Įkraunama...
Įkraunama...

Juka

Sveikos, parodysiu ir saviskes jukas, viena apie 1,7 m nuo zemes, kita apie 3.5m (jei ziureti po kaire kur matosi kolona, antras aukstas prasideda nuo 2.2m)
Dizioji jura porkta pries 1.5metus is forumietes, kita juka is kitos forumietes gauta pries koki pusmeti.

user posted image
Atsakyti
Su mano juka viskas gerai vešli( gal ir perdaug), labai graži, dailiai nuaugusi ,bet nebetelpa į kambarį remiasi į lubas trumpiname lapus, bet toks įspudis susidaro jog jai patinkatai ir auga kaip ant mielių, kaip manote jei ją nupjaučiau ar atželų?
Atsakyti
Nu kokie čia pas jus grožiai, mano tai nelabai gražį, atidavė pažįstama, tai buvo iš vis labai prastą, perlaistyta supuve daug šaknų, beveik be lapų, tai šiaip ne taip atgaivinau. Sakykit, man labai nepatinka, kai lapus naujus išleidžia, ir jie nulinksta, užlužta lapai, ar čia kokiu mineralų trukumas, kad neišlaiko lapų, ar čia pas visus taip? Ne taip kad nulinke butu, bet lapas tiesiog per pus užlužta, o tada negražus irtukimas pasidaro prie lapo, ir pabuvęs kiek laiko jau gelsta. Ir iš apačios mėgsta labai gelst, tai po kelis per savaite vis nukerpų.
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2012 12 30, 14:12)
Sveikos, parodysiu ir saviskes jukas, viena  apie 1,7 m nuo zemes, kita apie 3.5m (jei ziureti po kaire kur matosi kolona, antras aukstas prasideda nuo 2.2m)
Dizioji jura porkta pries 1.5metus is forumietes, kita juka is kitos forumietes gauta pries koki pusmeti.

user posted image

Kaip graziai atrodo juka namuose, kuriame aukstos lubos. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(-Ožiaragė- @ 2013 01 20, 18:25)
Kaip graziai atrodo juka namuose, kuriame aukstos lubos.  thumbup.gif

istikro ispudingai atrodo, kas ateina i svecius tikrai pasako oho biggrin.gif

tik va kai pasieks lubas, bus labai gaila pjaut..
Atsakyti
Štai maniškis nuskurdelis doh.gif gavau iš viso tik su 3 lapais biggrin.gif , po metų atsigavo, dabar štai tokia. Tik vat kažkas jei vis tiek nepatinka, lapus labai mėto, bet ir nauji auga greitai, ir lapai užlužta, tada pradeda gelsti, gal žinot, nuo ko? Ar čia ligą kažkokia, o gal trąšų trukumas?
user posted image
user posted image

Atsakyti
Sveikos, mano jukos lapai kažkaip pradėjo suktis į triubeles, kas čia jai nepatiko? Šiap labai žali, naujus leidžia, bet kažkas jai vis tik negerai turbūt? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonuko_mamka @ 2013 02 21, 17:13)
Sveikos, mano jukos lapai kažkaip pradėjo suktis į triubeles, kas čia jai nepatiko? Šiap labai žali, naujus leidžia, bet kažkas jai vis tik negerai turbūt?  ax.gif

mano irgi paskutini menesi labai daug lapu abi numete- panasu tiesiog nepatinka sis laikotarpis ir viskas, gali but kad oras per sausas, bet kai as tokia zinove tai galu ir ne i tema pasakyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2013 02 21, 22:11)
mano irgi paskutini menesi labai daug lapu abi numete- panasu tiesiog nepatinka sis laikotarpis ir viskas, gali but kad oras per sausas, bet kai as tokia zinove tai galu ir ne i tema pasakyt biggrin.gif

Aš irgi tokia ne profi, tik mylėtoja ax.gif Bet gal ikr teisybė, nes pas mane labai sausa, kažin jas purkšti galima?
Atsakyti
QUOTE(Jonuko_mamka @ 2013 02 22, 13:39)
Aš irgi tokia ne profi, tik mylėtoja  ax.gif  Bet gal ikr teisybė, nes pas mane labai sausa, kažin jas purkšti galima?

as apipurskineju, berods maziau meta bet vistiek meta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuomce @ 2013 02 21, 21:11)

Kažkada ir mano juka , kai tik ateidavo žiemos sezonas, mesdavo iš apačios stiebo lapus. Pasirodo, kad ypač nemėgsta perlaistymo šiuo laikotarpiu. Ši gėlė nemėgsta, kad žemė ilgai būtų drėgna, o ypač, kai vanduo dar ir lėkštutėje laikosi nesusigėręs. Jei kambaryje vėsiau -16-18 temp.-lapai sparčiai gelsta ir krenta. Dabar žiemą stengiuosi laistyti kartą per savaitę ir lapų nemeta. Purškiu, jei temperatūra būna 20 ir daugiau. Būti purškiamai patinka, ypač vasarą. Tada purškiu net kelis kartus per dieną. Pavasary visada numaudau po dušu, bet nestipria srove, nes gali nulinkti lapai. Dar meta lapus, kai stovi toliau nuo lango(4-6m). Tada viršūnėje auga labai šviesūs žali lapai. Nepatinka šalto oro srovės nuo balkono pusės, jei dar žemesnė temperatūra-lapai krenta labai sparčiai.

Lubas pasiekusią juką galima trumpinti norimame aukštyje. Daugelis jų jau parduodamos taip trumpintos. Vienas stiebas nupjautas ir užteptas kažkokia koše. Iš jo išaugę keli nauji stiebai.
Nupjautą viršūnę galima pamerkti į vandenį ir maždaug po mėnesio bus išleistos šaknytės. Tada sodiname į vazoną ir turime 2 jukas vietoj vienos turėtos.
Lapai užlūžta, nes auga per greitai. Tampa ištįsę ir silpnesni. Dar ,kai trūksta šviesos .
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2013 02 22, 23:22)

labai dekui uz issaiskinima. pas mane pora negerumu gaunas- kai vedinam papatlpa ji tikrai gauna salto oro gusiu, ir greiciausiai perlaistyta bus smile.gif reiks perstatyt i kita vieta. o pukst purskiu vos ne kadien. tiek kad pacios virsunes neina apipurkst smile.gif pas mane ji buvus nupjauta- turi dvi atsakas, tai nezinau kaip atrodus du kart pjauta smile.gif
Atsakyti