Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

Na kagi, as isbandziau ciabattos duonele blush2.gif vargo yra prie teslos, bet skonis atperka viska wub.gif kas valge, visi tik gyre thumbup.gif

Recepta rasite cia 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2011 05 25, 10:47)
labas,mergaitės,
nutariau išbandyti duonytę su salyklu.Kur jo galima gauti Kaune? Mačiau,kad prekiaujama Raudondvaryje,bet gal šiais laikais jau yra ir kokioje nors parduotuvėje?

čia smile.gif
siūlyčiau pasiskambint prieš važiuojant.
Atsakyti
QUOTE(maraboo @ 2011 05 25, 12:59)
čia  smile.gif
siūlyčiau pasiskambint prieš važiuojant.

dėkui 4u.gif ...bandysiu važiuot,tik dar pamėginsiu-pagalvojau gal yra Šilainių turgaus prieskonių krautuvėlėj-ten labai daug visokio gėrio yra... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 05 23, 09:57)
Sviestinė Bulgariška duona

user posted image

Štai, o čia mano duonelė bigsmile.gif

Viskas išėjo manau labai gerai, tik man reikėjo tikrai daugiau miltų, nei nurodyta recepte.

Vyrui truko šiek tiek druskytės, o man ją norėjosi padaryti saldžią su aguonom lotuliukas.gif Bet šiaip labai gerai iškilo ir iškepė.

Kepiau "picos formoj/padėkle", dugne patiesiau rudo sviestinio popieriuko.

rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif gal kuri kepėt Vatikano duoną ir pačios darėt raugą pagal šitą receptą ?

Aš turiu tokių bėdelių :

1. susimaišiau dienose, jau vakar turėjau kept doh.gif

2. recepte nenurodyta kokį piena pilt, ar pasterizuotą ar ne..

3. ar tikrai ją galima kepti kartą gyvenime( suprantu , kad čia prietaras , bet.. ) jei man ji pasirodytų labai skani, tai amnau norėčiau dar išsikept.

4. kaip su tuo raugo laikymu šaldytuve nesupratau blush2.gif
Atsakyti
wink.gifp+2011 05 26, 12:32-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2011 05 26, 12:32)
Sveikos smile.gif gal kuri kepėt Vatikano duoną ir pačios darėt raugą pagal šitą receptą ?

Aš turiu tokių bėdelių :

1. susimaišiau dienose, jau vakar turėjau kept  doh.gif

2. recepte nenurodyta kokį piena pilt, ar pasterizuotą ar ne..

3. ar tikrai ją galima kepti kartą gyvenime( suprantu , kad čia prietaras , bet.. ) jei man ji pasirodytų labai skani, tai amnau norėčiau dar išsikept.

4. kaip su tuo raugo laikymu šaldytuve nesupratau  blush2.gif

labas smile.gif
pati uzsiauginau vatikano duona pagal susirasta recepta ir kepu mazdaug kas 10 dienu. daznai pasitaiko, kad nukeliu kepimo diena keliomis dienomis veliau (pvz. kad ir sia savaite turejau kept 1d, o issikepiau tik sian-ketvirtadieni). tokiu atveju, tas dienas tik permaisau kasdien ir viskas smile.gif

piena dazniausiai naudoju koki turiu (nesureiksminu ir nemanau, kad tai kazka is esmes keicia (galbut tik labai liesas nelabai tiktu)): dazniausiai kaimiska ar pirktini-pasterizuota mirksiukas.gif

o sitoki prietara tikrai pirmasyk girdziu g.gif juk jei jau recepte parasyta, kad ji reik augint,atidet ir kas 10 d kept, tai kaip tada iseina su jo sunaikinimu po pirmojo kepimo, a? nelogiska doh.gif

o laikau visada virtuvej ant saldytuvo atidengta, nes manau, kad kambario temperaturoj turi "augti", o saldytuve nesivystytu.. nors gal ir per didelius karscius isvykstant kur nors kelioms dienoms i kelione butu logiskiau ji saldytuve palikti. bet siaip juk kasdien ji permaisai, tai nei dziuna yprastai ir kamb temp jam tinkamesne ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgav..: 26 gegužės 2011 - 19:43
QUOTE(pupune @ 2011 05 26, 11:21)
Štai, o čia mano duonelė  bigsmile.gif

Viskas išėjo manau labai gerai, tik man reikėjo tikrai daugiau miltų, nei nurodyta recepte.

