QUOTE (Kalinka @ 2004 11 02, 11:56) |
vat kai 3 klasej pradejo silpti akis (viena ) ir prirase akinius buciau juos uzsidejus, tai gal dabar be ju apsieiciau... akys vis dar silpneja...ir jau tenka tiek akinius tiek lesius naudoti...prie kompo daug sedziu tai lesiai man netinka nuo ju rausta akys, skauda galva tik laisvalaikiu juos deviu, akinius uzsidejau pries 2 metus, iki tol tik prie kompo, tv dedavausi. Bet gatveje kai jau emiau piemens nuo akmens nebeskirti spjoviau ar tinka tie akiniai ar ne jei parduotuveje turi prisimerkti tai vargu ar tai zmogu puosia, plius rauksles... |
va va. akiniai ypach aktualus, kai abieju akiu regejimas nevienodas. tada butina suvienodinti, kitaip galu gale pradeda silpti ir geroji akis.
QUOTE (ragnez @ 2004 11 02, 10:49) |
ash guledavau vilniuj 2 ligoninej subachiaus gatvej du kartus per metus po dvi savaites - su visom mankshtom ir procedurom. deja, tos mankshtos ir proceduros tik tam kartui pristabdydavo procesa, o regejimas toliau blogejo. stabilizavosi kazhkur 21-22 metu. |
šias mankštas reikia atikti kur kas dažniau
Man pirmą kartą akinius išrašė, kai buvau septintoj klasėj. Mokykloje jų reikėjo tik žiūrėt į tolį, tačiau akys silpo ir stabilizavosi kazkur 18-19 metų. Dabar jau 2 metai, kaip pasiradius lazeriu akių operaciją. Dabar mano matomumas 1,0. Ir tuo labai džiaugiuosiu. Bet kol nebuvo akys operuots nešiojau ir linzes, ir akinius (nes nuo linzių kartais rausdavo ir ašarodavo akys) O prieš darant operaciją gydytojas pasakė, kad pas man linzių nebuvo galima nešioti dėl akių struktūros. Nors pas mane matomumas buvo -4,5, bet neįsivaizduoju, kaip aš būčiau galėjus nenešiot akinių ar linzių, nes be jų beveik nieko nemačiau (kaip mikriuko nr. ir šiaip žmonių veidai būtų buvę neryškūs)...
QUOTE (liepsnele @ 2004 11 01, 23:38) |
Kaip manot, ar būtina koreguot akiniais regėjimą? Nes daug nuomonių yra, kad nešiojant akinius, linzes dar labiau ima blogėt regėjimas. |
Gal ir nebutina... Bet kaip tada matysi ta, ka nori ir reikia?
Mano akiniai nuotoliui, bet kartais ju nenusiimu ir prie kompiuterio, pavyzdziui, sededama. Nes su jais vis tiek geriau matosi, nors mano akiniai nera stiprus (kol kas).
jei yra skirtingas akiu matomumas tai nenesiojant akiniu/lesiu galimas zvairumas-medicinos literaturoje skaiciau. O siaip jei yra problema ja reikia spresti ir gydytojaI akinius israso ne savo malonumui, o tai yra budas issaugoti regejima ar bent kuo ilgiau jis nesilptu. Beje mano vyras vaikysteje buvo su akiniais nes jo mama saziningai gydytoju nurodymus vykde, tai siuo metu jam akiniu net vairuoti nereikia...pagijo kaip sakant nuo akiniu

as irgi nesioju akinius jau kokie 8 metai. regejimas pradejo prasteti dar mokykloje, gal 8 klaseje, bet ilgai vengiau kam nors prisipazinti, nes akiniu bijojau kaip maro ir maniau, kad busiu pati baisiausia juos nesiodama
kai baigiau vidurine, isigijau akinius. ar jie man padeda, nezinau, nes jau keli metai nebuvau pas okulista.
labai svajoju apie operacija, bet ir labai bijau

