Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio erozijos ir gastritas

QUOTE(Sanita @ 2009 12 29, 20:37)
Saunuole  clap.gif  4u.gif

As siandien vel gavau siuntima zarna ryt lens.gif  , biski bijau topsecret.gif  , bet kaip nors teks su ta baime susidraugaut  wub.gif

Sanitėle, nebijok- svarbiausia kiek įmanoma labiau atsipalaiduok smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tristesse @ 2009 12 29, 17:34)
Turbūt avižinę košę virsi? Čia jau tuoj mūsų firminiu patiekalu pataps biggrin.gif na, o dėl bananų tai kaip aš jų nebandžiau valgyti, vistiek tas pats.. bet va katik gėriau žalios arbatos su medum ir taip tiesiai į burną medaus įsidėjau ir nieko, nesudiegė.. o anksčiau diegdavo, gal gerėja visas šitas reikalas...  g.gif  dėl to imbiero gali būt.. aš pati dar spėliojau ar nebūsiu čia su stipriu vitaminu c, česnaku ir retsykiais profilaktikai išgertu aspirinu visko susidirbus.. nes ir pati gripo bijojau ir stengiausi imunitetą stiprint kaip išmanydama blink.gif na, bet gydytoja man nieko apie nudegimus nekalbėjo.. o va dar man tėtis šiandien atnešė propolio, sakė, kad bičių preparatai labai veiksmingai veikia gydant uždegimus, tarp jų ir skrandžio, be to ten daug labai papildų visokių, kurių tikrai reikia jau šitaip vien košėm maitinantis.. blush2.gif mūsų vaistininkė išmano tokius dalykus... o šiaip,  ko tik aš neišbandžiau, gerai pagalvojus.. bet tai todėl, kad labai noriu pasveikt.. man gydytoja sakė, kad per pora savaičių turėtų ten sugyt viskas, bet kad taip dar neatrodo.. ką apie gijimo laiką kalbėjo tavo gydytojas? na, bet viskas mums bus gerai, aš tikiu jau  4u.gif

aha, avizine.. smile.gif tikrai viskas bus ok 4u.gif o man gydytojas pasake, kad as per greitai cia tikiuosi pasveikt..galvojau kokia savaite dvi, ir vel galesiu koki kebaba suvalgyt ar pica.. blush2.gif

as girdejau geru dalyku apie biciu piki, bet pati nebandziau..

beje, man ka tik dasilo- taip, pas Sileikiene dariaus endoskopija! o tu buvus pas ja? 4u.gif
Atsakyti
Geras tas bitučių produktas, tik prieš jį gerdamos pasiskaitykit kaip vartoti wink.gif
Atsakyti
Mum negalima sokolado...o koks jusu liezuvis mergaites?man tai tikrai bjaurus,apnasos,ypac po blogo valgio pvz suvalgius pasteto atsiranda net tamsios apnasos,zodziu man tinka valgyt tik sveika vegetariska maista:oh
Atsakyti
QUOTE(blackberry @ 2009 12 29, 23:22)
aha, avizine.. smile.gif tikrai viskas bus ok 4u.gif o man gydytojas pasake, kad as per greitai cia tikiuosi pasveikt..galvojau kokia savaite dvi, ir vel galesiu koki kebaba suvalgyt ar pica.. blush2.gif

as girdejau geru dalyku apie biciu piki, bet pati nebandziau..

beje, man ka tik dasilo- taip, pas Sileikiene dariaus endoskopija! o tu buvus pas ja? 4u.gif

taip taip ! man šileikienė ir sakė, kad pora savaičų troškintą maistą pavartosi ir viskas bus ok.. o omeprazolį sakė gert, bet nesakė kiek.. kaip tau ta gydytoja? klausyk, tau kai aprašymą darė ar nepažymėjo, kad skrandyje yra šiek tiek pilko skysčio ? nes db su tuo pilku skysčiu mane prigsdino, kad gali kažkas blogai būti su tulžim ir pan.. o kaip išsitirt kasą? man tuo pačiu ir organų echoskopiją darė. ar būtų pastebėję echoskopijos būdu kažkokius sutrikimus ar yra dar ir kiti spec tyrimai? nejau tik tas kur su žarnele tulžį traukia.. kažkas pasakojo, kaip nemalonu verysad.gif
LUCERO, taip liežuvis mano kažkoks baltas su spuogeliais, bet šiandien jau daug gražesnis, jau pradžioje normalus, db tik prie gerklės balta, o priekis visai kaip sveikos, gal tai ir pakėlė man šiand nuotaiką biggrin.gif na, o kaip kitoms nžn, buvau pati tą klausimą uždavus, atrodo.. ax.gif
Atsakyti
o tu tik pas ja buvai? nes jin kaip suprantu tik diagnoze nustato, o gydyma skiria kitas gyd.(gastroenterologas ar pvz seimos gyd.) ar pas tave kitaip? pas mane skrandyje daug tulzingo skyscio, kaip supratau is 12ka pirstes.. o siandien sake dar skrandis aplipes kazkokiu sh..o tulzi, kasa, kepenis su echoskopu man tyre. as manau tikrai butu pastebeje , jei kazkas negerai su tulzim.. 4u.gif

