Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

Rodau,kokia duonele iskepe rolleyes.gif
Skalsi duonele,tik gavos virsuje pluta kietoka,nors man patinka,kai ji tokia buna smile.gif

user posted image
Atsakyti
sveikutes sauniosios duonytes kepejos rolleyes.gif

jungiuosi ir as i juusu gretas bar tik pradedu kepti duoneles rolleyes.gif

bet na iskilo klausimas AGUONELES duonelej su bulvem su mielem man neaisku negi gali but 1,5gramo slapiu mieliu atrodo labai mazai ir kaip atmatuot be to stebuklingo sauksto g.gif
Atsakyti
QUOTE(zylute81 @ 2011 01 16, 15:16)
bet na iskilo klausimas AGUONELES duonelej su bulvem su mielem man neaisku negi gali but 1,5gramo slapiu mieliu atrodo labai mazai ir kaip atmatuot be to stebuklingo sauksto g.gif

aha, tikrai tiek mazai ten tu mieliu dedas thumbup.gif bet tik imaisui. Veliau ir i pacia tesla dar 3,5 g ju dedas mirksiukas.gif
bet va kitas dalykas kad nezinau kaip be tokio sauksto matuoti, nes as butent ji ir isigijau nes duona noriu kepti su kuo maziau mieliu... tiek visokiu receptu radau kur tik 0,3 g dedas ir t.t.
patarciau daryti didesni kepaliuka ar net du ir imti tada viska dvigubai. Tokius didesnius kiekius ir paprastos svarstykles jau turetu pasverti... ten keli 0,.... gramo daugiau ar ne nekenks mirksiukas.gif

ingaaaa kokia nuostabi wub.gif cia jauciu su raugu jau kepei? man dar iki tokiu toli .... user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 16 sausio 2011 - 18:42
QUOTE(ajivlis @ 2011 01 06, 15:49)
4u.gif linkiu skalsios duonelės.Parašyk paskui ,kaip sekėsi.

kepiau jau 2 kartus jūsų duonelę 4u.gif super thumbup.gif

tik man toks klausimas.. kokio kietumo turi būt paruošta tešla.. neturiu svarstyklių tad miltus dedu apytiksliai.. bijau pridėt per daug.. bet nesiformuoja kepaliukas.. ištęžta į šonus.. ar taip ir turi būt? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 01 16, 20:40)
aha, tikrai tiek mazai ten tu mieliu dedas  thumbup.gif bet tik imaisui. Veliau ir i pacia tesla dar 3,5 g ju dedas  mirksiukas.gif 
bet va kitas dalykas kad nezinau kaip be tokio sauksto matuoti, nes as butent ji ir isigijau nes duona noriu kepti su kuo maziau mieliu... tiek visokiu receptu radau kur tik 0,3 g dedas ir t.t.
patarciau daryti didesni kepaliuka ar net du ir imti tada viska dvigubai. Tokius didesnius kiekius ir paprastos svarstykles jau turetu pasverti... ten keli 0,.... gramo daugiau ar ne nekenks  mirksiukas.gif

ingaaaa kokia nuostabi  wub.gif  cia jauciu su raugu jau kepei? man dar iki tokiu toli .... user posted image

na ziuresiu ka cia suorganizuot su tuo sverimu g.gif o kut tokiu saustu sverimo galima gaut ir kiek kainuoja g.gif

man tai net kazkaip gana keista pasirode toks kiekis ir kad su juo gali duonele iskilt rolleyes.gif


pasidariu as rugini ir kvietini rauga tai kvietini tai suveike iskilo viskas thumbup.gif o su ruginiu nesamone biski gavos nelabai kilo tai palikau dar per nakti tai gal kiek pakilo bet daugiau i sonus istizo na iskepiau struktura viduj is bedos valgoma bet labai rugsti gavos ir niekas nenorejo valgyt g.gif bet šuniui tiko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zylute81 @ 2011 01 16, 19:31)
na ziuresiu ka cia suorganizuot su tuo sverimu g.gif o kut tokiu saustu sverimo galima gaut ir kiek kainuoja g.gif

