Įkraunama...
Įkraunama...

Akių problemos, priežiūra ir pan.

Moni, kiek mokejai uz operacija?
Atsakyti
Uz abi akis mokejau 4500 LT.
Atsakyti
QUOTE (ragnez @ 2004 11 02, 09:01)
man didele trumparegyste (III laipsnio)- -7.5- -8 dioptrijos plius atsigmatizmas. pastatyta prie lentos kabinete nematau pirmos eilutes, reikia prieiti archiau, kad ja izhiurechiau. neshioju akinius ir linzes - be ju esu akla kaip kurmis, kartais pabunu shiek tiek be akiniu, bet tik savo namuose, svetimoje aplinkoje be ju gana sunku orientuotis.

akinius turiu nuo trechios klases, o nuolat pradejau neshioti universitete, kai trumparegyste jau buvo II laipsnio. iki tol uzhsidedavau tik per pamokas, kai nematydavau, kas parashyta ant lentos.

regejimas blogejo gal iki trechio studiju kurso, paskui stabilizavosi.
manau, kad su akiniais tai mazhai susije - regejimas labiausiai blogejo paauglysteje (augimo ir brendimo laikotarpiu) ir per studijas, kai daug ir intensyviai mokiausi bei dirbau.

abejoju, ar nuo akiniu regejimas blogeja! kaip tik atvirkshchiai, gereja. be to, sumazheja nuo itampos atsirandanchiu galvos skausmu! zhinoma, akiniai turi buti gerai parinkti ir tikti!

akiniai ir leshiai nei padeda nei blogina jei nera koreguojantieji kurie skiriami tik zvairiukam.

trumparegiai ir toliaregiai gali bandyt gerint savo regejima pagal daktaro BEITS'o metodologija. (yra rusishku knygu). Manau, kad tai vienintelis realus shansas nelendant po peiliu (lazeriu) kas yra labai rizikinga.
Atsakyti
dar besimokydama m-kloje turejau klasioke, kuri blogai mate ir jos tevas draude jai nesioti akinius, kadangi mane, jog akiniai ar kt priemones (tada dar apie linzes nieko nebuvo girdeti) blogina regejima...taip ji ir vaikstinejo metu metus be jokiu akiniu, kazkaip sugebejo isilaikyti vairavimo teises ir galu sita istorija baigesi tuo, kad jos tevo ,,deka" ji negalejo nesioti akiniu iki siol pat, o visai neseniai ji padare avarija, todel kad nepamate kokia sviesoforo spalva dege... g.gif

as esu uz ligos gydyma bei bukles pagerinima. Jei ranka isipjovei tai juk dedi pleistriuka, jei galva skauda-geri tablete. Taip ir trumparegyste (taip pat ir toliaregyste) yra liga, ja reikia gydyti. Deja tai beviltiska, nesiodami akinius ar linzes mes tik prisitaikome prie nepatogumu...Esu trumparege, palyginus su kiromis cia rasiusiomis mano liga dar nelabai gili -3 ir -3 sad.gif taciau kasdieninis 10 valandu sedejimas prie kompo padare savo...man isivyste kazkoks sausos odos ir puriojo akies voko dirglumu sindromas, tai reiskia, kad as nuolat vaikscioju su paraudusiais akiu vokais, o krastelis prie blakstienu susiraukslejes (atrodo baisiai rolleyes.gif kaip senos moters unsure.gif

Nesioju akinius nuo 5 klases... blink.gif pries kelis metus isigijau linzes, taciau tepanesiojau metus, nes kazkaip ir pradziu akys jas labai gerai prieme, bet paskui pradejo spyriotis ir nutariau pereiti prie akiniu. Is noro gerai matyti nebeklausiau gydytojos nurodymu ir nesiodavau akinius nuo ryto iki vakaro, nors man reiketu tik skaitant, rasant, dirbant su kompu ar ziurint TV. Dabar atpratau vel...pripratau...savo nematyma priimu kaip savaime suprantama dalyka...manyje yra dar baisesniu ligu, pastaruoju metu trumparegyste tera tik viena is maziausiuju mano bedu...

o del lazerio operacijos as pasisakau pries wink.gif
Atsakyti
As nesioju akinius jau 7 metai. Pastebejau kad akys kaskart silpsta. Jei pradejau nuo -0.75, tai dabar -2.5 per silpni. Ir kuo toliau tuo silpneja. Nera ka noret - darbe - prie kompo, grizus namie vel pats pats. sad.gif
Linziu negaliu nesiot. Niekaip neprivesciau saves jas isidet i akis sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vedeja: 05 lapkričio 2004 - 22:56
Labas, kam neseniai diagnozuota trumparegyste (myopia) iki -1.0d siulau paskaityti
http://www.preventmyopia.org/ http://www.chinamyopia.org/ http://www.myopia.org.uk/index.php apie alternatyvu gydyma naudojant pliusinius akinius arba tam tikra medicinine aparatura.

