QUOTE(lucero @ 2010 03 06, 23:46)
Nu jo, nebent koks ekstra atvejis...

o jaunom skaiciau kartais pasiulo rentgena zarnyno:hm
Kolonoskopija (storosios žarnos) - jos metu apžiūrima visa storoji žarna specialiu ilgu instrumentu. :blink
as isivaizduoju sita procedura yra tikrai slyksti....

nuo nerimo galim pries ja isvirsti, o jei pvz mum nieko nera tada diagnozuotu dirglios zarnos sindroma ir tiek del to kad skundziames:
Dirgliosios žarnos sindromas yra funkcinis žarnyno motorikos sutrikimas, pasireiškiantis pilvo skausmais, tuštinimosi sutrikimais bei pilvo pūtimu.
Tai aš kažkaip ir ėjau su ta mintim, kad man tas dirgliosios žarnos sindromas nu dar gal koks hemarojus lengvas... O čia bac siunčia į tą kolonoskopiją...

Tai nebežinau ką ir daryti, man 27 m. Na reiks užsiminti gastroenterologei apie tą tomografiją, įdomu ką pasakys... Nes aš jau prieš proktologo procedūrą vos gyva buvau iš baimės, visa drebėjau, net kalbėti rišliai negalėjau...
Išvis nusivyliau tuo proktologu, ėjau privačiai, o tas su kvapeliu atvarė į darbą, kramtomą tik čiaumojo... Tai pažiūrėjo ir pasakė, kad čia gali būt ilga istorija, atseit kažkoks žarnyno sudirgimas, gal net opinis kolitas ir krono liga... Kai bandžiau paklausti, kas čia per ligos, tai tik atsakė, kad čia ne jo kompetencija... tai va tiek žinių, suplojau 300 lt ir išėjau apsibliovus... Tai va ir galvoju ar tikrai reik man tos kolonoskopijos, gal veltui čia kankinsiuos...
O kodėl jauniems žmonėms negerai tas tyrimas, nežinai?