Įkraunama...
Įkraunama...

Turto įsigijimas/Turto pardavimas

Itariu, reik eit pasiskaityt dry.gif Negaletu kur nors internete paskelbt? sad.gif
Atsakyti
jau buvo svartytas panasus klausimas.
Viktorija patare sudaryti preliminaria sutarti del kito buto pirkimo ir su ta sutartim kreiptis i teisma del sito buto pardavimo.
Mes irgi dabar turim panasius dokumentus tvarkyti, tai labai idomu, kiek laiko teismas pazyma isdavineja ir ar turi tam itakos tai, kad vaikai turi kita gyvenama vieta.... ai reikes i teisma pasiskambinti...
Atsakyti
QUOTE (Silvute @ 2004 06 22, 07:34)
kiek laiko teismas pazyma isdavineja ir ar turi tam itakos tai, kad vaikai turi kita gyvenama vieta.... ai reikes i teisma pasiskambinti...

Nezinau kaip dabar, bet pries 3 metus per 10 dienu teismas priima sprendima, o dar po keleto dienu ar tai savaites unsure.gif , sprendimas isigalioja.

Jeigu tu turi kito buto nuosavybes dokumenta(pazyma is registro), teismo sprendimo nereikia.
Atsakyti
O aš norėjau paklausti vieno dalyko apie buto ar namo pirkimą. Kai mes pirkom savo butą ir jau gavom buto dokumentus, mačiau, kad jis buvo oficialiai įvertintas ir kiek didesne suma negu mes sumokėjom, tai man ir įdomu, ar toks oficialus įvertinimas yra privalomas perkant/parduodant butą?
Klausiu, nes įdomu, ar pirkdamas namą gali reikalauti iš šeimininko, kad jis padarytų tą oficialų įvertinimą ar kaip ten vadinasi. Vieną čia tokį nameliūkštį apžiūrinėjom, užsišaukę žmonelės per didelę kainą mano manymu, tai įdomu labai, kiek jis oficialiai būtų įvertintas. Lygtais įvertinimą tokį gali padaryti ir nekilnojamo turto agentūros (bet ar juo galima pasitikėti, ypač kai ta pati agentūra ir pardavinėja namą), bet tas, kuris įrašomas į oficialius dokumentus, yra Kadastro?
Nežinau, ar čia labai aiškiai minteles sudėsčiau, bet gal esmę supratot
Atsakyti
QUOTE (Inga N @ 2004 07 02, 10:23)
O aš norėjau paklausti vieno dalyko apie buto ar namo pirkimą. Kai mes pirkom savo butą ir jau gavom buto dokumentus, mačiau, kad jis buvo oficialiai įvertintas ir kiek didesne suma negu mes sumokėjom, tai man ir įdomu, ar toks oficialus įvertinimas yra privalomas perkant/parduodant butą?
Klausiu, nes įdomu, ar pirkdamas namą gali reikalauti iš šeimininko, kad jis padarytų tą oficialų įvertinimą ar kaip ten vadinasi. Vieną čia tokį nameliūkštį apžiūrinėjom, užsišaukę žmonelės per didelę kainą mano manymu, tai įdomu labai, kiek jis oficialiai būtų įvertintas. Lygtais įvertinimą tokį gali padaryti ir nekilnojamo turto agentūros (bet ar juo galima pasitikėti, ypač kai ta pati agentūra ir pardavinėja namą), bet tas, kuris įrašomas į oficialius dokumentus, yra Kadastro?

Tas oficialus ivertinimas vadinasi vidutine rinkos verte.
Ji itakos sandoriui neturi. Kaina tokia, kokia susitaria pirkejas su pardaveju. Jei pirkejui atrodo per brangu jis neperka, o pardavejas turi teise prasyt, kiek jam atrodo daiktas kainuoja. Cia normalus rinkos desniai. Jei pardavejas ilgai neparduos, gal sumazins kaina
Atsakyti
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 07 02, 14:17)
QUOTE (Inga N @ 2004 07 02, 10:23)

Tas oficialus ivertinimas vadinasi vidutine rinkos verte.
Ji itakos sandoriui neturi. Kaina tokia, kokia susitaria pirkejas su pardaveju. Jei pirkejui atrodo per brangu jis neperka, o pardavejas turi teise prasyt, kiek jam atrodo daiktas kainuoja. Cia normalus rinkos desniai. Jei pardavejas ilgai neparduos, gal sumazins kaina

Bet parduodant/perkant nekilnojamą turtą nėra reikalaujama šito oficialaus įvertinimo, na tos vidutinės rinkos vertės? O kaip tada žinosi, ar reikia mokėti tuos 15 procentų ar nereikia?
Atsakyti
QUOTE (Viktorija Civilyte - Gyliene @ 2004 03 15, 21:09)
teismas isduoda per 5, bet mano praktika rado, kad uzima apie 2 savaites, nes kol suraso prasyma isduoti leidima, kol surenka reikiamus dokumentus...

