Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio erozijos ir gastritas

Dėkui už patarimus. Bet ar nieko baisaus be gydytojo žinios tuos motilium vaistus vartoti? Na, aš laikausi jau tos griežtos dietos nuo tada, kai vaistus gerti pradėjau.. O anksčiau tai tikrai būdavo, kad bet kaip valgau.. Iš tikrųjų mane gąsdina tai, kad man skauda tik kai atsirūgstu arba, jei ragauju ką nors, o tai, pasirodo man netinka, tai va būtent ryjant tą kąsnį man ir skauda, na taip nudiegia. Net želė, bananus ir medų ragaujant jaučiu tą nudiegimą. Žodžiu, skauda nuo visko, kas turi kokį nors skonį. Net nuo vos vos braškinio naminio kisieliaus, o va gydytoja man sakė, kad tai vartoti galima, net rekomenduotina. Beje, kažkur skaičiau, kad migdolai mažina rūgštingumą, nors riešutai ir nelabai skrandžiui gerai iš esmės, bet ryžausi pabandyti. Ir iš tikrųjų, pasiimu migdolą ir kramtau jį kokią minutę, nuryjus jokio skausmo, net lengviau, atrodo nuo jų. Nžn ar nebus blogiau, bet per dieną suvalgau po kokius 3-4. Man ir skanu labai ir neskauda nieko nuo jų, tai kaip ir išsigelbėjimas - vienintelis skanus dalykas, kurį galiu valgyti. Jums, kaip suprantu, tai visiškai netaip? Kada jums skauda? Ar yra koks nors skirtumas valgant skirtingą maistą? na, tą akimirką kai kramtot ir nuryjat ar jaučiat ką nors? atsiprašau už tokį smulkmeniškumą, bet aš labai pasimetusi.. net nežinau kaip bus su Ispanija. Būtinai noriu važiuot ten mokytis.. tokia proga juk gali nebepasitaikyt.. kaip manot, ar nieko baisaus, jei būsiu nepasveikus dar, o vistiek ryšiuosi keliauti? sakot visą gyvenimą.. tai nejau visam gyvenimui dabar teks atsisakyt visko kas skanu. tik košėm ir gyventi? aš taip saldumynus mėgstu, ypač sausainius 4u.gif jau sunku darosi be jų.. unsure.gif vienintelis pliusas, kad svoris krinta tikrai... visada norėjau suliesėt dar kokiais 2-3 kg.. bet ką reikės daryt, jei taip ir toliau jis kris.. žodžiu.. atsiprašau už kvailus klausimus..
Atsakyti
man nuo migdolu irgi geriau mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
tai galima juos valgyti? ne per daug apkrauna skrandį? o va šiandien dar nusipirkau gysločių arbatos, nes skaičiau, kad ji gydo net skrandžio opas, bet vėlgi pasiskaitinėjau katik dar daugiau, tai rašo, kad galima tik tada, jei skrandžio rūgštingumas sumažėjęs.. iš vienos pusės, padėtų jis tas erozijas išsigydyt, bet jei rūgštingumą didina tai ne ką geriau, nes rūgštys ir provokuoja tas erozijas.. nieko nebesuprantu.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tristesse @ 2009 12 28, 17:38)
tai galima juos valgyti? ne per daug apkrauna  skrandį? o va šiandien dar nusipirkau gysločių arbatos, nes skaičiau, kad ji gydo net skrandžio opas, bet vėlgi pasiskaitinėjau katik dar daugiau, tai rašo, kad galima tik tada, jei skrandžio rūgštingumas sumažėjęs.. iš vienos pusės, padėtų jis tas erozijas išsigydyt, bet jei rūgštingumą didina tai ne ką geriau, nes rūgštys ir provokuoja tas erozijas.. nieko nebesuprantu.. unsure.gif

