Įkraunama...
Įkraunama...

Tupperware

Rytoj aš kepsiu kalėdinį pyragą smile.gif Bet dar visokių receptų radau g.gif

mastau.gif o juoduosius serbentus iš kur gaunat ?
Man visai šits nieko a?

Kalėdinis pyragas
3 kiaušiniai
100 g minkšto sviesto
60 g medaus
1 sumalta citrinos žievelė
175 g miltų
150 g graikinių riešutų
200 g džiovintų abrikosų
200 g žaliosios papajos
200 g raudonosios papajos
2 šaukštai cinamono (Cinamonas)
0,5 šaukštelio imbiero
0,5 šaukštelio kardamono (Kardamonas)
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių (Gvazdikėliai)
0,5 šaukštelio maltų muskatų

Graikinius riešutus ir džiovintus abrikosus supjaustome kubeliais ir sumaišome su papajomis bei citrinos žievele.
Miltus sumaišome su maltais prieskoniais, kepimo milteliais ir pusę šio mišinio suberiame į džiovintus vaisius.
Sviestą išsukame su medumi, kiaušiniais ir po truputį įmaišome miltus.
Suberiame džiovintus vaisius ir gerai išmaišome.
Tešlą sukrečiame į formą ir kepame 150°C temperatūroje 45 min.
Tuomet uždengiame pyragą folija ir toliau kepame dar 45 min.
Iškepusį pyragą atvėsiname, įvyniojame į foliją ir paliekame 3 dienoms.
Šį pyragą galima laikyti apie 2 mėn.
Prieš patiekiant kalėdinį pyragą aptepame citrininiu džemu ir papuošiame graikiniais riešutais bei džiovintais vaisiais.
Pyragą galima sulaistyti romu arba konjaku. Tuomet jį reikia suvartoti per savaitę.

Principas tas pats smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kamela: 22 lapkričio 2009 - 19:29
QUOTE(vilsva @ 2009 11 22, 18:32)
Labutis  4u.gif ,
na, o as kepu jusu isreklamuota Kaledini pyraga ax.gif  , labai sauniai pasitarnavo 10 litru dubuo teslai,tikrai nebuciau turejusi,kur sumaisyti toki  rolleyes.gif kieki mases, jus cia svarstet kiek laikot vaisius ir riesutus uzpylusios romu,tai as irgi supyliau beveik  bigsmile.gif visa buteli romo  biggrin.gif ir jis iskart susigere,nieko ten neliko nupylti,galejau ir dar ...,bet jau bijojau  ax.gif ,kad nuo to pyrago galva nesopetu rolleyes.gif ,ar taip ir turejo buti,ar ka ne taip nutaisiau,pasidalinkit patirtim prasom,

Man tai gaila sitiek romo butu doh.gif As tik vos vos brendziuku paslaksciau, sito tai negaila, nieka pas mus jo negeria, bet vis kas nors atsinesa lotuliukas.gif

QUOTE(Kamela @ 2009 11 22, 19:25)
Rytoj aš kepsiu kalėdinį pyragą smile.gif Bet dar visokių receptų radau  g.gif

o juoduosius serbentus iš kur gaunat ?
Man visai šits nieko a?

Kalėdinis pyragas
3 kiaušiniai  
100 g minkšto sviesto  
60 g medaus  
1 sumalta citrinos žievelė  
175 g miltų  
150 g graikinių riešutų  
200 g džiovintų abrikosų  
200 g žaliosios papajos  
200 g raudonosios papajos  
2 šaukštai cinamono (Cinamonas) 
0,5 šaukštelio imbiero  
0,5 šaukštelio kardamono (Kardamonas) 
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių (Gvazdikėliai) 
0,5 šaukštelio maltų muskatų  

Graikinius riešutus ir džiovintus abrikosus supjaustome kubeliais ir sumaišome su papajomis bei citrinos žievele.
Miltus sumaišome su maltais prieskoniais, kepimo milteliais ir pusę šio mišinio suberiame į džiovintus vaisius.
Sviestą išsukame su medumi, kiaušiniais ir po truputį įmaišome miltus.
Suberiame džiovintus vaisius ir gerai išmaišome.
Tešlą sukrečiame į formą ir kepame 150°C temperatūroje 45 min.
Tuomet uždengiame pyragą folija ir toliau kepame dar 45 min.
Iškepusį pyragą atvėsiname, įvyniojame į foliją ir paliekame 3 dienoms.
Šį pyragą galima laikyti apie 2 mėn.
Prieš patiekiant kalėdinį pyragą aptepame citrininiu džemu ir papuošiame graikiniais riešutais bei džiovintais vaisiais.
Pyragą galima sulaistyti romu arba konjaku. Tuomet jį reikia suvartoti per savaitę.

