Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(ingaaaa @ 2011 01 03, 15:47)
Butu labai smagu,kad pasidalintumet recepteliu smile.gif Nes dar nebandziau plikytos kept,o is aprasymo skaniai turetu buti 4u.gif

smile.gif receptukas:10l indas,2 kg miltų(o,5 kg ruginių ,likę kvietiniai),1,7 l verdančio vandens,2 šaukštai cukraus,2 šaukšteliai druskos. 1 etapas:4 saujos ruginių miltų (iš 2 kg miltų),kmynai ,druska,cukrus užplikoma verdančiu vandeniu ir išplakame mikseriu.Atvėsus, sudėti raugą,išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje uždengus skepeta 2 paroms.Tas dvi dienas kambarys truputį bravorėliu kvepės. biggrin.gif .2 etapas:po 2 parų įdėti pusę stikl.cukraus,,sudėti likusius miltus ,dadėti 1 arb š druskos ir minkyti apie 15 min.tik rankom.Aš tai minkau su viena ranka su kita prilaikau dubenį.Tešlos nėra daug ,tai išminkau be problemų.Formą naudoju Tupervares troškintuvą tik nededu dangčio .Prieš tai ištepu su aliejumi dugną.Esu kepusi ir eastkon kugeliniame puode irgi gerai gavosi.Verta kurį nors nusipirkti ar pasiskolinti ,nes apačioje pluta visiškai neprikepa ir gerai duonelė išsivečia.Kepu apie 1 val ir 50 min.Išminkiusi tešlą dar reikia ,kad formoje pakiltų apie 4-6 val tik tuomet galima kepti.Pakilti turi 1/3 aukščio ,bet man daugiau pakyla.Tešla dar kyla ir bekepant ,kepalas gaunasi didžiulis.Iškepus tuoj išimu iš skardos ir gerai suvilgau su vandeniu ,tuoj suvynioju į lininį rankšluostį ir palieku kelio val.atvėsti arba iki kitos dienos.Duoną laikau visą laiką toje lininėje skepetoje ,jinai nepelija ir esti drėgna.NEPAMIRŠTI SUDĖJUS TEŠLĄ Į SKARDĄ ,NUSIIMTI IR SAUJELĘ RAUGUI.Aš tą raugą sudedu į stiklainį su dangteliu ,tik jo neužsuku.Laikau ,kol užsinorim vėl savo duonos.Kiti naudoja skystajį raugą,bet jis trumpiau laikosi šaldytuve ,o tas tešlinis raugas gana ilgai laikosi.Nepaminėjau ,kad duoną kepu elektrinėje orkaitėje :iš pradžių 15 min.kaitinu iki max su ventiliatoriumi iš viršaus ir apačios ,kai pašaunu į krosnį temperatūrą sumažinu iki 180 laipsnių ir tada perjungiu programą ventiliatorius ir apačios kepimas.Prieš baigiant kepti ,likus apie 10 min .perjungiu programą ventiliatorius viršus ir apačia ,kad daugiau viršus apskrustų bet tai darau ne visuomet.Jei kepčiau iškart ir iš viršaus ir iš apačios ,viršuje tuojau susidarytų pluta,kuri neleistų toliau kilti tešlai ir ji susmegtų.Tai va mano tokie pastebėjimai,bet jie nebūtinai turi su visom sutapti .SKALSIOS DUONELĖS JUMS.
Papildyta:
QUOTE(ajivlis @ 2011 01 03, 19:55)
smile.gif receptukas:10l indas,2 kg miltų(o,5 kg ruginių ,likę kvietiniai),1,7 l verdančio vandens,2 šaukštai cukraus,2 šaukšteliai druskos.    1 etapas:4 saujos ruginių miltų (iš 2 kg miltų),kmynai ,druska,cukrus užplikoma verdančiu vandeniu ir išplakame mikseriu.Atvėsus, sudėti raugą,išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje uždengus skepeta 2 paroms.Tas dvi dienas kambarys truputį bravorėliu kvepės. biggrin.gif .2 etapas:po 2 parų įdėti pusę stikl.cukraus,,sudėti likusius miltus ,dadėti 1 arb š druskos ir minkyti apie 15 min.tik rankom.Aš tai minkau su viena ranka su kita prilaikau dubenį.Tešlos nėra daug ,tai išminkau be problemų.Formą naudoju Tupervares troškintuvą tik nededu dangčio .Prieš tai ištepu su aliejumi dugną.Esu kepusi ir eastkon kugeliniame puode irgi gerai gavosi.Verta kurį nors nusipirkti ar pasiskolinti ,nes apačioje pluta visiškai neprikepa ir gerai duonelė išsivečia.Kepu apie 1 val ir 50 min.Išminkiusi tešlą dar reikia ,kad formoje pakiltų apie 4-6 val tik tuomet galima kepti.Pakilti turi 1/3 aukščio ,bet man daugiau pakyla.Tešla dar kyla ir bekepant ,kepalas gaunasi didžiulis.Iškepus tuoj išimu iš skardos ir gerai suvilgau su vandeniu ,tuoj suvynioju į lininį rankšluostį ir palieku kelio val.atvėsti arba iki kitos dienos.Duoną laikau visą laiką toje lininėje skepetoje ,jinai nepelija ir esti drėgna.NEPAMIRŠTI SUDĖJUS TEŠLĄ Į SKARDĄ ,NUSIIMTI IR SAUJELĘ RAUGUI.Aš tą raugą sudedu į stiklainį su dangteliu ,tik jo neužsuku.Laikau ,kol užsinorim vėl savo duonos.Kiti naudoja skystajį raugą,bet jis trumpiau laikosi šaldytuve ,o tas tešlinis raugas gana ilgai laikosi.Nepaminėjau ,kad duoną kepu elektrinėje orkaitėje :iš pradžių 15 min.kaitinu iki max su ventiliatoriumi iš viršaus ir apačios ,kai pašaunu į krosnį temperatūrą sumažinu iki 180 laipsnių ir tada perjungiu programą ventiliatorius ir apačios kepimas.Prieš baigiant kepti ,likus apie 10 min .perjungiu programą ventiliatorius viršus ir apačia ,kad daugiau viršus apskrustų bet tai darau ne visuomet.Jei kepčiau iškart ir iš viršaus ir iš apačios ,viršuje tuojau susidarytų pluta,kuri neleistų toliau kilti tešlai ir ji susmegtų.Tai va mano tokie pastebėjimai,bet jie nebūtinai turi su visom sutapti .SKALSIOS DUONELĖS JUMS.


