QUOTE(lauraz5 @ 2010 09 10, 21:54)
sveikutes!snd perziurejau LP skyrelio saraseli ir pastebejau kad kitos po puses metu daresi antra LP ir pas jas visas per pirma LP buvo rasta endo...o po puses metu padaryta LP parodydavo kad endo paaugus iki kitos stadijos...net siurpas nuejo...siaubas:oh labai tikrai bijau kad ir man tai nebutu...
tikrai manau reiks pries kita IUI pasidaryti GN kaip jus manot?
O ką tau duos GN? aš irgi iš tų fruktų, kurioms per pusmetį endo perbėgo iš I stadijos į II. ir džiaugiuosi, kad dabar ryžausi LP su histero, o ne GN. Jei būčiau pasidariusi GN, būtų parodę tik dešinį nepraeinamą kiaušintakį (kas greičiausiai vis tiek būtų atvedę prie LP..) Be to, šios LP metu man sutvarkė kairę kiaušidę, kurią jau buvo apėmusios endo gleivės - jei dar būtų ilgiau padelsta greičiausiai būtų susiformavusi kiaušidės endocista, o ten jau visai netoli ir visos kiaušidės praradimo. Situacija aišku nesmagi, bet yra kaip yra. Ir dabar aš žinau realią savo situaciją, GN tikrai nebūtų buvusi tiek informatyvi. Pasirinkimas daryti LP, o ne GN pas mane buvo paprastas: GN su narkoze (be narkozės kartais užspazmuoja, todėl nuotrauka gali gautis netiksli ir nesuteikti pilnos info, todėl šitas variantas tinkamas tik iš labai didelės bėdos) arba LP su histero kartu - irgi daryti su narkoze. Tiek kad LP metu jei kas negerai - iškart ir "paremontuoja" negerumus. Niekas nesitikėjo, kad pas mane bus tokia padėtis, bet ką dabar, juk būna ir blogiau. 

Kalbėjau su operavusiu gydytoju apie KT, juk po pirmos operacijos tris mėnesius gėriau KT ir endo turėjo būti pristabdyta.. O gavosi, kad KT nedavė reikalingo poveikio endo pristabdymui.. Gydytojas minėjo, kad dabar seminaruose pradedama kalbėti, kad KT nevisada padeda pristabdyti endo.
Po antros operacijos - žinau dabartinę savo padėti ir su gydytoja bandom sudėlioti planą chuliganą kaip elgtis toliau. GN man tikrai nebūtų tiek pagelbėjusi.