Principas tas pats

Juoduju serbentu nera schmoll.gif nebent pati dziovintum lotuliukas.gif Keisk kitais vaisiais ar uogomis.
Principas tas pats. Pernai kepiau abu. Sitam labiausiai truko citrinos sulciu, jei idesi, bus idealus variantas thumbup.gif Siemet as sujungiau abu i viena thumbup.gif Medus duoda tamsuma pyrago wub.gif
Rytoj turiu pravesti naujoku kursus "Kalediniu kepiniu" tema. Tai abi iseigines praleidau virtuveje doh.gif Kepiau imbierinius sausainius, ir dekoravau pirma karta. Visai nieko gavosi. Dar kepiau Sonatinos "Obuoliu-aguonu pyraga". Tik obuoliai mano per saldus buvo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 22 lapkričio 2009 - 20:08
Man ir šiandien kažkokia prieš kalėdinė nuotaika. Galvoju, kad kučiukų reiks dvigubai daugiau kept, nei anais metais. Maniškiam anais metais pritrūko lotuliukas.gif Dar ir meduolių kokių reiktų iškept.
O kaip tie imbieriniai sausainiai? flirt.gif
Atsakyti
Skanus, kaledu nesulauks schmoll.gif Viena partija jau seniai suvalgyta lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laurindre: 22 lapkričio 2009 - 21:10
QUOTE(laurindre @ 2009 11 22, 21:10)
Skanus, kaledu nesulauks schmoll.gif Viena partija jau seniai suvalgyta lotuliukas.gif

Gal būtų galima receptuką, ar nuorodą į receptą smile.gif
Atsakyti
merginos kazkada skaiciau, kad jei silikonine forma apsinesa juodai - galima ja pavirinti kazkokiame tirpale - gal kas atsimenat kaip tai daroma - niekaip dabar nerandu kur apie tai skaiciau
Atsakyti
QUOTE(editamm @ 2009 11 23, 02:55)
merginos kazkada skaiciau, kad jei silikonine forma apsinesa juodai - galima ja pavirinti kazkokiame tirpale - gal kas atsimenat kaip tai daroma - niekaip dabar nerandu kur apie tai skaiciau

įdomu būtų ir man sužinoti, maniškės taip pat jau pajuodę unsure.gif
Atsakyti
Mergytės, ieškausi gertuvės suaugusiam. Gal kuri galėtumėte pasiūlyti pigiau? Įdomu ir kokios talpos būna Tupperware gertuvių? blush2.gif 4u.gif

Lauksiu pasiūlymų į AŽ, ačiū labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 11 21, 23:15)
Mes dazniausiai patroskiname grietineles padaze su svogunais ir krapiukais wub.gif

Ačiū, reiks išbandyti thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena..

Jau kaip susižavėjau filmuku apie kombi dėžutes, ir dar su akcija blush2.gif O kokia yra talpa tų mažųjų ir tų didžiųjų dėžučių? Ar kokie išmatavimai gal žinot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamela @ 2009 11 21, 13:16)

O greitkratis man kažkaip nusiplauna smile.gif aš jį keičiu ir keičiu, nes man visi matavimo skalė nusitrina smile.gif Ir neturėjau aš dar indaplovės vistiek jie man nusiplauna, anais metais pakeičiau į geltoną, ir tas jau be skaičių smile.gif Dabar užsakiau greitkratukų pigių  ax.gif  pasikeisiu. 

o greitkrati pakeiciat, tai nusiperkat nauja, ar sandely pakeicia vien del to, kad nusitryne skaiciukai? g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bad_cat @ 2009 11 23, 19:56)
o greitkrati pakeiciat, tai nusiperkat nauja, ar sandely pakeicia vien del to, kad nusitryne skaiciukai? g.gif  blush2.gif

Pakeicia jeigu nusitryne skaiciukai, man vaikiska maitinimo buteliuka del nusitrynimo pakeite. 4u.gif
Atsakyti