QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 01 07, 09:32)
Oho kokia tema pamirsta

......
Vienu zodziu gal padesit. Mano kaledukas siais metais labai gausiai zydejo(visai jis ne kaledukas, jis lapkriti cia zydejo) . Pirmoji partija ziedu buvo labai labai gausi

, leido ir antra partija ziedu ale nebesugebejo, visus numete. manau del to, kad jau jegu nebeturejo antriems. Dbr sedi sau vazone ramiai, ale sumaste "numesti apatinius"narelius, na ne narelius, sakas savo didziasias

. kas dbr jam cia pasidare

????? Sukisau tas sakeles i vazoneli kita, tikiuosi prigis

. Labai gailiu savo kaleduko

, kad tik nesumastytu is vis numirt

. Gal sakau tas sakeles numete del to, kad didelis buvo toks.... Va is Mergos kur pirkau nesugebejau issaugoti baltojo, lasiukas irgi toks so so. Tupi vazone ir nei krust, nei mirsta nei auga

Labai lauksiu patarimu

ir dar... kokius jis ten dar usiukus is nareliu prileides

????
Pamiršta tikrai nėra,nes šventinis bumas,renginiai,darbai,o ir nužydėję kalėdukai ilsisi ir nėra kuo girtis
Po labai gausaus žydėjimo kalėdukai išsemia savo jėgų resursus,todėl ir nebepakelia antro "etapo".Asmeniškai aš po gausaus krųmelio žydėjimo nebeleidžiu žydėti -be gailesčio nudraskau visus pumpurus,nes nusilpęs augalas gali
netgi žūti.Jūsų kalėdukas,nusilpo ir gavo skersvėjo arba paliejote šaltu vandeniu arba buvo temperatūros svyravimai,del to peršalo šaknys ir į motininį narelį įsimetė pilkasis puvinys.Del to nareliai liko minkšti ir apvytę lyg susiraukšlėję.Nukritusius narelius trumpama pamerkite į silpnai rožinį kalio permanganato tirpaliuką (arba į
šiltą virintą vandenuką sumaišytą su cinamonu.Tada narelius kelioms dienoms padėkite sausoje vietoje,kad apdžiūtų ir po keletos dienų sodinkite.
kas liečia žuvusius narelius-

kovo gale man į Až'ą įmeskit savo koordinates atsiusiu .
Ūsiukai

tai orines šaknys kuriomis kalėdukas kvepuoja bei taip pat nareliai su tokiomis orinukėmis geriau prigyja