Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio erozijos ir gastritas

QUOTE(Tristesse @ 2010 01 05, 19:02)
Nr 27  yra nuo skrandžio uždegimo ar išopėjimo tai aš ją pirkau, gal yra dar koks nors nr tinkantis, na bet aš neradau..  ten tam tinklalpy mačiau sąrašas yra.. o skonis, na, kaip čia pasakius biggrin.gif  nėra šlykštu, bet tokia stiproka.. bet ko norėti, juk čia vaistas.. ir prieš geriant reikia tas žoleles palaikyt užplikytas apie dvi valandas.. o dėl sūrelių, norėčiau, kad man jie tiktų.. gal pabandyti blush2.gif  bet gal dar pakentėsiu kokią savaitę.. bet vistiek abejoju, juk jie saldūs, o man ir duria beveik nuo visko, kas turi skonį..  doh.gif  bet aš va valgau natūralų jogurtą.. net nežinau galima ar ne, bet man nieko nuo jo nesidaro, o ir žarnynui padeda jis šį šoką ištvert   blink.gif  mano tyrime parašyta: " gleivinėje antralinėje srityje išilginės hipereminės erozijos" klausimas db kas yra antralinė sritis ir hipereminės?  unsure.gif  gal kas žinot ?

hipereminė- tai reiškia labiau prisipildžiusi krauju, nei įprastai. Antralinė sritis- tai čia kaip ir skranduko dalis-sritis-esanti apatinėje skrandžio dalyje ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 05 sausio 2010 - 18:31
QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 05, 19:24)
hipereminė- tai reiškia labiau prisipildžiusi krauju, nei įprastai. Antralinė sritis- tai čia kaip ir skranduko dalis-sritis-esanti apatinėje skrandžio dalyje  ax.gif

Ačiū.. o iš kur tu viską žinai ? blush2.gif turbūt todėl, man iš pradžių seilėse ir būdavo kraujo, nes jos krauju pripildytos.. o erozija tai čia žaizdelė, įdrėskimas ar pan ? turiu nuotraukas, bet net nesuprantu kur ten stemplė, o kur skrandis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tristesse @ 2010 01 05, 19:56)
Ačiū.. o iš kur tu viską žinai ?  blush2.gif turbūt todėl, man iš pradžių seilėse ir būdavo kraujo, nes jos krauju pripildytos.. o erozija tai čia žaizdelė, įdrėskimas ar pan ? turiu nuotraukas, bet net nesuprantu kur ten stemplė, o kur skrandis doh.gif

Stemplė tai tas "vamzdis" per kurį maistas patenka į skranduką mirksiukas.gif
Žinau aš tikrai ne viską schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Velai as cia pas jus braunuosi, ale ko tais miegas neima blush2.gif ... tai prisedau paskaitinet apie skrandzio ir virskinimo problemas...
Pati kuris laikas turiu dabar toki "malonuma", labai spazmuoja prie skrandzio link kairio sono, net nezinau kas dedasi kartais unsure.gif taip sugnybia bet ir staiga atleidzia... pagnaibo taip kuri laika ir vel praeina... tai siandien prisiruosiau pas gydytoja nueiti... Israse slangute ryti (vajez kaip bijau blink.gif ) ir echoskopija pasidaryti... O kol viska atliksiu liepe iki to laiko pagerti "Ultop"...
Vis kazkaip neduoda mintis, kad tai prasidejo kai pradejau dirbti kiek pamenu... Iskyla toks klausimas ar gali tai tureti bendro, kad darbe mazai judu, dirbu galima sakyti patalpoje kurioje nera dienos sviesos ir kurios isvedint nelabai eina doh.gif Pietus irgi buna nelabai reguliarus, o prie viso to prisideda ir tai kad nori nenori vis kazko uzkandziauji, nes laisvo laiko darbe i valias doh.gif doh.gif ... sakau gal cia organizmas labai stresuoja i tokia aplinka, negaliu neigti, kad man paciai neima nervai del to... kad dirbu svelniai tariant "uzdaryta" unsure.gif doh.gif

a.inesa kiek maciau esi Tauragiske, as taip pat mirksiukas.gif ... Pas kokius gydytojus ejai cia g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif

Vakar isvargau ta zarnos ryjima, priestai nakti nemiegojau taip nervinaus biggrin.gif
Pasake pasiimt knygele kompensuojamu vaistu ir pas gydytoja.. ax.gif Tai issiklausinejau, kad skrandzio ir stemples uzdegimas, o atsakyme matau- stemple erozijos, isvarza, skrandis-erozijos, papilutes ir visa kita neisskaitoma blush2.gif .
Ryt keliauju pas gydytoja, tik man neskauda taip kaip jus rasot, taip skaudedavo anksciau, o dabar istisai ir miegant ir vaikstant eina per gerkle toks psss,psss,pss (gerkle skauda biggrin.gif ) esu ispusta, pilvas tai burbuliuoja, tai cype wink.gif , miegu visa slapia, nors temperaturos neturiu schmoll.gif , net sakyciau jauciu salti o prakaituoju unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sanita: 06 sausio 2010 - 09:01
SILNU NERVU ZMONEMS NESKAITYTI user posted image

