Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(lauraz5 @ 2010 09 10, 21:54)
sveikutes!snd perziurejau LP skyrelio saraseli ir pastebejau kad kitos po puses metu daresi antra LP ir pas jas visas per pirma LP buvo rasta endo...o po puses metu padaryta LP parodydavo kad endo paaugus iki kitos stadijos...net siurpas nuejo...siaubas:oh labai tikrai bijau kad ir man tai nebutu... doh.gif tikrai manau reiks pries kita IUI pasidaryti GN kaip jus manot?
O ką tau duos GN? aš irgi iš tų fruktų, kurioms per pusmetį endo perbėgo iš I stadijos į II. ir džiaugiuosi, kad dabar ryžausi LP su histero, o ne GN. Jei būčiau pasidariusi GN, būtų parodę tik dešinį nepraeinamą kiaušintakį (kas greičiausiai vis tiek būtų atvedę prie LP..) Be to, šios LP metu man sutvarkė kairę kiaušidę, kurią jau buvo apėmusios endo gleivės - jei dar būtų ilgiau padelsta greičiausiai būtų susiformavusi kiaušidės endocista, o ten jau visai netoli ir visos kiaušidės praradimo. Situacija aišku nesmagi, bet yra kaip yra. Ir dabar aš žinau realią savo situaciją, GN tikrai nebūtų buvusi tiek informatyvi. Pasirinkimas daryti LP, o ne GN pas mane buvo paprastas: GN su narkoze (be narkozės kartais užspazmuoja, todėl nuotrauka gali gautis netiksli ir nesuteikti pilnos info, todėl šitas variantas tinkamas tik iš labai didelės bėdos) arba LP su histero kartu - irgi daryti su narkoze. Tiek kad LP metu jei kas negerai - iškart ir "paremontuoja" negerumus. Niekas nesitikėjo, kad pas mane bus tokia padėtis, bet ką dabar, juk būna ir blogiau. 4u.gif
Kalbėjau su operavusiu gydytoju apie KT, juk po pirmos operacijos tris mėnesius gėriau KT ir endo turėjo būti pristabdyta.. O gavosi, kad KT nedavė reikalingo poveikio endo pristabdymui.. Gydytojas minėjo, kad dabar seminaruose pradedama kalbėti, kad KT nevisada padeda pristabdyti endo.
Po antros operacijos - žinau dabartinę savo padėti ir su gydytoja bandom sudėlioti planą chuliganą kaip elgtis toliau. GN man tikrai nebūtų tiek pagelbėjusi.
Atsakyti
As asmeniskai pries KT po laparaskopijos, o taipogi ir mano gine operavusi. KT trukdo vaisingumui ir pliuso ju naudojimas nedaduoda,dar sake kad nuo KT galejo ir endo atsirasti.Aisku kiek zmoniu tiek nuomoniu,kam atrodo tai priimtina ir tiki kad tai pristabdys endo,prasau,bet ar tai nepakenks vaisingumui? O merginos, stebuklu visada buna,reikia tik tiketi,nesvarbu kiek LP turejot ir kokia endo stadija buvo,viskas imanoma zmogaus organizme,nepraraskit tikejimo ir vilties niekada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga04 @ 2010 09 12, 20:16)
As asmeniskai pries KT po laparaskopijos, o taipogi ir mano gine operavusi. KT trukdo vaisingumui ir pliuso ju naudojimas nedaduoda,dar sake kad nuo KT galejo ir endo atsirasti.Aisku kiek zmoniu tiek nuomoniu,kam atrodo tai priimtina ir tiki kad tai pristabdys endo,prasau,bet ar tai nepakenks vaisingumui? O merginos, stebuklu visada buna,reikia tik tiketi,nesvarbu kiek LP turejot ir kokia endo stadija buvo,viskas imanoma zmogaus organizme,nepraraskit tikejimo ir vilties niekada  4u.gif

