Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

Duona ir turi sunkiai maisytis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 11 15, 20:56)
Duona ir turi sunkiai maisytis. 4u.gif



aciu aciu smile.gif
iskepe jau... na maniau bus juodesne, bet siaip gardumelis diiiidelis smile.gif pagaliau tikra duona, o ne popierius... smile.gif
Atsakyti
Kepiau šnd tą vadinamą Niujorko duoną, tai gavosi gerai, tik galėjau dar plutą pašlakstyti vandeniu, bet šiaip viskas liuks wink.gif
Atsakyti
Gaivinu tema ir atsinesu toki ala batona nors gal ir skaniau net lotuliukas.gif tikrai kepsiu ne karta dar, kita karta pinsiu kasa ir voliosiu sezamo seklose. Va nusprendziau lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 25 lapkričio 2010 - 22:21
Gera pirmoji nuotrauka (kur atplėšta duona). Tikriausiai skani gavosi, ar greitai kietėja?
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 11 25, 22:39)
Gera pirmoji nuotrauka (kur atplėšta duona). Tikriausiai skani gavosi, ar greitai kietėja?

as niekad nekepu didelio kiekio mieliniu kepiniu blush2.gif sia issikepiau ryte, tai rytojau dar vienam zmogeliui liko pusryciams. negaliu nieko pasakyti apie kietejima, ji bus kiek padziuvus ryt bet tikrai nesukietejus. Ivyniojau i ranksluosteli ir gerai bus mirksiukas.gif O skani tai skani thumbup.gif as silta tik su sviestu prie kavos raitojau smile.gif
Atsakyti
Sveikos, duonos kepejeles. smile.gif

Noriu pasiteiraut kokiame inde orkaitej laikot vandenuka, kai kepat duonyte. Man patogiausia skardoj ant pacio dugno, ale kazkur benarsydama radau, kad gali taip skarda perkaist. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viskas_bus_gerai_:): 26 lapkričio 2010 - 13:24
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2010 11 26, 13:24)

as seniau dedavau skarda, bet ji man po keliu tokiu kepimu deformavos lotuliukas.gif dabar tik molini inda su vandeniu statau mirksiukas.gif skaicius kazkur esu, kad kiti plyna ismirko gerai para ir tada ja stato i apacia, as nebadzius pati nes plytos neturiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos kepėjėles,

Skaitėm skaitėm su vyru temą apie duonelės kepimą ir pagaliau ryžomės išsikepti ruginės duonelės su tikru raugu. Rezultatas pranoko lūkesčius ax.gif .

Raugą gaminom namuose iš ruginių miltų ir vandens. Tešlai miltus naudojome tik ruginius.
user posted image

Iš užminkytos tešlos suformavom kepaliuką (jį kildinom maždaug parą laiko 18-19 laipsnių temperatūroje, kol pakilo maždaug dvigubai).
user posted image

Duonelę orkaitėje kepėm valandą laiko.
user posted image

Skonis nepakartojamas, parduotuvėje tikrai tokos nenupirksi smile.gif
user posted image

Sekantis duonelės kepimas buvo ruginių - kvietinių miltų, bet vien ruginių miltų duonelė mums pasirodė skanesnė smile.gif

Atsakyti
QUOTE(sun_shine @ 2010 06 21, 19:45)
Na ka galiu pasakyti - viskas pavyko kuo puikiausiai - duona gavosi be galo skani thumbup.gif
Kepiau pagal sita video, tik siek tiek pagal save padariau: http://www.youtube.c...feature=related

trodo duonikė thumbup.gif
tik gal galit pasidalinti receptuku, nesuprantu angliškai blush2.gif ax.gif
Atsakyti
smile.gif duoną kepu apie nepilnus metus ir turiu pasakyti,kad mano duona bene skaniausiai gaunasi iš visų kitų ragautų.Kepu orkaitėje ,naudoju raugą,kurį nugramdau nuo indo sienelių ,išminkius tešlą.(raugas -tai ta pati tešla)(pirminio raugo davė draugė).Raugą laikau šaldytuve stiklainyje ,kol kyla noras vėl kepti.Ilgiausiai bene išlaikiau apie 3 sav. ir nieko.Jo niekuom nemaitinu.Duonai naudoju apie pusę kg.ruginių ir pusantro kg.kvietinių miltų.Juos plikau.Taip gaunasi pusruginė duona,kuri labai gerai iškyla ir iškepa didelis pusketvirto kg duonos kepalas.Kepu jį apie 2 val.;duona minkšta,pluta nedidelė,jos minkštimo gaunasi daug,nes duona pati didžiulė.Minkau tik rankomis apie 15-20 min.,kol pradeda pūkšėti oro pūslelės.(tuo tarpu ,net maldelę sukalbu).Nepatingėkit minkyti rankomis,jokie maišytuvai to NEATSTOS.Jei ką sudominau galėsiu vėliau receptėlį savo duonos atsiųsti.
Atsakyti
QUOTE(ajivlis @ 2011 01 03, 01:45)
smile.gif duoną kepu apie nepilnus metus ir turiu pasakyti,kad mano duona bene skaniausiai  gaunasi iš visų kitų ragautų.Kepu orkaitėje ,naudoju raugą,kurį nugramdau nuo indo sienelių ,išminkius tešlą.(raugas -tai ta pati tešla)(pirminio raugo davė draugė).Raugą laikau šaldytuve stiklainyje ,kol kyla noras vėl kepti.Ilgiausiai bene išlaikiau apie 3 sav. ir nieko.Jo niekuom nemaitinu.Duonai naudoju apie pusę kg.ruginių ir pusantro kg.kvietinių miltų.Juos plikau.Taip gaunasi pusruginė duona,kuri labai gerai iškyla ir iškepa didelis pusketvirto kg duonos kepalas.Kepu jį apie 2 val.;duona minkšta,pluta nedidelė,jos minkštimo gaunasi daug,nes duona pati didžiulė.Minkau tik rankomis apie 15-20 min.,kol pradeda pūkšėti oro pūslelės.(tuo tarpu ,net maldelę sukalbu).Nepatingėkit minkyti rankomis,jokie maišytuvai to NEATSTOS.Jei ką sudominau galėsiu vėliau receptėlį savo duonos atsiųsti.

Butu labai smagu,kad pasidalintumet recepteliu smile.gif Nes dar nebandziau plikytos kept,o is aprasymo skaniai turetu buti 4u.gif
Atsakyti