Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(keistuole @ 2011 05 29, 21:14)
o ar ji jums gerai iškilus?
Man jei iškyla, nesvarbu, ar kietesnė, ar minkštesnė tešla, šlapia nebūna  schmoll.gif

Na pakilo, bet tikrai nelabai daug.... g.gif O jei gerai neiskyla gali buti slapia?
Atsakyti
QUOTE(kibirkstele* @ 2011 05 30, 21:14)
Na pakilo, bet tikrai nelabai daug....  g.gif  O jei gerai neiskyla gali buti slapia?


gali būt.
Praktiškai turi pakilt dvigubai
Atsakyti
Noreciau Jusu paklausti kur Vilniuje butu galima nusipirkti rupiu ruginiu miltu maisais (po 25-50 kg)?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 05 30, 19:29)
gali būt.
Praktiškai turi pakilt dvigubai

Aciu uz pagalba. Kitakart bandysim pakildinti labiau ax.gif
Atsakyti
Prašau patarimo 4u.gif
Visada kepdavau duonytę geležinėj blėkoj, ant rudojo popieriaus, pati suformuodavau kepaliukus.

Dabar prisiminiau, kad turiu keramikinį indą, tokį "ale apkepėlėm", labai tinkamos formos duonos kepaliukui.

Gal galite pasakyti, ar tokiame inde duona gerai iškeps? Ar geriau iškepa geležinėse formose? biggrin.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2011 06 12, 21:39)
Prašau patarimo  4u.gif
Visada kepdavau duonytę geležinėj blėkoj, ant rudojo popieriaus, pati suformuodavau kepaliukus.

Dabar prisiminiau, kad turiu keramikinį indą, tokį "ale apkepėlėm", labai tinkamos formos duonos kepaliukui.

Gal galite pasakyti, ar tokiame inde duona gerai iškeps? Ar geriau iškepa geležinėse formose?  biggrin.gif

Ačiū  4u.gif


visur iškepa gerai ir metalinėj, ir silikoninėj, ir stiklinėj, ir molinėj, ir tiesiog ant blėkos ar akmens 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 06 12, 22:07)
visur iškepa gerai ir metalinėj, ir silikoninėj, ir stiklinėj, ir molinėj, ir tiesiog ant blėkos ar akmens  4u.gif

as kai kepiau metalinej blekoj arba keramikinej formoj - vos islupdavau duona (prekine isvaizda tikrai prarasdavo) schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 06 12, 22:40)
as kai kepiau metalinej blekoj arba keramikinej formoj - vos islupdavau duona (prekine isvaizda tikrai prarasdavo) schmoll.gif


reik popierių įklot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 06 12, 22:42)
reik popierių įklot  4u.gif

dabar kepu silikone - nereikia jokiu popieriu thumbup.gif
(o del popieriaus, kai kepiau anose formose - nezinojau 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(Gladiola @ 2011 06 12, 21:40)
as kai kepiau metalinej blekoj arba keramikinej formoj - vos islupdavau duona (prekine isvaizda tikrai prarasdavo) schmoll.gif

Metalinėj kepu pačioj pigiausioj turbūt, išteptoj sviestu. Niekad neprikimba. Su aliejum išteptoj prikibdavo. O popieriaus niekad nenaudojau smile.gif
Užtat dabar vasara - gal reik kur į kokius paprūdžius trenktis, kokį ajerą raut, vietoj popieriaus rolleyes.gif Neprisiruošiu, bet kai prisiruošiu, bus skanu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maraboo: 12 birželio 2011 - 23:01
QUOTE(maraboo @ 2011 06 13, 00:00)
Užtat dabar vasara - gal reik kur į kokius paprūdžius trenktis, kokį ajerą raut, vietoj popieriaus  rolleyes.gif  Neprisiruošiu, bet kai prisiruošiu, bus skanu smile.gif

drinks_cheers.gif Ajerai jega, visai kitoks duoneles kvapas ir pati krenta is formos, as kepu du kepaliuku keksinese pailgose formose thumbup.gif
Atsakyti
Provanso žolelių duonelė

user posted image



Reikia:
1 st. šilto vandens,
1 st. kukurūzų miltų
2 st. kvietinių miltų
1 a.š. sausų mielių
3 v.š. alyvų aliejaus
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos

stiklinė-200ml.

Užpilui:
5 v.š. alyvų ar kito aliejaus
3-4 sk. česnako
3 v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių, mairūno


Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.

Pasiruošiame prieskonius užpilui, žalumynus smulkiai supjaustome, sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.

Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5min., tešlą apdengiame rankšluostuku ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.


user posted image

user posted image



Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai.
Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis.

user posted image


ir po vieną juostelę susukame, ją dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukame kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi tokia susukta spiralė.

user posted image


Tą spiralę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to jau dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.

user posted image
Atsakyti