Įkraunama...
Įkraunama...

Kugelis

QUOTE(silsta @ 2010 10 11, 15:45)
Praėjusią savaitę pirkau Urmo bazėje lietuvišką elektrinę tarkavimo mašiną daržovėms. Gamina ją UAB Migiris Mažeikiuose. Atskiri peiliukai kugeliui ar blynams, atskiri kaip burokinės tarkos. Galima ir kopūstus, morkas ar kitokias daržoves stambiau tarkuoti. Kaina 155 Lt. Žodžiu, esu patenkinta.

antri metai tokia naudoju thumbup.gif
Atsakyti
prisiskaicius jusu patarimu vakar kepiau 2 rusiu kugeli smile.gif viena paprasta uzplikyta pienu tik dadejau 2 saukstus grietines ir kita su grietine. abu gavosi minkstuciai. niekad anskciau nesigaudavo, budavo kietas kaip nedakepes.
Atsakyti
QUOTE(silsta @ 2010 10 11, 15:45)
Praėjusią savaitę pirkau Urmo bazėje lietuvišką elektrinę tarkavimo mašiną daržovėms. Gamina ją UAB Migiris Mažeikiuose. Atskiri peiliukai kugeliui ar blynams, atskiri kaip burokinės tarkos. Galima ir kopūstus, morkas ar kitokias daržoves stambiau tarkuoti. Kaina 155 Lt. Žodžiu, esu patenkinta.

as irgi tokia nesenai pirkau klapedos akropolio topo centre. thumbup.gif
Atsakyti
As kepu kugeliuka taip:
6-8 bulvės
1 arbatinis šaukštelis druskos,
0,5-1 svogūno galva,
1 kiaušinis,
1-2 šaukštai aliejaus.
1 stiklinė pieno.


Įkaitinti orkaitę 225° C. Nuluptas bulves ir svogūną smulkiai sutarkuoti į dubenį, pasūdyti, įmušti kiaušinį, įpilti aliejaus ir viską išmaišyti. Užplikyti pieną ir supilti į tarkius (tai kugelį padarys minkštu ir švelniu). Išmaišytą masę krėsti į formą ir kišti į orkaitę. Kepti 30-35 min (didesnis plokštainis kepamas ilgiau. Papildomai į sutarkuotas bulves galima įpjaustyti kumpio ar skilandinės dešros su pipirais.

Taip pat tinka į masę dėti sparnelius ar kiaulės koja smile.gif

Gaunasi minkštutis ir skanus bigsmile.gif Tik reikės pabandyti dar grietinės įdėti, nes skaičiau, kad ji dar daugiau skanumo prideda biggrin.gif

SKANAUS!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Soledad: 13 spalio 2010 - 13:07
Dar pamirsau, kad svogunus geriau pakepinti ant sviesto ir tada sudeti i bendra dubeni smile.gif
Atsakyti
Kokioj temperaturoj kepat,cia va rase 225,ar ne per karsta jam bus?
Atsakyti
QUOTE(chuchundra @ 2010 10 15, 10:56)
Kokioj temperaturoj kepat,cia va rase 225,ar ne per karsta jam bus?



Aš kepu apie 200 laipsnių orkaitėje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2010 10 15, 21:47)
Aš kepu apie 200 laipsnių orkaitėje  ax.gif

As ir 200, o pabaiga apie 180 -150 darau smile.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakymus,norejau siandien vakare kept,bet anyta bulviniu blynu atnese. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš visada svogūną būtinai kepinu ir su visais taukais į tarkį dedu. Mano tėtė darė pagal mano receptą ir nekepino svogūnų - visai kitas, prastesnis skonis.
Pienu niekada neplikau, užtat dedu gerą stiklinę grietinės. Jei darau su faršu ar kita mėsa(mėgstu su šv. šonine), ją irgi kepinu.
Dabar dariau kiek kitaip nei visada. Paprastai aš nusunkdavau tarkį, dabar to nedariau, užtat įdėjau kokius 3 šaukštus manų kruopų ir 2 kiaušinius. Kugelį dariau su faršu, kepiau paprastoje skardoje, bet labai ilgai ant silpnos ugnies ir pridengus skardą folija(neva bus panašu kaip kaime krosnyje keptas smile.gif). Nu, pasakiškai skanus gavosi, labai minkštas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo d-krall: 08 lapkričio 2010 - 17:32
Aš kepiau kugelį su vištiena čenakuose - labai skanu ir tikrai ilgai išlieka karštas drinks_cheers.gif
Virtą vištieną pakepinau su svogūnais ir supyliau į tarkes.
Atsakyti
QUOTE(Abai @ 2010 11 08, 19:09)
Aš kepiau kugelį su vištiena čenakuose - labai skanu ir tikrai ilgai išlieka karštas  drinks_cheers.gif
Virtą vištieną pakepinau su svogūnais ir supyliau į tarkes.

Mes irgi porą kartų čenakinėse kugelį su šonine kepėm, skonis pasakiškas bigsmile.gif
Atsakyti