Įkraunama...
Įkraunama...

Epidūrinė nejautra

Jaučiuos thumbup.gif Apie 10val. kenčiau, bet kai pasakė, jog reiks skatinimo, o gimdos kaklelis tik 3 cm. apsisprendžiau už. Skausmo nebejaučiau iki pat gimdymo pabaigos, tik kai siuvo vos vos skaudeno. Ir stūmimo metu reikėjo labai smarkiai dirbti, nes buvau privargus. Jokių nugaros ar galvos skausmų paskui irgi nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(zeme @ 2005 10 21, 15:07)
Sveikutes,
man irgi darė nejautra, kuri visai nepadėjo ir dabar skauda nugara. Mano Miglytei jau tuoj penki mėnesiai, tačiau nugara skauda tik gal šiek tiek mažiau nei du mėnesiai po gimdymo.

Sveikos,Moterys,
manau, kad tokiu patarimu geriau neklausineti ir neklausyti.
Nebent Jus priziurincio gydytojo.

Mane visos gazdino,o gydytoja patare, nes gimdziau anksciau laiko- vandenys nubego, o gimda nesitraukinejo. Nuo vandenu nbegimo iki dukrytes uzgimimo truko viskas 14val. idomu kuri iskestu tiek laiko didejanti skausma.
Man vien epidura kol padare sgaiso gera valanda, du gydytojai nugara bade kol palaike tarp sutinusio kuno slanksteliu.

Bet jau 2 diena gryzusi is ligonines begau i darba, atgali namus, maitinau krutine.. ir visi skausmai baigesi per 2 savaites. Manau moterys sergat ir dejuojat, nes galite sau tai leisti. Kuo greiciau po gimdymo pradesite sportuoti, stiprinti pilvo ir nugaros raumenis tuo greiciau pamirsite visus skausmus.

Zinoma galite rinktis gimdyti be epiduro..gal medali kas nors uz iskenteta skausma pakabins:-))

Kaip ten bebetu nuspresti galite pacios, o ne patarimu klasti tokiais klausimais.Juk vaikas Jusu, skausmas Jusu.. ir kunas Jusu..
Atsakyti
Geras dalykas ta nejautra clap.gif , dziaugiuosi, kad ja dariausi, nes tikrai kam kenteti ta skausma kai imanoma, kad to nebutu, kai badė nejutau, nes labai bijojau kad skaudes kol suras vieta ir suleis, bet tikriausiai is tos dideles baimes to momentu, nejauciau nei saremiu, nei adatos skausmo tongue.gif , bet po to apie menesi skaudejo nugaryte kai pabudavau pasilenkus, budavo sunku atsistoti, bet dabar viskas puiku good.gif
Atsakyti
as taip pat dariausi epidura nes kaklelis ilgai netsidarinejo buvo 4 cm. dar skatinamuosius leido tai ir apsisprendziau uz smile.gif
nors ir prisiklausiau visokiu gazdinimu, bet tikrai nesigailiu biggrin.gif
nejauciau nieko iki gimdymo va tada tai viska pajauciau nes juk su vaistais gimdyt negalima. bet kaip sakoma per kancias i zvaigzdes smile.gif
bet po to atsigavinejau vos ne men. labai nugara skaudedavo vos ne kaip su radikulitu. schmoll.gif
Atsakyti
Gimdziau su epiduru...
Po 4h saremiu kas 2min galvojau, kad isprotesiu jau tuoj ir nusilpsiu jei dar ilgai taip reikes.... Jau sakiau, kad nebenoriu ir gimdyti... lotuliukas.gif Gavau epidura. Deja, vaikiukui krito toniukai man gulint ant nugaros ir teko atsigulti ant sono. Todel nepasiskirste gerai vaistai ir viena puse jauciau... Tada gavau dar doze, nejutau jokio skausmo, net saremiu nebejutau... Papildomai buvo dziaugsmo - 3 h kalatojausi nuo ziauraus drebulio (reakcija i vaistus), negalejau dantu sukasti kaip kalatojausi visa... Bet... Vaikiuko galvyte taip ir neisistate i dubeni, jam pradejo vel kristi toniukai ir gydytojas liepe skubiai bandyti stumti, arba tuoj pjaus... Prakirpo, pats su ranka istatinejo galvute, padejo stumti, sake kada yra saremis ir kada stumti... Rezultatas - kuo puikiausias.. Ir dastumiau iki dubens ir isstumiau per 15 min sumoje. Manau, kad be epiduro tikrai nebutu tiek jegu like, kad taip stumti, ir per skausma taip nepastumciau. Butu padare cezari...
Po gimdymo pora dienu buvo ziaurus "atchodai" nuo perdozuoto epiduro. Nepaejau, vaizdas liejosi... Vyras vedziojo iki tuliko, nes as ir is palatos pati nesugebejau iseiti... Vaikiuku irgi teko rupintis vyrui, nes as gulejau su laselinem ir siaip nelabai atsistoji pajegiau...
Nepaisant viso to, manau,kad epiduras yra jega ir antra kart gimdyciau tik su epiduru... Manau, kad jei nereiktu ant sono gultis, tikrai butu daug geriau po gimdymo... Jei ne epiduras - tikrai nebuciau pagimdziusi... Ir siaip sako, kad jei galvyte neisistato - 99 proc. daro cezari, nes istumti yra per daug sudetinga...
Po to menesi paskaudeno toje vietoje, pasilenkus negalejau buti ir pan., bet jau viskas praejo ir visiskai nejauciu toje vietoje jokio diskomforto. Viskas cool!
Atsakyti
Jokiu paskemiu po e[iduro nebuvo, o nugaros skausmas manau nuo vaikucio nesoijimo, lankstymosi ir visko kito judejimo g.gif
Plankykit kokia aerobika ar kalanetika bent pora menesiu pamatysit kaip padeda thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bonze @ 2008 01 17, 13:57)
Jokiu paskemiu po e[iduro nebuvo, o nugaros skausmas manau nuo vaikucio nesoijimo, lankstymosi ir visko kito judejimo  g.gif
Plankykit kokia aerobika ar kalanetika bent pora menesiu pamatysit kaip padeda  thumbup.gif

