QUOTE (Miglute @ 2004 04 26, 08:18) | ||||||
Pabandyk dirbtines ašaras ( nors kokiu ę kartus per dieną) - patogu, nes nereikia linzių išsiimti. Jos tikrai labai neblogai veikia . Kai geriau kontraceptikus , turėjau tą pačią problemą ( beje, prie tablečių lapelyje buvo ir įspėjimas). |
Minglute,
o tai dabar nebegeri kontraceptiku ir susitvarke akytes??

Mano maze jau baigia pribaigt mano akinius, tai mastau: ar akiniai, ar linzes.. :/
QUOTE (meska @ 2004 04 27, 15:43) |
Ar tiesa, kad trumparegems gimdyvems kartais daromas Cezaris. Kokio laipsnio trumparegyste tuomet turi buti? |
Anksciau musu mamu laikais tai tikrai darydavo, o dabar nebutinai, nestumo metu butina konsultacija, nestumo pabaigoje tikrino ir dar pries pati gimdyma, bet gimdyti paciai leido, cia matyt ne tik nuo trumparegystes laipsnio priklauso, bet ir kazka akiu dugne dar mato, reikia konkreciai okulisto klausti.
QUOTE (meska @ 2004 04 27, 17:43) |
Ar tiesa, kad trumparegems gimdyvems kartais daromas Cezaris. Kokio laipsnio trumparegyste tuomet turi buti? |
Tikrai ne. Aš trumparegė nuo 10m., dabar net iki -9,5 nuvarytos akys (mokykla, muzikalkė, studijos, darbas visą dieną prie kompo jau n metų). Ir niekas man Cezario nesiruošė dėl to daryt.
Okulistas aišku žiūrėjo, kai nėščia buvau. Cezarį daro tada, kai yra problemų su tinklaine, ir trumparegystės laipsnis čia niekuo dėtas (seniau kažkodėl bandė susieti tinklainės problemas ir trumparegystę, bet vėliau tai nepasitvirtino). Jei su tinklaine negerai, tai yra rizika, kad natūraliai gimdant stangų metu ji gali plyšti (nors šiais laikais tas plyšimas irgi menka bėda - lazeriu galima prišaldyti (ar prideginti) - tai kelių minučių operacija).
Kadangi mano tinklainė buvo sveika, tai gimdyti leido pačiai, ką ir padariau. Regėjimas tikrai nepablogėjo po gimdymo

O linzes sėkmingai nešioju gal 14m. Ir neturiu jokių bėdų. Na, akys padžiūsta (nuo kompo, pirty, vasarą, kai sausa) - tai pasilašinu kokių dirbtinių ašarų...Seniau pardavinėdavo vaistinėse paprastą NaCl tirpalą - va tas tai geriausias buvo ir kainavo pigiai...O dabar nebėr - matyt neapsimoka pigią produkciją pardavinėt

Akinių nemėgstu, nes reikia labai stiprių, o per stiprių dioptrijų stiklus akys atrodo kaip žiurkės

Operacijų kažkaip privengiu - bijau, kad po kiek laiko atsinaujins ta trumparegystė ir nueis viskas šuniui ant uodegos

