Kiek pamenu, jie labai mėgsta šiltas, šviesias, netgi saulės tiesiogiai spiginamas vietas..Vasarą balkone ar lauke gali būti - bet reik saugot nuo vėjo, kad nenulaužtų..Tada pavasarį tiesiog apsipila puošniais, dideliais žiedais. Tikrai būna į ką pažiūrėt - įspūdingai labai atrodo.
Lapenis irgi epifitas..Labai nereiklus, irgi vadinama senovinė gėlė..Mokyklose, paštuose, univeruose pilna būdavo ir dabar tenka užmatyt..Buvau gavusi pernai vasario mėn šaką..Įmerkiau vazon - vis neprisiruošiau pasodint, norėjau, kad šaknis išleistų, tokioj skaidrioj vazelėj laikiau ant palangės..Ir ilgai laikiau
Gal apie pusę metų..matytumėt, kaip jis man pamerktas žydėjo..Tiesiog sukrovė pumpurus, na, tai kol žydėjo, net neliečiau, kad nenubyrėtų..o va kai baigė, staigiai sodinau..Tada išleido daug stiebelių..
Kiek pamenu, jie labai mėgsta šiltas, šviesias, netgi saulės tiesiogiai spiginamas vietas..Vasarą balkone ar lauke gali būti - bet reik saugot nuo vėjo, kad nenulaužtų..Tada pavasarį tiesiog apsipila puošniais, dideliais žiedais. Tikrai būna į ką pažiūrėt - įspūdingai labai atrodo.
Bandau ir aš kelis narelius prisiauginti, na niekaip nesusidraugauju su šiais gražuoliais
Mano keli "mažiai" krauna pumpurus..Lašišinis jau antrą kartą..ir Beach dancer - Mergos turėtų pirmąkart žydėt..
Tikuos pražydės iki mano kelionės..Turėsiu ką jums parodyt.
Tikuos pražydės iki mano kelionės..Turėsiu ką jums parodyt.
QUOTE(satanele @ 2010 01 24, 15:55)
Dar truputi ankstoka
o jus dar tu velikiuku neliejat?
Aš savo velykinį lieju ir turim jau 4 pumpurėlius.
Įdomi informacija:
http://www.moteris.l...ai_ir_sildymas/
http://www.moteris.l...ai_ir_sildymas/
QUOTE(merga @ 2010 01 26, 13:09)
Neblogas straipsnis. Ačiū
Sveikutės.
Daug kas teiraujasi,ar jau galima tręšti kalėdukus?"
atsakau:- žiūrėkit pagal savo augaliukus patys.Jei augaliukas yra truputi minkštokom plokštelėm ir šviesėsnis nei įprasta-tai liejam saikingai.O jeigu spalva sodrėsnė ir pradėjo leisti naujas orines šakneles-tada jau po poilsio ir galima saikingai lieti bei 2 kartus per mėnesį patręšti.Tačiau: Jei namuose yra dideli temperatūros svyravymai,ant palangės vėsu-LAISTYTI LABAI SAIKINGAI,nes gali plokštenis peršalti ir nupūti šaknys.
Toliau po truputi galima lieti narenius,sudrėkinant viršutinį žemės sluoksnį.
Daug kas teiraujasi,ar jau galima tręšti kalėdukus?"
atsakau:- žiūrėkit pagal savo augaliukus patys.Jei augaliukas yra truputi minkštokom plokštelėm ir šviesėsnis nei įprasta-tai liejam saikingai.O jeigu spalva sodrėsnė ir pradėjo leisti naujas orines šakneles-tada jau po poilsio ir galima saikingai lieti bei 2 kartus per mėnesį patręšti.Tačiau: Jei namuose yra dideli temperatūros svyravymai,ant palangės vėsu-LAISTYTI LABAI SAIKINGAI,nes gali plokštenis peršalti ir nupūti šaknys.
Toliau po truputi galima lieti narenius,sudrėkinant viršutinį žemės sluoksnį.