QUOTE(ingaaaa @ 2011 01 03, 15:47)
Butu labai smagu,kad pasidalintumet recepteliu

Nes dar nebandziau plikytos kept,o is aprasymo skaniai turetu buti

receptukas:10l indas,2 kg miltų(o,5 kg ruginių ,likę kvietiniai),1,7 l verdančio vandens,2 šaukštai cukraus,2 šaukšteliai druskos. 1 etapas:4 saujos ruginių miltų (iš 2 kg miltų),kmynai ,druska,cukrus užplikoma verdančiu vandeniu ir išplakame mikseriu.Atvėsus, sudėti raugą,išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje uždengus skepeta 2 paroms.Tas dvi dienas kambarys truputį bravorėliu kvepės.

.2 etapas:po 2 parų įdėti pusę stikl.cukraus,,sudėti likusius miltus ,dadėti 1 arb š druskos ir minkyti apie 15 min.tik rankom.Aš tai minkau su viena ranka su kita prilaikau dubenį.Tešlos nėra daug ,tai išminkau be problemų.Formą naudoju Tupervares troškintuvą tik nededu dangčio .Prieš tai ištepu su aliejumi dugną.Esu kepusi ir eastkon kugeliniame puode irgi gerai gavosi.Verta kurį nors nusipirkti ar pasiskolinti ,nes apačioje pluta visiškai neprikepa ir gerai duonelė išsivečia.Kepu apie 1 val ir 50 min.Išminkiusi tešlą dar reikia ,kad formoje pakiltų apie 4-6 val tik tuomet galima kepti.Pakilti turi 1/3 aukščio ,bet man daugiau pakyla.Tešla dar kyla ir bekepant ,kepalas gaunasi didžiulis.Iškepus tuoj išimu iš skardos ir gerai suvilgau su vandeniu ,tuoj suvynioju į lininį rankšluostį ir palieku kelio val.atvėsti arba iki kitos dienos.Duoną laikau visą laiką toje lininėje skepetoje ,jinai nepelija ir esti drėgna.NEPAMIRŠTI SUDĖJUS TEŠLĄ Į SKARDĄ ,NUSIIMTI IR SAUJELĘ RAUGUI.Aš tą raugą sudedu į stiklainį su dangteliu ,tik jo neužsuku.Laikau ,kol užsinorim vėl savo duonos.Kiti naudoja skystajį raugą,bet jis trumpiau laikosi šaldytuve ,o tas tešlinis raugas gana ilgai laikosi.Nepaminėjau ,kad duoną kepu elektrinėje orkaitėje :iš pradžių 15 min.kaitinu iki max su ventiliatoriumi iš viršaus ir apačios ,kai pašaunu į krosnį temperatūrą sumažinu iki 180 laipsnių ir tada perjungiu programą ventiliatorius ir apačios kepimas.Prieš baigiant kepti ,likus apie 10 min .perjungiu programą ventiliatorius viršus ir apačia ,kad daugiau viršus apskrustų bet tai darau ne visuomet.Jei kepčiau iškart ir iš viršaus ir iš apačios ,viršuje tuojau susidarytų pluta,kuri neleistų toliau kilti tešlai ir ji susmegtų.Tai va mano tokie pastebėjimai,bet jie nebūtinai turi su visom sutapti .SKALSIOS DUONELĖS JUMS.
Papildyta:
QUOTE(ajivlis @ 2011 01 03, 19:55)

receptukas:10l indas,2 kg miltų(o,5 kg ruginių ,likę kvietiniai),1,7 l verdančio vandens,2 šaukštai cukraus,2 šaukšteliai druskos. 1 etapas:4 saujos ruginių miltų (iš 2 kg miltų),kmynai ,druska,cukrus užplikoma verdančiu vandeniu ir išplakame mikseriu.Atvėsus, sudėti raugą,išmaišyti ir palikti kambario temperatūroje uždengus skepeta 2 paroms.Tas dvi dienas kambarys truputį bravorėliu kvepės.

.2 etapas:po 2 parų įdėti pusę stikl.cukraus,,sudėti likusius miltus ,dadėti 1 arb š druskos ir minkyti apie 15 min.tik rankom.Aš tai minkau su viena ranka su kita prilaikau dubenį.Tešlos nėra daug ,tai išminkau be problemų.Formą naudoju Tupervares troškintuvą tik nededu dangčio .Prieš tai ištepu su aliejumi dugną.Esu kepusi ir eastkon kugeliniame puode irgi gerai gavosi.Verta kurį nors nusipirkti ar pasiskolinti ,nes apačioje pluta visiškai neprikepa ir gerai duonelė išsivečia.Kepu apie 1 val ir 50 min.Išminkiusi tešlą dar reikia ,kad formoje pakiltų apie 4-6 val tik tuomet galima kepti.Pakilti turi 1/3 aukščio ,bet man daugiau pakyla.Tešla dar kyla ir bekepant ,kepalas gaunasi didžiulis.Iškepus tuoj išimu iš skardos ir gerai suvilgau su vandeniu ,tuoj suvynioju į lininį rankšluostį ir palieku kelio val.atvėsti arba iki kitos dienos.Duoną laikau visą laiką toje lininėje skepetoje ,jinai nepelija ir esti drėgna.NEPAMIRŠTI SUDĖJUS TEŠLĄ Į SKARDĄ ,NUSIIMTI IR SAUJELĘ RAUGUI.Aš tą raugą sudedu į stiklainį su dangteliu ,tik jo neužsuku.Laikau ,kol užsinorim vėl savo duonos.Kiti naudoja skystajį raugą,bet jis trumpiau laikosi šaldytuve ,o tas tešlinis raugas gana ilgai laikosi.Nepaminėjau ,kad duoną kepu elektrinėje orkaitėje :iš pradžių 15 min.kaitinu iki max su ventiliatoriumi iš viršaus ir apačios ,kai pašaunu į krosnį temperatūrą sumažinu iki 180 laipsnių ir tada perjungiu programą ventiliatorius ir apačios kepimas.Prieš baigiant kepti ,likus apie 10 min .perjungiu programą ventiliatorius viršus ir apačia ,kad daugiau viršus apskrustų bet tai darau ne visuomet.Jei kepčiau iškart ir iš viršaus ir iš apačios ,viršuje tuojau susidarytų pluta,kuri neleistų toliau kilti tešlai ir ji susmegtų.Tai va mano tokie pastebėjimai,bet jie nebūtinai turi su visom sutapti .SKALSIOS DUONELĖS JUMS.
Papildyta:

norėjau įkelti nuotrauką,bet kažkas ne taip gavosi.Atsiprašau.