Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

Labas mielos moterys. Perskaiciau visus 15 pusl. bet taip ir nesupratau daugelio jusu pokalbiu.
Man teks operuoti lauk tulzi, visa apaugus polypais. Akmenu nerasta. Deja, tie polypai gali supyktybeti, tad teks operuoti. Bukit geros, atsakykit man ar as teisingai supratau jumis, kad labai padideja po to svoris? Nu jei taip tai labai man liudna, nes ir taip visa gyvenima kovoju su antsvoriu, o va dabar se tau, kad nori, teks valgyti liesiau, o svoris augs.
Dar nesupratau kodel po operacijos skauda tarp menciu? Man dabar nieko neskauda, jokiu priepoliu nera buve, matyt tie polypai nesijaucia niekaip, ir su virskinimu viskas gerai.
Ir dar, gal kuri zinot del ko atsiranda tie polypai? Klausiau gydytojo, tai patampe peciais, sako kas cia dabar zino, gal kokiu maisto papildu daug vartojate. Tai, kad as lyg ir nevartoju daug. Kaip tik esu is tu zmoniu kur netikiu ju veiksmingumu.
Na zodziu, kas turesit laiko busiu labai dekinga uz atsakymus. 4u.gif
Sveikatos visoms.
Atsakyti
QUOTE(Danačka @ 2010 11 12, 19:48)
Labas mielos moterys. Perskaiciau visus 15 pusl. bet taip ir nesupratau daugelio jusu pokalbiu.
Man teks operuoti lauk tulzi, visa apaugus polypais. Akmenu nerasta. Deja, tie polypai gali supyktybeti, tad teks operuoti. Bukit geros, atsakykit man ar as teisingai supratau jumis, kad labai padideja po to svoris? Nu jei taip tai labai man liudna, nes ir taip visa gyvenima kovoju su antsvoriu, o va dabar se tau, kad nori, teks valgyti liesiau, o svoris augs.
Dar nesupratau kodel po operacijos skauda tarp menciu? Man dabar nieko neskauda, jokiu priepoliu nera buve, matyt tie polypai nesijaucia niekaip, ir su virskinimu viskas gerai.
Ir dar, gal kuri zinot del ko atsiranda tie polypai? Klausiau gydytojo, tai patampe peciais, sako kas cia dabar zino, gal kokiu maisto papildu daug vartojate. Tai, kad as lyg ir nevartoju daug. Kaip tik esu is tu zmoniu kur netikiu ju veiksmingumu.
Na zodziu, kas turesit laiko busiu labai dekinga uz atsakymus. 4u.gif
Sveikatos visoms.

Del svorio,tai man -3kg po operacijos nukrito ir nesiruosia grizt biggrin.gif Tikrai nepersivalgau.
Man skaudejo ne tarp menciu,o pecius,daugiau is priekio.Kai daro laparoskopija i pilva prileidzia duju.Pilvas buna kaip balionas.Susidirgina visi nervai,gaunasi nervu sakneliu uzdegimas.Kuo smulkesnis sudejimas,tuo labiau skauda.Taip man aiskino daktarai.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Operacija padare praeita ketvirtadieni. Gal galit kas pakomentuot, kiek laiko negalima valgyt normaliai? Siaip pilva paskauda, nu bet cia manau normoj. Ir kaip pradet nuo to presko maisto viska valgyt, nes daktarai pas mane buvo labai jau protingi,... taip ir nepaiskino!
Atsakyti
QUOTE(*Šyva* @ 2010 11 15, 12:24)
Sveikos  4u.gif
Operacija padare praeita ketvirtadieni. Gal galit kas pakomentuot, kiek laiko negalima valgyt normaliai? Siaip pilva paskauda, nu bet cia manau normoj. Ir kaip pradet nuo to presko maisto viska  valgyt, nes daktarai pas mane buvo labai jau protingi,... taip ir nepaiskino!

man asmeniskai liepie po savaites po truputi bandyt visko. viena diena viena pabandyt, kita kita ir ziuret kaip reguosi. is pradziu suvalgiu ko budavosi lyg negera, bet antra kart ragaunant jau geriau ir tt. nebijok ragaut. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Šyva* @ 2010 11 15, 12:24)
Sveikos  4u.gif
Operacija padare praeita ketvirtadieni. Gal galit kas pakomentuot, kiek laiko negalima valgyt normaliai? Siaip pilva paskauda, nu bet cia manau normoj. Ir kaip pradet nuo to presko maisto viska  valgyt, nes daktarai pas mane buvo labai jau protingi,... taip ir nepaiskino!

