Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio erozijos ir gastritas

Truputį nukopijavau apie semenų gamybą biggrin.gif
1 arbatinį šaukštelį maltų sėmenų užpilti puse stiklinės šilto vandens, gerai išmaišyti ir palikti kelioms minutėms pastovėti. Šią košelę reikia vartoti 2 – 3 kartus per dieną. Ją galima pagardinti pienu, vaisiais, sultimis, jogurtu, medumi ar žolelėmis.

Turintiems virškinimo trakto problemų linų sėmenų aliejų patariama vartoti ryte ir vakare (po 1 valgomąjį šaukštą). Tai sušvelnina opų sukeltus skausmus, neleidžia pastarosioms plėstis, ramina virškinimo traktą, gerina virškinimą bei minkština vidurius.

Aš pati linų sėmenų sėklas beriu į natūralų biojogurtą, palieku valandėlei kitai, kad gerai išbrinktų- man labai skanu. Tik tai darau nedažnai, deja... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(a.inesa @ 2010 01 10, 17:53)
man visai nieko migdolai su razinom ax.gif uzkasti ir bananas mirksiukas.gif
o su tom darzovinem kosytem tai neturiu fantazijos doh.gif kopustas man netinka, tai nelabai kas be morku ir bulviu lieka blush2.gif

Labutis 4u.gif
Troskinimui tinkancios darzoves bulve, morka, burokai, cukinija, brokoliai, kalafijoras, zirneliai, sparagines pupeles, baklazanas, patisonai, briuselio kopustai, kopustai, paprika, svogunai, cesnakai, porai – kas kam galima biggrin.gif
Keliatas ideju ax.gif
Į verdantį makaronus. Makaronams išvirus, vandens perteklių nupilkite. Atskirai išvirkite šaldytas daržoves ir sumaišykite jas su makaronais. Pagardinkite sviestu, prieskoniais, grietine.Ant viršaus dar galima pabarstyti tarkuoto fermentinio sūrio.
Pigus, skanus ir greitai pagaminamas patiekalas.

Mėsą dedame verdantį truputį pasūdytą vandenį su prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis ir verdame mažos ugnies 1- 1,5 val. Išvirusią mėsą išgriebiame, supjaustome riekelėmis , sudedame į pašildytą pusdubenį kartu su troškintomis svieste daržovėmis (morkomis, žiediniais kopūstais, salierais, žirneliais), apšlakstome sviestu ir pabarstome tarkuotu sūriu.

Vištienos filė supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais, pabarstome prieskoniais ir dedame į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pakepame kolgabalėliai apskrus iš visų pusių. Tuomet į keptuvę suverčiame šaldytas daržoves (neatšildytas). Pabarstome druska ir pipirais. Įpilti truputi vandens, grietinėlės (čia pagal skonį). Viską troškiname neuždengtoje keptuvėje apie 10 minučių kartais pamaišydami.

Linų sėklų antpilas
Linų sėklų antpilu (gleivėmis) patariama gydyti skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę, stemplės uždegimą, gastritą, lėtinį kolitą, šlapimo pūslės ir inkstų uždegimus, bronchų ligas, užkimimą. Linų sėklų antpilą ruoškite taip: 1 šaukštą sėklų užpilkite 1 stikline verdančio vandens, maišykite 15 minučių, kad išsiskirtų gleivės, po to nukoškite. Gerkite po pusę stiklinės 3-4 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį. Paruoštas gleives laikykite vėsioje, tamsioje vietoje. Vartojimui jos tinka 2 paras
http://www.alfa.lt/straipsnis/10237618
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2010 01 10, 21:20)
Truputį nukopijavau apie semenų gamybą  biggrin.gif
1 arbatinį šaukštelį maltų sėmenų užpilti puse stiklinės šilto vandens, gerai išmaišyti ir palikti kelioms minutėms pastovėti. Šią košelę reikia vartoti 2 – 3 kartus per dieną. Ją galima pagardinti pienu, vaisiais, sultimis, jogurtu, medumi ar žolelėmis.

Turintiems virškinimo trakto problemų linų sėmenų aliejų patariama vartoti ryte ir vakare (po 1 valgomąjį šaukštą). Tai sušvelnina opų sukeltus skausmus, neleidžia pastarosioms plėstis, ramina virškinimo traktą, gerina virškinimą bei minkština vidurius.
Aš pati linų sėmenų sėklas beriu į natūralų biojogurtą, palieku valandėlei kitai, kad gerai išbrinktų- man labai skanu. Tik tai darau nedažnai, deja...  ax.gif