Katik perskaiciau g.gif
Dazniausiai stemples perforacija ivyksta endoskopu tiriant stemple ir skrandi. Zinomas ir savaiminis stemples plysimas..
Atsakyti
Spinduliuk, man irgi tas "sugnybimas" būna unsure.gif na taip staiga, kai atsirūgstu ar nuryju kažką "blogo".. doh.gif papasakok ką gydytoja sakys..
Sanita, žinau, kad endoskopija pavojinga šiaip.. ten kur pasirašyt reikia, visko pripasakota, bet "paguodžia" kad mirtis šio tyrimo metu nedažna.. blink.gif ten taip parašyta.. gerai kad neskaičiau nieko prieš tyrimą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2010 01 06, 09:58)
Sveikos merginos 4u.gif
1. atsakyme matau- stemple erozijos, isvarza, skrandis-erozijos, papilutes ir visa kita neisskaitoma 
2. Miegu visa slapia, nors temperaturos neturiu  schmoll.gif , net sakyciau jauciu salti o prakaituoju  unsure.gif

Labutis mergaitės 4u.gif

1. Sanita, oho, nu ir bjaurasties rado skranduke tavo doh.gif O tas papilutes(man rodos jos truputį kitaip vadinasi)šalins? blink.gif Ar dar nieko nežinai?

2. Man visiškai taip pat, kaip ir tau- naktį jaučiu kad šalta, o suprakaitavus miegu blink.gif Ir taip nervuoja, tas tęsiasi ne vieną dieną ir ne vieną savaitę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 06, 13:11)
Labutis mergaitės  4u.gif

1. Sanita, oho, nu ir bjaurasties rado skranduke tavo  doh.gif  O tas papilutes(man rodos jos truputį kitaip vadinasi)šalins?  blink.gif  Ar dar nieko nežinai?

2. Man visiškai taip pat, kaip ir tau- naktį jaučiu kad šalta, o suprakaitavus miegu  blink.gif  Ir taip nervuoja, tas tęsiasi ne vieną dieną ir ne vieną savaitę  doh.gif

Jammin, ryt einu pas gydytoja su visais atsakymais, matysiu ka skirs mano ciuda -juda doh.gif . Ankstesne gydytoja visad tiesiai siusdavo pas specelistus o si pati mat gydys biggrin.gif . Atsibodo tos ligos ir tas maistas ir viiiiiiiskas doh.gif Sudas , galvojau jau sveikstu ir viskas tuoj, tuoj baigsis, o cia is vienos duobes i kita aggressive.gif . Kaip tu laikais? Atvirai.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2010 01 06, 14:16)
Jammin, ryt einu pas gydytoja su visais atsakymais, matysiu ka skirs mano ciuda -juda  doh.gif  . Ankstesne gydytoja visad tiesiai siusdavo pas specelistus o si pati mat gydys  biggrin.gif . Atsibodo tos ligos ir tas maistas ir viiiiiiiskas  doh.gif  Sudas , galvojau jau sveikstu ir viskas tuoj, tuoj baigsis, o cia is vienos duobes i kita    aggressive.gif .  Kaip tu laikais?  Atvirai..  mirksiukas.gif

Ačiū, rodos neblogai smile.gif
Na, būna visko- tai šen paskauda, tai ten, bet kad būtų taip žiauriai, kaip aną žiemą tai tikrai nėra bigsmile.gif Rytais skrandis mane žadina vietoj žadintuvo, kaskart išalkus- primena kad laikas pavalgyti smile.gif Bet nekreipiu dėmesio- susitaikiau, kad taip bus turbūt visą gyvenimą.
Taaaip, Sanita, man irgi kartais atrodo, kad tuoj viskas baigsis, bet bac-ir vėl iš naujo viskas... Na, išbrisim- ankščiau ar vėliau. Su mūsų ligelių pluoštu nereikia tikėtis greitai pasveikti mirksiukas.gif
Viskas bus gerai user posted image
Tai sakai tavo gydytoja pati apsiėmė gydyt doh.gif Gal tu paprašyk, kad visgi pas gastroenterologus siųstų ax.gif Jei nelabai kokia gydytoja, tai vargu ar pati išgydys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(...spinduliukas... @ 2010 01 06, 00:07)
Sveikos merginos 4u.gif
a.inesa kiek maciau esi Tauragiske, as taip pat mirksiukas.gif ... Pas kokius gydytojus ejai cia g.gif

o, labutis, dar viena likomo drauge is arciau atsirado bigsmile.gif as ejau aps Vismanta, tada dave siuntima ta slanga ryti, bet daugiau kol kas niekur dar nejau, uzkniso mane, pati matai kaip gydausi.

Ale merginos kiek priraset daug bigsmile.gif ir kokiu baisybiu doh.gif kiek mes cia kentesim su svao tais skrandziais ir stemplem? g.gif
as va aplinka pakeiciau ir dvi paros i wc neinu, sedziu kaip erke, isiputus, istempta, skrandi vel daigo... nu vienu zo...
Atsakyti
QUOTE(a.inesa @ 2010 01 06, 19:24)
,dvi paros i wc neinu, sedziu kaip erke, isiputus, istempta, skrandi vel daigo... nu vienu zo...

A.Inesa, o ar esi kada kolonoskopiją dariusis(čia aišku ne į šitą temą reikėtų rašyti, todėl visų atsiprašau user posted image )?
Atsakyti