Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(tolla @ 2010 01 05, 15:46)
Sveiki, pirma karta ketinu keliauti i JAV, uzpildziau prasyma gauti JAV turistine viza, atsakyma gavau iskart- leidimas patvirtintas. Ar man dabar reikia tik nusipirkti bilieta ir viskas? Jokiu dokumentu papildomu siuo metu nereikia pildyti?

per kiek laiko nuo prasymo uzpidlymo gavai turistine viza? Kiek turistine viza galioja laiko? t.y. ne Amerikoje, o per kiek laiko galima nusipikrti bilieta. Nes kaip supratau pildei prasyma, dar neturedama bilieto?
Atsakyti
QUOTE(vedeja @ 2010 01 30, 14:12)
per kiek laiko nuo prasymo uzpidlymo gavai turistine viza? Kiek turistine viza galioja laiko? t.y. ne Amerikoje, o per kiek laiko galima nusipikrti bilieta. Nes kaip supratau pildei prasyma, dar neturedama bilieto?

As ir kai pildziau neturejau bilieto,vieni gauna iskart atsakyma,o man tai parase kad per 72val.atsakys blush2.gif
Galioja atrodo 2m.tai kada jau noresi vaziuot,tai ir nusipirksi bilieta.
Atsakyti
maisot terminus tarp turistines vizos ir leidimo ivaziuoti merginos, tai du skirtingi dalykai 4u.gif

Archideja, LA zoo palyginus su San Diego tai mazas ir nelabai idomus, bet su Kauno palyginti negaliu, nebuvus ten koki 20 metu wink.gif
Atsakyti
Dar iškilo toks klausimas apie muitinės deklaraciją. Ten reikia įrašyti visas dovanas, kurias paliksi JAV ir jų vertę doleriais, ar gerai supratau? O jei vešiu saldainius, tai kur food, pažymėti taip? O kaip del elektros jungiklių, reikia kažkokio perjungėjo, kad tiktų iš Lietuvos atsivežti prietaisai?
Atsakyti
QUOTE(kyska513 @ 2010 01 31, 01:34)
As ir kai pildziau neturejau bilieto,vieni gauna iskart atsakyma,o man tai parase kad per 72val.atsakys  blush2.gif
Galioja atrodo 2m.tai kada jau noresi vaziuot,tai ir nusipirksi bilieta.

Mes ir pildem anketa kad gauti leidima vaziuoti i JAV. Atsakymas atejo iskarto, galiojimo laikas yra 2 metai. Leidimui gauti reikia tureti raudona pasa, nes ten reikia irasyti paso numeri.
Atsakyti
Labai reikalinga tema. Joje radau dau info ir patarimų. Ačiū visoms rašiusioms ( rašiusiems). Tęskime toliau.
SENA TEMA

Žadame skristi gegužės mėnesį. Aš, mano tetis ir mano sūnelis. Šiandien tk padavėm paraiškas ir reikalingus dokumentus pasams padaryti. Dabar mėnesį lauksim, o tada pildysim e- paraiškas leidimui gauti. Nežinai SAS, LUthhanza ar AirFrance ir pan Europine kompanij tada lengviau miutine praleidžia pačioj JAV, o jeigu su LOT ai kažkokia kita nesenai Es šalimi tapusia oro linija, tai suvaro kartu su tais kur turkai, indusai, rusai (daug girtų, neaiškių) ir kiekvienas potencialus nelegalus imigrantas ir žiurima į juos daug atidžiau.
Kaži kaip iš tikro?
Atsakyti
QUOTE(Vendetta @ 2010 10 18, 20:16)
Nežinai SAS, LUthhanza ar AirFrance ir pan Europine kompanij tada lengviau miutine praleidžia pačioj JAV, o jeigu su LOT ai kažkokia kita nesenai Es šalimi tapusia oro linija, tai suvaro kartu su tais kur turkai, indusai, rusai (daug girtų, neaiškių) ir kiekvienas potencialus nelegalus imigrantas ir žiurima į juos daug atidžiau.
Kaži kaip iš tikro?

Totali nesamone schmoll.gif

Nors asmeniskai as nei uz ka neskrendu su LOT'u. Jau geriau truputi brangiau sumoku, bet tik ne lotas, skridau karta ir gana biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vendetta @ 2010 10 18, 13:16)
Labai reikalinga tema. Joje radau dau info ir patarimų. Ačiū visoms rašiusioms ( rašiusiems). Tęskime toliau.
SENA TEMA

Žadame skristi gegužės mėnesį. Aš, mano tetis ir mano sūnelis. Šiandien tk padavėm paraiškas ir reikalingus dokumentus pasams padaryti. Dabar mėnesį lauksim, o tada pildysim e- paraiškas leidimui gauti. Nežinai SAS, LUthhanza ar AirFrance ir pan Europine kompanij tada lengviau miutine praleidžia pačioj JAV, o jeigu su LOT ai kažkokia kita nesenai Es šalimi tapusia oro linija, tai suvaro kartu su tais kur turkai, indusai, rusai (daug girtų, neaiškių) ir kiekvienas potencialus nelegalus imigrantas ir žiurima į juos daug atidžiau.
Kaži kaip iš tikro?

visishka nesamone.. tautybe ne prie ko, su tom paciom europinem jusu isvardintom i JAV skraido kruvos turku, indusu ir dar bile kokiu (be to gi statusai visu skirtingi, ne visi kaip turistai skrenda)... Nu bet ir priskleidzia pletku zmones kartais, skaitau ir kas karta stebiuosi kiek teoriju visokiu susigalvoja biggrin.gif

