Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio erozijos ir gastritas

oi, kiek daug pridiskutavot, merginos bigsmile.gif

as tai nesuprantu, man skauda vos tik pribudus skrandi... kazkas cia rase, kad jei tuscia skauda tai dvylikapirste... bet man sake, kad ji pas mane sveika... doh.gif nesuprantu...
gal ir man ta motilium pabandyti, dar nebandziau as jo... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(a.inesa @ 2009 12 29, 12:03)
oi, kiek daug pridiskutavot, merginos bigsmile.gif
as tai nesuprantu, man skauda vos tik pribudus skrandi... kazkas cia rase, kad jei tuscia skauda tai dvylikapirste... bet man sake, kad ji pas mane sveika... doh.gif nesuprantu...
gal ir man ta motilium pabandyti, dar nebandziau as jo... ax.gif

Motilium skiremas kai i skranduka spazmu ar kitu problemu sukeliamas- grizta suvirskintas turinukas, tulzys biggrin.gif , kaip rasem pilkas ar kitokio pavidalo turinys. Buna vienus pykina, pilnumo jausmas, riaugsi ir t.t..
O rytais buna skauda tuscias skrandukas, prabudus gaminasi rugstys kurios grauzia ji, juk kazka suvalgius tas skausmas aprimsta, ar ne ? Man uztenka isgerti stiklinia vandens ir jau skausmas aprimsta mirksiukas.gif

Tristesse, atkreipiau demesi kad rasei ( vienintelis pliusas, kad svoris krinta tikrai... visada norėjau suliesėt dar kokiais 2-3 kg.. bet ką reikės daryt, jei taip ir toliau jis kris.. žodžiu.. atsiprašau už kvailus klausimus.. ) nuo ko cia krenta svoris g.gif , ar mazai valgai ? Jei labai greit krenta svoris visad tai reiskia ka nors negero blush2.gif , kad tas griztantis skystis nepakenktu dar ir kitiem virskinimo organam, kasai.. doh.gif Ar tu eini pas gydytojus ? nail.gif
Atsakyti
Einu pas gydytojus.. na, dėl to skysčio net nžn.. dar kažkas čia sakė, kad tas skystis nuo erozijų, kurios kažkaip pilkai būna pasidengia.. na, visai susipainiojau.. kad atsirūgstu gan dažnai tas tiesa ir dar labai viduriai kietėja, bet gal dėl to, daug mažiau valgyt pradėjau.. o be to, jokios kavos, jokių šviežių vaisių ar daržovių. gal dar nuo to kietėja.. o svoris krenta turbūt dėl tos dietos.. juk visas maistas liesas, o ir mieliau jau renkuosi nevalgyt, nes kai visai nevalgau man neskauda.. na, pilvo gurgimo aš skausmu nelaikau.. man priešingai nei jums, man skauda tik kai paragauju kažką ko, pasirodo, negalima.. nes jei valgant skauda, tai turbūt negalima.. ? ir kaip su tom erozijom, per kiek laiko jas galima išsigydyti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tristesse @ 2009 12 29, 14:38)
Einu pas gydytojus..  na, dėl to skysčio net nžn.. dar kažkas čia sakė, kad tas skystis nuo erozijų, kurios kažkaip pilkai būna pasidengia..  na, visai susipainiojau.. kad atsirūgstu gan dažnai tas tiesa ir dar labai viduriai kietėja, bet gal dėl to, daug mažiau valgyt pradėjau.. o be to, jokios kavos, jokių šviežių vaisių ar daržovių. gal dar nuo to kietėja.. o svoris krenta turbūt dėl tos dietos.. juk visas maistas liesas, o ir mieliau jau renkuosi nevalgyt, nes kai visai nevalgau man neskauda.. na, pilvo gurgimo aš skausmu nelaikau.. man priešingai nei jums, man skauda tik kai paragauju kažką ko, pasirodo, negalima..  nes jei valgant skauda, tai turbūt negalima.. ? ir kaip su tom erozijom, per kiek laiko jas galima išsigydyti?  unsure.gif

Tristesse, tiksliai kaip ten del to skyscio nezinau doh.gif , bet man gydytoja bent jau taip paaiskino, o erozijos tai gal gali kraujuot, prie ko cia tas pilkas skystis g.gif

Jei liga itaria nuo nervu, labai patarciau panaudot raminamu zoleliu arbatu, dabar ziema jonazoles kapsuliu, valerijono tabletytem, kol nesustiprinsit nervu sistemos ir ligos nesibaiks. doh.gif Jei nevalgot darzoviu, vaisiu g.gif , tai ka valgot ? Juk tikrai negali visi vaisiai netikt, galima kai kuriuos vaisius- oboli, kriause iskept orkaitej, kiekvienas turi atsirinkt kas jam tinka, o darzoviu troskintu tai tikrai butina valgyti..