beje, apie troskinta maista, nu nieko man troskinto nesigauna pasidaryt, o ka tu troskini? pora kartu dariau vistiena, bet vistiek pradzioj pora min apkepiau, o tik tada uzpyliau vandeniu. troskinta pagal gydytojus reiskia virta? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
oi iš pradių gal tris dienas vien avižinę košę vandeny virtą valgiau, bet paskui teko ekperimentuot, nes silpna pradėjo darytis.. o dabar visko pasitroškinu.. aš tai išsiverdu arba vištienos arba žuvies, tada juos susimulkinu ir paskui atskirai jau su daržovėm apverdu.. na burokėliais, bulvėm arba morkom, brokoliais.. visai neblogai iš tiesų, palyginus su avižine koše vandeny virta biggrin.gif dar galima valgyti sriubas pieniškas, minkštai virtus kiaušinius.. o dėl to, kad apkepini prieš tai, nemanau, kad blogai, jei po to apverdi, nes skaičiau kažkur, kad galima net ir keptą maistą valgyti, tik kad nebūtų apskrudęs ir be jokių džiuvėsėlių.. žinok bandžiau užvakar, atrodo, keptos žuvies paragauti ir nei kiek neskaudėjo.. bet kadangi db dietos reikia laikytis, tai nesirįžtu jos daugiau valgyti.. rolleyes.gif
dėl gydytojų tai man šeimos gydytoja gydymą paskyrė dar prieš tyrimus, atspėjo diagnozę biggrin.gif o po to tyrimo dar kažkokia kita konsultavo (neatsimenu pavardės) sakė, kad tie vaistai tinka, tik sumažint dozes liepė.. bet juk turbūt realu, kad pasveiksim ? va, minėjai picą, kebabus .. biggrin.gif aš žinok maniau, kad jau niekada nieko net su skoniu negalėsiu valgyt, tai depresijoj sėdėjau blush2.gif bet dabar jau manau, kad realu pasveikti, tik po to jau teks pradėt reguliariai ir sveikai valgyt.. dar beje, kiek supratau tu irgi po to gripo maratono susirgai ? jau beveik mėnesį, kaip ir aš, kankiniesi doh.gif
Atsakyti
bet nuo tokio lieso maisto pvz man tai nukrito svoris , nu kaip kitaip , visad valgiau kebabus picas o dabar beliko grikiai su virta slaunele...
Atsakyti
QUOTE(Tristesse @ 2009 12 29, 23:58)
nes db su tuo pilku skysčiu mane prigsdino, kad gali kažkas blogai būti su tulžim ir pan.. o kaip išsitirt kasą? man tuo pačiu ir organų echoskopiją darė. ar būtų pastebėję echoskopijos būdu kažkokius sutrikimus ar yra dar ir kiti spec tyrimai?

tulžies ligas, kasos ligas nustato pilvo organų echoskopijos/sonoskopijos būdu. Žinoma yra kraujo rodikliai, kurie rodo su tais organais susijusias ligas, tačiau jei echoskopijos metu nieko blogo nenustatė- matyt nėra reikalo ir biocheminių kraujo tyrimų daryt wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 29 gruodžio 2009 - 23:31
Gal zinot kokiu vaistuku tulzies darbui gerinti ? g.gif man tai kaip jau viskas nusibodo , buvo toks etapas kad vos neblioviau nes jau man eme rodytis kad man isvis nebera ka valgyti man , cia buvo taip per pablogejima ...nu bet rada to maisto , daugiausia valgiau grikius :lotuliukas
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 12 30, 00:30)
tulžies ligas, kasos ligas nustato pilvo organų echoskopijos/sonoskopijos būdu. Žinoma yra kraujo rodikliai, kurie rodo su tais organais susijusias ligas, tačiau jei echoskopijos metu nieko blogo nenustatė- matyt nėra reikalo ir biocheminių kraujo tyrimų daryt wink.gif

dėkui, nuraminai 4u.gif tik vis dar klausimas kas tas pilkas skystis, bet gal jei būtų kažkas rimto buvę juk ir gydytoja gal būtų susimąsčius iš kur tas skystis ir pan..

ir taip LUCERO, svoris iš tiesų krinta ! bet bent jau gražesnė sau kolkas jaučiuosi, oda beveik ideali ax.gif o grikiai , tikrai, buvau juos pamiršus, bus proga paįvairint savo meniu, aš juos taip mėgdavau biggrin.gif
Atsakyti
paumejimai dazniausiai rudeni pavasari buna...kai imunitetas nusilpsta,truksta vitaminu ir t.t. net gyd.juokauja,nu va atejo pavasaris skrandininkai atakuoja gyd.istaigas biggrin.gif o seip kai pilnai isigydisite galesit viska valgyt ,ko tik sirdis geidzia..ir tikrai gerai jausites thumbup.gif
Atsakyti