QUOTE(Nonna @ 2009 11 22, 18:25)
Merginos pakonsultuokit del kocelo ir teslos padeklo?
Va šiek tike injormacijos apie kočėlą ir padėklą
Padėklo ilgis 46 cm, plotis 66 cm
Tešlos ruošimo padėklas padės Jums greitai ir be vargo paruošti bet kokią tešlą.
Ant gaminio paviršiaus rasite gradavimo skalę, sužymėtą gramais ir miligramais. Tai labai patogu, kai receptas reikalauja tikslaus produkto kiekio.
Dirbant su tešlos ruošimo padėklu, tešla neprilimpa prie gaminio, todėl taip patogu jį naudoti.
Prieš dirbdami, sudrėkinkite stalo paviršių trupučiu vandens, patieskite tešlos ruošimo padėklą ir lengvais judesiais iš gaminio centro į kraštus prispauskite padėklą prie stalo paviršiaus.
Jei prie Jūsų stalviršio padėklas nelimpa, patieskite po juo ploną drėgną šluostę. Svarbu, kad padėklas neslidinėtų ant Jūsų stalviršio, tada bus patogu naudotis.
Gaminio paviršiuje rasite keturis skirtingo dydžio apskritimus, pažymėtus centimetrais. Tai Jums padės paruošti tešlą tikslaus dydžio.
Padėklo nelankstykite, geriausia jį laikyti suvyniotą ant kočėlo. Nepjaustykite ant padėklo peiliu, naudokite plastikines ar medines menteles, plastikinius tešlos pjaustymo ratukus, formeles ir pan.
50 centimetrų kočėlas sukurtas lengvai iškočioti didelius tešlos gabalėlius. Lygus paviršius leidžia išvengti tešlos prikibimo.
Viename iš kočėlo galų yra užsukamas dangtelis, leidžiantis pririekus įpilti į kočėlo vidų vandens.
Užpildykite kočėlą šiltu arba šaltu vandeniu, priklausomai nuo tešlos, kurią ruošiatės kočioti, tipo. Šaltas vanduo sluoksniuotai arba marcipaninei tešlai, karštas mielinei tešlai.
Rankenėlės siauros, pats kočėlas platus. Tokia konstrukcija leidžia išvengti tiesioginio pirštų ir tešlos kontakto.
Pastabos: Jei Jums patogiau tvirčiau laikyti kočėlą, nuimkite rankenėles. Nepamirškite prieš tai nusukti užsukamojo dangtelio. Nepilkite į kočėlą verdančio vandens, vanduo turi būti ne karštesnis nei 85 laipsniai. Kočėlą lengva plauti.
Nepamirškite, kad šoninės rankenėlės nuimamos.
Jei reikia iškočioti didelį kiekį sunkios tešlos, užuot pripylę kočėlą vandens, galite į jį įpilti ryžių arba lęšių kočėlas bus sunkesnis.
Jei reikia iškočioti didelį kiekį sluoksniuotos tešlos, pripilkite kočėlą šalto vandens, padėkite jį į šaldiklį pusei valandos. Tokiu atveju jis ilgam išliks reikiamo sunkumo.