tu valgyk viska,ka tau toleruoja tavo skarndis,net nesibaimindama...jeigu tau skanu,svarbiausia nejauti po to diskomforto prasom valgyti i valias...tai labai svarbu skrandininkams...aisku pats geriausias variantas valgyti daznai 5-8k.per diena bet po truputi visada jausies nepersivalgius,bet ir ne alkana...del motilium jei truputi bijai,pasikonsultuok su vaistininke ji tikrai tau pasakys kaip jis veikia...tikrai nebijok ,cia ne antibiotikas,ne kazkokie itin stiprus vaistai...(sutinku ,kas vienam pagelbeja kitam ne)bet verta ismeginti,mano brolis nuo ju iskart sustojo vemti...as gyvenu airijoj dirbu su italu seima,jie taip pat turi skrandzio problemu ir spek ka vartoja omebrazoli ir motilium matai visur tas pats.. biggrin.gif o del savo keliones nebijok vaziuok..imk is manes pvz as pries 5m.cia atvykau irgi turedama laaaabai daug skrandzio problemu ..na ir vis dar tfu tfu tfu nieko nenutiko...plius klimatas veikia ne vienodai ,labai daug kam isvykus svetur dingsta visos sveikatos bedukes...o skausmas mazute ,tau del to kad turi eroziju...logiskai mastant nusibrozdink ranka,ir uzdek ant jos suraus rugstaus silto salto gi irgi jausi skausma,o cia itin jautru gi skrandukas ,stemple ir t.t.ir beabejo visa gyvenima ant kosiu neteks sedet lotuliukas.gif sita as tau garantuoju....tik retsykiais biskuti pasedet ant mazyciu dietu....ir tai ne visiems,ir nevisada atsikartoja tai....
Atsakyti
kaip tu mane paguodei.. labai tikiuosi, kad taip ir bus.. nes dabar labai sunku gyvent.. nepatogu tiesiog, vis prisižiurėt stengiuosi, kad bent kas tris valandas kažką suvalgyt, o tai reiškia, kad ilgiau nei 3h nuo virtuvės negaliu atsiplėšt, nes valgau juk košes ir sriubas.. unsure.gif bet ar tau buvo kada nors taip, kad nudiegia kai nuryji kąsnį? ar dabar dar skauda? kaip ir kada? reikės būtinai tada dėl to motilium pakalbėt su vaistininke ar net pas kitą gydytoją nueit, nors ir taip jau pas tris buvau..
Atsakyti
QUOTE(Tristesse @ 2009 12 28, 18:51)
kaip tu mane paguodei.. labai tikiuosi, kad taip ir bus.. nes dabar labai sunku gyvent.. nepatogu tiesiog, vis prisižiurėt stengiuosi, kad bent kas tris valandas kažką suvalgyt, o tai reiškia, kad ilgiau nei 3h nuo virtuvės negaliu atsiplėšt, nes valgau juk košes ir sriubas..  unsure.gif  bet ar tau buvo kada nors taip, kad nudiegia kai nuryji kąsnį? ar dabar dar skauda? kaip ir kada? reikės būtinai tada dėl to motilium pakalbėt su vaistininke ar net pas kitą gydytoją nueit, nors ir taip jau pas tris buvau..

Nurijus greičiausiai skauda todėl, kad erozijos stemplėje pas tave, ar ne? g.gif
Atsakyti
Man sakė, kad stemplė sveika, o skrandyje uždegimas ir keletas erozijų, beje, dar kažkaip keistai , kad skrandyje šiek tiek pilko skysčio.. nžn kas tas skystis. bet vėlgi, o gal man blogai tą tyrimą atliko? dariausi vln, grybo gatvėj, privačioj klinikoj, jei žinot tokią... bet esu girdėjus dvejopų atsiliepimų ir apie tą kliniką.. net nebežinau ką ir galvoti..
Atsakyti
QUOTE(Tristesse @ 2009 12 28, 23:06)
Man sakė, kad stemplė sveika, o skrandyje uždegimas ir keletas erozijų, beje, dar kažkaip keistai , kad skrandyje šiek tiek pilko skysčio.. nžn kas tas skystis. bet vėlgi, o gal man blogai tą tyrimą atliko? dariausi vln, grybo gatvėj, privačioj klinikoj, jei žinot tokią... bet esu girdėjus dvejopų atsiliepimų ir apie tą kliniką.. net nebežinau ką ir galvoti..

