Įkraunama...
Įkraunama...

Prognozė - vaikiukas gims neįgalus.

as ir neleisciau nuzudyti vaikiuka,jei jis gimtu kitoks.
Atsakyti
Aš auginu mergaitę su klausos negalia, reikėjo didžiulių pinigų, kad pakeisti, padaryti operacijas, dabar kalba. bet nežinau puolu į neviltį, kai mūsų valstybė taip elgiasi: didina pvm, nuima kompensacijas, mažina neįgalumus, kad mano vaikas girdėtų toliau mums reiks aparatų pakeitimui 67000 + plius elementai po 2500lt per metus, džiovinimo blokeliai,o jei ligonių kasos neturės pinigų, tai bus iš vis pakeitimui 75000. o jei suges? Myliu be galo savo vaiką, džiaugiuosiu,globoju saugau, aš esu prieš nužudymą. Bet reikia pagalvoti ir viską pasverti bet finansinė našta kuri atsiras po keletą metų veda iš proto,nežinau kas geriau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vasareja123 @ 2010 09 30, 12:43)
Aš auginu mergaitę su klausos negalia, reikėjo didžiulių pinigų, kad pakeisti, padaryti operacijas, dabar kalba. bet nežinau puolu į neviltį, kai mūsų valstybė taip elgiasi: didina pvm, nuima kompensacijas, mažina neįgalumus, kad mano vaikas girdėtų toliau mums reiks aparatų pakeitimui 67000 + plius elementai po 2500lt per metus, džiovinimo blokeliai,o jei ligonių kasos neturės pinigų, tai bus iš vis pakeitimui 75000. o jei suges? Myliu be galo savo vaiką, džiaugiuosiu,globoju saugau, aš esu prieš nužudymą. Bet reikia pagalvoti ir viską pasverti bet finansinė našta kuri atsiras po keletą metų veda iš proto,nežinau kas geriau verysad.gif

Pasakykit ar įmanoma tiek uždirbti per penkerius metus?O ką vaikas kai paaugs jam ir bus skaudu, yra žiaurių vaikų, žmonių neneikim tik to.pati daug atkentėjau nuo žiaurių žodžių ir daug ašarų praliejau, o mes gera šeima, tvarkinga, kurie rūpinasi savo vaikučiais , myli juos globoja ir stengiasi jiem sduoti tai kas geriausia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasareja123: 30 rugsėjo 2010 - 14:42
Nežinau kas geriau, gal geriau reiktų sakyti - nežinau kas blogiau....
Negalia negaliai nelygu, ir gimimas kitokiam (kraupiai nuskambejo išsireiškimas - defektuotam) nelygu gimimui dar daugiau kitokiam.

Iš mamos pusės - visgi mano vaikas, išnešiotas, išmyletas, kaip jį dabar pasmerkti, nei ranka, nei širdis nekyla, auginsi ir mylėsi, ir nuo visų saugosi ("troškau pavirsti erele, kad užneščiau savo vaiką ant aukščiausios uolos, kad nei vienas žmogus nepasiektų ". "Gunlodos saga")

O iš vaiko? nežinia kiek metų kančios, gal prirakintam prie patalo, su pragulom, su skausmais, be vilties, kol nusikankinsi. Jei tik fizine negalia - tai dar ir širdies skausmas, kad niekada neauginsi savo vaiku, nevaiksciosi, nepatirsi meiles, pasimatymų, šeimos kūrimo ir t.t. džiaugsmų, matysi, kaip tavo tėvai sensta, nebeišgali tavim rūpintis, o tu nieko negali pakeisti, tik lauksi kol numirs tėvai, ir nenebus kam tavim pasirupinti, ir galiausiai lauksi pats mirties. Prisipažinkime sau, ar sioje vietoje norėtume būti pačios.

aišku vėl gi - negalia negaliai nelygu. klausos negalios nepalyginsi su cerebriniu, + aklumu, + protiniu neišsivystymu ir dar keliom ligomis sergančiu vaiku. Ir vel gi - kaip žinoti, ar ta negalia nebus pagydoma, ir vis gi - kiek stebuklu būna, kada nurašyti ligoniai paneigia visas gydytoju nuomones, arba gimsta sveikas vaikas, nors sakė gydytojai, kad bus be organų (kaip minėjo kažkuri mamytė).