drinks_cheers.gif . nes kiek paskaitau ir dariusios epidura ir ne pirmom savaitem jaucia skausmus. o siaip ,moteris, dauk kas priklauso ir nuo to koki darba teko dirbt per nestuma. moteris, kuriu darbas buvo sedimas dazniau skundziasi nugaros skausmais nepriklausomai nuo to kiek laiko ir kaip gimde. tad daugiau judekit, stiprinkit pilvo raumenis, nes yra pratimukai presui kuriuos gali daryti jau 2 diena po gimdimo
Atsakyti
QUOTE(mmamuliuke @ 2008 01 18, 10:29)
drinks_cheers.gif . nes kiek paskaitau ir dariusios epidura ir ne pirmom savaitem jaucia skausmus. o siaip ,moteris, dauk kas priklauso ir nuo to koki darba teko dirbt per nestuma. moteris, kuriu darbas buvo sedimas dazniau skundziasi nugaros skausmais nepriklausomai nuo to kiek laiko ir kaip gimde. tad daugiau judekit, stiprinkit pilvo raumenis, nes yra pratimukai presui kuriuos gali daryti jau 2 diena po gimdimo

Na del darbo galima gincytis g.gif As dirbau sedima darba ir gimdziau su epidiuru ir man visai neskauda nugaros,o mano drauge dirbo stovima darba ir gimde be epidiuro ir ji negali vaiko panesti kaip uzeina nugaros skausmai g.gif
Atsakyti
QUOTE(eiwile @ 2008 01 18, 21:22)
Na del darbo galima gincytis  g.gif As dirbau sedima darba ir gimdziau su epidiuru ir man visai neskauda nugaros,o mano drauge dirbo stovima darba ir gimde be epidiuro ir ji negali vaiko panesti kaip uzeina nugaros skausmai  g.gif

siaip as parasiau dazniausiai, as neteigiu kad visiem taip yra mirksiukas.gif bet ir priklauso nuo fizines formos ir dar daug kitu faktoriu. tad gincytis tikrai nenoriu g.gif ax.gif
Atsakyti
na as po Semetos kursu buvau "pripumpuota", kad gimdyt reikia naturaliai, nes jeigu su nuskausminimu gimdai, tai jau vos ne vaikzude esi. Tai buvau pasiryzus viska iskest, bet kai po 11 valandu trukusiu saremiu kaklelis vis dar buvo tik 1 cm prasidares, tai pasidare nusispjaut i visas paskaitas ir moralus. Gerbiutas, kurios naturaliai pagimde, bet as po epiduro tik atsidarinet pradejau, ir jei ne epiduras, tos kitos 9 valandos iki mano aukselio pasirodymo butu turbut issitesusios i tris paras. Antras gimdymas jau ant dienu, ir net minties nera, kad gimdyt be epiduro. Valio siuolaikinei medicinai, nes kai gimde mano mociute (beje, tris paras), tai visi prognozavo, kad nusibaigstaip ir nepagimdziusi, o mama irgi dvi paras gimde ir gavo tik nospos i slaunis. Ir gimdymus prisimena kaip didziausia kosmara, o as iskart po gimdymo zinojau, kad tikrai dar vaiku noresiu smile.gif
Atsakyti
Gimdžiau su epidūru, buvo šiek tiek patirpę kojos, bet po valandos vėl jaučiau. Kol kas jokių neigiamų pasekmių nejaučiu, o nugarą skauda tada, kai ilgiau panešioju 2.gif
Atsakyti
man gimdyt uz menesiuko, ir vis galvoju apie ta epidura, seip nenoreciau as jo imt, nes but prikaustytai prie lovos man didesne kancia negu kest skausma. blink.gif
o beje mano mama, ir mano mociute gan lengvai ir greit pagimde, tai as vis tikiuosi kad ir man taip bus ir net nespes man epiduro taikyt ax.gif
bet seip jei gimdymas uzsites... ir skausmas bus nepakeliamas tai tada manau ir reikes mastyt... blush2.gif
Atsakyti