Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(keistuole @ 2011 01 21, 18:58)
Na va Aguoneles bulvinė duona su raugu


na jau grozis thumbup.gif , reikes ir man sita duonute su bulvem pabandyti
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 21, 18:58)
Na va Aguoneles bulvinė duona su raugu

O kiek raugo dejot ir ar nemazinot miltu,bei vandens proporciju duotame recepte?
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 01 21, 20:07)
O kiek raugo dejot ir ar nemazinot miltu,bei vandens proporciju duotame recepte?


dariau dvigubą normą, raugo dėjau 200 g, vandens ir miltų kiekį atitinkamai mažinau, visada taip darau, nes kitaip skysta tešla gautųsi ir reiktų priedų kiekį didint.
Atsakyti
O as kepu vien su mielem, nezaidziu su raugu (na nebent pakanka keliu val pagal receptuka). Raugas kazkoki specifini skoni duoda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2011 01 21, 22:17)
O as kepu vien su mielem, nezaidziu su raugu (na nebent pakanka keliu val pagal receptuka). Raugas kazkoki specifini skoni duoda?  g.gif

nu man pavizdziui su ruginiu raugu gavos rugzti ir nepatiko o su kvietiniu nera jokio specifinio kvapo o kaiptik skanus tiks duoniskas
Atsakyti
QUOTE(viskas_bus_gerai_:) @ 2011 01 21, 20:17)
O as kepu vien su mielem, nezaidziu su raugu (na nebent pakanka keliu val pagal receptuka). Raugas kazkoki specifini skoni duoda?  g.gif


šiaip su mielėm paprasčiau, greičiau ir labiau prognozuojamas visas procesas, bet su raugu sako sveikiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 21, 21:17)
dariau dvigubą normą, raugo dėjau 200 g, vandens ir miltų kiekį atitinkamai mažinau, visada taip darau, nes kitaip skysta tešla gautųsi ir reiktų priedų kiekį didint.

Dekui 4u.gif
reiks savaitgaliui naujos duoneles issikept smile.gif
Atsakyti

klausimas kas kepet Bulvine duona, kiek buti pagal si recepta 1.5 g mieliu, neturiu svarstykliu tiksliu, gal galit parasyti kiek tai butu, ar arb. saukstelio ne per daug?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 01 21, 17:58)
Na va Aguoneles bulvinė duona su raugu

vau wub.gif ir koks tavo operatyvumas bigsmile.gif patiko? atrodo tai puikiai, poretumas irgi liuks...
bet ziurint i ja ir savo, man rodos nuo raugo yra lygesnis pavirsius, toks kaip is parduotuves atrodo thumbup.gif

QUOTE(Kristalė* @ 2011 01 22, 12:32)
klausimas kas kepet Bulvine duona, kiek buti pagal si recepta 1.5 g mieliu, neturiu svarstykliu tiksliu, gal galit parasyti kiek tai butu, ar arb. saukstelio ne per daug?

einu paziureti...
user posted image

o taip atrodo 3,5 g ... nu tikiuos padejo mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 22 sausio 2011 - 12:50
QUOTE(aguonele @ 2011 01 22, 13:44)

o taip atrodo 3,5 g ... nu tikiuos padejo  mirksiukas.gif



Aciukas 4u.gif uz greita atsakyma

kaskaip atrode mazokai idejau, pasirodo panasiai, maniske dar kyla ant radijatoriaus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristalė*: 22 sausio 2011 - 13:07
QUOTE(levrete @ 2011 01 19, 18:11)
Buvo iskilusi, tik kadangi palikdavau kilti per nakti, proceso nematydavau, bet man toks vaizdas, kad ji iklidavo o po to lyg susmegdavo truputi. Na bet receptas sako laukti 12 valandu, as tiksliai tiek ir laukdavau.

Dar norejau pasitikslinti, o tai tas raugas tikrai su visais priedais ( seklomis, dribsniais pvz. ) atidedamas kitam kartui?

as pagal panasu recepta kepu duonele,bet kildinu 6-8 valandas,nes per daugiau laiko ji perrugsta ,is jos jau pasidaro raugas,o pati rauga kur atskiriu tai atskiriu su visom seklom ir irgi parauginu kokias 6 valandas siltai ir dedu i saldytuva,pacia duona kepu 200 laipsniu temperaturoje,dedu jau i ikaitinta orkaite,iskepa tikrai labai graziai ,nesuplysineja ir plutele ne per kieta gaunas.sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 01 22, 12:44)
vau  wub.gif  ir koks tavo operatyvumas  bigsmile.gif  patiko? atrodo tai puikiai, poretumas irgi liuks...
bet ziurint i ja ir  savo, man rodos nuo raugo yra lygesnis pavirsius, toks kaip is parduotuves atrodo  thumbup.gif 


man pačiai juodos skanesnės, bet vyrui buvo skanu ir ji gal minkštesnė ilgiau laikos, nes šiaip kvietinės labai greit džiūsta, O kepant buvo kūgelio ar žemaičių blynų kvapas.

Paviršius tai gal ne nuo raugo toks, o tiesiog aš nebarsčiau miltais, apipurškiau vandeniu.
Atsakyti