sakau gal pazystat kokia pardavejuke, kuri parduotuvej pasvertu tokiais gramais g.gif
as gyvenu ne LT, bet ir pas mus jos nera pigus reikaliukas, mokejau 15€. Isimetus i google.lt ismete man tokias svarstykles uz 80 lt. Mano akimis tai dideli pinigai ir perdetai uzsikelta kaina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweety__ @ 2011 01 16, 21:15)
kepiau jau 2 kartus jūsų duonelę  4u.gif  super  thumbup.gif

tik man toks klausimas.. kokio kietumo turi būt paruošta tešla.. neturiu svarstyklių tad miltus dedu apytiksliai.. bijau pridėt per daug.. bet nesiformuoja kepaliukas.. ištęžta į šonus.. ar taip ir turi būt?  rolleyes.gif

smile.gif oi kaip apsidžiaugiau ,kad gerai pavyko.Kepaliuko aš neformuoju,dedu į Tupper ware skardą ir ten toliau kyla.Konsistencija kietoka minkymui,bet ne iki tokios,kur galima formuoti kepaliuką.Taip maždaug ir vadovaukis.Man svarbu ,kad minkant pokšėtų,tada labai gerai išakijusi duonelė būna. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 01 16, 15:57)
Rodau,kokia duonele iskepe  rolleyes.gif
Skalsi duonele,tik gavos virsuje pluta kietoka,nors man patinka,kai ji tokia buna smile.gif

user posted image

Sveikutės ir aš kepu duoną kvietinę, ruginę, neseniai pradėjau kept ir batoną. smile.gif
Manoji kvietinė be mielių, gunasi super thumbup.gif O ruginė iš malsenos puslapio, niekaip neiškyla. schmoll.gif Net nustojau kept, nebėra prasmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte33: 16 sausio 2011 - 22:40
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 16, 22:38)
Sveikutės ir aš kepu duoną kvietinę, ruginę, neseniai pradėjau kept  ir batoną. smile.gif
Manoji kvietinė be mielių, gunasi super thumbup.gif O ruginė iš malsenos puslapio, niekaip neiškyla.  schmoll.gif Net nustojau kept, nebėra prasmės.


o raugą savą dedat, ar pagal juos darot.
Man labai gerai gaunas ta duona ir skani labai
Atsakyti
QUOTE(ajivlis @ 2011 01 16, 21:44)
smile.gif oi kaip apsidžiaugiau ,kad gerai pavyko.Kepaliuko aš neformuoju,dedu į Tupper ware skardą ir ten toliau kyla.Konsistencija kietoka minkymui,bet ne iki tokios,kur galima formuoti kepaliuką.Taip maždaug ir vadovaukis.Man svarbu ,kad minkant pokšėtų,tada labai gerai išakijusi duonelė būna. 4u.gif

aišku, vadinas reik formą normalią nusipirkti biggrin.gif o tai dabar gaunas pyrago formos duona biggrin.gif bet svarbu skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 17, 00:41)
o raugą savą dedat, ar pagal juos darot.
Man labai gerai gaunas ta duona ir skani labai

Na pati asmeniškai raugo negaminau, man jo davė. Tai gal tas pradinis raugas buvo nevykęs? blink.gif Ar jums ši ruginė duona gerai iškyla? Ar kepate formoje?
Kokio tirštumo turi būti tešla? Kažin kodėl reikia atidėt tiek daug raugo (pusę stiklinės?) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 01 17, 10:37)
Na pati asmeniškai raugo negaminau, man jo davė. Tai gal tas pradinis raugas buvo nevykęs? blink.gif Ar jums ši ruginė duona gerai iškyla? Ar kepate formoje?
Kokio tirštumo turi būti tešla? Kažin kodėl reikia atidėt tiek daug raugo (pusę stiklinės?) smile.gif


Na jei su tuo raugu kitos duonos kilo, tai vadinas raugas vykęs.
Aš paprastai duona kildinu formoj, tik prieš kepant išimu ir dedu ant skardos.
Bet šiaip Malsenos poskystės tešlos gaunasi , tai su jom lengviau tavrkytis formoj.
O dėl to raugo atidėjimo, tai kažkaip net neatkreipiau dėmesio, aš atsidedu arba ne pagal poreikius.
Atsakyti