Siūlau senelių plokštainį
2l tarkiu,
1,5 stikline aliejaus,
3svogunai,
3 obuoliai,
5 dz,slyvos,
2 morkos,
v.s. kmynu,
50g. fermentinio surio,
Supjaustytus svog8nus pakepinkite su aliejumi,morkas stambiai sutarkuokite ir sudėkite į nusunktus tarkius.
Suberkite kmynus,druską,sumeskite skiltelėmis supjaustytus obuolius,slyvas.
Tešlą supilkite į aliejumi išteptą skardą ir kepkite 1,5 val.
Išimkite iš skardos supjaustykite gabaliukais,sudėkite į lėkštę ,apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
Gal tai nėra tradicinis plokštainis,bet verta paskanauti.
siandien pirma karta kepu plokstaini
kai iskepsiu papsakosiu kaip gavos, nes siaip valgyt gamint moku, bet kugelis visad atrode sunki uzduotis
siaip man skaniausia paprastas plokstainis, bet vyras prase su vista, tai dejau sparneliu
.
taip pat i tarkius dejau pieno, grietines, ir truputi spirguciu su svogunais
kai iskepsiu papsakosiu kaip gavos, nes siaip valgyt gamint moku, bet kugelis visad atrode sunki uzduotis

siaip man skaniausia paprastas plokstainis, bet vyras prase su vista, tai dejau sparneliu
.
taip pat i tarkius dejau pieno, grietines, ir truputi spirguciu su svogunais

Įdomu, ir ką duoda tas virintas pienas.
Aš tai į viską paprasčiau žiūriu.
Į vidų dedu kaip kada kas po ranka papuola, pvz. - vištos sparneliai (kartais apkepinu, kartais ne), kartais šonkauliukai (švieži/rūkyti), ausytės rūkytos, šoninė šviežia, rūkyta (kai laiko yra apkepinu viską su svogūnais ir sumaklinu į vidų).
Bet... nepriklausomai nuo to ką dėčiau į vidų - supilu gana daug pieno (1l), ir dar kepant kartais apipilu viršų. Gaunasi toks minkštas...


Aš tai į viską paprasčiau žiūriu.

Į vidų dedu kaip kada kas po ranka papuola, pvz. - vištos sparneliai (kartais apkepinu, kartais ne), kartais šonkauliukai (švieži/rūkyti), ausytės rūkytos, šoninė šviežia, rūkyta (kai laiko yra apkepinu viską su svogūnais ir sumaklinu į vidų).
Bet... nepriklausomai nuo to ką dėčiau į vidų - supilu gana daug pieno (1l), ir dar kepant kartais apipilu viršų. Gaunasi toks minkštas...

QUOTE(Rinesa @ 2010 11 16, 00:42)
Rinesa,
aš,pabandysiu atsakyti,ką duoda virintas pienas bulvių plokštainiui.
Juk šis patiekalas,yra priskiriamas prie sunkiai virškinamo maisto.
Jeigu mes užplikinsime bulvių tarkius,jie taps lengviau suvirškinami.
Aš,esu šią informaciją gavusi ,kai mokiausi.
Ir,jeigu neturime pieno po ranka,galima plikyti vandeniu virintu į jame įdėtu sviesto gabaliuku,arba tiesiog į vandenį virintą mes galime įpilti aliejaus.
Prieš plikindamos bulvių tarkius juos mes truputį nusunkiame,ir tik tada užplikiname.
Antra aš,esu išbandžiusi kepant dėti tarkime žalius vištienos sparnelius ir juos apvirus išėmus ištrinti česnako skiltele ir sudėti užplikintais tarkiais,skonis skiriasi.
Taip kad kaip mes sudėsime,taip ir priklausys plokštainio skonis.
Aš kepiau kugelį čenakinėse, pavyko nuostabiai
Jau ne pirmą kartą taip kepėm, tik, kad šį kartą virinto pieno įpyliau. O kitą- bandysiu su kefyru
Kugelį dariau su šonine, marinavau parą laiko, tai super skonis



As taip pat sian gaminsiu kugeli
Plikysiu su karstu pienu ir spirgiais
nerealiai skanu, ypac kai apskrunda soniukai