Nepulkit valgyt riebaus ,kepto,astraus.Po truputi bandykit viska valgyt,svarbu nepersivalgyt.
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2010 11 15, 17:58)
Nepulkit valgyt riebaus ,kepto,astraus.Po truputi bandykit viska valgyt,svarbu nepersivalgyt.

Nu jo sunku persivalgyt koses, ar sriubos nesudytos lotuliukas.gif Mano tetai ispjove dar sovietu laikais, tai ji metus laikesi dietos blink.gif , sako pasedek ir tu nors pusmeti doh.gif doh.gif doh.gif Is esmes galima, nu bet ar reikalingos tokios aukos g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Šyva* @ 2010 11 15, 20:00)
Nu jo sunku persivalgyt koses, ar sriubos nesudytos lotuliukas.gif  Mano tetai ispjove dar sovietu laikais, tai ji metus laikesi dietos  blink.gif , sako pasedek ir tu nors pusmeti  doh.gif  doh.gif  doh.gif  Is esmes galima, nu bet ar reikalingos tokios aukos  g.gif

Sakyčiau, kad reikia. Man po tulžies operacijos sustreikavo kasa, nors jos pirmieji uždegimai jau buvo rasti dar prieš operaciją. Dabar tai tikrai sėdžiu ant dietos: viskas virta, jokių keptų aštrių produktų, rūkytų, net daržovių kai kurių negaliu valgyti: pvz. morkos, net ir virtų negaliu valgyti, o ką jau kalbėti apie žalias, dar pupelės, kopūstai, visi citrusiniai vaisiai... Labai sunku, ypač daug problemų kyla darbe: jokių sąlygų atsinešti savo maisto, nėra kaip pasišildyti, tai ir mintu: jogurtais, bananais, kaip tik klausau kiek nitratų juose per teliką blink.gif doh.gif , duoniukai, pusrytainis. Teko atsisakyti kavos. Gyvenu kaime, tai teko apriboti ir kitus maisto produktus: kaimišką pieną, varškę. Nuo pieno griebiu grietinę, net ir nuo rūgusio pieno. Sunku kai tenka taikyti vienai maistą, be to ir nesmagu kokiam vakarėly maivytis: to negaliu, ano negaliu... O suvalgius ar išgėrus netinkamo, prasideda dideli skausmai doh.gif Sultis skiedžiu, jokio šalto ar karšto maisto, viskas tik šilta. Nu ir taip toliau...
Kas liečia druska. Ją aš naudoju. Saikingai, dėl skonio. Jei ji normos ribose, tai tikrai nieko blogo.
Toliau. Tik dėl Dievo meilės, nekelkit nieko bent pusmetį po operacijos. Daktarai šitą vis pamiršta pasakyti. Kiek teko gulėti ligoninėse, tai sutikau ne vieną moterį, kuri pakilnojo sunkius krūvius ir joms pasidarė trūkiai. Ir vėl laukia operacijos. Jau mano šeimos gydytoja, tai šaukte šaukia: jokio sunkumų nekelk doh.gif
Tai ta liga, su kuria reikia turėti kantrybės, laiko. cool.gif
Jei kam įdomu, operaciją turėjau beveik prieš metus verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DEM: 15 lapkričio 2010 - 20:16
As po 2 sav.suvalgiau du saslyko gabaliukus ir nieko.Kiekvienam skirtingai.Druskos neriboju,bet suriai ir nemegstu.Seima pastoviai dasibarsto lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d-oncek: 15 lapkričio 2010 - 20:51
QUOTE(*Šyva* @ 2010 11 15, 06:24)
Gal galit kas pakomentuot, kiek laiko negalima valgyt normaliai?