Be to pritariu posto klausimui kad akiniai ypac ne tokie kokie turi buti tikrai gali sugadinti akis labiau negu ju nenesiojant. Paciam buvo prirasyti -0.75d ir per 5men sugadinau akis iki -1.0d. Sunkiai bemaciau ir masinu numeriu skaicius be akiniu :(viskas buvo suplauke. Taigi pradejus paciam ieskoti info paasikejo jog man turejo israsyt akinius ne i minusa o i pliusa, nes tai buvo laikinai igyta trumparegyste. Panesiojus +1.5d akinius 2 men. po pora val per diena skaitymui ir darbui prie kompiuterio dabar regejimas pagerejo ir yra tik -0.25d. Buvau pasitikrinti sake jog po poros men greiciausiai akiniu nereikes smile.gif Bet tik kieno deka....

Taigi neapsigaukite ir su LCD monitoriais kurie vis labiau populiareja kaip nepavijingi akims. Akims jie nepavojingi bet ne visiems, ypac turetu susirupinti kuriems diskomforta sukelia "dienos sviesos" lempos prekybos centruose nes i LCD monitorius dedasi tokios pacios "dienos sviesos" lempos tik daug kartu balciau svieciancios. Taciau del siu lempu nestabilios melynos sviesos labai vargsta akys o jei ir apsvietimas is dienos sviesos lempu kaip daznai buna ir monitorius LCD tai isvis bent mano akims sakes sad.gif Paziuret nu gal 15 - 30 min galiu. Aisku pries paplintant LCD isziuredau ir po 12val. bet tai budavo palyginus reti atvejai argi daug zmoniu turedavo nesiojamus kompiuterius pries 3 -4 metus? Tuo tarpu dabar kai LCD ant kiekvieno kampo situacija tikrai keiciasi.

Tai va cia mano nuomone.
Atsakyti
Tai aisku, kad butini akiniai ar linzes blogai matant. Koks cia dar klausimas gali buti???
Juk paciai blogai. O kaip vairuoti? O kaip telika ziureti? O kaip zmoniu veidus matyti? Ar tik tuomet pazinti, kai prieina iki 2 metru?smile.gif Bajeristes:)
As akiniu nesioju. Kazkada nesiojau linzes, po to nusipirkau puikius remelius ir nematau vargo. Kazkaip su akiniais geriau. O be to kas zino, kaip akims atsilieps tos linzes po 10-15 metu? JUk vis tiek svetimkunis ant akies.
Tai va. Pamastykit:)
Atsakyti
mano regejimas -4.5 berods irnesioju as tuos akinius gal kokie penkti metai.pritariu nuomonei kad blogai matant butinai reikia akiniu.man asmeniskai labai nemalonu vaikscioti be ju,pradedu nepasitiketi savimi-juk net zmoniu veidus iziureti labai sunku is toliau doh.gif tad pasisakau uz akiniu nesiojima,ypac kai regejimas itin blogas.o kas del lazeriniu operaciju-tai labai noriu pasidaryti,bet gal geresniu laiku palauksiu,dabar dar brangoka kazkaip doh.gif unsure.gif
Atsakyti
Na sveikos smile.gif

Na zinot idomus jusu klausimai yess.gif nesiokit akinius i sveikata thumbup.gif as ir esu akiniuote nuo mazens, pastoviai turiu turet arba ant nosies arba akytes, nes kitaip kaip akla vista biggrin.gif
Na o del prastinimo regeim, tai tikrai ne tongue.gif , nors jei daktaras parinks ne toki stipruma, nei turetu but is tikro doh.gif , tai tuomet tikrai regejimas silps, nes jei bus per stiprus akiniai akys prisitaiko ir toliau laimingai silpsta... wink_3.gif
Taigi ziureit, kad parinktu tinkama stiprma, ypac jei pirma kart eisit pas oftolmologa rinktis akiniu, tai labai gerai pasirink arba net pas keleta doctor.gif pabandyk pasikonsultuot!! thumbup.gif sekmes sunglasses2.gif
Atsakyti
QUOTE(moni @ 2004 11 04, 21:07)
Uz abi akis mokejau 4500 LT.

o tai kada cia dareisi ta operacija, kad tiek mokejei? kiek girdejau dabar jos lyg ir pigesnes, ir ar pagerejo, nera kokio nors salutinio poveikio, kaip viskas vyksta ir kur dareisi?
Atsakyti
kontaktiniu lesiu nesiotojos, gal zinot, ar dirbtiniu asaru lasinti galima kiek norisi?
Atsakyti
QUOTE(Nilka @ 2004 11 02, 09:20)
Su akiniais būnu tik namie. Lauke su jais nepatogu, tai aplyja, tai aprasoja. Akinius turejau nešioti jau seniai, bet vis kompleksavau. Nuo įtempto žiūrėjimo skaudėdavo galva, jaučiausi kaip akla višta, pastoviai turėdavau prisimerkti. Lęšiai sugrąžino mane į visavertį gyvenimą.

Gal prieš 6 metus man taip pat buvo,aš buvau tik už lęšius,akiniai nepatiko.Nežinau kas pasidarė,bet dabar lęšių negaliu ilgai nešiot,įsidedu tik ypatingomis progomis,nes rausta,ašaroja akys.Gal amžius nebetinkamas(36m.) g.gif
Atsakyti