Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

Aš pradėjau ir vis kepu plikytą baltą (kvietinę) duonelę. Na man ji skani, lyg ir neblogai išeina.

Bet užsimaniau išsikepti ruginę. Gal galite pasakyti: jei aš viską darysiu taip pat, su tuo pačiu raugu tik dėčiau ruginius miltus, vietoj kvietinių. Įdomu ar gausis, ar jau raugas "ne tos rūšies" ? biggrin.gif

Gal kažkokių "niuansų" yra kepant ruginę? Tik suprantu iš kt mamų, kad ruginę duonelę išsikepti tampa menu smile.gif

Gal kuri mamytė gali "pavaišinti" ruginiu raugu (Vilniuje)? smile.gif arba norit mainyti į mano duonelės?smile.gif Tada per až 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2011 05 15, 20:58)
Aš pradėjau ir vis kepu plikytą baltą (kvietinę) duonelę. Na man ji skani, lyg ir neblogai išeina.

Bet užsimaniau išsikepti ruginę. Gal galite pasakyti: jei aš viską darysiu taip pat, su tuo pačiu raugu tik dėčiau ruginius miltus, vietoj kvietinių. Įdomu ar gausis, ar jau raugas "ne tos rūšies" ?  biggrin.gif

Gal kažkokių "niuansų" yra kepant ruginę? Tik suprantu iš kt mamų, kad ruginę duonelę išsikepti tampa menu smile.gif

Gal kuri mamytė gali "pavaišinti" ruginiu raugu (Vilniuje)? smile.gif arba norit mainyti į mano duonelės?smile.gif Tada per až 4u.gif

esu maisiusi miltus pagal norus (tai kvietine, tai rugine - bet rugine ne 100 proc., o siek tiek pamaisius su kvietiniais, kad lengviau issikeltu) - viskas puikiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 05 15, 22:30)
esu maisiusi miltus pagal norus (tai kvietine, tai rugine - bet rugine ne 100 proc., o siek tiek pamaisius su kvietiniais, kad lengviau issikeltu) - viskas puikiai mirksiukas.gif


Labai ačiū aciuks.gif

O kokiu santykiu mždaug maišete ruginius su kvietiniais? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2011 05 16, 17:56)
Labai ačiū aciuks.gif

O kokiu santykiu mždaug maišete ruginius su kvietiniais?  mirksiukas.gif

is akies viska darau mirksiukas.gif
Atsakyti
Marmari, rašėt, kad receptas toks:
1,2l šilto vandens - 1 litras
1kg ruginių miltų- dedu 1kg kvietinių
1 stiklinė kviečių sėlenų
1stiklinė 4-5 grūdų dribsnių
1 stiklinė linų sėmenų
1 stiklinė saulėgrąžų
1 stiklinė cukraus - 0,5 stiklinės
3arb.š druskos
ir du šaukštai raugo
Prirašiau šalia, kiek ir ko aš dedu pagal panašų receptą, gal padės kiek, nes mano duonutė gaunasi puiki smile.gif Gal pakaktų tik vandens pamažinti, nes jo daugoka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GREK: 16 gegužės 2011 - 20:04
QUOTE(Gladiola @ 2011 05 16, 20:00)
is akies viska darau mirksiukas.gif


Ačiū, reiks man irgi bandyti tada smile.gif
Atsakyti
Grek, dedant vietoje ruginių kvietinius miltus gausis visiškai skirtingo skonio duonos, o, kad su gerai išminkytais kvietiniais miltais lengviau kyla tai faktas. Gal tiesiog reikėtų mažinti ruginių miltų procentą pridedant kvietinių ir, žinoma, mažinti vandens.
Dar ten netvarka su kepimo laiku ir temperatūromis, kiek teko pastebėti smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 17 gegužės 2011 - 10:20
Ačiū visoms mirksiukas.gif Esu dėkinga, 4u.gif
Na ūpas paėmė ir dar kartą pabandžiau 4u.gif
Nerizikuočiau,bet ji tikrai labai skani,kai žinoma gaunasi rolleyes.gif
Pyliau mažiau vandens ir kildinau toje skardoje kur kepiau ax.gif
Ir naudojau funkcija viršus appačia ventiliatorius,nes mano Hansa orkaitėje parašyta,kad ši funkcija skirta kepiniams g.gif
Įdėjau į apatinę lentyną ax.gif
Įkaitinau 220 ir kepaiau na gal apie 15min.,paskui 200,paskui 180,po val patikrinau lipo prie peilio apačios,pakeičiau į funkcija su ventiliatorium tik apačia ir dar pakeppiau apie 20min. gavosi viso 1,2 val.
Valgoma thumbup.gif Iš penkto kepimo antrą kartą valgoma thumbup.gif thumbup.gif
Bet pluta pakankamai apskrudusi,kieta ir prilipo prie skardos taip, kad vos atkrapščiau,skilo duona, kai kuriose vietose,čia turbūt todėl,kad nepatepiau riebalais,nes kilo ten kur keppiau. O prieš kildinant skardos neištepiau.