Niekada nesu gerusi KT,o per laparoskopija rado 4 stadijos endimetrioze doh.gif Ir tikrai lieka tiketi tik stebuklu... Po laparoskopijos geriau KT 2 men.- tikiuosi,kad labai nepakenke... unsure.gif
Atsakyti
KT kaip tik apstabdo endo. Kai geri KT kiaušidės ilsisi, nes KT pagalba slopinama O. O endo kaip tik ir maitinasi visom gėrybėm kurios vyksta per O mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juroszuvedra @ 2010 09 13, 20:41)
Niekada nesu gerusi KT,o per laparoskopija rado 4 stadijos endimetrioze doh.gif  Ir tikrai lieka tiketi tik stebuklu...  Po laparoskopijos geriau KT 2 men.- tikiuosi,kad labai nepakenke... unsure.gif

Tai as ir nesakau,kad endo tik nuo KT atsiranda,cia tik vienas is veiksniu gali but.Deja as KT geriau pries endo 2 metus, ir todel daktare sake,kad tas galejo padet,o velniai zino kada ta endo atsirado,kaip daktare operavusi issireiske,endo pas mane jau senutele buvo,taigi turbut ne vienus metelius. Beje,as jau 2 metai po LP ir pas mane buvo 4 st.,seniai is tikruju jau cia pas jus ir buvau uzsukus smile.gif
Atsakyti
Man kažkaip buvo užkritę, kad po pirmos LP tris mėnesius ir aš gėriau KT, bet, matyt, jos neturėjo teigiamo poveikio (o gal kaip tik neigiamai veikė), nes II LP prireikė ir gana greitai.
Nežinau, kuo čia viskas baigsis, bet mane mm pamiršo jau 34 d., nors įprastas ciklas ilgiausiai tęsdavosi 30 d. Jei prisimenat, pas gydytoją ieškojau priežasties dėl pakraujavimo ciklo vidury. Dabar mąstau, gal ten ne ovuliacinis kraujavimas buvo, o atsieit mm g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2010 09 14, 15:58)
Man kažkaip buvo užkritę, kad po pirmos LP tris mėnesius ir aš gėriau KT, bet, matyt, jos neturėjo teigiamo poveikio (o gal kaip tik neigiamai veikė), nes II LP prireikė ir gana greitai.
Nežinau, kuo čia viskas baigsis, bet mane mm pamiršo jau 34 d., nors įprastas ciklas ilgiausiai tęsdavosi 30 d. Jei prisimenat, pas gydytoją ieškojau priežasties dėl pakraujavimo ciklo vidury. Dabar mąstau, gal ten ne ovuliacinis kraujavimas buvo, o atsieit mm  g.gif

Man kai kraujavo ciklo viduryje, tai polipą buvo radę blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuxf @ 2010 09 14, 16:11)
Man kai kraujavo ciklo viduryje, tai polipą buvo radę  blink.gif

oi, dar tokių zarazų man tetrūksta į kolekciją... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2010 09 14, 16:17)
oi, dar tokių zarazų man tetrūksta į kolekciją... schmoll.gif

Man tai jau nuo to pakraujavimo hemoglobinas buvo iki 85 nukritęs g.gif galva svaigdavo, tai gerai, kad radom priežastį ir išoperavo tą kaip tu sakai "zarazą'... yess.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuxf @ 2010 09 14, 16:40)
Man tai jau nuo to pakraujavimo hemoglobinas buvo iki 85 nukritęs  g.gif galva svaigdavo, tai gerai, kad radom priežastį ir išoperavo tą kaip tu sakai "zarazą'... yess.gif

Na, man prieš pora savaičių darė echoskopiją, bet neturėjo prie ko prikibti, pasijutau, kaip pati problemų ieškočiausi... Gal tiesiog ciklas ilgesnis, meldžiuosi, kad tik vėl nebūtų FSH skrydžiai į debesis.
Atsakyti
labukas,
itariu sau endo, koky tyrima man daryt kad isitinciau kad sergu sia liga ar nea? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 09 14, 17:31)
labukas,
itariu sau endo, koky tyrima man daryt kad isitinciau kad sergu sia liga ar nea? blush2.gif

si liga nustatoma tik operacijos budu, na dar jeigu endo vesi gimdos kaklely, ja kartais pamato ir darant echo.
O pagal ka sprendi, kad sergi ax.gif ?
Atsakyti