butent taip ir naudojau semenis, man super gerai nuo ju skrandukui, taip atleidzia, matyt sutepa gerai tas glajus wub.gif
as vakare raniberl geriu, bet nakti kaip prakaituoju, tai baisu, visa maike slapia buna doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos ! mirksiukas.gif
Buvau pas gydytoją.. Sakė, kad turbūt mano organizmas į omeprazolį nereaguoja.. išrašė Nolpaza 40 mg.. jie lb stiprūs.. ir raniberlą vakarais, kaip jūs kad geriat.. tik vis nesuprato kaip gali nuo bananų skaudėt.. bet šita gydytoja liepė nekvailiot su griežtom dietom, nes jau mėnuo praėjo ir jei dar mėnesį taip tai sakė mažakraujystė garantuota.. visi skirtingai pataria biggrin.gif
ai beje, dar dėl balto liežuvio.. ji man kažkokią tabletę išrašė.. ji tik vieną kartą geriama.. žiūrėsim ar veiksminga.. smile.gif kaip jūs laikotės?
Atsakyti
Rytoj manęs laukia vizitas pas gydytoją... teks tą šlangą ryti doh.gif
Nors taip bijau, bet reikia sukaupti jėgas... juk tik toks vienintelis būdas apžiūrėti skrandį... Raminu save... rolleyes.gif
Atsakyti
Aš jau greitai eisiu antrą kartą tirtis.. na, nemalonu, bet nėra taip baisu, iš tikrųjų.. o ir greit labai padaro viską ten.. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2010 01 11, 10:20)
Labutis  4u.gif
Troskinimui tinkancios darzoves bulve, morka, burokai, cukinija, brokoliai, kalafijoras, zirneliai, sparagines pupeles, baklazanas, patisonai, briuselio kopustai, kopustai, paprika, svogunai, cesnakai, porai – kas kam galima    biggrin.gif

o jums kam nors paprika tinka bigsmile.gif man tai tragedija nuo jos doh.gif negaliu as jos valgyt okia forma, nors man skanu, bet labai blogai skrandis reaguoja i ja unsure.gif
aciuks Sanita uz idejas, reiks pastudijavus panaudot gamyboje biggrin.gif

laikykites mergytes kurioms slanga ryti reikia, uzjauciu ir palaikau 4u.gif tikekites, kad i gera 4u.gif
Atsakyti
Aš jau po šlangos ryjimo blink.gif rolleyes.gif
Grįžau patenkinta, nes kaip pasakė, kad viskas gražiai atrodo ir jokių vaistų neišrašė thumbup.gif
Matyt padėjo man Ultop vaistai ir nevalgiau bet ko kas papuola... net kavos teko atsisakyti (o jos taip norisi).
Kaip pasakė daktaras didelis skrandžio priešas yra stresas, taip kad reikia mažiau imti i galvą, bet kaip...

Visom linkiu geros sveikatėlės 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, mergytės 4u.gif
Man tas Ultopas tai kažkaip nieko gero... ax.gif Geriu virš metų, beveik pusantrų- o skrandį kaip skauda, taip skauda... Šiaip kai labai skauda-išgėrus padeda, bet aš taip įsivaizduoju, kad tokie vaistai turėtų padėti ilgesniam laikui... unsure.gif
Pykina mane jau antrą dieną kažko... Jei ne tas pykinimas, tai su skausmu dar kažkaip susidoročiau, o vat pykinimo nugalėti neišeina. Stresų jokių neturiu- atvirkščiai- dabar gan gerų emocijų metas(nežvelgiant į tuos užknisančius pykinimus)...

Atsakyti
ar linu seklu aliejus is maximos tinka?
Atsakyti
QUOTE(Kaliausele @ 2010 01 12, 23:46)
ar linu seklu aliejus is maximos tinka?

Manau, kad jo.. ten turi būt šalto spaudimo.. bet jei tu šiaip tą aliejų vartosi, na rytais po šaukštelį, tai labiau patariu šaltalankių aliejų.. aš jau gal ketvirta diena naudoju ir nežinau ar jis padėjo ar vaistai, bet vakar suvalgiau visą bananą ir nė karto nesuskaudo man skrandžio.. o anksčiau vos kąsnį nuryjus mirt norėdavau nuo to aštraus skausmo.. tai jei tas aliejukas, tai gan greit padėjo sakyčiau.. bet gal ir linų aliejus tinka, nors aš jį bandžiau bet man jokio efekto nebuvo.. bet gal ilgiau reikėjo vartoti smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Neturejau kada prisest blush2.gif
Tai va buvau ryti ta slanga doh.gif .... Nu jau jausmas tai nepavydetinas doh.gif
Isvada rado skrandyje bakterija doh.gif vyrauja refliuksas rugstingumas, be to stemplej erozija yra doh.gif verysad.gif

Israse vaistu tai bakterija uzmusti gun_rifle.gif Fromilid, Efloran, Ultop... savaitelei pasigydyti, po to ateiti israsys kazkokiu kompensuojamu dviem menesiam g.gif

Bet nesuprantu ar nuo tu vaistu cia toks salutinis poveikis g.gif , kai isgeriu tai po keliu minuciu burnoje buna taip kartu feee doh.gif paskui praeina, pykino labai, bet po poros dienu praejo tas pykinimas.... O dabar tai pasidaro rugstu gomuryje labai, ka besuvalgyciau vis rugstu doh.gif Sakau gal cia salutinis toks poveikis g.gif

Ai tiesa dar echo pasidariau vidaus organu, tai viskas tvarkoj bigsmile.gif ... Tik va suzinojau, kad desinej pusej turiu dvigubos formos vientisa inksta g.gif Gydytoja kuri dare echo, sake tai nieko tokio... Tai gal as ji nuo gimimo turiu toki, tiesiog niekada nebuvo daryta echo ju, o ir nusiskundimu jokiu neturiu schmoll.gif
Atsakyti