Perskaičiau visą temą ir nesupratau: verdantį pieną pilat tik ką nuo ugnies nuimtą? Ar šiek tiek pravėsinat? Kiaušinius mušat po pieno supylimo ar prieš? Pagalvojau, kad jei užpilti verdantį pieną ant kiaušinių, tai ar jie neiškepa?
Virtuvėje retas svečias aš, bet nusprendžiau kepti kugelį.
Perskaičiau visą temą ir nesupratau: verdantį pieną pilat tik ką nuo ugnies nuimtą? Ar šiek tiek pravėsinat? Kiaušinius mušat po pieno supylimo ar prieš? Pagalvojau, kad jei užpilti verdantį pieną ant kiaušinių, tai ar jie neiškepa?
Perskaičiau visą temą ir nesupratau: verdantį pieną pilat tik ką nuo ugnies nuimtą? Ar šiek tiek pravėsinat? Kiaušinius mušat po pieno supylimo ar prieš? Pagalvojau, kad jei užpilti verdantį pieną ant kiaušinių, tai ar jie neiškepa?
Supilu piena verdanti ir pamaisau,poto kiausius.As kefyra megstu det labai purus gaunasi
QUOTE(Ausra1976 @ 2010 11 11, 16:00)
Supilu piena verdanti ir pamaisau,poto kiausius.As kefyra megstu det labai purus gaunasi
Tuomet matyt jokio skirtumo ką dėti ar kefyrą, ar pieną. Kitos dar ir grietinės deda.... Žodžiu ką rasiu šaldytuve, tą ir panaudosiu
Sveikos,
As virinta piena pilu ant krakmolo, kuris nusistovejes buna! tada toks tasus gaunasi, o kiausiniu niekad nededu, kam ju reikia
jie juk kietina!
Pas mane labai paprastas receptas, bet skanus
Dar svoguno galvute sutarkuoju, kai tarkuoju bulves, duoda toki pikantiska skoni, druskytes, pipiriuku ir svieziai keptu spirguciu su svogunu, virintas, karstas pienas ir viskas
buna gan riebokas, tai padazo jokio nedarau, valgau su grietine ir kefyru
Skanaus!
P.S. dar, kai bulves jau senos, as nusunkiu ir ispilu tas sultys, nes jos aitruma duoda, vietoj ju zalio vandens ir pieno dapilu!
As virinta piena pilu ant krakmolo, kuris nusistovejes buna! tada toks tasus gaunasi, o kiausiniu niekad nededu, kam ju reikia
Pas mane labai paprastas receptas, bet skanus
Dar svoguno galvute sutarkuoju, kai tarkuoju bulves, duoda toki pikantiska skoni, druskytes, pipiriuku ir svieziai keptu spirguciu su svogunu, virintas, karstas pienas ir viskas
P.S. dar, kai bulves jau senos, as nusunkiu ir ispilu tas sultys, nes jos aitruma duoda, vietoj ju zalio vandens ir pieno dapilu!
QUOTE(Irmama @ 2010 11 11, 18:47)
kiausiniu niekad nededu, kam ju reikia
jie juk kietina!
Aš dar su mama konsultavausi kugeliniais klausimais
O kad mamos kugelis skanus tikrai žinau ir visai jis ne kietas būna
Man skaniausias "skystas kugelis" (skystu vadinu tą pienu užplikomą) su įkeptais išmarinuotais vištų sparneliais
Šiaip jei kas dar kur kaime ar kur turit pas senelius kokius užsilikusį duonkepį pečių arba kažkas dabar prie sodybos ar sode turi panašiu principu įrengtą lauko židinį, kugelis ten gaunas nuostabaus skonio
Šiaip jei kas dar kur kaime ar kur turit pas senelius kokius užsilikusį duonkepį pečių arba kažkas dabar prie sodybos ar sode turi panašiu principu įrengtą lauko židinį, kugelis ten gaunas nuostabaus skonio
Sveikutės. Aš su kvailoku klausimėliu
Vienos rašėt, kad labai skanu su užvirusiu pienu kugelis, kitos- su grietine. O kartu abu galima sudėt?
dek blogiau tikrai nebus
,bet gal geriau kai iskeps grietines sliosa uzsimesi ant virsaus
o kad minkstutis butu i vidu kefyro ar pieno
QUOTE(Ausra1976 @ 2010 11 12, 14:07)
dek blogiau tikrai nebus
,bet gal geriau kai iskeps grietines sliosa uzsimesi ant virsaus
o kad minkstutis butu i vidu kefyro ar pieno 
O geriau kefyras ar virintas pienas?
Man kefyras geriau
kaip tik db pasoviau kugeli. Man skaniausias su karstai rukytom kiauliu ausytem.
Kugeli kepu dideli, per visa taip vadinama bleka. 5 kg. bulviu, 3 kiausiniai, 1 stikline virinto pieno, druska, pipirai, pakepintas svogunas, ausytes. 200 laipsniu kepa 1 val. gaunasi purus purus.
Kugeli kepu dideli, per visa taip vadinama bleka. 5 kg. bulviu, 3 kiausiniai, 1 stikline virinto pieno, druska, pipirai, pakepintas svogunas, ausytes. 200 laipsniu kepa 1 val. gaunasi purus purus.







