Įkraunama...
Įkraunama...

Tupperware

QUOTE(ritag @ 2009 11 21, 22:45)
man tai irgi servofiksas nelabai patinka, o tas jame "isvirtas" maistas tai man atrodo kazkokia nesamone, bet turbut nemoku jo tinkamai naudot  verysad.gif

Ar bandei kažką jame gaminti?
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2009 11 21, 23:55)
Ar bandei kažką jame gaminti?

bandziau grikius ir desreles, ir po to kotletus pasisildyt, bet labai nepatiko nei pirmas, nei antras variantas. Grikius baigiau virti puode, nes jie vistiek kietoki buvo, o desreles, tai irgi.... kazkokios saltos, na man asmeniskai toks "isvirimas" nepatinka. bet as pyliau is elektrinio virdulio vandeni, tai gal cia esme, ir bandziau tik kelis kartus, nes buvau pasiskolinus, norejau pabandyt, ar man jis patiks, ir nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(Elvita @ 2009 11 21, 22:25)
O kur jus perkat kalmarus ir kaip verdat sevofikse  blush2.gif Noriu ir as pabandyti  4u.gif

Kalmarus perku turguje. Kaip matote esu is Klaipedos mirksiukas.gif Nuvalytus kalmarus uzpili verdanciu pasudytu vandeniu. Po 20 minuciu kalmarai minkstuteliai, jokiu galimybiu pervirti, kas gali atsitikti verdant ant ugnies. O toliau jau ka nori ta ir darai. Galima naudoti misrainems. Mes dazniausiai patroskiname grietineles padaze su svogunais ir krapiukais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ritag @ 2009 11 21, 23:03)
bandziau grikius ir desreles, ir po to kotletus pasisildyt, bet labai nepatiko nei pirmas, nei antras variantas. Grikius baigiau virti puode, nes jie vistiek kietoki buvo, o desreles, tai irgi.... kazkokios saltos, na man asmeniskai toks "isvirimas" nepatinka. bet as pyliau is elektrinio virdulio vandeni, tai gal cia esme, ir bandziau tik kelis kartus, nes buvau pasiskolinus, norejau pabandyt, ar man jis patiks, ir nepatiko.

Jokio skirtumo iš kur pili vandenį, tik jis turi būti verdantis.
Pasišildyti, tai aš pati nieko nebandžiau, nes neįsivaizduoju, kad tai būtų įmanoma, o visas kruopas truputį apverdu kelias minutes ir tada supilu į servofiksą, kad išbrinktų.
Verdant dešreles ar kiaušinius, reikia kad būtų apsemti vandeniu.
O šiaip servofiksas idealus kompotams, jogurtui ir šiltam maistui išlaikyti - kotletams, kepsniams, blynams, nes dar ir riebalai nubėga, kalafiorams ir brokoliams virti.
Atsakyti
Man grikiai tikrai isverda, tik man toks variantas nelabai patinka, nes tokie truputi vandeningi gaunasi g.gif
Jis pas mane daugiausiai kompotus verda. Kartais mirkau jame dziovintus juros kopustus. Dar gerai kviecius daiginti thumbup.gif
Atsakyti
Aš grikius užpilinėju tiesiog padažinėje ir gaunasi tikrai super thumbup.gif Tiesiog reikia atitaikyti vandens ir kruopų santykį, tuomet nebūna jie vandeningi, ir niekuo nesiskiria nuo šiaip virtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ritag @ 2009 11 22, 01:03)

As visuomet jame verdu grikius thumbup.gif gerai gaunasi visuomet smile.gif karsti, thumbup.gif puoda praskalauju verdanciu vandeniu smile.gif tuomet supilu grikius ant virsaus sudedu dešreles smile.gif ir uzpilu verdanciu vandeniu kad gerokai apsemtu, tada suvinioju i frotinį ransluostį, laikau 30 min. bet galima ir iki 1 val buna karsti grikiai ir desreles.Tokiu pat principu verdu ir ryzius,saslykams, tik palaikius pirma kart po 15 min. nupilu vandenį smile.gif ir dar karta uzpilu, tuomet laikau antra karta 30min. gaunasi gera., o ypatingai patinka jame virta zuviene thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sakykit, bet grikius jus dedat ant to kiauro puodo? Cia as apie servofiksa? Ir kai vanduo apsemia grikius, po tu 30 min, jis ibrinksta i kruopas ir jo nelieka, ar jus dar paskui nupilate ji?
Atsakyti
Merginos pakonsultuokit del kocelo ir teslos padeklo? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nonna @ 2009 11 22, 18:25)
Merginos pakonsultuokit del kocelo ir teslos padeklo?  blush2.gif