Gavau per 6 darbo dienas smile.gif 1 diena laksciau dokumentu, vakare pridaviau, po 5 dienu atsiemiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Noa @ 2004 07 05, 16:22)
Gavau per 6 darbo dienas smile.gif 1 diena laksciau dokumentu, vakare pridaviau, po 5 dienu atsiemiau smile.gif

padare per viena darbo diena.
Pridavem dokumentus ir prasyma penktadieni, o kai pirmadieni paskambinau pasiteirauti, ar kokiu dokumentu netruksta, tai teisejas man atsake, kad leidima jau isdave... siai priduodant dokumentus sake, kad sprendimo priemimui skirta 5 darbo dienos.
Atsakyti
Mes paememe paskola ir pirkome nama. Kartu su mumis gyventi panoro tevai. Isejo taip: pradinis inasas buvo 30procentu, kuriuos per puse ineseme mes ir tevai. Draugiskai sutareme, kad kas menesi bankui mokesime taip: 2 dalis sumos mokame mes, 1 dali tevai.
Noretume apsidrausti ir sudaryti kazkokia sutari kad ir tevams butu ramu ir mums. Namas musu vardu. Pvz. galbut kazkada mes skirsimes, mirsime vienas is musu ar pan. Kaip tai padaryti, ar imanoma kazkokia sutartis, kuri turetu juridine galia? Tarkim, jei mes skirsimes, kad tevai butu garantuoti, kad jiems liks kazkokia dalis. Tarkim, mirus tevams, mano sesuo gali pretenduoti i namo dali? Juk mano tevai mokejo, uzgyveno kazka? Kaip cia suprast?
Na gal supratot ko klausiu. Noriu, kad viskas butu sazininga ir niekas nebutu nuskriaustas ar apgautas.
Svarbi bet kokia nuomone kaip ta reikala graziai sutvarkyti.
Atsakyti
QUOTE (golfa @ 2004 07 06, 20:32)
Mes paememe paskola ir pirkome nama. Kartu su mumis gyventi panoro tevai. Isejo taip: pradinis inasas buvo 30procentu, kuriuos per puse ineseme mes ir tevai. Draugiskai sutareme, kad kas menesi bankui mokesime taip: 2 dalis sumos mokame mes, 1 dali tevai.
Noretume apsidrausti ir sudaryti kazkokia sutari kad ir tevams butu ramu ir mums. Namas musu vardu. Pvz. galbut kazkada mes skirsimes, mirsime vienas is musu ar pan. Kaip tai padaryti, ar imanoma kazkokia sutartis, kuri turetu juridine galia? Tarkim, jei mes skirsimes, kad tevai butu garantuoti, kad jiems liks kazkokia dalis. Tarkim, mirus tevams, mano sesuo gali pretenduoti i namo dali? Juk mano tevai mokejo, uzgyveno kazka? Kaip cia suprast?
Na gal supratot ko klausiu. Noriu, kad viskas butu sazininga ir niekas nebutu nuskriaustas ar apgautas.
Svarbi bet kokia nuomone kaip ta reikala graziai sutvarkyti.

Nera cia nieko sudetingo. Jus turite graziuoju (kaip viska ir iki siol taretes) nuspresti, kokios turto dalys priklauso jums su vyru ir tevams ir tas dalis iregistruoti registru centre kaip bendraja daline nuosavybe. Mirties ar kitais atvejais, kai sprendziamas turto teisinis rezimas, tevai tures savo dali bendrojoje dalineje nuosavybeje, o jus savo.
Atsakyti
Man labai svarbu žinoti, kaip tvarkyti tėvų namo (jie užsienyje) reikalus, turiu įgaliojimą juo disponuoti, tačiau, kokių dokumentų, iš kur, kokių procedūrų dar reikia, jei jau atsiranda realus klientas:
1. norint jį parduoti (mamos, nes ant jos namas, sutikimas, kiek žinau, ką dar, kokių pažymų iš vmi ar pan.?)
2. norint jį nuomoti?
P.S. paskola bankui už jį dar nebaigta mokėti g.gif
Kada reikės deklaruoti turtą, po pardavimo, kaip visiems bendrą turtą iki 2005-05mėn., ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lengvute: 08 liepos 2004 - 14:17
Su vyru gyvename pas jo teva, butas yra uosvio vardu. Vyro mama yra mirusi daugiau kaip pries 10 metu. Su uosviu visai nesutariame ir noretume su vyru iseiti nuomotis buta,bet bijome,kad uosvis jo neparduotu,nes neturi is ko islaikyti jo. Visus tuos metus mes uz viska su vyru mokejome. Gal kas zino ar priklauso puse buto mano vyrui ir ar reiketu vyro sutikimo butui parduoti. Ir jeigu priklauso kur turetumeme kreiptis, nes uosvis isitikines, kad viskas cia yra jo.Aciu
Atsakyti