
p+2011 05 26, 12:32-->
QUOTE(Burbuliuke

p @ 2011 05 26, 12:32)
Sveikos

gal kuri kepėt
Vatikano duoną ir pačios darėt raugą pagal šitą receptą ?
Aš turiu tokių bėdelių :
1. susimaišiau dienose, jau vakar turėjau kept
2. recepte nenurodyta kokį piena pilt, ar pasterizuotą ar ne..
3. ar tikrai ją galima kepti kartą gyvenime( suprantu , kad čia prietaras , bet.. ) jei man ji pasirodytų labai skani, tai amnau norėčiau dar išsikept.
4. kaip su tuo raugo laikymu šaldytuve nesupratau
labas
pati uzsiauginau vatikano duona pagal susirasta recepta ir kepu mazdaug kas 10 dienu. daznai pasitaiko, kad nukeliu kepimo diena keliomis dienomis veliau (pvz. kad ir sia savaite turejau kept 1d, o issikepiau tik sian-ketvirtadieni). tokiu atveju, tas dienas tik permaisau kasdien ir viskas
piena dazniausiai naudoju koki turiu (nesureiksminu ir nemanau, kad tai kazka is esmes keicia (galbut tik labai liesas nelabai tiktu)): dazniausiai kaimiska ar pirktini-pasterizuota
o sitoki prietara tikrai pirmasyk girdziu

juk jei jau recepte parasyta, kad ji reik augint,atidet ir kas 10 d kept, tai kaip tada iseina su jo sunaikinimu po pirmojo kepimo, a? nelogiska
o laikau visada virtuvej ant saldytuvo atidengta, nes manau, kad kambario temperaturoj turi "augti", o saldytuve nesivystytu.. nors gal ir per didelius karscius isvykstant kur nors kelioms dienoms i kelione butu logiskiau ji saldytuve palikti. bet siaip juk kasdien ji permaisai, tai nei dziuna yprastai ir kamb temp jam tinkamesne