Va šiek tike injormacijos apie kočėlą ir padėklą 4u.gif
Padėklo ilgis 46 cm, plotis – 66 cm
Tešlos ruošimo padėklas padės Jums greitai ir be vargo paruošti bet kokią tešlą.
Ant gaminio paviršiaus rasite gradavimo skalę, sužymėtą gramais ir miligramais. Tai labai patogu, kai receptas reikalauja tikslaus produkto kiekio.
Dirbant su tešlos ruošimo padėklu, tešla neprilimpa prie gaminio, todėl taip patogu jį naudoti.
Prieš dirbdami, sudrėkinkite stalo paviršių trupučiu vandens, patieskite tešlos ruošimo padėklą ir lengvais judesiais iš gaminio centro į kraštus prispauskite padėklą prie stalo paviršiaus.
Jei prie Jūsų stalviršio padėklas nelimpa, patieskite po juo ploną drėgną šluostę. Svarbu, kad padėklas neslidinėtų ant Jūsų stalviršio, tada bus patogu naudotis.
Gaminio paviršiuje rasite keturis skirtingo dydžio apskritimus, pažymėtus centimetrais. Tai Jums padės paruošti tešlą tikslaus dydžio.
Padėklo nelankstykite, geriausia jį laikyti suvyniotą ant kočėlo. Nepjaustykite ant padėklo peiliu, naudokite plastikines ar medines menteles, plastikinius tešlos pjaustymo ratukus, formeles ir pan.

50 centimetrų kočėlas sukurtas lengvai iškočioti didelius tešlos gabalėlius. Lygus paviršius leidžia išvengti tešlos prikibimo.
Viename iš kočėlo galų yra užsukamas dangtelis, leidžiantis pririekus įpilti į kočėlo vidų vandens.
Užpildykite kočėlą šiltu arba šaltu vandeniu, priklausomai nuo tešlos, kurią ruošiatės kočioti, tipo. Šaltas vanduo sluoksniuotai arba marcipaninei tešlai, karštas – mielinei tešlai.
Rankenėlės siauros, pats kočėlas platus. Tokia konstrukcija leidžia išvengti tiesioginio pirštų ir tešlos kontakto.
Pastabos: Jei Jums patogiau tvirčiau laikyti kočėlą, nuimkite rankenėles. Nepamirškite prieš tai nusukti užsukamojo dangtelio. Nepilkite į kočėlą verdančio vandens, vanduo turi būti ne karštesnis nei 85 laipsniai. Kočėlą lengva plauti.
Nepamirškite, kad šoninės rankenėlės nuimamos.
Jei reikia iškočioti didelį kiekį sunkios tešlos, užuot pripylę kočėlą vandens, galite į jį įpilti ryžių arba lęšių – kočėlas bus sunkesnis.
Jei reikia iškočioti didelį kiekį sluoksniuotos tešlos, pripilkite kočėlą šalto vandens, padėkite jį į šaldiklį pusei valandos. Tokiu atveju jis ilgam išliks reikiamo sunkumo.
Atsakyti
Labutis 4u.gif ,

na, o as kepu jusu isreklamuota Kaledini pyraga ax.gif , labai sauniai pasitarnavo 10 litru dubuo teslai,tikrai nebuciau turejusi,kur sumaisyti toki rolleyes.gif kieki mases, jus cia svarstet kiek laikot vaisius ir riesutus uzpylusios romu,tai as irgi supyliau beveik bigsmile.gif visa buteli romo biggrin.gif ir jis iskart susigere,nieko ten neliko nupylti,galejau ir dar ...,bet jau bijojau ax.gif ,kad nuo to pyrago galva nesopetu rolleyes.gif ,ar taip ir turejo buti,ar ka ne taip nutaisiau,pasidalinkit patirtim prasom, aciuks.gif .
Atsakyti
QUOTE(Sigitano @ 2009 11 22, 16:46)
Sakykit, bet grikius jus dedat ant to kiauro puodo? Cia as apie servofiksa? Ir kai vanduo apsemia grikius, po tu 30 min, jis ibrinksta i kruopas ir jo nelieka, ar jus dar paskui nupilate ji?

Taip dedu grikius i kiauraindi ir uzpilu vandeniu, smile.gif po 30 min kai isbrinksta jei lieka vandens, smile.gif paprastai visuomet siek tiek lieka smile.gif nupilu smile.gif thumbup.gif
Atsakyti