Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečių plepesiai

Oi tos statybos tikrai nervu pakainuoja mirksiukas.gif Bet as save raminu tuom,kad kada nors vistiek tas baigsis,o tada galima bus dziaugtis tuom i ka sudejai tiek jegu,nervu, visko zodziu. O atrodo nusipirktum buta viskas taip paprasta,bet kazkaip gal ir neidomu butu schmoll.gif Zinau tik tai,kad nors dar toli grazu iki pabaigos,bet daugiau gyvenime nenoreciau sukt galvos del jokiu statybu doh.gif Sekmadieni islekiam i siltus krastus,tai savaitele manes cia nebus! mirksiukas.gif Smagu,kaimyniu atradot, ir as noreciau blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Heli @ 2009 11 20, 13:10)
Smagu, kad atsiranda kraštiečiųsmile.gif Išsiaiskinom su Diija, kad kai (kada nors) apsigyvensiu savo kaime, tarp mūsų bus apie pora km.

Smagu kad kai kurios iš Jūsų  darbuose jau įpusėjusios, kai kurios jau baiginėja, o manęs šitas visas "džiaugsmas" dar laukia. Jau nuo pat pradžių atsiranda visokių nesusipratimų, trukdžių, net nežinau kaip man užteks kantrybės viskam...

aha, būsim kaimynės kada smile.gif

Oj tų nervų kiek dar laukia doh.gif aš kažkaip (skirtingai nei čia daugelis forumiečių) į patį statybos procesą perdaug nesigilinau ir nesikišau ... kokios plytos, blokeliai iš kur už kiek man nebuvo įdomu. Tik dalyvavau renkant stogą, langus, garažo vartus ... viskas. Viską darė vyras. Bet kai pradėjo kilti dizaino klausimai (kokia bus apdaila ir pan) pradėjau iš aš labiau gilintis į statybas ... ir kuo toliau tuo daugiau darbo tenka man (vyras tik pasako ar tą daiktą sau galim leisti įsigyti ar ne biggrin.gif ), tai jau dabar, ant galo, mano kantrybė visai išsekus biggrin.gif Jau kiek norėjau viską mesti ir nieko nebedaryti doh.gif o dabar priėjau tokį momentą kai sakau: man nesvarbu kokia spalva, kokia faktūra, bile tik greičiau doh.gif biggrin.gif

Žodžiu sekmės ir daug daug kantrybės 4u.gif

Beje, antro namo aš jau pati nebestatyčiau schmoll.gif samdyčiau darbų vadovą kuris viskuo rūpintųsi, ir dizainerį, kuris plytelių kvadratūrą skaičiuotų ir sienų spalvą rinktų ...
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 11 20, 19:33)
aha, būsim kaimynės kada  smile.gif

Oj tų nervų kiek dar laukia  doh.gif  aš kažkaip (skirtingai nei čia daugelis forumiečių) į patį statybos procesą perdaug nesigilinau ir nesikišau ... kokios plytos, blokeliai iš kur už kiek man nebuvo įdomu. Tik dalyvavau renkant stogą, langus, garažo vartus ... viskas. Viską darė vyras. Bet kai pradėjo kilti dizaino klausimai (kokia bus apdaila ir pan) pradėjau iš aš labiau gilintis į statybas ... ir kuo toliau tuo daugiau darbo tenka man (vyras tik pasako ar tą daiktą sau galim leisti įsigyti ar ne  biggrin.gif ), tai jau dabar, ant galo, mano kantrybė visai išsekus  biggrin.gif Jau kiek norėjau viską mesti  ir nieko nebedaryti  doh.gif  o dabar priėjau tokį momentą kai sakau: man nesvarbu kokia spalva, kokia faktūra, bile tik greičiau  doh.gif  biggrin.gif 

Žodžiu sekmės ir daug daug kantrybės  4u.gif

Beje, antro namo aš jau pati nebestatyčiau  schmoll.gif  samdyčiau darbų vadovą kuris viskuo rūpintųsi, ir dizainerį, kuris plytelių kvadratūrą skaičiuotų ir sienų spalvą rinktų ...

