Įkraunama...
Įkraunama...

Kugelis

Virtuvėje retas svečias aš, bet nusprendžiau kepti kugelį.
Perskaičiau visą temą ir nesupratau: verdantį pieną pilat tik ką nuo ugnies nuimtą? Ar šiek tiek pravėsinat? Kiaušinius mušat po pieno supylimo ar prieš? Pagalvojau, kad jei užpilti verdantį pieną ant kiaušinių, tai ar jie neiškepa? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Supilu piena verdanti ir pamaisau,poto kiausius.As kefyra megstu det labai purus gaunasi
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2010 11 11, 16:00)
Supilu piena verdanti ir pamaisau,poto kiausius.As kefyra megstu det labai purus gaunasi


Tuomet matyt jokio skirtumo ką dėti ar kefyrą, ar pieną. Kitos dar ir grietinės deda.... Žodžiu ką rasiu šaldytuve, tą ir panaudosiu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
As virinta piena pilu ant krakmolo, kuris nusistovejes buna! tada toks tasus gaunasi, o kiausiniu niekad nededu, kam ju reikia g.gif jie juk kietina!
Pas mane labai paprastas receptas, bet skanus ax.gif
Dar svoguno galvute sutarkuoju, kai tarkuoju bulves, duoda toki pikantiska skoni, druskytes, pipiriuku ir svieziai keptu spirguciu su svogunu, virintas, karstas pienas ir viskas mirksiukas.gif buna gan riebokas, tai padazo jokio nedarau, valgau su grietine ir kefyru smile.gif Skanaus!
P.S. dar, kai bulves jau senos, as nusunkiu ir ispilu tas sultys, nes jos aitruma duoda, vietoj ju zalio vandens ir pieno dapilu!
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2010 11 11, 18:47)
kiausiniu niekad nededu, kam ju reikia g.gif jie juk kietina!


Aš dar su mama konsultavausi kugeliniais klausimais biggrin.gif tai ji visuomet deda kiaušinių ir ne vieną, o tarkim kokius 3-4, ji sakė taip skaniau, apie kietumą neužsiminė...

O kad mamos kugelis skanus tikrai žinau ir visai jis ne kietas būna thumbup.gif
Atsakyti
Man skaniausias "skystas kugelis" (skystu vadinu tą pienu užplikomą) su įkeptais išmarinuotais vištų sparneliais bigsmile.gif
Šiaip jei kas dar kur kaime ar kur turit pas senelius kokius užsilikusį duonkepį pečių arba kažkas dabar prie sodybos ar sode turi panašiu principu įrengtą lauko židinį, kugelis ten gaunas nuostabaus skonio nestuke.gif
Atsakyti
Sveikutės. Aš su kvailoku klausimėliu blush2.gif Vienos rašėt, kad labai skanu su užvirusiu pienu kugelis, kitos- su grietine. O kartu abu galima sudėt? blush2.gif
Atsakyti
dek blogiau tikrai nebus biggrin.gif ,bet gal geriau kai iskeps grietines sliosa uzsimesi ant virsaus mirksiukas.gif o kad minkstutis butu i vidu kefyro ar pieno mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra1976 @ 2010 11 12, 14:07)
dek blogiau tikrai nebus  biggrin.gif ,bet gal geriau kai iskeps grietines sliosa uzsimesi ant virsaus mirksiukas.gif o kad minkstutis butu i vidu kefyro ar pieno  mirksiukas.gif

O geriau kefyras ar virintas pienas? blush2.gif Nes sviestą su grietine ant viršaus pilsiu ax.gif
Atsakyti
Man kefyras geriau smile.gif
Atsakyti
manau geriausia išsibandyt abu variantus ir pasirinkt, kas labiau patinka smile.gif
Atsakyti
kaip tik db pasoviau kugeli. Man skaniausias su karstai rukytom kiauliu ausytem.
Kugeli kepu dideli, per visa taip vadinama bleka. 5 kg. bulviu, 3 kiausiniai, 1 stikline virinto pieno, druska, pipirai, pakepintas svogunas, ausytes. 200 laipsniu kepa 1 val. gaunasi purus purus.
Atsakyti