Kaip mielosios duonos kepėjos patobulinti kepimą,gal buvo per karšta, kad pluta apdegė g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marmari: 19 gegužės 2011 - 13:51
QUOTE(pipete @ 2011 05 17, 11:20)
Grek, dedant vietoje ruginių kvietinius miltus gausis visiškai skirtingo skonio duonos, o, kad su gerai išminkytais kvietiniais miltais lengviau kyla tai faktas. Gal tiesiog reikėtų mažinti ruginių miltų procentą pridedant kvietinių ir, žinoma, mažinti vandens.
Dar ten netvarka su kepimo laiku ir temperatūromis, kiek teko pastebėti  smile.gif .

Apie ruginius net nepagalvojau, jo kvietiniai buvo parašyta, tai su tais ir kepu aš sau. Duonkepėj visada dedu trečdalį ruginių ir du trečdalius kvietinių, bet duonkepėj lengviau ir kepasi. bet orkaitėj kepta duona skanesnė. tai dabar duonkepė lieka tik tada, kai labai skubu ir nėra laiko pažaisti su duonute.

marmari, aš jungiu 200, viršų ir apačią, pabaigoj kartį pamažinu, iškepa gerai. Ištraukus sutepu pienu visą kepaliuką, pridengiu ir vėsinu ant grotelių. Plutelė gaunasi minkšta. Mano dukra nori traškios, tai pusė kepalo dedu į maišelį, kitą pusę ji traškina šiaip.
Atsakyti
QUOTE(marmari @ 2011 05 19, 14:49)
Ačiū visoms  mirksiukas.gif Esu dėkinga, 4u.gif
Na ūpas paėmė ir dar kartą pabandžiau 4u.gif
Nerizikuočiau,bet ji tikrai labai skani,kai žinoma gaunasi rolleyes.gif
Pyliau mažiau vandens ir kildinau toje skardoje kur kepiau  ax.gif
Ir naudojau funkcija viršus appačia ventiliatorius,nes mano Hansa orkaitėje parašyta,kad ši funkcija skirta kepiniams g.gif
Įdėjau į apatinę lentyną ax.gif
Įkaitinau 220 ir kepaiau na gal apie 15min.,paskui 200,paskui 180,po val patikrinau lipo prie peilio apačios,pakeičiau į funkcija su ventiliatorium tik apačia ir dar pakeppiau apie 20min. gavosi viso 1,2 val.
Valgoma thumbup.gif Iš penkto kepimo antrą kartą valgoma thumbup.gif  thumbup.gif
Bet pluta pakankamai apskrudusi,kieta ir prilipo prie skardos taip, kad vos atkrapščiau,skilo duona, kai kuriose vietose,čia turbūt todėl,kad nepatepiau riebalais,nes kilo ten kur keppiau. O prieš kildinant skardos neištepiau.

Kaip mielosios duonos kepėjos patobulinti kepimą,gal buvo per karšta, kad pluta apdegė g.gif


kai jungiat ventiliatirių karštis realiai didesnis būna. Šiaip ventiliatorius turėtų būt naudojamas, kai reik trumpai kept ir tuo pačiu apskrudint
Atsakyti
keistuole,bet visus kartus kaip duona nesigavo kepiau be ventiliatoriaus g.gif
o kai gavosi su juo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(marmari @ 2011 05 19, 16:13)
keistuole,bet visus kartus kaip duona nesigavo kepiau be ventiliatoriaus g.gif
o kai gavosi su juo ax.gif


matyt dar kažkas ne taip buvo.
Visada kepu be ventiliatoriaus ir visada gaunasi.
Nebent su jūsų orkaite kažkas yra. Šiaip ventiliatorius tikrai nelemia to iškepė, ar ne.
Atsakyti