Įkraunama...
Įkraunama...

"Kalėdinis,velykinis"kaktusai

QUOTE(Lewisia @ 2010 01 07, 15:16)
Man pernai buvo tas pats su geltuonuoju kalėduku.Visos šakos nulūžinėjo, teko iš naujo įšaknydint .
  Mano po žydėjimo dar nei vieno narelio neužaugino- stovi vietoje.O kaip kitų?Gavau Ewa Dark mažulytę šakelę iš dviejų narelių,mąstau gal prie baltojo pasodinti g.gif O gal prie šviesiai gelsvo... smile.gif

"Limelihgt Dancer"."Peach Dancer","Gold Charm"ir kt. zygokaktusai yra lepesni,bet nedaugiau nei kitų rūšių atstovai smile.gif
Atsakyti
Po žydėjimo prasideda ramybės periodas(trukmė iki 1-1,5 mėn),kai augalas ilsisi.Jis nei auga nei ką-miega,todėl laistyti reikia saikingai,bet ir neperdžiovinti substrato.Taip pat susilaikyti nuo tręšimo.Oro temperatūra turėtų būti neaukštesnė nei +15 .Jei namuose dregmės santykis labai žemas-sausa,laikas nuo laiko reiktų nupurkšti kalėdukus vandeniu,kad neisimestų kaliforninis skydmaris(Quadraspidiotus perniciosus),miltuotasis skydmaris(Pseudococcus)
) ar voratinklinė erkutė(Tetranychus).
Atsakyti
Na štai mano sėklytė.FOto daryta prieš beveik mėnesį.Ištikrųju ji dabar yra šiek tiek daugiau išpampusi, bet kol kas dar neraudonuojanti.user posted imageManau ,kol sėklos subres reiks palaukti iki rudenio,kažkodėl man taip rodos kad jų sėklos bręsta apie metus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(daniele @ 2010 01 07, 16:37)
aš irgi su klausimu - kodėl "suraukšlėjo" lapai? Žodžiu, žydi viskas kaip ir gerai, laistau karta per savaite, bet pastrebėjau, kad lapai pasidarė tokios minkštokos, kaip raukšlėtos ir pašvietėjo  šviesiai žalia spalva pasidarėunsure.gif g.gif

Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2010 01 09, 09:14)
Na štai mano sėklytė.FOto daryta prieš beveik mėnesį.Ištikrųju ji dabar yra šiek tiek daugiau išpampusi, bet kol kas dar neraudonuojanti.user posted imageManau ,kol sėklos subres reiks palaukti iki rudenio,kažkodėl man taip rodos kad jų sėklos bręsta apie metus blink.gif

Sėkla bręsta apie 5 mėnesius(tai priklauso nuo klimato sąlygų,tręšimo,ir priežiūros) smile.gif

aš irgi su klausimu - kodėl "suraukšlėjo" lapai? Žodžiu, žydi viskas kaip ir gerai, laistau karta per savaite, bet pastrebėjau, kad lapai pasidarė tokios minkštokos, kaip raukšlėtos ir pašvietėjo  šviesiai žalia spalva pasidarė

Kartojuosi:
Kadangi augalas visas savo gyvybines jėgas atiduoda žiedams,del to nusilpsta pats.Ko pasekoje ir lieka susiraukšlėję,minkšti nareliai. Jie per ramybės laikotarpį ir po jo,atsigauna. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo merga: 10 sausio 2010 - 11:37
Labai aciu Mergai uz atsakyma. tai pamirkiau kalio permanganate ir sukisau sakeles i vazoneli. Labai tikiuosi prigis rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 01 10, 14:11)
Labai aciu Mergai uz atsakyma. tai pamirkiau kalio permanganate ir sukisau sakeles i vazoneli. Labai tikiuosi prigis  rolleyes.gif .

Vazoniuką galit įkišti į maišelį,taip padarydama šiltnamį.Kartą per saviatę pravedinant.Tik neperliekite smile.gif
Atsakyti
user posted image
O kas čia per kaktusinė gėlė ? Gal koks epifitas g.gif labai patiko,panašią mano anyta augindavo tik jos raudona ir didesniais žiedais ir žydėdavo tik ant pačių lapų galų.O čia man regis kiek smulkesni žiedeliai nors iš foto nelabai ką ir suprasi,bet va, kad žiedai susidaro ir lapų šonuose čia tai super.Čia pas vokietaites forume radau tokią foto.Kad pas mus būtų tokia gelė prekyboje, pirkčiau užsimerkus.
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2010 01 12, 18:23)
user posted image
O kas čia per kaktusinė gėlė ? Gal koks epifitas  g.gif labai patiko,panašią  mano anyta augindavo tik jos raudona ir didesniais žiedais ir žydėdavo tik ant pačių lapų galų.O čia man regis kiek smulkesni žiedeliai nors iš foto nelabai ką ir suprasi,bet va, kad žiedai susidaro ir lapų šonuose čia tai super.Čia pas vokietaites forume radau tokią foto.Kad pas mus būtų tokia  gelė prekyboje, pirkčiau užsimerkus.

Man regis čia Lapenis
Atsakyti
Čia yra lapenis (Epiphyllum).Jų būna įvairių spalvų
Atsakyti
Mat kaip dabar žinosiu blush2.gif .Aš apart kalėdinuko ir vėlykinio kitų nepažįnojau tik žinojau kad jų būna daug su visokiausiais užvadinimais .Ar kai būna jų žydėjimo sezonas užveža į prekybos centrus?anksčiau neteko lapenių pastebėti ir vėlykinių nepastebėjau,ko nepasakysi apie kalėdinius, užveža tiek ,kad net per daug,poto galima nusipirkti pusvelčiui.......
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 12 21, 13:58)
Bandžiau išpradžių "atlaidinti",kambario temperatūroje,tačiau kaip atsileido liko tik šlapia žalsva  masė verysad.gif

Nieko negalima atlaidinti kambario temperaturoje. Susale obuoliai inesti i kambari neisgyventu,o pamazu atsileide salciui sumazejus,toliau laikosi... netiketai pakandus salciui daigus,laisto saltu vandeniu...
Atsakyti