Viena nuomone, kad negalima nurašyti neįgaliųjų, nekurkim tobulos visuomenės. Kita - žmogus, save vadinantis humaniu, pasmerkia savo gentainius daug didesnėms kančioms nei mirtis.
Aš manau, kad jos abi yra pagrįstos.
Atsakyti
7am nestumo menesy man medikai pasake,kad vaikas neigalus,jog jis bus tar si zmogus be galvos-gyvas lavonas. netikejau ju prognozem,neleidau zudyti ir mano margyte padare man gimtadienio dovana,gime sekancia diena ir su visom smegenelem. o ir medikai galuniu nemate,nors suskaiciavom bent simta kart, visi 20pirstuku. Medikai labai daznai klysta!!!! wub.gif
Atsakyti
4u.gif Mielos Mamytes .Na net nezinau ka ir bepasakyti tokiu klausimu - kiekvienas , absoliuciai kiekvienas atvejis yra labai asmeniskas. Ko gero tik sirdis , tik nuojauta ,turi kiekvienai is atsidurusiu tokioje situacijoje ,patarti ir pasnibzdeti kaip elgtis. As galvoju , kad Dievulis ir musu angelai sargai ,patvarko musu gyvenima ir likima taip , kaip yra reikalinga musu sielos augimui.Todel ta nuojauta , tuom sirdies ir samones krebzdesiu ir reiketu vadovautis - jokiomis ir NEI JOKIAIS pazistamu ar artimuju nuorodais , nuomonemis ir panasiai ir t.t..Kiekviena , pati savyje , turetu nusispresti - kiek yra stipri ir kiek yra pasiruosusi dvasiskai priimti tokia Dievo dovana.Mano sesuo gime neigali.Mano tevams Lietuvoje (atsiprasau labai , bet tai tikra barbaru salis neigaliu zmoniu atzvilgiu) Buvo labai nelengva ja auginti.Taciau , neziurint visu vargu ir nesusipratimu , mano sesuo dabar - budama neigali , raso mokslini darba , 8 kalbos laisvai ir yra puiki dukra ir sesuo nors ir tolima - nuostabi senu tevu paguoda....Niekas siame gyvenime neivyksta be prasmes .Nuo to kaip mes ta prasme priimsime , kaip susitvarkysime su isbandymu , priklauso - kokie mes esame , buvome ir galime buti . Beje , labai daugelis daktaru ( nu tikra Pasaulio provincija ta Lietuva) siule mano Tevams sesute atiduoti i invalidu namus, atsisakyti jos , net tvirtino , kad ji yra protiskai atsilikusi schmoll.gif . O mano sesuo yra dabar pats didziausias tevu ramstis(as gyvenu labai toli - uz juru mariu) ir viena is TIKRAI SVIESIAUSIU PROTU IR SIELOS atstoviu Lietuvoje.Taigi....
Atsakyti
QUOTE(zuza @ 2006 04 12, 23:30)
Leisk pasmalsauti, o kodėl Tu nebijai? Nebaisu, kad tavo vaikas, bendraudamas su neįgaliuku, pradės "beždžionauti", perims blogus įpročius ir pan.? Juk tai dažniausi argumentai, kokius tenka išgirsti, kai norima neįgaliukus izoliuoti  g.gif