Mane operavo apie 18 val vakaro, tad ligoninej ryte dave tik "skysta" maista - sultini, arbatos ir pan. Kadangi ji pasisavino, liepe sekanciu maitinimu valgyt normaliai. Apie 12 val. gavau normalius pietus - kotletas, darzoves, bulviu kose ir pan. Operacija, kaip ir minejau, man padaryta JAV. Grizau namo is karto po pietu ir maitinaus normaliai - absoliuciai jokiu dietu. Pora dienu "nelindo" kava, bet trecia diena jau jos norejau. Gydytojai grieztai rekomendavo valgyt viska ir perspejo, kad yra keli atvejai, berods tik 5 proc. zmoniu, kuriems po tokios operacijos gali netoleruot kepto ar riebaluose virto maisto. Dar perspejo, kad jei laikysiuos dietos is pat pradziu, gali but, kad teks jos laikytis visa gyvenima tiesiog po operacijos nera tulzies rezervuaro, t.y. pusles, ir tulzies pasigamina tiek, kiek jos reik, t.y. jos perteklius niekur nesikaupia. Tad jei pripratinsit su lengvu maistu pasigamint jos mazai, sunkesnio maisto ateity organizmas nepriims.
Beje, as tikrai ne is tu, kuriu siaip kasdienine mityba labai sveika - as tikrai valgau absoliuciai viska, kartais net ir labai nesveika maista, bent karta per savaite valgom ne namie (kavinese, restoranuose) doh.gif
Tiesa, po operacijos noris maziau astraus maisto, pvz. nebezavi taip labai pica Diavolo kaip anksciau ar meksikieciu virtuve.

QUOTE(DEM @ 2010 11 15, 14:14)
Toliau. Tik dėl Dievo meilės, nekelkit nieko bent pusmetį po operacijos. Daktarai šitą vis pamiršta pasakyti.

Mano gydytojas grieztai uzdraude kelt kazka sunkesnio ir daryt namu ukio darbus 2 svaaites. Po ju sake, kad galiu grizt prie normalaus gyvenimo (operacija daryta lakaroskopu. Berods tiems, kuriuos pjauna chirurginiu budu, tas terminas yra apie 2 men.). Po tu 2 savaiciu jis man leido tiek kilnot vaika, tiek grizt i baseinus, tiek sportuot (konkreciai as jo klausiai apie sporto sale ir stangas).

Gal cia uzsienieciu gydytoju patirtis, gal Lietuvos medikai rekomenduoja kazka daryt kitaip. Bet as nesigailiu, kad klausiau sito gydytojo patarimu. Operacija daryta birzelio gale, po to, kai jau atsigavau po jos (po mazdaug savaites), man niekada nieko neskaudejo - nei galvos, nei nugaros, nei diafragmos, absoliuciai nesiskundziu virskinimu, niekad nevemiau, o pykino tik viena diena, kai is vakaro isgeriau du alkoholinius kokteilius blush2.gif

Beje, jau rasiau, kad apie savo "pagedusia" tulzies pusle as nieko nezinojau, man dare skubia operacija, ir net tada, kai "kazka" iseme, as tiksliai nezinojau, ka. Tik grizes vyras vakare namo isverte tiksliai, kad tai buvo tulzies pusle. Gal kad nieko nezinojau, niekaip nebuvau nusiteikus - nebuvo nei baimes, nei nerimo, nei milijono perskaitytu staripsniu, kaip as jausiuos ar kas man bus, kokios dietos manes laukia, koks nepatogus gyvenimas... O juk labai daznai mes tokiais dalykai "uzsikoduojam" pasamone ir jauciames butent taip, kaip ir tikejomes ar bijojom jaustis.
Atsakyti
Labai buvo idomu paskaityt, didelis dekui 4u.gif
o prigazdino doh.gif Nors man dare operacija 11 val dienos, tai vakare gydytojas leido suvalgyt banana. Tai internui vos akys neiskrito kaip suzinojo lotuliukas.gif
Atsakyti
Mane po savaites pjaus doh.gif
Rado akmenuka dar ne latake, bet kaklelyje istrigusi.
Dabar drebesiu visa savaite...
Sake laikytis grieztos dietos. Galgi ne vien tik koses galima valgyti?..
Atsakyti
QUOTE(raneri @ 2010 11 19, 14:53)
Mane po savaites pjaus doh.gif
Rado akmenuka dar ne latake, bet kaklelyje istrigusi.
Dabar drebesiu visa savaite...
Sake laikytis grieztos dietos. Galgi ne vien tik koses galima valgyti?..

sveika, man atrodo negalima suriai, astriai.. kepto . juk nesunku truputi pasilaikyt dietos kad nebutu blogiau. issivirk vistienos slaineliu, man labai skanu buvo po operacijos. na cia kaip pavyzdi daviau 4u.gif
Atsakyti