O ka sako gydytoja, ar jus tik sugeret tas dvi savaites vaistukus ir daugiau nesikreipet ? Kartais uztenka trumpo gydymo, o kartais tenka vis eiti pas gydytoja keisti vaistukus tai vienais tai kitais kol viskas susitvarko.. Cia gi kiekvienam individualiai mirksiukas.gif
Erozijas galima apgydyti ir laikantis grieztos, lengvos dietos, nesinervinti (kas vargu ar imanoma biggrin.gif ) isvengti atsinaujinimo. doh.gif
Atsakyti
pas mane irgi erozijos..bet biski ne apie tai norejau parasyt- zodziu pries pora dienu nusipirkau NEXIUM 20mg 14 tab. uz 76Lt mados vaistinej, virsuliskese, sian nueinu pas gydytoja, pasiguodziau kad tiek daug sumokejau, o jis apako! nepatikejo, kad tokia kaina..nes grybo klinikos vaistinej lygiai tokios pacios tab. kainuoja perpus pigiau-ir as tuo nepatikejau biggrin.gif bet kai nuejau pirkt, rimtai- beveik 32lt sumokejau uz viena dezute.. iki siol lengvam soke esu, ne 3lt skirtumas, o 30...ir dar situ tableciu galiojimas visus metus ilgesnis nei anu..va taip vat ir buna.. 4u.gif
Atsakyti
man endoskopuotoja sakė, kad per pora savaičių.. viena šeimos gydytoja visai nepasakė per kiek, o kita sakė, kad jei per mėnesį jau nepraeis, tai būtinai dar kartą endoskopiją daryt doh.gif o tokia nemaloni procedūra.. na, aš valgau daržovių troškiniuso šviežių daržovių ir vaisių tai net ir gydytoja man neleido valgyti, išskyrus bananus, bet jie man matyt netinka, nes nuo jų diegia, kai nuryju kąsnį.. tai va taip ir kankinuosi.. beje, jau pastebėjau, kad dieta tikrai veiksminga.. jei valgau tas košes ar daržovių troškinius be jokių priedų, man tikrai neskauda ir net pamirštu, kad sergu kažkuo, bet va, vos paragauji kažko netaip ir vėl diegia verysad.gif
blacberry, o tu gal pas Šileikienę grybo gatvėj lankaisi? na, man tai omeprazolį paskyrė, bet jis nėra labai brangus.. ir jo, nesąmonė kažkokia dėl tų kainų, ypač jei tikrai vienodi vaistai unsure.gif sakei, pas tave taip pat erozijos? o kaip tau pasireiškia skausmas?
Atsakyti
Tristesse, aha, visiska nesamone, ziauriu tiesiog ka tie vaistininkai isdarineja blink.gif o as lankausi pas prof. G.Grybauska..

beveik pries men. prasidejo nerealus skausmai ir nustate umu erozini gastrita, chemini nudegima..as galvoju kad nuo imbiero.. nes visa savaite intensyviai vartojau..gi nuo gripo norejau apsisaugot blush2.gif nu ir zodziu savaite geriau, bet paskui vel pablogejo..tai sian vel ryjau zarna- sake biski geriau jau atrodo,nes tada buvo ziauru( pilnas skrandis tulzies, erozijos baisios ir t.t.) bet toliau reik vaistus gert ir dietos laikytis..dvi sav. beveik geriau nolpaza po 40mg du kart per diena ir sav. antitibiotiku, nors bakterijos nerado, bet kazkodel vistiek reikejo gert ir kepenim papilda simepar dar geriu.

dziaugiuosi kad sian jau geriau pavyko visa zarnos procedura ohmy.gif ..draugas primoke kaip reik atsipalaiduot, bet vistiek nemalonu ir ilgai vyko, nes eme tyrimam visokiem kazko is vidaus ir t.t. o pries tris sav.tai kazkas baisaus buvo, ziaugciojau iki isprotejimo, o labai negerai-nes tada oras iseina ir gyd. vel tenka ji pripust ir taip pasaka be galo..

oj, einu koses virtis, dar sian nieko nevalgiau.. 4u.gif

o skauda tai man ivairiai - ryte, ir nevalgius, ir pavalgius buna skauda.. ir buna degina po duobute..