Papildyta:
smile.gif norėjau įkelti nuotrauką,bet kažkas ne taip gavosi.Atsiprašau.
Atsakyti
QUOTE(ajivlis @ 2011 01 03, 19:08)
smile.gif receptukas:10l indas,2 kg miltų(o,5 kg ruginių ,likę kvietiniai),1,7 l verdančio vandens,2 šaukštai cukraus,2 šaukšteliai druskos.    1 etapas:4 saujos ruginių miltų (iš 2 kg miltų),kmynai ,druska,cukrus užplikoma verdančiu vandeniu ir išplakame mikseriu.Atvėsus, sudėti raugą,išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje uždengus skepeta 2 paroms.

O kiek to raugo dedat ?1st.uztenka ax.gif Dabar tai pati naudojat pasiliktaji,o kaip pirma karta daret, is kur rauga emet?
Atsakyti
4u.gif Ilgai skaiciau temeles apie duonos kepima, bet vis nesiryzau smile.gif Mama kaime pati kepa duona krosnyje, tad parsiveziau raugo ir ka gi - siandien turiu pirma savo duonele smile.gif Isejo puikiai, kepaiu is triju stikliniu ruginiu miltu. Pernakti kildinau (specialiai keliausi paziureti kaip rugsta biggrin.gif) ir ka , ryte perminkaiu , suformavau kepaliuka ir duonos kepimo formoje pakildinus pora valandu kepiau... Isjo viskas labai gerai - ir pakilusi ir grazi - zodziu esu apsipatenkinusi biggrin.gif Tik va man nepatiko vienas dalyka s- jauciu kita karta i forma desiu ke[imo popieriu - kol as "islupau " is tos skardos doh.gif - na bet vargas pateisino rezultata rolleyes.gif I vidu maisiau linu seklu (kmynu neturejau), kita karta reiks bandyti dar gal kokiu saulegrazu ideti. Dabar esu uzsidegusi valgyti tik namuose kepta duona - tikiuos seimai patiks ir daznai namai kvepes sviezia duona smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurstai @ 2011 01 04, 16:21)
4u.gif Ilgai skaiciau temeles apie duonos kepima, bet vis nesiryzau smile.gif 

saunuole thumbup.gif , kad ryziasi, nera taip viskas sudetinga kaip paradedi kepri, nei pries tai atrodo ax.gif
Man tai nesudetingai is bletos atsoka, as tai priberiu daugokai miltu ant apacios, o kai iskempa duonuke, visada uzdengiu ir palaikau su slapiu skudureliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 01 03, 23:57)
O kiek to raugo dedat ?1st.uztenka ax.gif Dabar tai pati naudojat pasiliktaji,o kaip pirma karta daret, is kur rauga emet?