as irgi nebijau - bent jau kai didysis bendrauja ar zaidzia su "kitokiais" vaikais - tik skatinu tokias draugystes, taciau kai dukra eina artyn ju - bijau, net labai. Ji nebemaza, be to gana auksta ir atrodo vyresne gal, bet turim kita sutrikima, kuris ner matomas is pirmo zvilgsnio, vaikas atrodo neaukletas, nemandagus - ir jei ji sutinka zmogu, vaika ar kazka netiketai, is anksto su ja apie tai nebuna kalbeta, nebuna aiskinta (o kartais ir buna, bet ji to nesuprato) - ji gali drebti i akis - kad "tu labai baisiai atrodai", "kad esi panasus i ragana ar bauba", "ar kas tau nukando koja", jei ji pasigilins i situacija daugiau - ji ir eisena pamegdzios, dar pakomentuos isvaizda, ir kodel ta teta toki "baisu" vaika vedes i kiema - nu cia is jos repertuaro doh.gif . Man del to labai buna geda, nesmagu, nezinau kaip elgtis, nes nu jos suvokimui nepakanka karta paaiskint, jos ir neuzciaupsi, neatidesi pokalbio unsure.gif , todel, jei matau kitoki vaika ar zmogu - ja paprasciausiai pasiaukiu pas save, pasitraukiam atokiau, nueinam nuo jo - bandau uzbegt nesmagumams uz akiu blush2.gif

pati bendraudama su neigaliu - nejauciu nei gailescio jam, nei kazkokios uzuojautos, jei reikia - galiu padet, bendrauju kaip su sau lygiu - nes manau ir esam lygus, tokie pat, ka gali jis, galbut negaliu as ir atvirksciai blush2.gif
Atsakyti
nieko nebūna be reikalo
man atrodo, kad atsisakius to, kas tau skirta, laimingesnis netapsi
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 08 27, 23:47)
as irgi nebijau - bent jau kai didysis bendrauja ar zaidzia su "kitokiais" vaikais - tik skatinu tokias draugystes, taciau kai dukra eina artyn ju - bijau, net labai. Ji nebemaza, be to gana auksta ir atrodo vyresne gal, bet turim kita sutrikima, kuris ner matomas is pirmo zvilgsnio, vaikas atrodo neaukletas, nemandagus - ir jei ji sutinka zmogu, vaika ar kazka netiketai, is anksto su ja apie tai nebuna kalbeta, nebuna aiskinta (o kartais ir buna, bet ji to nesuprato) - ji gali drebti i akis - kad "tu labai baisiai atrodai", "kad esi panasus i ragana ar bauba", "ar kas tau nukando koja", jei ji pasigilins i situacija daugiau - ji ir eisena pamegdzios, dar pakomentuos isvaizda, ir kodel ta teta toki "baisu" vaika vedes i kiema - nu cia is jos repertuaro doh.gif . Man del to labai buna geda, nesmagu, nezinau kaip elgtis, nes nu jos suvokimui nepakanka karta paaiskint, jos ir neuzciaupsi, neatidesi pokalbio unsure.gif , todel, jei matau kitoki vaika ar zmogu - ja paprasciausiai pasiaukiu pas save, pasitraukiam atokiau, nueinam nuo jo  - bandau uzbegt nesmagumams uz akiu blush2.gif

pati bendraudama su neigaliu - nejauciu nei gailescio jam, nei kazkokios uzuojautos, jei reikia - galiu padet, bendrauju kaip su sau lygiu - nes manau ir esam lygus, tokie pat, ka gali jis, galbut negaliu as ir atvirksciai blush2.gif

Hmm, mano draugė turi neįgalią sesę, cerebrinis paralyžius+protinė negalė...Jos mama labai daug dirbo su ja, vežiojo į Maskvą pas profesorius, vedė į bendrojo lavinimo mokyklą, galop baigė spec.mokyklą...Šiuo metu ji jau panelė, su tėvais gyvena Anglijoj:) Ji geba pasipildyti sau telef. sąskaitą, lydi kitus savo likimo draugus į užsiėmimus. Kai buvo vaikas, aš ją mylėjau kaip savo sesę smile.gif Nes tik ji galėjo pasakyti teisybę apie mano negražų šunį, bet niekada neįžeizdavo, o išsisukdavo: tavo Musė biški graži biggrin.gif Man lyg šiolei skamba jos pasakyti šitie žodžiai biggrin.gif Nereikia bijoti, čia ne Jūsų dukrelės problema, čia mūsų nebrandžios visuomenės problema, kad mes nemokam priimti kitokių nei esame patys doh.gif Stiprybės Jums ir sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasute.m @ 2011 11 01, 01:45)
čia mūsų nebrandžios visuomenės problema, kad mes nemokam priimti kitokių nei esame patys doh.gif Stiprybės Jums ir sėkmės 4u.gif

