Labas mergaitės, gavau ta termometrą dovanų, tik nelabai įsivaizduoju kokia temperatūrą jis turėtų rodyti, kad duonelė gerai iškeptų?
sveikos,
kepu ir aš duonelę...
Prancūziškas batonas (keptas duonkepėje, nes prieš tai dar gerai nepažinojau savo orkaitės, suskrudinau per daug batoniukus, kieti išėjo
):

Jo receptas va čia
Duona su įvairiais priedais ir salyklu (kepta duonkepėje, nors puikiai galima ir orkaitėje, aišku):

o va tą pačią duoną kepiau ir orkaitėje, kai prireikė duonos kubiliukų tai sriubytei, kurią duoda "Čili kaimo" restoranuose:


Nepatepiau čenakinių riebalais, ne itin gražiai išsiėmė
Ir čia jau, kiek mačiau, aprašyta duonelė su sėlenomis, linų sėmenimis ir kitais priedais, kepta orkaitėje:
kepu ir aš duonelę...
Prancūziškas batonas (keptas duonkepėje, nes prieš tai dar gerai nepažinojau savo orkaitės, suskrudinau per daug batoniukus, kieti išėjo


Jo receptas va čia
Duona su įvairiais priedais ir salyklu (kepta duonkepėje, nors puikiai galima ir orkaitėje, aišku):

o va tą pačią duoną kepiau ir orkaitėje, kai prireikė duonos kubiliukų tai sriubytei, kurią duoda "Čili kaimo" restoranuose:


Nepatepiau čenakinių riebalais, ne itin gražiai išsiėmė

Ir čia jau, kiek mačiau, aprašyta duonelė su sėlenomis, linų sėmenimis ir kitais priedais, kepta orkaitėje:

Liniuks, labai gražūs duonos kubilėliai

QUOTE(Keith @ 2011 07 04, 14:50)
ačiū

o čia vakar nagai panižo pamačius pradedančiųjų batono receptą



pagal koki receptuka kepet batonus, labai grazus
QUOTE(GITALE @ 2011 07 04, 17:38)
pagal koki receptuka kepet batonus, labai grazus
Pagal Ulės receptą šios temos 26 puslapy... Jos ten taip gražiai ir išsamiai papasakota su nuotraukomis, nenoriu apkrauti puslapio cituodama...

QUOTE(Burbuliuke
p @ 2011 06 30, 13:46)

Sveikos
Aš dar visai žalia duonos kepime. Kepiau vos 2 akrtus, pagal tokį receptą :
1 stiklinė kviečių sėlenų
1 stiklinė linų sėmenų (galima mažiau)
1 stiklinė trijų grūdų arba keturių grūdų dribsnių
1 stiklinė saulėgrąžų
½ stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
800 gr miltų
1 litras vandens
Viską išmaišyti, įdėti raugą ir dar kartą išmaišyti. Tešlą laikyti 12 val. kambario temperatūroje.

1 stiklinė kviečių sėlenų
1 stiklinė linų sėmenų (galima mažiau)
1 stiklinė trijų grūdų arba keturių grūdų dribsnių
1 stiklinė saulėgrąžų
½ stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
800 gr miltų
1 litras vandens
Viską išmaišyti, įdėti raugą ir dar kartą išmaišyti. Tešlą laikyti 12 val. kambario temperatūroje.
o tai ruagas čia papildomai iš kažkur jo gauti ar kaip, nesupratau?

QUOTE(CryMeaRiver @ 2011 07 11, 12:22)
raugo gavau is drauges, o kai pasidarote visa tesla ir idedate raugo, palaikote 12 val. tai is visos teslos siek tiek nuimate ir gaunasi raugas


QUOTE(Burbuliuke
p @ 2011 07 11, 13:22)

raugo gavau is drauges, o kai pasidarote visa tesla ir idedate raugo, palaikote 12 val. tai is visos teslos siek tiek nuimate ir gaunasi raugas 

o neina kiaip nors be raugo? kur man jho gaut dabar?

QUOTE(CryMeaRiver @ 2011 07 11, 13:35)
parašykit į kauniečių turgely ar kr, manau tikrai pasidalintų



O aš parodysiu savo jau pavykusią duonelę.. :
plutelė tr per daug apskrudo..




Čia 4tas duonos kepimas pagal anksčiau aprašytą receptą, tik ši kartą kepta pas anytą dujinėj orkaitėj, dvi valandas, ir dėjau puodą vandens


QUOTE(Burbuliuke
p @ 2011 07 11, 14:06)

Čia 4tas duonos kepimas pagal anksčiau aprašytą receptą, tik ši kartą kepta pas anytą dujinėj orkaitėj, dvi valandas, ir dėjau puodą vandens

kaip skanei atrodo
