QUOTE(vilsva @ 2009 11 22, 18:32)
Labutis

,
na, o as kepu jusu isreklamuota Kaledini pyraga

, labai sauniai pasitarnavo 10 litru dubuo teslai,tikrai nebuciau turejusi,kur sumaisyti toki

kieki mases, jus cia svarstet kiek laikot vaisius ir riesutus uzpylusios romu,tai as irgi supyliau beveik

visa buteli romo

ir jis iskart susigere,nieko ten neliko nupylti,galejau ir dar ...,bet jau bijojau

,kad nuo to pyrago galva nesopetu

,ar taip ir turejo buti,ar ka ne taip nutaisiau,pasidalinkit patirtim prasom,
Man tai gaila sitiek romo butu

As tik vos vos brendziuku paslaksciau, sito tai negaila, nieka pas mus jo negeria, bet vis kas nors atsinesa
QUOTE(Kamela @ 2009 11 22, 19:25)
Rytoj aš kepsiu kalėdinį pyragą

Bet dar visokių receptų radau

o juoduosius serbentus iš kur gaunat ?
Man visai šits nieko a?
Kalėdinis pyragas
3 kiaušiniai
100 g minkšto sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos žievelė
175 g miltų
150 g graikinių riešutų
200 g džiovintų abrikosų
200 g žaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 šaukštai cinamono (Cinamonas)
0,5 šaukštelio imbiero
0,5 šaukštelio kardamono (Kardamonas)
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių (Gvazdikėliai)
0,5 šaukštelio maltų muskatų
Graikinius riešutus ir džiovintus abrikosus supjaustome kubeliais ir sumaišome su papajomis bei citrinos žievele.
Miltus sumaišome su maltais prieskoniais, kepimo milteliais ir pusę šio mišinio suberiame į džiovintus vaisius.
Sviestą išsukame su medumi, kiaušiniais ir po truputį įmaišome miltus.
Suberiame džiovintus vaisius ir gerai išmaišome.
Tešlą sukrečiame į formą ir kepame 150°C temperatūroje 45 min.
Tuomet uždengiame pyragą folija ir toliau kepame dar 45 min.
Iškepusį pyragą atvėsiname, įvyniojame į foliją ir paliekame 3 dienoms.
Šį pyragą galima laikyti apie 2 mėn.
Prieš patiekiant kalėdinį pyragą aptepame citrininiu džemu ir papuošiame graikiniais riešutais bei džiovintais vaisiais.
Pyragą galima sulaistyti romu arba konjaku. Tuomet jį reikia suvartoti per savaitę.
Principas tas pats
Juoduju serbentu nera

nebent pati dziovintum

Keisk kitais vaisiais ar uogomis.
Principas tas pats. Pernai kepiau abu. Sitam labiausiai truko citrinos sulciu, jei idesi, bus idealus variantas

Siemet as sujungiau abu i viena

Medus duoda tamsuma pyrago
Rytoj turiu pravesti naujoku kursus "Kalediniu kepiniu" tema. Tai abi iseigines praleidau virtuveje

Kepiau imbierinius sausainius, ir dekoravau pirma karta. Visai nieko gavosi. Dar kepiau Sonatinos "Obuoliu-aguonu pyraga". Tik obuoliai mano per saldus buvo