aš mokiausi soc pedagogiką ir psichologiją ir dirbau su neįgaliaisiais. visada prisimenu vieno dėstytojo pasakytus žodžius;
gal tai mes sveikieji esam neįgalūs. gal neįgalieji yra pilnaverčiai ir sveiki...
Atsakyti
Mano atvejis buvo toks: apie 18 sav buvo pamatyti dideli vaikelio apsigimimai (nebuvo issivyste inkstai). gydytojai sake, kad greiciausiai vaikelis iki gimdymo neisgyvens, o jei ir isgyvens - mirs vos gimes. Labai verkiau, pergyvenau, vyra pirma karta maciau toki palauzta. gydytojai pasiule daryti savaimini persileidima (tokio laiko tai jau buvo gimdymas). mes sutikome... gal kazkas mane del to smerks, bet tiesiog taip nusprendeme ir tas sprendimas pareikalavo labai daug valios pastangu, nenorejom matyti mirstancio vaiko vos gimusio. Po poros menesiu vel pastojau, sikart isnesiojau sveika berniuka, kuri myliu visa sirdimi.
Tik kas skaudziausia buvo is gydytoju puses, tai kai pabandziau pasiguosti vienai gydytojai, kuri mane lydejo i skyriu, ji tepasake: del manes tai gali nesiot ir gimdyt, bet jis vistiek mirs vos gimes verysad.gif
Atsakyti
NA MUSU ATVEJIS IRGI BUVO SU PASIRINKIMO TEISE. LAUKIAUSI DVYNUKU IR NUO PRADZIOS NESTUMO BUVO KAZKAS NE TAIP. MUM BUVO PROGNOZUOJAMA TAI KAD GALI VIENAS NUSTOTI VYSTYTIS. MUM DAVE TOKI PASIRINKIMA, BET NEREKOMENDAVO, KAD GREITINTI GIMIMA 26SAV. BET SU TOKIA TIKIMYBE KAD GALI NEISGYVENTI ABU BEGELBSTIN ABIEJU GYVYBES, ARBA NESIOTI KIEK GALIMA IR BANDYTI ISNESIOTI NORS VIENA. PASIRINKOME ANTRAJI VARIJANTA, DALINAI PASMERGDAMI MAZAJA ... VIENAS VAIKIUKAS AUGO LETAI IR GALIAUSIAI 30SAV. NUTIKO BAISIAUSIA- NUSTOJO VYSTYTIS. BUVO BAISIAUSIA KAS GALI NUTIKTI GYVENIME, SUPRAS TIK TOS , KURIOS TAI ISGYVENO NESIODAMOS NEGYVA KUDIKI PO SIRDIMI. NESIOJAU SVEIKA IR NEGYVA KUDIKI KARTU SAVO PILVELYJE IR TIKEJAUSI KAD VISKAS BUS GERAI IKI 36SAV. GIME SVEIKAS GRAZUOLIS BERNIUKAS, BET LABAI NOREJOSI KAD BUTU IR GIME ABU SVEIKI.
DAR PO SIAI DIENAI IR MANAU KAD DAR BUS ILGAI DVEJOJIMAS "O GAL BUTU BUVE VISKAS GERAI, O GAL..." NA BET YRA KAIP YRA. TURIU VAIKUCIUS DU: VIENA GLAUDZIU PRIE KRUTINES, KITA NESIOJU SIRDYJE
Atsakyti