Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo grupės

QUOTE(Jurlin @ 2007 12 15, 16:52)
pirma teigiama  4u.gif

Mano irgi ax.gif Esu girdejusi, kad jei motinos Rh teigiamas, o tevo neigiamas, tai nelabai gerai vaikeliui. Tiesa cia ar mitas?
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2005 11 03, 12:42)
Tai tada ir as prie retenybiu save priskirsiu ax.gif  blush2.gif As tai esu girdejusi, kad sia kraujo grupe turintys zmones daug dazniau turi nusiskundimu del sveikatos, nezinau kiek tame yra tiesos, bet mano sveikatele tai labai nekokia..... sad.gif

Mano I+,bet is gydytoju niekaip neiseinu...Jei ne pas viena,tai pas kita...Zodis,geriausiai apibudines mano charakteri-emocionali.
Atsakyti
QUOTE(applebee @ 2007 12 28, 10:13)
Mano irgi ax.gif Esu girdejusi, kad jei motinos Rh teigiamas, o tevo neigiamas, tai nelabai gerai vaikeliui. Tiesa cia ar mitas?

Žinau, kad blogai yra jei mamos ir nešiojamo kūdikio kraujas nesutampa, t.y., jei pas vieną neigiamas, o pas kitą teigiamas. Tada gali vaikiukas gimti su įvairiom ydom, tokiom kaip "kiškio lūpos", "vilko gomurys" ir pan. unsure.gif Nors dabar per nėštumą duoda kažkokius vaistus... nežinau tiksliai g.gif Taip buvo mano pusbroliui - susilaukė mergytės su šiomis bėdomis verysad.gif Dabar ji jau didelė mergina...
Atsakyti
QUOTE(Ivė @ 2008 01 04, 20:07)
Žinau, kad blogai yra jei mamos ir nešiojamo kūdikio kraujas nesutampa, t.y., jei pas vieną neigiamas, o pas kitą teigiamas. Tada gali vaikiukas gimti su įvairiom ydom, tokiom kaip "kiškio lūpos", "vilko gomurys" ir pan. unsure.gif Nors dabar per nėštumą duoda kažkokius vaistus... nežinau tiksliai g.gif Taip buvo mano pusbroliui - susilaukė mergytės su šiomis bėdomis verysad.gif Dabar ji jau didelė mergina...

na kiek as domejausi tai vaiko ir mamos kraujo grupiu rezuso konfliktas blogesnis yra mamai ir jei tai pirmas vaikelis tai nieko bloga,o stai su antruoju gali iskilt problemu jei pirmo nestumo metu nebus suleistas gamaglobulinas ar kaip ten jis vadinasi blush2.gif beje mano atveju tai taip ir buvo,nes mano kraujo grupe I- o vyro III+ o sunaus I+ taigi kadangi mano rezusas - o vaiko + tai man net 2 kartus leido tuos vaistukus ir paaiskino kad tai svarbu antram ir kitiems busimiems nestumams,nes jei nebus suleisti sie vaistai pirmo nestumo metu,tai veliau pastojus mamos organizmas ima gaminti antikunius pries vaisiu,todel ypac didele tikimybe persileisti 4u.gif o mano zirnis gime sveikut sveikutelis smile.gif tik vat nestumo antra puse buvo sunkesne,bet ar tai turejo itakos rezusu konfliktas nezinau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tisan @ 2008 01 04, 22:20)
na kiek as domejausi tai vaiko ir mamos kraujo grupiu rezuso konfliktas blogesnis yra mamai ir jei tai pirmas vaikelis tai nieko bloga,o stai su antruoju gali iskilt problemu jei pirmo nestumo metu nebus suleistas gamaglobulinas ar kaip ten jis vadinasi  blush2.gif  beje mano atveju tai taip ir buvo,nes mano kraujo grupe I- o vyro III+  o sunaus I+ taigi kadangi mano rezusas - o vaiko + tai man net 2 kartus leido tuos vaistukus ir paaiskino kad tai svarbu antram ir kitiems busimiems nestumams,nes jei nebus suleisti sie vaistai pirmo nestumo metu,tai veliau pastojus mamos organizmas ima gaminti antikunius pries vaisiu,todel ypac didele tikimybe persileisti  4u.gif  o mano zirnis gime sveikut sveikutelis  smile.gif  tik vat nestumo antra puse buvo sunkesne,bet ar tai turejo itakos rezusu konfliktas nezinau  rolleyes.gif

Labai džiaugiuosi, kad jums viskas gerai baigėsi 4u.gif
Atsakyti
II+
4u.gif
Atsakyti
Mano II + ir vyro II +, tai gal ir vaiko II+ ar gali būti kitokia?
Atsakyti
QUOTE(ingere @ 2008 01 07, 15:01)

vaikiukas gali tureti pirma kraujo grupe ir buti neigiamas ax.gif neaisku,ar jus su "grynai" antros grupes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingere @ 2008 01 07, 14:01)

grupe tai turetu tik II buti,o rezusas gali ir - but,nes pvz mano abieju tevu yra I+ o stai mano I- 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tisan @ 2008 01 08, 11:30)
grupe tai turetu tik II buti,o rezusas gali ir - but,nes pvz mano abieju tevu yra I+ o stai mano I-  4u.gif

viskas priklauso nuo teveliu genotipo ax.gif jei AA ir AA tai tikrai vaikiukas bus antros kraujo grupes,o stai jei abu teveliai bus Ao ir Ao tai vaikiukas gali buti ir pirmos kraujo grupes.mes zinome tik tai kaip yra fenotipiskai,tad geriau reiketu ne spelioti o vaikiukui ja istirti blush2.gif

o jei teveliai abu pirmos grupes tai pas tave ir turejo buti tik pirma grupe.

o kai teveliai jau turi II,III ar IV grupes va tada viskas ir prasideda 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vicule: 08 sausio 2008 - 22:44
III -.

Labai svarbu visoms gydytojoms įvairiose gyvenimo situacijoje, ypač kai esi nestuke.gif tai priminti. Kad laiku suleistų anti-D (Rh) gamaglobuliną.
Atsakyti
IV+
Atsakyti