Labai grazus gaminys thumbup.gif Kepiau ir as, super patiko teslos gaminimo procesas, minkesi labai lengvai, iskilo super, man visko uzteko, nereikejo nieko dauginti pagal recepta, bet va tas sviestas..... doh.gif Pradejus kepti viskas pradejo per sonus varveti, pradejo svilti tas nuvarvejes sviestas, zodziu pilna orkaite dumu blink.gif doh.gif . Kepiau formoje kuri yra gal tik kokiu 3 cm aukscio. Zodziu buvo baisu, iskepus visi nustateme kad yra labai riebu schmoll.gif . Bet tesla butinai naudosiu normaliam pyragui iskepti, nes ji tikrai super gera, tik idarui naudosiu mazai sviesto ir kokiu aguonu, aisku tada bus jau pyragas ne duona bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 05 27, 07:43)
Labai grazus gaminys  thumbup.gif  Kepiau ir as, super patiko teslos gaminimo procesas, minkesi labai lengvai, iskilo super, man visko uzteko, nereikejo nieko dauginti pagal recepta, bet va tas sviestas.....  doh.gif  Pradejus kepti viskas pradejo per sonus varveti, pradejo svilti tas nuvarvejes sviestas, zodziu pilna orkaite dumu  blink.gif  doh.gif . Kepiau formoje kuri yra gal tik kokiu 3 cm aukscio. Zodziu buvo baisu, iskepus visi nustateme kad yra labai riebu  schmoll.gif . Bet tesla butinai naudosiu normaliam pyragui iskepti, nes ji tikrai super gera, tik idarui naudosiu mazai sviesto ir kokiu aguonu, aisku tada bus jau pyragas ne duona  bigsmile.gif

na aš labai daug sviesto nedėjau, gal 1/4 pakelio tik. Bet ir man jautėsi kažkiek rieboka ir labiau šią tešlą norisi padaryti saldžią tongue.gif
Atsakyti
Kepiau ir as ta Bulgariska duonyte,tik man greiciau pyragas gavosi nei duona ax.gif Pirma diena tikrai nuostabus skonis,o jau antra-tokia sausoka buvo.Galvoju miltu per daug,bet kad ne 400gr pilnai neisnaudojau g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes, norejau pasiteirauti ir paklausti kodel duona gaunasi slapia tarsi neiskepusi ir kokio tirstumo turi buti ta tesla? Ar turi lengvai formuotis duonos kepaliukas ir kaip cia pasakius nesiskleisti i sonus daugiau? Kepiau duona pagal si recepta duona , skani, bet ji man neiskepus atrodo, slapia... unsure.gif A tik dejau ne kmynus, o daugiau moliugu seklu, semenu ir saulegrazu... Liko raugo, tad noreciau, kad kita karta gautusi puikiai duona, tad lauksiu pagalbos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kibirkstele* @ 2011 05 29, 22:45)
Sveikos, mamytes, norejau pasiteirauti ir paklausti kodel duona gaunasi slapia tarsi neiskepusi ir kokio tirstumo turi buti ta tesla? Ar turi lengvai formuotis duonos kepaliukas ir kaip cia pasakius nesiskleisti i sonus daugiau? Kepiau duona pagal si recepta duona , skani, bet ji man neiskepus atrodo, slapia... unsure.gif  A tik dejau ne kmynus, o daugiau moliugu seklu, semenu ir saulegrazu... Liko raugo, tad noreciau, kad kita karta gautusi puikiai duona, tad lauksiu pagalbos.  4u.gif

o ar ji jums gerai iškilus?
Man jei iškyla, nesvarbu, ar kietesnė, ar minkštesnė tešla, šlapia nebūna schmoll.gif
Atsakyti
Mano ekperimentai tesias blush2.gif siandien siulau duonyte su dribsniais, selenomis bei saulegrazomis blush2.gif Man labai patiko thumbup.gif bet esu visokiu tokiu duonu megeja, MB tai net neparagavo unsure.gif

user posted image Rudeninis duonos kepaliukas
Atsakyti