Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(Jūržolė @ 2011 07 31, 21:48)
Panašią duoną kepu daugiau kaip metai ir visada išeina. Tavo atveju manyčiau problemėlė gaunasi, kad kepi nekildintą duonelę. Aš kai sumaišau tešlą, atidedu raugo kitam kartui, ir tešlą iš karto dedu į formą ir palieku per naktį, o ryte kepu apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroj. Jeigu duona bus tik iš ruginių miltų, ji bus šlapesnė, aš dar dedu rupių kvietinių miltų, man patinka smile.gif

o kiek kvietinių įdedat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2011 07 31, 19:48)
Panašią duoną kepu daugiau kaip metai ir visada išeina. Tavo atveju manyčiau problemėlė gaunasi, kad kepi nekildintą duonelę. Aš kai sumaišau tešlą, atidedu raugo kitam kartui, ir tešlą iš karto dedu į formą ir palieku per naktį, o ryte kepu apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroj. Jeigu duona bus tik iš ruginių miltų, ji bus šlapesnė, aš dar dedu rupių kvietinių miltų, man patinka smile.gif


Va tame ir esmė, kad iškyla tešla, bet mano orkaitė bloga, karštis eina iš viršaus ir necirkuliuoja. Dėl to greit apsitraukia pluta, o vidus būna drėgnokas, nors po poros dienų ji pasausėja.. tai nežinau. gal ir normaliai gaunas.. ( draugei sakė kiek sausesnė gaunasi visada ) visada kildinu 12 val. ir dedu tik kvietinius miltus smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Buvau susirgusi duonos kepimu. Vienos SM mamytes deka buvau gavusi raugo, ir viena ir kita receptuka pabandziau.....Nors seimyna sake, kad skanu, bet pati maciau, kad nelabai man ta duonyte gaunasi. Meciau ta reikala. Dabar vel praejo tie karsciai ir taip pasigedau tos silumos ir nuostabaus kvapo namuose, kad vel pasigaminau raugo. Tas net per krastus lipa kaip nori buti iskeptas. Prisirinkau receptuku jusu temeleje, bet beda tame, kad as visada viska gaminu "Is akies" taip sakant. Net svarstykliu namuose neturiu, tad man truputi grumina tas 100g. to, 150 .ano... O cia, jau supratau, kad tikslumas butinas, kad isgauti tinkama teslos konsistencija.

Tad paklausiu , manau, kad jau 100 kartu nuskambejusi klausima. Tesla kokio tirstumo turi buti? Dar tokia limpanti prie ranku? Orkaite mano truputi streikuoja, bandysiu kepti konvekcineje krosneleje, formelese. Tad, suformuoti kepaliuka ir ideti i formele, ar ji turi buti skystoka, beveik kaip keksui blush2.gif
Atsakyti
Norejau paklausti,gal jau kepate duonele ant ajeru? As jau prisidziovinau siemet nemazai. Tikiuosi,kad uzteks visam sezonui,ir ne tik biggrin.gif Gal kuria domina,i AZ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(1juraciukas @ 2011 08 17, 16:38)
Sveikutes,

Buvau susirgusi duonos kepimu. Vienos SM mamytes deka buvau gavusi raugo, ir viena  ir kita receptuka pabandziau.....Nors seimyna sake, kad skanu, bet pati maciau, kad nelabai man ta duonyte gaunasi. Meciau ta reikala. Dabar vel praejo tie karsciai ir taip pasigedau tos silumos ir nuostabaus kvapo namuose, kad vel pasigaminau raugo. Tas net per krastus lipa kaip nori buti iskeptas. Prisirinkau receptuku jusu temeleje, bet beda tame, kad as visada viska gaminu "Is akies" taip sakant. Net svarstykliu namuose neturiu, tad man truputi grumina tas 100g. to, 150 .ano... O cia, jau supratau, kad tikslumas butinas, kad isgauti tinkama teslos konsistencija.

Tad paklausiu , manau, kad jau 100 kartu nuskambejusi klausima. Tesla kokio tirstumo turi buti? Dar tokia limpanti prie ranku? Orkaite mano truputi streikuoja, bandysiu kepti konvekcineje krosneleje, formelese. Tad, suformuoti kepaliuka ir ideti i formele, ar ji turi buti skystoka, beveik kaip keksui  blush2.gif


tešla gali būt visokia, žiūrint kokie miltai dominuoja ir kaip jums aplamai sekas su ta tešla tvarkytis.
Ruginė tešla visada būna lipnesnė ir sąlyginai skystesnė nei kvietinių miltų.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 08 17, 18:56)
tešla gali būt visokia, žiūrint kokie miltai dominuoja ir kaip jums aplamai sekas su ta tešla tvarkytis.
Ruginė tešla visada būna lipnesnė ir sąlyginai skystesnė nei kvietinių miltų.