smile.gif pirmą raugą davė draugė.Iš kur jį ėmė nežinau,bet manau,kad iš tokių pačių kepėjėlių kaip ir mes visos.Pasiklausinėk ,kas nors juk kepa ,ir nemažai.
Atsakyti
Kepejeles,gal kuri raugo gali pasidalinti Klaipedoje?
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2011 01 04, 22:53)
Kepejeles,gal kuri raugo gali pasidalinti Klaipedoje?

As taip pat noreciau raugo Vilniuje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Persikute* @ 2011 01 05, 08:03)
As taip pat noreciau raugo Vilniuje  blush2.gif


galiu duot, bet jį labai paprasta pasigamint ir pačiai mirksiukas.gif
Tiesiog tik reikia šiek tiek laiko
Atsakyti
QUOTE(ajivlis @ 2011 01 03, 18:08)
smile.gif receptukas:10l indas,2 kg miltų(o,5 kg ruginių ,likę kvietiniai),1,7 l verdančio vandens,2 šaukštai cukraus,2 šaukšteliai druskos.    1 etapas:4 saujos ruginių miltų (iš 2 kg miltų),kmynai ,druska,cukrus užplikoma verdančiu vandeniu ir išplakame mikseriu.


klausykit o kiek maždaug duonos gaunasi iš šito kiekio? kaip tik gavau raugą ir tokį pat duonos receptą.. mąstau kad neturiu 10 l talpos indo.. o kitas dalykas kad po to nesuvalgysim mes tiek duonos.. galvoju ar per pusę dalint ar iš 3 tarkim?
Atsakyti
QUOTE(Ragainė @ 2010 12 11, 22:07)
Sveikos kepėjėles,

Skaitėm skaitėm su vyru temą apie duonelės kepimą ir pagaliau ryžomės išsikepti ruginės duonelės su tikru raugu. Rezultatas pranoko lūkesčius  ax.gif

Raugą gaminom namuose iš ruginių miltų ir vandens. Tešlai miltus naudojome tik ruginius.
user posted image

Iš užminkytos tešlos suformavom kepaliuką (jį kildinom maždaug parą laiko 18-19 laipsnių temperatūroje, kol pakilo maždaug dvigubai).
user posted image

Duonelę orkaitėje kepėm valandą laiko.
user posted image

Skonis nepakartojamas, parduotuvėje tikrai tokos nenupirksi  smile.gif
user posted image

Sekantis duonelės kepimas buvo ruginių - kvietinių miltų, bet vien ruginių miltų duonelė mums pasirodė skanesnė  smile.gif

tai pasidarykit raugo recepteliu labai noriu iskepti:) wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweety__ @ 2011 01 05, 12:52)
klausykit o kiek maždaug duonos gaunasi iš šito kiekio? kaip tik gavau raugą ir tokį pat duonos receptą.. mąstau kad neturiu 10 l talpos indo.. o kitas dalykas kad po to nesuvalgysim mes tiek duonos.. galvoju ar per pusę dalint ar iš 3 tarkim?

smile.gif išsikepa maždaug 3,6 kg kepalas.Gana didelis,bet paskui galima ir dalimis pjauti.Siūlyčiau viską daryti per pusę mano receptūros ,tada gausis maždaug apie 1,8 kg kepalas.
Atsakyti
QUOTE(ajivlis @ 2011 01 05, 16:55)
smile.gif išsikepa maždaug 3,6 kg kepalas.Gana didelis,bet paskui galima ir dalimis pjauti.Siūlyčiau viską daryti per pusę mano receptūros ,tada gausis maždaug apie 1,8 kg kepalas.

ačiū 4u.gif
taip ir padarysiu wink.gif savaitgalį bandysiu kept biggrin.gif
Atsakyti