man tai ji nesuveike, kazkaip i virena sona labiau padare, tai po to kuri laika jautesi kad desine kuno puse kazkokia keista. bet dabar praejo. nugara skauda tai del to kad reikia lankstytis ir ensiot vaika, o galva - del to kad neissimiega mamos... tai va as irgi manau kad tie skausmai tai tikrai mitas. bet antra bandysiu gimdyt be epiduro, nes man nezinia del ko, ar kad pervargau (labai ilgai truko gimdymas), ar kad skatinamuosius leido, ziauriai skaudejo...
QUOTE(saturno_sesely @ 2008 01 07, 16:25)
man tai ji nesuveike, kazkaip i virena sona labiau padare, tai po to kuri laika jautesi kad desine kuno puse kazkokia keista. bet dabar praejo. nugara skauda tai del to kad reikia lankstytis ir ensiot vaika, o galva - del to kad neissimiega mamos... tai va as irgi manau kad tie skausmai tai tikrai mitas. bet antra bandysiu gimdyt be epiduro, nes man nezinia del ko, ar kad pervargau (labai ilgai truko gimdymas), ar kad skatinamuosius leido, ziauriai skaudejo...
tai va o mane visi gasdino kad epiduro nedaryciau, sake bus daug problemu del nugaros
Papildyta:
tai vat moterys, DARYKITES EPIDURA
QUOTE(Rūta bitė @ 2008 01 07, 17:34)
tai va o mane visi gasdino kad epiduro nedaryciau, sake bus daug problemu del nugaros
netgi vyras draude prisiklauses tu pletku.Ir tik nuo ju blogiau buvo nes reikejo daryt anksciau ,o pasidariau pries pat gala kai jau is to skausmo buvo nusispjauti ko jie nori, lai patys gimdo be epiduro, paziureciau apie kokias nugaras tada galvotu.Ir beto gydytojos klausiau tai sake ta nugara tai yra tiesiog nuo netaisyklingos laikysenos nestumo metu. 
Papildyta:

Papildyta:
Abejojiu ar pries pat gala tau kas nors dare epidiura
Papildyta:
QUOTE(saturno_sesely @ 2008 01 07, 17:25)
Susidare toks ispudis ,kad tu epidiuro is vis negavai
QUOTE(perlita3 @ 2008 01 07, 17:56)
gali buti kad ir negavau... nors kai dure, tai po to jauciau kad nutirpo, bet sakau, tik vienoj pusej taip keistai. kad nesuveike tai faktas, nes tada skaudet neturi kiek zinau?
QUOTE(perlita3 @ 2008 01 07, 18:56)
Abejojiu ar pries pat gala tau kas nors dare epidiura 
Papildyta:
Papildyta:
dare dar pati gydytojos klausiau ar darys, jei bus didelis atsidarymas o as tada uzsimanysiu. cia kazkoks mitas kad negali daryt jei daugiau nei 5 cm.nes buvau prisiskaicius, bet cia nesamone
QUOTE(Rūta bitė @ 2008 01 08, 13:01)
dare dar pati gydytojos klausiau ar darys, jei bus didelis atsidarymas o as tada uzsimanysiu. cia kazkoks mitas kad negali daryt jei daugiau nei 5 cm.nes buvau prisiskaicius, bet cia nesamone 
tikrai daro. as i ligonine atvikau kai jau buvo 6cm atidarimas ir paklause ar noresiu epiduro. atsakiau ne. bet galiausiai kai buvo pilnas atsidarimas, saremiai visiskai dingo, o dar ir membrana pati nepasitrauke
Man dare cezari ir daline nejautra. Tai nei man nugara skaudejo nei galvos. Ir vaikeli pradejau nesiot po 7 val. Ir is lovos atsikeliau po 6 val. Seip as klausiau daktades apie tuos skausmus tai ji pasake maziau klausykit pletku, o daugiau daktaru
Nedaro- jei mato, kad pagimdysi anksčiau nei jos suspės padaryt- arba jei gydytojas užimtas. Juk reikia: rasti gydytoją (jei ji prie kitos pacientės- teks palaukti- mat ji prie jos bus apie 30min., dar: pasiruošti, apmarinti audinius, tada tik durti- po to dar 15min laukia ar suveiks..., taigis jei mato, kad gimdyvei dideliais tempais vyksta visas procesas- Gydytoja ir nespėja, arba net nepradeda ieškoti anesteozologo.)
Pvz mano atveju- anesteozologė budėjo operacinėje. Nedėkingu laiku paprašiau- 8 valandą ryte- tuo metu juk berods visi planiniai cezariai eina, bet kadangi buvau stabdyyyyyys tai palaukiau aš tas 2 valandėles
kas čia man -+2 valandos. Nors leido skatinamuosius (ištisas 5 valandas) na ir sulaukiau aš to epidiūro, nors gydytoja abejojo, kad sulauksiu- bet padarė- ir ką jūs manote? 3
valandas normaliausiai veikė (tiek kiek ir žadėjo- ir mažylė kaip per užsakymą atėjo į šį pasaulį - antros dozės neprireikė.
)
Dėl nutirpimo kojų- matyt tikrai ne ten pataikė- mat man kojos nenutirpo- tik šiluma pasklido jose- taip kaip ir žadėjo gydytoja.
Pvz mano atveju- anesteozologė budėjo operacinėje. Nedėkingu laiku paprašiau- 8 valandą ryte- tuo metu juk berods visi planiniai cezariai eina, bet kadangi buvau stabdyyyyyys tai palaukiau aš tas 2 valandėles
valandas normaliausiai veikė (tiek kiek ir žadėjo- ir mažylė kaip per užsakymą atėjo į šį pasaulį - antros dozės neprireikė.
Dėl nutirpimo kojų- matyt tikrai ne ten pataikė- mat man kojos nenutirpo- tik šiluma pasklido jose- taip kaip ir žadėjo gydytoja.
QUOTE(saturno_sesely @ 2008 01 08, 03:06)
gali buti kad ir negavau... nors kai dure, tai po to jauciau kad nutirpo, bet sakau, tik vienoj pusej taip keistai. kad nesuveike tai faktas, nes tada skaudet neturi kiek zinau?
man irgi buvo aptirpus tik viena puse,kai pasakiau tai gydytojai,tai liepe gulti ant kito sono ir epiduras suveike-nutirpo viskas.Nezinau kodel tau to nepasake
man irgi dare epidura. Pajutau irgi, kad tik viena puse uztirpo, veliau uzejus anesteziologe pasake, kad tai del to, kad ant sono gulejau (man taip maziau skaudejo). Nugara pirmom tik parom skaudejo. Siaip nesigailiu, kad su nuskausminimu gimdziau, nes galejo paskatint gimdyma (labai letai viskas vyko) ir taip 12valandu truko kas zino kiek dar butu reikeje kankintis.