Atskiros eiles oro uostuose yra pilieciams ir ZK turetojams ir tada visiems kitiems:turistams, studentams, darbininkams ir t.t. - o ne "suvaro kartu" su kitom tautybem. Jei vienu metu atskrenda Lufthansa ir Aeroflotas tai stovesit visi turistai is abieju skrydziu vienoj eilej gi smile.gif
Atsakyti
Mes penktadieni grizom is JAV. Skridom su SAS, tai jokių problemų nebuvo. Pasidalinčiau savo įspūdžiais, bet neberandu temos apie keliones po JAV...
Jei kam reikia kokios info, tai galiu gal ką patarti, kol šviežia smile.gif
Mes keliavom tris savaites, buvom New Yorke, prie Niagaros krioklių, Toronte, Floridoj (Miami Beach, Florida Keys, Tampa) ir Čikagoj.
Atsakyti
QUOTE(Twinklyte @ 2010 10 17, 23:35)
va taip ir apsvaigino mane biggrin.gif pamaciau netycia gera varianta ir kaina ir valandu nedaug persedimui, na pakankamai maniau,bet nesitikejau,kad oro uosto keitimas.
Siandien man dar isaiskino,kad ten turetu buti autobusiukas kuris nuveza keleivius nuo to oro uosto iki kito,atseit perveza, nes na as juk sumokejau uz bilieta ir tt,ir jie ten perweza.O cia ne tas pats kur minejot expresas? Aisku daug laiko viskas uzims visi patikrinimai ir t.t. bet jei butu toks autobusas tikrai,tai vis ramiau, o ne vienai nezinia kur gabentis biggrin.gif

Kur idejau nuorodu anksciau apie Newark oro usta ir transporta, vadinas nieko neziurejai smile.gif
Autobusiukas tai ne tas pats, kas autobusas. "Shuttle bus", kaip mikriukas. Net surasyta kur jo stoteles. Tik man atrodo jo bilieto kaina i lektuvo bilieto kaina neieis.
Issiaiskinciau pirma kiek kainuotu bilieto keitimas. Ir tada ziureciau kaip geriau daryti.
Atsakyti
o kaip gerai, kad atsinaujinom, jau zadejau kurti tema biggrin.gif nes man si tema irgi aktuali keliauju sausio menesi i jav ir dar tokia "pagerinta" kelione su oro uosto keitimu biggrin.gif jau net nebesijaudinu kaip praeisiu visus patikrinimus kur ka rasiu,svarbiausi,kad speciau. O kas nors skridote i jav per kopenhaga? kaip suprantu man tame terminale reikes tiesiog laukti ir po to registruotis prie tam tikro skyriaus kuris skris i new jersy? isiaiskinau,kad bagazo peregistruoti nereikes,tai vadinas tik paciai dar uzsiregistruoti tam skrydziui ar ne?
Papildyta:
QUOTE(KriuKriu @ 2010 10 19, 11:34)
Kur idejau nuorodu anksciau apie Newark oro usta ir transporta, vadinas nieko neziurejai smile.gif
Autobusiukas tai ne tas pats, kas autobusas. "Shuttle bus", kaip mikriukas. Net surasyta kur jo stoteles. Tik man atrodo jo bilieto kaina i lektuvo bilieto kaina neieis.
Issiaiskinciau pirma kiek kainuotu bilieto keitimas. Ir tada ziureciau kaip geriau daryti.

ziurejau ziurejau, viska ziurejau smile.gif Ten nuo oro uosto iki oro uosto pervezyneja autobusiukai, kaip suprantu tokie bus ten,na kaip pas mus kur stovi siulo pigiau nuvezti ir tt. Nors buvo info pateikta,kad galima tas paslaugas uzsisakyneti grupemis ir individualiai,kad nuvestu iki to oro uosto,tai nlb supratau g.gif Vistiek kiek kas aiskino,kad bus ir pati kiek info ziurejau ir butent to oro uosto tai jie ir raso,kad nuo to oro uosto iki new yorko kaip nusigabenti.Nors vistiek nlb man aisku kaip ten bus. Joa tikejausi per gerai,kad viskas ieis i kaina, o cia pasake mano reikalas,pati toki bilieta nusipirkau. Be to bilieto nekeicia,gali data keisti bet reiso nea.
Atsakyti
QUOTE(Twinklyte @ 2010 10 19, 16:06)
o kaip gerai, kad atsinaujinom, jau zadejau kurti tema biggrin.gif nes man si tema irgi aktuali keliauju sausio menesi i jav ir dar tokia "pagerinta" kelione su oro uosto keitimu biggrin.gif jau net nebesijaudinu kaip praeisiu visus patikrinimus kur ka rasiu,svarbiausi,kad speciau. O kas nors skridote i jav per kopenhaga? kaip suprantu man tame terminale reikes tiesiog laukti ir po to registruotis prie tam tikro skyriaus kuris skris i new jersy? isiaiskinau,kad bagazo peregistruoti nereikes,tai vadinas tik paciai dar uzsiregistruoti tam skrydziui ar ne?

esu daug kartu skridusi per kopenhaga, ten labai fainas oro uostas mirksiukas.gif jeigu ilgai teks laukti, tai yra net poilsio kambareliai, galima nusnausti pokaituka ax.gif smile.gif
o as siandien isigijau bilietuka i cikaga kitam antradieniui, skrisiu per stokholma ir laukti reikes visai nedaug thumbup.gif tik 3 val cool.gif oro uosta ten taip pat labai gerai pazystu cool.gif labai dziaugiuosi del to, nes negaliu pakesti, kai reikia daug laukti blink.gif
Atsakyti