Aciukas.
Dar neivaldziusi sios technokos blush2.gif As maximaliai ruginius miltus dejau, tik pora sauju kvietiniu iberiau todel ji man isties lipni buvo, o perdaug miltu nesinori prideti, kad butu ikandama ta duonyte. Na, savaitgali bus ketvirtas bandymas, gal ir man paciai bus skani duonyte. Bent jau noras yra didziulis ax.gif
Atsakyti
Sveiki, įdėjau ir aš į sveikuolių duoną rupių kvietinių miltų, ir kildinau ten kur kepsiu, duonos formoje, išklojau popieriumi, tai jis taip prikibo, niekad tokių fintų nėra buvę. doh.gif
Bet duona gavosi superinė, jaučiu ppati pati už visus bandytus variantus.
tik kaip tą popierių nulupti reiks g.gif
Atsakyti
QUOTE(marmari @ 2011 08 20, 18:57)
Sveiki, įdėjau ir aš į sveikuolių duoną rupių kvietinių miltų, ir kildinau ten kur kepsiu, duonos formoje, išklojau popieriumi, tai jis taip prikibo, niekad tokių fintų nėra buvę. doh.gif
Bet duona gavosi superinė, jaučiu ppati pati už visus bandytus variantus.
tik kaip tą popierių nulupti reiks g.gif


jei geras kepimo popierius, jis lengvai atkimba nuoo iškepusios duonos
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 08 20, 20:01)
jei geras kepimo popierius, jis lengvai atkimba nuoo iškepusios duonos

Turbūt š nusipirkau unsure.gif na tikrai niekada taip nėra buvę, lengviausiai nusiimdavo, o čia prilipo ne tas žodis, tiesiog atrodo kad kartu iškepė, plėšosi po cm doh.gif ir su vandeniu patepu ir su lašiniais, žaidžiu dabar.
Bet jau duona kokia skani thumbup.gif
Atsakyti
Oi kaip negalima miegoti kai duonyte kepi doh.gif Ismaisiau tesla, gavosi.....liuks, Palikau kilti formeleje per nakti ir....pasirodo perilgai gavosi. 12 valandu. Ryte pripuolu prie duonos, ogi islipusi ( nors palikau nemazai vietos kilimui, taciau) nuvaliau .... islipelius perminkiau dadejusi miltu iki kita kepaliuka. Kol pirmasis kepe-pastarasis pakilo. Ir turiu dabar pora kepaliuku duonos, viena, perrugusi rugstoka tokia, kita, saldi gardi thumbup.gif , taip sakant ivairiam skoniui. Vyrui tiko mano rugstyne, o vaikai saldziaja kerta cool.gif Daugiau nakciai kilti nebepaliksiu vistiek. 6 valandos kilimo-pats tas.Ryte uzmaisei-vakare kepk.
Atsakyti
QUOTE(marmari @ 2011 08 20, 21:40)
Turbūt š nusipirkau unsure.gif


man irgi yra taip buvę, tik ne su duona, tai anyta pamokė, kad reik pirkt brangesnį popierių, nes patys pigiausi Š wink.gif tai brangų galimą net kelis kartus naudot (aš duonai naudoju ) blush2.gif


O aš paskutinius kelis kepimus turiu tokią problemą : Kepant skyla duona verysad.gif galvojau, kad dėl bliūdo bandens, bet ir be jo skyla verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbuliuke ;)p: 22 rugpjūčio 2011 - 12:28
wink.gifp+2011 08 22, 12:21-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 08 22, 12:21)
man irgi yra taip buvę, tik ne su duona, tai anyta pamokė, kad reik pirkt brangesnį popierių, nes patys pigiausi Š wink.gif tai brangų galimą net kelis kartus naudot (aš duonai naudoju )  blush2.gif
O aš paskutinius kelis kepimus turiu tokią problemą : Kepant skyla duona  verysad.gif galvojau, kad dėl bliūdo bandens, bet ir be jo skyla  verysad.gif

drinks_cheers.gif dar visai nieko Rimi popierius, nebrangus, bet galima nei karta panaudot mirksiukas.gif
duona skyla kai staigiai pakyla kepdama, reiškia ne pilnai buvo iškilusi kai statėt kept
Atsakyti