o bananus tau gal reik labai susmulkint, kosyte pasidaryt ir tada valgyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blackberry: 29 gruodžio 2009 - 15:59
Turbūt avižinę košę virsi? Čia jau tuoj mūsų firminiu patiekalu pataps biggrin.gif na, o dėl bananų tai kaip aš jų nebandžiau valgyti, vistiek tas pats.. bet va katik gėriau žalios arbatos su medum ir taip tiesiai į burną medaus įsidėjau ir nieko, nesudiegė.. o anksčiau diegdavo, gal gerėja visas šitas reikalas... g.gif dėl to imbiero gali būt.. aš pati dar spėliojau ar nebūsiu čia su stipriu vitaminu c, česnaku ir retsykiais profilaktikai išgertu aspirinu visko susidirbus.. nes ir pati gripo bijojau ir stengiausi imunitetą stiprint kaip išmanydama blink.gif na, bet gydytoja man nieko apie nudegimus nekalbėjo.. o va dar man tėtis šiandien atnešė propolio, sakė, kad bičių preparatai labai veiksmingai veikia gydant uždegimus, tarp jų ir skrandžio, be to ten daug labai papildų visokių, kurių tikrai reikia jau šitaip vien košėm maitinantis.. blush2.gif mūsų vaistininkė išmano tokius dalykus... o šiaip, ko tik aš neišbandžiau, gerai pagalvojus.. bet tai todėl, kad labai noriu pasveikt.. man gydytoja sakė, kad per pora savaičių turėtų ten sugyt viskas, bet kad taip dar neatrodo.. ką apie gijimo laiką kalbėjo tavo gydytojas? na, bet viskas mums bus gerai, aš tikiu jau 4u.gif
Atsakyti
o zinot ka as pvz (per paumejimus) isviso tokio kaip banano valgyt negaliu,nes jis man ziauriai rugsti sukeldavo...ir visur liaudes medicinoj raso,kad bananas kelia rugstinguma...keista ar ne ?bet tiesa...ir dar pasakysiu bajeri lotuliukas.gif mano skrandis zinokit kaip gerai toleruoja kepta karbonado gabala nu jauciuosi liuks lotuliukas.gif o kartais nuo kitu atrodo jau tokiu nekaltu kosyciu rugstis sukyla,ar kartumo jasmas burnoj(tulzies)... tai kiek besiklausinejau gyd.(nes beeegalo domiuosi medicina) valgyt visa ta ,ka toleruoja skrandis,kiekvienam cia individualiai...kaip su tuo karbonadu ar bananu.... biggrin.gif o del vaistu kainos ,tai cia normalu...ka jus galvojat visi daro bizni, o ypac gydytojai su farmacininku pagalba.... doh.gif
Atsakyti
o kuo skiriasi paūmėjimas nuo paprastų dienų ? aš kaip suprantu tai ta liga jau visam laikui.. verysad.gif o dėl bananų man gydytoja rekomendavo net, bet pati sumąsčiau pasiskaitinėt prancūziškuose forumuose ir pažiūrėt kaip jie tą ligą gydo.. tai ten sakė visų pirma reikia atsisakyt bananų ir pieno produktų, bet ten laniau apie lėtinį gastritą kalbėjo.. bet va kaip visai skirtingai, nes aš natūralų jogurtą galiu valgyt, bet tiek iš jo ir naudos ax.gif be skonio juk.. na, ką mergytės gydomės ir jau tikiu, kad pasveiksim, šiandien beveik visai gerai jaučiuosi.. ir nuotaika iš kažkur atsirado 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tristesse @ 2009 12 29, 20:12)
o kuo skiriasi paūmėjimas nuo paprastų dienų ? aš kaip suprantu tai ta liga jau visam laikui..  verysad.gif  o dėl bananų man gydytoja rekomendavo net, bet pati sumąsčiau pasiskaitinėt prancūziškuose forumuose ir pažiūrėt kaip jie tą ligą gydo.. tai ten sakė visų pirma reikia atsisakyt bananų ir pieno produktų, bet ten laniau apie lėtinį gastritą kalbėjo.. bet va kaip visai skirtingai, nes aš natūralų jogurtą galiu valgyt, bet tiek iš jo ir naudos ax.gif be skonio juk.. na, ką mergytės gydomės ir jau tikiu, kad pasveiksim, šiandien beveik visai gerai jaučiuosi.. ir nuotaika iš kažkur atsirado 4u.gif

Saunuole clap.gif 4u.gif

As siandien vel gavau siuntima zarna ryt lens.gif , biski bijau topsecret.gif , bet kaip nors teks su ta baime susidraugaut wub.gif
Atsakyti
dėl žarnos tai jo, fee schmoll.gif bet viskas dėl sveikatos.. ištversi mirksiukas.gif o kur tu mirksiukas.gif daraisi endoskopiją? vln tai poliklinikoj eilės po mėnesį taip ir nusibaigt galima blink.gif tad belieka privačiai..
Atsakyti