Įkraunama...
Įkraunama...

Turto įsigijimas/Turto pardavimas

na, kaip suprantu, turtas bankui ykeistas, tad registre negalima koreguoti savininku.
gal galima rashyti kokia nors nuomos sutarty, pagal kuria iki gyv galo tevai gali gyventi tame name? arba taip pat kokioj nors sutarty apspresti, kiek kas ko dabar moka, kai ishsimokesit ysipareigoti nama perrashyti sutartom dalimis. galima darashyti, kad jei tevai mirshta anxchiau laiko, sesuo gyvena ir moka vietoj ju, ir ishsimokejus nama perrashinejat taip kad jai tevu dalis lieka. na vienzho, manau ymanoma daug prigalvoti kaip viska surashyti, ir tai tikrai turetu buti teiseta ir ymanoma. o jeigu tevams pagal registra priklausytu dalis turto, tai jiems mirus, tas turtas dalinamas lygiai tarp visu vaiku, jei nebutu testamento zhinoma.
Atsakyti
man atrodo kad butas ish tikruju yra jo, ir jis galetu jy parduoti. bet jei jus uzh jy mokate mokeschius, ir turit kvitukus, tai manau irgi galetumet pretenduoti y jo daly. o jei dar daret remonta ar kitaip kishot y ta buta pinigus, tai tikrai dalis jums priklauso. bet betkokiu atveju, tai bus max tik puse. savo puse jis zhinoma gales parduoti jei nores ir tam vyro sutikimo nereiks. man atrodo, jums reikia kaip nors padalinti nuosavybe teisishkai, jei nesutariate, kreiptis y teisma. tada galite ramiai isheiti. ir jei jis sugalvotu savo daly pardavineti, jus turetumet pirmumo teise.
Atsakyti
po motinos mirties vaikai taip pat pretenduoja i turto dali - ne tik sutuoktinis turi teises, nebent buvo paliktas testamentas.
Atsakyti
Parduodu buta kuri perka su paskola,ar man imanoma ta pacia diena nupirkti buta ir tik po to parduoti kad nereiketu pazymos is teismo ,kad vaikas neliks be gyvenamos vietos,ir koki %atskaiciuoja bankas jei jie man perves i saskaita o as turiu juos isgryninti ir atsiskaityti su savo pardaveju is kurio perku buta.Aciu labai
Atsakyti
Paprastai parduodant per paskola- pinigus perveda ne ta pacia diena. Na, jei taip Tau iseitukad perves. Parduodi ir perki ta pacia diena. Vistiek nesusisuksi. Nes kol iteisins tavo pirkta buta- kad turi nuosavybe vistiek kazkiek laiko uztrunka. Galiu pasiulyti tik varianta, su vaikais prisiregistruokit kitoje vietoje pas senelius, pas tevus, draugus ir galesi laisvai parduoti ta buta. O nusiprikus nauja- galesi pas save persiregistruoti. Kitu atveju kol neturi naujo buto ir teismas nelabai nori duoti leidimo.As pati pas tevus registravausi tokiu atveju.

O del banku: kiekvienas skirtingai ima tuos procentus. Pagal savo banka nete paziurek.
Atsakyti
Del pazymos, pati ka tik pardaviau buta, todel visai nebutina registracija. Gali parasyti ir kad pas mama gyvens (vaikas), tiesiog reikia mamos sutikimo kad toks ir toks vaikas gyvens tokiu adresu, ir buto isplanavimo kopijos. Ir viskas. Mamai neprisides jokie mokesciai ir tas leidimas gyventi niekur nefiguruos, tik del teismo.

Siaip hansa bankas nuskaito kazkur apie 0.7 proc. Del to labai pikta mad.gif
Atsakyti
Sveiki,manau,kad turiu problemų g.gif Prieš 3 metus "pardaviau" seną mano vardu registruotą "Opel Kadett".Žmonės pirko be įforminimo, registracijos liudijimas mano vardu, savininku likau aš.Po to perpardavė kitam piliečiui, lygiai taip pat.Tas berniukas buvo padaręs nuobaudą ir turėjo policijoj apsimokėt baudą,bet kadangi aš savininkė,tai irgi buvau iškviesta,kad paliūdyčiau ir pasirašyčiau..Tech.apžiūra baigėsi šiemet liepos mėn.,ir tas vyrukas žadėjo atiduot mašinos Nr. ir registracijos liudijimą,kad galėčiau nuimt nuo įskaitos..Bet pasirodo ir jis perpardavė-ir dabar net nežinau kur ji randasi..KĄ DARYT???
Ar logiška policijoj atsiknisti tą berniuką ir parašyt pareiškimą,kad buvau davus naudotis mašiną , o dabar negrąžina?Neįsivaizduoju kaip elgtis??
Atsakyti
taip:
1. pasiimi savo asmens dokumenta,
2. ateini i "Regitra" ir sakai:
a)noriu isregistruoti automobili, kuris nebebus eksploatuojamas (cia turima omeny tas opeliukas);
cool.gif dokumetai dinge, nerandu (jokiu pazymu patvirtinanciu praradima pristatyti nereikia);
c) valstybiniai numerio zenklai dingo (jokiu pazymu patvirtinanciu praradima pristatyti nereikia, "Regitros" darbuotojas turetu duoti uzpildyti toki blanka, kuriame patvirtinamas praradimo faktas, o veliau pati "Regitra" informuos policija, kad opeliuko numeriai yra dinge);
3. "Regitros" darbuotojai masina "nurasys i metalo lauza", o jei koks bachuriukas vaziuos su opeliuku ir bus sustabdytas policijos tures siokiu tokiu problemikiu, bet cia tikrai ne savininko bedos.
po siu triju zingsniu masina "nebekabos" ant jos, o ateityje nepatariu taip atidavineti masinos, nes jei butu avarija ir butu suzalotu ar zuvusiu zmoniu, transporto priemones savininkas nestu atsakomybe, kaip padidinto pavojaus saltinio turetojas, bet cia jau perdaug teisiskai skamba.

Atsakyti
Kendi,ar tu tikrai žinai,kad gali išregistruot be mašinos numerių (o nesakys,kodėl nesikreipei į policiją dėl dingimo ar pametimo?) ir registravimo liudijimo tik su pasu?
Man buvo tokia mintis,bet "Regitroj" sakė .jei mašina nevažiuojanti-reikia pristatyt Nr ir registravimo liudijimą..
Jei pavyktų-būtų thumbup.gif ,nes tikrai bijau nemalonumų..Tiesa,policijoj pagal mano asmens kodą rado,kad tas berniukas , buvo baustas 4 kartus ohmy.gif (už greitį ir t.t., o manęs kaip savininko niekas neieškojo blink.gif )..ir davė duomenis "to" berniuko (pavardę ir adresą).
Atsakyti
atsakiau i AZ gavai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE (kendi @ 2004 09 28, 14:20)
atsakiau i AZ gavai? smile.gif

Aga,ačiū biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
kaip tau atrodo pas ka ateitu policija jei tas berniukas partrenktu zmogu ir palikes masina pabegtu (cia siaip pamastymams), o policija taves neieskojo nes tuos keturis kartus turbut uz greiti ar kazka panasaus buvo baustas.
Atsakyti