Pas mane istorija tokia pati - apie dezutes statyma ir mazai domejausi, bet kai atejo laikas rinktis langus, duris, vartus tuomet jau prisijungiau ir as. O dabar atejo laikas viduj, tad i statybas isijungiau pilnu tempu.. ir keliam klausima - norim zidinio ar krosneles.. zidinys jaukiau, bet ir krosneles grazios.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 11 19, 23:08)
1. Visos poliruotos (blizgančios) plytelės slidžios būna tik užpilus  vandens... mes jas dėsim virtuvėje ir hole.
2. oho  blink.gif  negirdėjau dar tokių kainų .... kiek teko domėtis (čia prieš gerus metus buvo), tai geri dizaineriai imdavo po 100-150lt už kvadratą... taigi, standartinis namukas - 200kv*100=20000lt  g.gif

Na pas mus reikaliukai tokie, kad vaiko vonioj plyteles baigia klijuot (mūsų vonioje jau išklijuota), dažytojai baigia špakliuot (kaip čia lietuviškai pasakyt nemoku  unsure.gif )  pirmąjį aukštą (antras jau išdažytas kontroliniu dažymu) ...  ax.gif  kitą savaitę jau lauksim medinių grindų, ir pradėsim kloti antrąjį aukštą  smile.gif
ale vistiek ant Kalėdų niekaip niekaip nespėjam įsikelti ...  verysad.gif

1 tai mūsų dizainerė nesigilins kokias grindis dėsim ir pan. o ir šiaip gal nori įsivažiuoti į verslą, tai neplėšia daug smile.gif
2 Glaistymas wink.gif
o kokias medines grindis dedat, lentas neparuoštas, ar paruoštas, dabar ir mes sprendžiam kokias grindis, linkstam prie medžio, bet jei kainuos daugiau nei 100 už kvadratą, tai tikrai nedėsim doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmietė @ 2009 11 20, 20:01)
Pas mane istorija tokia pati - apie dezutes statyma ir mazai domejausi, bet kai atejo laikas rinktis langus, duris, vartus tuomet jau prisijungiau ir as. O dabar atejo laikas viduj, tad i statybas isijungiau pilnu tempu.. ir keliam klausima - norim zidinio ar krosneles.. zidinys jaukiau, bet ir krosneles grazios..  g.gif

Aš asmeniškai esu už židinį ... krosnelės labai elementaru .. o jau židinį tu gali vienetinį pasidaryti, nes viskas priklauso nuo jo padailos ax.gif mes pasidarėm židinį.

QUOTE(irisas @ 2009 11 20, 20:09)
o kokias medines grindis dedat, lentas neparuoštas, ar paruoštas, dabar ir mes sprendžiam kokias grindis, linkstam prie medžio, bet jei kainuos daugiau nei 100 už kvadratą, tai tikrai nedėsim  doh.gif  verysad.gif

Kadangi visur išskyrus vaikų kambarius yra grindinis šildymas, tai dėsim dvisluoksnes parketlentes. Jos bus balinto ąžuolo, dengtos alyva. Pradžioje ir mes labai mėtėmės tarp medžio ir laminato, bet ne dėl kainos, o dėl to kad namie mažas vaikas ir šuo, tai labai pergyvenau į ką bus panašios medinės grindys po pusmečio ... unsure.gif Bet nusprendėm kad natūralus medis yra medis, ir jokia plastmasė jo neatstos ir nepakeis .... Lentas pirkom jau paruoštas - gamykliškai alyvuotas dviem sluoksniais ir dar trečią sluoksnį dėsim jau jas sudėję. O dėl kainos tai taip baisiai nepergyvenkit, nes Medžio stiliuj natūrali ąžuolo parketlentė kainuoja 69lt, o alyvuota (standartiškai dviem spalvom) - 85lt smile.gif taip kad kaina superinė, ir turėsit natūralų produktą thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi labai norėčiau pasisamdyti kažką, kad viską padarytų. Būtų smagu, jei ir vyras daug ką nuspręstų, bet...yra kaip yra...Jei pati nesirūpinsiu nuo iki...nesitarsiu su meistrams, nesidomėsiu kainomis, nevažinėsiu, nesiderėsiu...to namo niekados ir nebus...

Taigi belieka sukaupti visą kantrybę...ir tikėtis, kad būsim visi sveiki ir bus už ką statyti svajonių namelį ...
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 11 20, 20:55)
Aš asmeniškai esu už židinį ... krosnelės labai elementaru .. o jau židinį tu gali vienetinį pasidaryti, nes viskas priklauso nuo jo padailos  ax.gif  mes pasidarėm židinį.
Kadangi visur išskyrus vaikų kambarius yra grindinis šildymas,  tai dėsim dvisluoksnes parketlentes. Jos bus balinto ąžuolo,  dengtos alyva. Pradžioje ir mes labai mėtėmės tarp medžio ir laminato, bet ne dėl kainos, o dėl to kad namie mažas vaikas ir šuo, tai labai pergyvenau į ką bus panašios medinės grindys po pusmečio ...  unsure.gif  Bet nusprendėm kad natūralus medis yra medis, ir jokia plastmasė jo neatstos ir nepakeis .... Lentas pirkom jau paruoštas - gamykliškai alyvuotas dviem sluoksniais ir dar trečią sluoksnį dėsim jau jas sudėję. O dėl kainos tai taip baisiai nepergyvenkit, nes Medžio stiliuj natūrali ąžuolo parketlentė kainuoja 69lt, o alyvuota (standartiškai dviem spalvom) - 85lt  smile.gif  taip kad kaina superinė, ir turėsit natūralų produktą  thumbup.gif