O man tai ir su linzėm gerai.
Ar visos/visi nešiojate akinius/linzes, kas blogai matot? Kaip manot, ar būtina koreguot akiniais regėjimą? Nes daug nuomonių yra, kad nešiojant akinius, linzes dar labiau ima blogėt regėjimas.
man didele trumparegyste (III laipsnio)- -7.5- -8 dioptrijos plius atsigmatizmas. pastatyta prie lentos kabinete nematau pirmos eilutes, reikia prieiti archiau, kad ja izhiurechiau. neshioju akinius ir linzes - be ju esu akla kaip kurmis, kartais pabunu shiek tiek be akiniu, bet tik savo namuose, svetimoje aplinkoje be ju gana sunku orientuotis.
akinius turiu nuo trechios klases, o nuolat pradejau neshioti universitete, kai trumparegyste jau buvo II laipsnio. iki tol uzhsidedavau tik per pamokas, kai nematydavau, kas parashyta ant lentos.
regejimas blogejo gal iki trechio studiju kurso, paskui stabilizavosi.
manau, kad su akiniais tai mazhai susije - regejimas labiausiai blogejo paauglysteje (augimo ir brendimo laikotarpiu) ir per studijas, kai daug ir intensyviai mokiausi bei dirbau.
abejoju, ar nuo akiniu regejimas blogeja! kaip tik atvirkshchiai, gereja. be to, sumazheja nuo itampos atsirandanchiu galvos skausmu! zhinoma, akiniai turi buti gerai parinkti ir tikti!
akinius turiu nuo trechios klases, o nuolat pradejau neshioti universitete, kai trumparegyste jau buvo II laipsnio. iki tol uzhsidedavau tik per pamokas, kai nematydavau, kas parashyta ant lentos.
regejimas blogejo gal iki trechio studiju kurso, paskui stabilizavosi.
manau, kad su akiniais tai mazhai susije - regejimas labiausiai blogejo paauglysteje (augimo ir brendimo laikotarpiu) ir per studijas, kai daug ir intensyviai mokiausi bei dirbau.
abejoju, ar nuo akiniu regejimas blogeja! kaip tik atvirkshchiai, gereja. be to, sumazheja nuo itampos atsirandanchiu galvos skausmu! zhinoma, akiniai turi buti gerai parinkti ir tikti!
Labas rytas,
esu trumparege (-3). Nešioju jau trejus metus lešius. Esu labai patenkinta,kad atsirado lęšiai
Be jų neisiviazduoju savo gyvenimo. Su akiniais būnu tik namie. Lauke su jais nepatogu, tai aplyja, tai aprasoja. Akinius turejau nešioti jau seniai, bet vis kompleksavau. Nuo įtempto žiūrėjimo skaudėdavo galva, jaučiausi kaip akla višta, pastoviai turėdavau prisimerkti. Lęšiai sugrąžino mane į visavertį gyvenimą. Nežinau kaip bus toliau, gal reiks pasidaryti operaciją, bet labai bijau ir nežinau kokios gali būti pasekmės
Manau, kad regėjimą visgi reikia koreguot, nes visai gali akla patapti
esu trumparege (-3). Nešioju jau trejus metus lešius. Esu labai patenkinta,kad atsirado lęšiai

Manau, kad regėjimą visgi reikia koreguot, nes visai gali akla patapti

Blogai matyti pradejau jau mokykloje, bet akinius nesioti gedijausi. Pirmame kurse pradejau nesioti lesius ir labai dziaugiuosi. Nuo tada regejimas nustojo blogeti.
Regėjimą tikrinaus prieš kokius 3 metus, kai teises laikiausi - prirašė vairuot su akiniais. Turiu tuos akinius, ale užsidedu tik kai prie kompo sėdžiu ar tv žiūriu. Jaučiu, kad dabar regėjimas pasilpęs, bet nešiot nei akinių/linzių nešiot nesiruošiu, kažkaip nepatogu man (tai į rankinuką netelpa, tai dėklą pamirštu, tai prie šukuosenos netinka
). Nešiosiu jau kai nebeįmatysiu kelio ženklų, o kol galiu - tempsiu taip

Ir aš esu akiniuotė - mano minusai - vienos akies -9, o kitos -11
, taigi turiu šiokios tokios patirties. Galiu pasakyt, kad mano regėjimas stabilizavosi 18 metų ir beveik neblogėjo. Jei yra nedidelis minusas, regėjimą galima atstatyti pratimais - pati asmeniškai pažįstu kelis žmones, kuriems jie padėjo, bet jų regėjimas buvo maždaug iki -5.

ash guledavau vilniuj 2 ligoninej subachiaus gatvej du kartus per metus po dvi savaites - su visom mankshtom ir procedurom. deja, tos mankshtos ir proceduros tik tam kartui pristabdydavo procesa, o regejimas toliau blogejo. stabilizavosi kazhkur 21-22 metu.
vat kai 3 klasej pradejo silpti akis (viena ) ir prirase akinius buciau juos uzsidejus, tai gal dabar be ju apsieiciau... akys vis dar silpneja...ir jau tenka tiek akinius tiek lesius naudoti...prie kompo daug sedziu tai lesiai man netinka nuo ju rausta akys, skauda galva tik laisvalaikiu juos deviu, akinius uzsidejau pries 2 metus, iki tol tik prie kompo, tv dedavausi. Bet gatveje kai jau emiau piemens nuo akmens nebeskirti spjoviau ar tinka tie akiniai ar ne jei parduotuveje turi prisimerkti tai vargu ar tai zmogu puosia, plius rauksles...