Na va- čia keista, maniau stemplėje erozijos, nuo to ryti maistą gali būti skausminga. Gal tiesiog tavo skrandis žiauriai jautrus? Gal kąsniai per dideli-per mažai sukramtyta? Negali būti? blush2.gif
Nemanau, kad tyrimą ten blogai atliko. Gal tu per daug pergyveni dėl to. Nervukai juk pagrindinė skrandžio problemų priežastėlė ax.gif
Viskas bus gerai- pasidomėk kiek daug žmonių turi skrandžio bėdų-tačiau gyvena pilnavertį, kokybišką gyvenimą smile.gif
Atsakyti
Tiesą sakai.. Man net neaišku dėl ko tas uždegimas atsirado, bet gydytoja nusprendė, kad nuo nervų, nes jokie kiti variantai netiko. O streso tikrai nemažai, ypač kai dabar sesija.. O dar tos siaubingos šventės.. Nieko beveik į burną negaliu dėt.. Man skausmas ne ryjant, bet jau nuryjus būna, taip keistai sudiegia ten duobutėj.. ir ne nuo visų produktų.. o šiaip viskas gerai, jei nevalgyčiau niekad, gal niekad ir neskaudėtų... iki šiol gyvenau be problemų, tik gal atsirūgdavau kiek dažnokai.. manęs net nepykina, o vėmiau paskutinį kartą gal dvylikos metų.. niekad rūgštys nekilo.. bėda tik tas diegimas nemalonus labai ir apetitas sumažėjęs kažkiek.. maistą tikrai sukramtau po milijoną kartų kiekvieną kąsnį doh.gif nžn, net pati nebesuprantu ar man labai blogai, ar gerai.. o gal man diegia tikrai dėl tų erozijų? gal žinai per kiek laiko jas galima išsigydyt? endoskopuotoja man sakė, kad per pora savaičių turėtų praeiti, o nepraeina unsure.gif
Atsakyti
aisku ,kad buvo ir ne tik kad skaudedavo ir degindavo ,ir remuo beproto esdavo visko budavo per paumejimus...negavok pernelyg apie tai...jei jau buvai pas 3 gyd.tikrai viskas tau ten neblogai... smile.gif zinok kiek zmoniu ,tiek skirtingu pojuciu..o viskas susideda i ta pati skrandi...pasistenk susirasti kokiu idomiu uzsiemimu,kazka nuveikt idomaus,pvz paplaukiok baseine ui kaip skrandininkams tai tinka smile.gif pasvajot... wub.gif ir nepajusi ,kaip tavo sveikatele vel puiki...o geros emocijos uiiiii kaip suveikia.... thumbup.gif
Atsakyti
iš tikrųjų gal nėra taip ir blogai.. jūs juk gyvenat su tuo ir tokios stiprios atrodot.. bigsmile.gif turi pavykt ir man.. o dėl emocijų tai tiesa.. pastebėjau, kad kai geriau išsimiegu ar šiaip pailsiu tai net pamirštu ir tą ligą, tik vėl kiekvienas valgymas apie ją primena.. gal tikrai Ispanija man į naudą gali išeit.. juk ten visi tokie atsipūtę.. tik ar klimatas nebus per karštas.. na ir kaip su tom erozijom? kiek laiko maždaug jos gyja? norėčiau, kad bent tie diegliai praeitų, o dieta man tik į naudą turbūt.. aš jaučiuosi soti, o svoris krinta, be to, oda labai pagražėjo, gal tik vienas spuogelis liko, o anksčiau vos ne visa kakta išberta buvo.. turbūt nuo saldumynų blush2.gif tikiu dabar, kad viskas bus gerai.. ačiū.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tristesse @ 2009 12 28, 23:06)

Labai gerai jums jau patare, pabandykit pagerti omeprazoli ir motilium. Turiu sias bedas labai, labai jau senai. Gydytoja vis nerasdavo kaip tu negerumu sustabdyt, kol padarius tyrima pamate sukilusio pilko skyscio ir didelius spazmus - skyre montilium ir viskas aprimo mirksiukas.gif . Niekada del siu problemu nevemiau, taciau del dideliu organizme spazmu zarnyno turinys sukyla i skrandi (kaip aiskino- tulzis ir visa kita) nuo to ir erozijos pasidare su papilomom doh.gif ir kiti negeri pojuciai.. Del siu vaistuku galit pasikonsultuot lyg tarp kitko ir su gydytoja.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sanita: 29 gruodžio 2009 - 09:42