tai parketlentės, o aš taip svajojų apie lentas wub.gif Turėjau bute parketą, tai norėtūsi kažko kito smile.gif virtuvėj galvoju dėt marmoliaumą ir šildomas grindis, nė pro kur nenoriu plytelių schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2009 11 20, 22:03)
tai parketlentės, o aš taip svajojų apie lentas  wub.gif Turėjau bute parketą, tai norėtūsi kažko kito smile.gif virtuvėj galvoju dėt marmoliaumą ir šildomas grindis, nė pro kur nenoriu plytelių  schmoll.gif

jei kalbat apie masyvo lentas, tai jos tinkamos tik nešildomoms grindims... o mūsų dvisluoksnės lentos ir yra kaip lentos (t.y. 18cm pločio, ir 1.5m ilgio) tik ąžuolo sluoksnis klijuotas ant osb plokštės.
Kas tas do marmoliaumas ir su kuo jis valgomas (kažkaip labai su marmeladu asocijuojasi lotuliukas.gif ) net nežinau, o plytelės ant šildomų grindų yra labai smagu smile.gif o akmens masės poliruotos plytelės yra dar ir labai gražu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Diija @ 2009 11 20, 22:23)
jei kalbat apie masyvo lentas, tai jos tinkamos tik nešildomoms grindims... o mūsų dvisluoksnės lentos ir yra kaip lentos (t.y. 18cm pločio, ir 1.5m ilgio) tik ąžuolo sluoksnis klijuotas ant osb plokštės.
Kas tas do marmoliaumas ir su kuo jis valgomas (kažkaip labai su marmeladu asocijuojasi  lotuliukas.gif ) net nežinau,  o plytelės ant šildomų grindų yra labai smagu  smile.gif  o akmens masės poliruotos plytelės yra dar ir labai gražu  wub.gif

tai pas mus ir nebus šildomos, reikėjo pasirinkt ar mediena ir nešildomos, ar plytelės, marmoleumas ir šildomos smile.gif kažkodėl medis man arčiau, bus gerai ir radiatoriai irnesakyk.gif mamoleumas (nežinau ar teisingai rašau) tai beveik kaip linoleumas, tik pagamintas ne iš sintetinio PVC, o iš sakų. Na, kažkas panašaus biggrin.gif Virtuvėj nebus kur radiatorių kabint, tai dėsim šildomas grindis, o marmoleumas kiek žinau tam tinka
Atsakyti
Sveikos visos. Perskaiciau Heli pasisakyma ir toks jausmas, kad as parasiau. Pas mane analogiska situacija. Plesausi plesausi, tikiuosi uzteks man kantrybes ir sveikatos. Siandien "istiklinom" puse namo, tai net rankas per alkunes skauda. Jau nors lietus ir sniegas busimas nepapuls per angas i vidu. Kaip noreciau, kad viskas judetu greiciau, bet nieko neiseina pagreitinti. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos statybininkes, mums reikia uzsidengti garazo stoga, ant jo bus terasa, gal pas ka yra taip padaryta, kokiu patarimu galit duoti. Stoga galvojam apsildyti polistirolu su nuolydziu, po to deti plevele, betonuoti, po to du sliuoksnius prilydomos dangos ir ateityje plyteles sukloti, aplink terasa yra ismuryti 0.5m parapetai, taip kad vandens nubegima darysim i vidu, skyle perdenimo ploksteje yra jau isgrezta. Gal kas turi toki varianta paidare, pasidalinkit patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(rasaar @ 2009 11 20, 12:41)
Sekmadieni islekiam i siltus krastus,tai savaitele manes cia nebus!  mirksiukas.gif

oho, wau!! pavydziu ax.gif

QUOTE(Diija @ 2009 11 20, 21:23)
o mūsų dvisluoksnės lentos ir yra kaip lentos (t.y. 18cm pločio, ir 1.5m ilgio)

mes irgi sito norim, bet mums ir tie 85lt/kv yra besikandziojanti kaina.. pas mus sildomu grindu bus netoli 100kv/m, is ju apie 75kv/m parketlentes. nei daug, nei mazai, bet sudejus viska vistiek gaunas grazi sumele doh.gif

Na, o mums sios savaites galas buvo labai itemptas.. net nebuvo kada statybom pasidomet, tai ir nezinau ka is 'savo kiemo' papasakot biggrin.gif
Atsakyti