skausmu, buvo gal tik 4cm atsidarymas, o as jau su dievais kalbejau ir haliucinacijos buvo nuo skausmo, kai padare epidurine, pagaliau galejau pailseti, labai pagreitino gimdyma, pagimdziau per dvi stangas, viska jutau, isskyrus skausma. cia gal nuo anesteeologes priklauso, kaip padaro? mazius gime 10/10 pagal apgar. nugara iki siol skauda po gimdymo, bet mano draugei be epiduro skaudejo iki jos leliui sukako metukai, manau tai ne epiduras kaltas del skausmu, kuriais cia dauguma skundziasi, o del to kad ir vezimus tampom, ir maziukus, ir maudom, susilenkusios, del to ir skauda, dazna svorio prieauga ir pan.
Mano lygiai lygiai tokia pat istorija - viens prie vieno, ir as , jei gimdysiu antra, tai tik su epiduru
Na as ir manu kas be epiduros buciau nepagimdziusiu kadangi pati jau labai smulki ir pilvo nieko nebuvo tai visi galvojo kad maze bus labai jau smulki, bet deja ji gime beveik 4 kg ir manes net nekirpo tai jai tektu gimdyti antra tai tik su epidura
Man buvo 4 cm atsidarymas, o jokiu skausmu nejutau. Dar mieste su vyru sokolo karsto suvalgem pries vaziuojant pas ginekologa konsultacijos. Manes is ligonines nebepaleido, nes buvo virs 4 cm atsidarymas.. Seseles ir daktaras vis klause ar jauciu apsitraukimus, o as tik peciai guztelejau.. Nieko nejauciau. Tik veliau pradejo spazmai imti. Pralaukiau 4 val be epidurinio, o veliau man suleido maza doze anastetiku. Gime per 6.36 val. Nejauciau skausmo, bet kai atejo laikas stumti, as jau turejau pilna raumenu kontrole.
Pagal Apgar skale ivertinimas buvo 9/10 ir epidurinio nejautra visiskai praejo po keliu valandu be pasaliniu efektu.
Pagal Apgar skale ivertinimas buvo 9/10 ir epidurinio nejautra visiskai praejo po keliu valandu be pasaliniu efektu.
Visas savo nesekmes suverciu epidurui ir Cezariui. Planavau gimdyti naturaliai, bet kaklelis neminsktejo ir neatsidarinejo.
* Po "viskam" jutausi "atsijungus" nuo realybes 3-4 dienas.
* Kaltinau save, kad gimdziau ne pati.
* Daug verkiau.
* Jautrumas man ir siaip sioks toks budingas, bet po gimdymo jis tape "hyper padidintas".
* Dingo apetitas, todel sunkiai gaminosi pienas.
* Atsiradus 2 sav. pienui, del mano nevalgumo, jis tapo kazkoks meslvas, vandeningas. VAlgiau be meiles is "reikalo", todel ir viskas atsispindejo piene
* Nugaros skausmai.
* Uzmarsumas, issiblaskymas totalus
* Galva skaudedavo ir pries nestuma, bet dabar tas skausmas kitoks, kazkoks gilesnis
Gal uzteks?
Pamazu atsigaunu.
* Daug verkiau.
* Jautrumas man ir siaip sioks toks budingas, bet po gimdymo jis tape "hyper padidintas".
* Atsiradus 2 sav. pienui, del mano nevalgumo, jis tapo kazkoks meslvas, vandeningas. VAlgiau be meiles is "reikalo", todel ir viskas atsispindejo piene
* Nugaros skausmai.
* Galva skaudedavo ir pries nestuma, bet dabar tas skausmas kitoks, kazkoks gilesnis
Gal uzteks?
QUOTE(Faustikas @ 2008 02 12, 16:42)
Visas savo nesekmes suverciu epidurui ir Cezariui. Planavau gimdyti naturaliai, bet kaklelis neminsktejo ir neatsidarinejo.
* Daug verkiau.
* Nugaros skausmai.
Gal uzteks?
Pamazu atsigaunu.
* Daug verkiau.
* Nugaros skausmai.
Gal uzteks?
Nieko,kai pagimdysii antra, bus vien tik pliusai,nes patirtis ir motinystes jausmas nugales viska lengvai