Laba vakereli, mes jau po vakarienes - ka tik valgem kugeli - is trecio karto gavosi toks kokio norejo visa seimyna
taigi truputi pasisemiau patirties is mamyciu pateiktu receptu ir pagaminau toki kugeli visko dejau is akies
bulviu (sutarkuotu gavosi pilna didele kvadratine skarda)as visada svogunus sutarkuoju kartu su bulvemis - nes man ir vyrui patinka, kad svogunu nesijaustu. po to nusunkiu tarkius - apie puse stiklines sunkos - jos neispilu o uzvirinu sunka, kol pasidarys tirsta mase ir supilu ant tarkiu, po to uzvirinu stikline pieno ir uzpilu ant tarkiu, druskytes, pipiru pagal skoni, idedu apie stikline grietines ir 1 kiausini, po to pakepinu kumpio, ar sonines (daug) su svogunais ir trupucio aliejaus, skarda istepu margarinu ir visa mase supilu - valanda kepu 180c temp - Super skanus ir minstas plokstainis

taigi truputi pasisemiau patirties is mamyciu pateiktu receptu ir pagaminau toki kugeli visko dejau is akies


O aš visada kepu parastai, plikunu pieną ir dedu kelis šaukštus grietinės. dar kartais įdedu vieną kiaušinį ir visad gaunasi labai skanus. Kepu stikliniame inde.
Kartais ant viršaus uždedu faršo
Kartais ant viršaus uždedu faršo

QUOTE(Indra A. @ 2010 11 16, 09:39)
Aš kepiau kugelį čenakinėse, pavyko nuostabiai
Jau ne pirmą kartą taip kepėm, tik, kad šį kartą virinto pieno įpyliau. O kitą- bandysiu su kefyru
Kugelį dariau su šonine, marinavau parą laiko, tai super skonis 



Indra A.,
Šiandiena kepiau plokštainį-kugelį čenakinėse.
Tik kepiau su kalakutiena.
Ačiū ,už receptuką

Dar noriu išbandyti plokštainį kur kepama ant kopūstlapio,bet čia kitą kart
QUOTE(regna @ 2010 11 16, 20:08)
Indra A.,
Šiandiena kepiau plokštainį-kugelį čenakinėse.
Tik kepiau su kalakutiena.
Ačiū ,už receptuką
,gavosi skaniai.
Dar noriu išbandyti plokštainį kur kepama ant kopūstlapio,bet čia kitą kart
Šiandiena kepiau plokštainį-kugelį čenakinėse.
Tik kepiau su kalakutiena.
Ačiū ,už receptuką

Dar noriu išbandyti plokštainį kur kepama ant kopūstlapio,bet čia kitą kart
Tai čia gal skaitosi blynai ant lakštų

mano močiutė juos kepdavo, labai skanūs būdavo. Bet jų reikia džiovintų.
O gal jūs kitą receptą žinote

QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 11 16, 19:16)
Tai čia gal skaitosi blynai ant lakštų
mano močiutė juos kepdavo, labai skanūs būdavo. Bet jų reikia džiovintų.
O gal jūs kitą receptą žinote

mano močiutė juos kepdavo, labai skanūs būdavo. Bet jų reikia džiovintų.
O gal jūs kitą receptą žinote

Močiutė kepdavo ant šviežio žalio lapo

Dėl to, ką duoda pienas.. tai man be pieno, ypač, jei prastesnėj dujinėj, tai jis toks sausas labai gaunas

QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 11 16, 20:16)
Tai čia gal skaitosi blynai ant lakštų
mano močiutė juos kepdavo, labai skanūs būdavo. Bet jų reikia džiovintų.
O gal jūs kitą receptą žinote

mano močiutė juos kepdavo, labai skanūs būdavo. Bet jų reikia džiovintų.
O gal jūs kitą receptą žinote

*grazuolyte*
man visai nesenai teko valgyti tą bulvių patiekalą keptą ant dž. kopūsto lapo.
Kepama buvo krosnyje,po to jos supjaustomos ir sudedamos į indą užpilama grietine su sviestu ir troškinama krosnyje.
Skonis fantastinis,man pasakojo,kad galima ir orkaitėje išsikepti{aišku skonis bus jau netoksai},kai krosnyje keptų.
Tik reikia dž. kopūstlapių.