QUOTE (Paloma @ 2004 11 02, 13:35) |
šias mankštas reikia atikti kur kas dažniau |
na, jei buchiau visa laika ligoninej gyvenus tai gal... bet kaip tu priversi 9-10 metu vaika sazhiningai makshtintis? nors ir mankstindavau ash tas akis... beveik kasdien. n metu pas mus namie ant lango skrituliukas toms mankshtoms buvo priklijuotas... mama telika buvo praktishkai uzhdraudus, kompo neturejom, darbo vieta - pagal visas taisykles (apshvietimas, atstumai sedint, etc), vitaminai ir visa kita. bet regejimas vis tiek blogejo per visa paauglyste...
nenoriu pasakyti, kad mankshtos ir visa kita nenaudinga. be ju gal dabar ish vis pusakle buchiau. bet kad vien mankshtom butu galima ishgydyti -5 dioptriju trumparegyste

tiksliai zhinau viena - kadangi antroje gyvenimo puseje naturaliai fiziologishkai vystosi toliaregyste, ji gali kompensuoti trumparegyste... nors akiniu greichiausiai vis tiek reikes.
Mano akys pradejo blogeti nuo pirmos klases, labai progresavo. Nesiojau akinius iki
14 metu. Be akiniu nieko nemaciau, abi akys buvo -7,5. Pradejau nesioti linzes,
buvo daug patogiau. Gal 10 metu pravaiksciojau su linzem, kol ryzausi akiu lazerinei operacijai. Ir dabar matau puikiai. Niekad nebuciau patikejusi, kad kada nors
galesiu sitaip gerai matyti. Manau nereikia bijoti operacijos.
14 metu. Be akiniu nieko nemaciau, abi akys buvo -7,5. Pradejau nesioti linzes,
buvo daug patogiau. Gal 10 metu pravaiksciojau su linzem, kol ryzausi akiu lazerinei operacijai. Ir dabar matau puikiai. Niekad nebuciau patikejusi, kad kada nors
galesiu sitaip gerai matyti. Manau nereikia bijoti operacijos.
QUOTE (moni @ 2004 11 03, 17:14) |
Mano akys pradejo blogeti nuo pirmos klases, labai progresavo. Nesiojau akinius iki 14 metu. Be akiniu nieko nemaciau, abi akys buvo -7,5. Pradejau nesioti linzes, buvo daug patogiau. Gal 10 metu pravaiksciojau su linzem, kol ryzausi akiu lazerinei operacijai. Ir dabar matau puikiai. Niekad nebuciau patikejusi, kad kada nors galesiu sitaip gerai matyti. Manau nereikia bijoti operacijos. |
o ka tau gydytojai sako del fiziniu kruviu ar gimdymo? ar nera taip, kad viena operacija salygoja kita (cezari)?
idomu, kaip yra

Na kad tai kaip nors itakotu gimdyma, negirdejau. Ir gydytoja nieko nesake.
Artimiausiu metu tikrinsiuosi akis papildomai, tai reikes smulkiau issiklausineti.
Artimiausiu metu tikrinsiuosi akis papildomai, tai reikes smulkiau issiklausineti.
QUOTE (ragnez @ 2004 11 03, 17:21) | ||
o ka tau gydytojai sako del fiziniu kruviu ar gimdymo? ar nera taip, kad viena operacija salygoja kita (cezari)? idomu, kaip yra ![]() |
Tai gal tu cia kalbi apie kitokias akiu operacijas. Kai buvau maza, gydytojai rekomendavo ir man operuotis, bet tevai nedave sutikimo. O dabar man buvo atlikta regejimo korekcija lazeriu. Sios operacijos buvo pradetos daryti Lietuvoje pries 3-4 metus.
QUOTE (moni @ 2004 11 03, 18:22) |
Tai gal tu cia kalbi apie kitokias akiu operacijas. Kai buvau maza, gydytojai rekomendavo ir man operuotis, bet tevai nedave sutikimo. O dabar man buvo atlikta regejimo korekcija lazeriu. Sios operacijos buvo pradetos daryti Lietuvoje pries 3-4 metus. |
gali buti. bet kuriuo atveju, man idomu, kokia dabar gydytoju nuomone del vienokiu ir del kitokiu operaciju.