Kugeli as paprastai kepu ilgai, nes manau, kad jam labai daug skonio ir tokios geros konsistencijos priduoda butent ilgas kepimas ir daug pilu skysciu, jie bekepant isgaruoja(turiu omeny-pieno) o kugelis gaunasi toks susistovejes.Man patinka, kai nesijaucia jokiu tarkiu jame, o tik svelni maloni kosyte su minksta skurele.Siandien irgi kepiau kugeli su vistiena, nors man skaniau su kojytem, uodegytem, ausytem ir visokiom ytem
, nes kazkaip daugiau primena kaimiska kugeli. Nuo mazdaug 2,5kg. bulviu nusunkiau apie pusantros stiklines skyscio, nusodinau krakmola, supyliau i tarke, ismaisiau, uzplikiau 1,5 litro pienu, dejau vistienos ir kepiau 2,5 val. is pradziu 240temp. pusvalandi, paskui likusi laika 180temp.Bet dar priklauso ir nuo bulviu rusies, jei jau labai kokios skystos, tai maziau pieno reikia, o be to kitiems patinka, kai kugelis pjaustomas, tai gal jo isvis nereikia, cia skonio reikalas.
QUOTE(Srove @ 2010 11 21, 00:56)
Kugeli as paprastai kepu ilgai, nes manau, kad jam labai daug skonio ir tokios geros konsistencijos priduoda butent ilgas kepimas ir daug pilu skysciu, jie bekepant isgaruoja(turiu omeny-pieno) o kugelis gaunasi toks susistovejes.


Srove,kaip skaniai žiūrisi,niam ,niam,
Tavo nuorodoje,atradau,naujo,kugeliui,būtinai išbandysiu.
nemoku iskepti skanaus kugelio visada per kietas gaunasi
QUOTE(inguliux/lt @ 2010 11 24, 08:55)
O kaip kepat?
plikau bulves su verdanciu pienu, dedu kepintu lasinuku, svogunu nezinau gal per mazai as to pieno pilu, bijau kad bus per skysta
QUOTE(inguliux/lt @ 2010 11 24, 12:25)
plikau bulves su verdanciu pienu, dedu kepintu lasinuku, svogunu nezinau gal per mazai as to pieno pilu, bijau kad bus per skysta
Manyčiau, kad taip. Pabandykit daugiau pieno ir turėtų pavykti. Aš taip pat kepu, tai gaunasi minkštas jis pas mane
Man labai patinka kugelis keptas čenakiniuose induose, bet po to keikiuos juos gramdydama. Bandžiau ištepti aliejumi - vistiek baisiai apkibo
Gal kažko nežinau, ar jūs irgi vargstate su plovimu, gal yra kokia nors "paslaptis"?
Gal kažko nežinau, ar jūs irgi vargstate su plovimu, gal yra kokia nors "paslaptis"?
QUOTE(drugelis. @ 2010 11 27, 19:29)
Man labai patinka kugelis keptas čenakiniuose induose, bet po to keikiuos juos gramdydama. Bandžiau ištepti aliejumi - vistiek baisiai apkibo
Gal kažko nežinau, ar jūs irgi vargstate su plovimu, gal yra kokia nors "paslaptis"?
Gal kažko nežinau, ar jūs irgi vargstate su plovimu, gal yra kokia nors "paslaptis"?
Drugeli,
aš turėjau tokią pačią bėdą,kaip iš činakinių iškrapštyti likučius.
Bet,man draugė patarė,priš ruošiant reikia ištepti aliejumi ir juos įdėti į orkaitė,kad jie gerai sušiltų{tik reikiia išimti atsargia, kad nenudegtume rankų,ir tuomet juos su aliejumi reikia pasukioti,kad šonai būtų aliejuoti,ir tik tada pilama masė.
Čia toks pats principas su kepimo blėkutė,jeigu mes ištepsime ir įdėsime į orkaitę ,kad sušiltų kepinys atšoks geriau ,niekad neprilips
QUOTE(regna @ 2010 11 29, 22:23)
Drugeli,
aš turėjau tokią pačią bėdą,kaip iš činakinių iškrapštyti likučius.
Bet,man draugė patarė,priš ruošiant reikia ištepti aliejumi ir juos įdėti į orkaitė,kad jie gerai sušiltų{tik reikiia išimti atsargia, kad nenudegtume rankų,ir tuomet juos su aliejumi reikia pasukioti,kad šonai būtų aliejuoti,ir tik tada pilama masė.
Čia toks pats principas su kepimo blėkutė,jeigu mes ištepsime ir įdėsime į orkaitę ,kad sušiltų kepinys atšoks geriau ,niekad neprilips
aš turėjau tokią pačią bėdą,kaip iš činakinių iškrapštyti likučius.
Bet,man draugė patarė,priš ruošiant reikia ištepti aliejumi ir juos įdėti į orkaitė,kad jie gerai sušiltų{tik reikiia išimti atsargia, kad nenudegtume rankų,ir tuomet juos su aliejumi reikia pasukioti,kad šonai būtų aliejuoti,ir tik tada pilama masė.
Čia toks pats principas su kepimo blėkutė,jeigu mes ištepsime ir įdėsime į orkaitę ,kad sušiltų kepinys atšoks geriau ,niekad neprilips
Pasinaudosiu patarimu
regna, dėkui už patarimą, bandysiu
Kokia skani temele... Gaila, kad kol maziui pilva pucia negaliu valgyt sito gardumyno.
O kepu tai be pieno, bet gaunasi minkstas vistiek.I sutarkuotas, nenusunktas bulves imusu kiausi,itarkuoju svoguna, dedu pjaustytu lasinuku arba kokiu ausyciu rukytu, sparneliu vistos ar dar kazko, aisku druskos ir i ikaitinta orkaite minimum valandai.Visada minkstas gaunasi, nebent per mazai pakeptas, tada tarkiai jauciasi arba tiesiog kietas...
Beje, nuo orkaites irgi priklauso, nes su dujine taip gerai niekad nesigaudavo, o su nauja, elektrine tai super
Neisgaruoja, sandariai uzsidaro, todel maistas visada sultingai iskepa...jetus, kaip uzsinorejau...
O kepu tai be pieno, bet gaunasi minkstas vistiek.I sutarkuotas, nenusunktas bulves imusu kiausi,itarkuoju svoguna, dedu pjaustytu lasinuku arba kokiu ausyciu rukytu, sparneliu vistos ar dar kazko, aisku druskos ir i ikaitinta orkaite minimum valandai.Visada minkstas gaunasi, nebent per mazai pakeptas, tada tarkiai jauciasi arba tiesiog kietas...
QUOTE(inguliux/lt @ 2010 11 24, 09:55)
nemoku iskepti skanaus kugelio visada per kietas gaunasi 
as kepu paprastai kugeli
nuskustas bulves sutarkuoju, visada dedu apie tris - keturis svogunus. Juos taip pat sutarkuoju as su bulvine tarka. Tada imusu keturis kiausinius, druskos pagal skoni, ir pilu visa litra kefyro. Viska gerai ismaisau. Pilu truputeli aliejaus i forma ir supilu ismaisyta tarke, ir pasaunu i ikaitinta orkaite visai valandai. Kepu 200 laipsniu temp. ir su ventiletoriumiu. Gaunasi labai minkstas - purus, skanus, graziai apskrudes kugelis
Skanaus
Gal kam pasirodys, kad labai daug kefyro pilu, bet zinokit tikrai nera per daug









