Įkraunama...
Įkraunama...

8-9 nėštumo mėnesiai

QUOTE(meravigliosa @ 2010 08 09, 10:42)
mergaitės, man jau visą mėnesį svorio nė gramo nepriauga...  unsure.gif  ginė sako, kad nuo karščių, bet kas čia per "briedas"? (atsiprašau už tą žodį), ar ne paskutiniais mėnesiais turi daugiausia svorio augti? g.gif
valgau visko ir nemažai, skysčių pakankamai... jei "nuo karščių", gal dar kam taip sustojo svoris augt? g.gif

man svoris irgi neauga, bet pilvas ir gimdos aukstis dideja (gimdos aukstis atitinka visus reikalavimus). gydytoja sake, viskas ok. man atrodo, kad as pati svori metu (dingo lasinukai nuo sonu, koju, ranku), o vaikelis svori auginasi. gal buna ir taip g.gif
pagal dzinsu klesnes, svarkeliu rankoves as is tiesu atrodau kudesne, negu pries nestuma...
greit busiu kaip voras: diidelis apvalus pilvas ir plonytes rankytes bei kojytes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(besteller @ 2010 08 16, 16:09)
man svoris irgi neauga, bet pilvas ir gimdos aukstis dideja (gimdos aukstis atitinka visus reikalavimus).  gydytoja sake, viskas ok. man atrodo, kad as pati svori metu (dingo lasinukai nuo sonu, koju, ranku), o vaikelis svori auginasi. gal buna ir taip g.gif
pagal dzinsu klesnes, svarkeliu rankoves as is tiesu atrodau kudesne, negu pries nestuma...
greit busiu kaip voras: diidelis apvalus pilvas ir plonytes rankytes bei kojytes lotuliukas.gif

Smagu toms kurios taip ir islieka kudos, arba netgi kusta. Kitos nestumo metu kaip tik daug priauga, o dar ir pilvukas nemazas buna, tad sunku is vis.
Atsakyti
QUOTE(omsone @ 2010 08 15, 21:29)
Sveikos mamytes, prisijungsiu ir as prie jusu. Pasakysiu tik viena, kad tas laukimas yra labai sunkus, ypac siomis dienomis kai tokie karsciai. Jauvi dienos kaip negaliu visai iseiti i kiema, nes vos nenualpau, tik juoda akyse pasidare. Tai taip ir leidziu savaitgali prie teliko visa diena. Tad uzjauciu ir jus, nes siuo momentu visoms labai sunku. Dar pradejo kankinti gimdymo baime, ypac cia forume pasiskaicius kitu mamyciu gimdymo istoriju. Tad dabar nusprendziau maziau skaityti, kad nereiketu nerimauti.  doh.gif

Sveikute 4u.gif Jo tie karsciai visai isalino, buvau pas gine tai per 3sav.numeciau 1,5kg, jauciu nuo karsciu. Juk sitaip prakaituoju o ir valgau maziau, atrodo tik vaisiais ir darzovem soti galiu buti g.gif Pries nestuke.gif budavo neistrauksi manes is ezeriuko, o db geriausias draugas dusas lotuliukas.gif , tik jis mane ir gelbeja per karscius. Bet vis tikiuosi kad atves blush2.gif Ner ko nerimauti schmoll.gif prisiskaicius, juk kiekvienai buna skirtingai. Gal tiau bus labai lengvas gimdymas ax.gif , to ir linkiu 4u.gif juk negali zinoti schmoll.gif . Taip kad laukit ramiai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maskanyte @ 2010 08 17, 10:42)
Sveikute 4u.gif  Jo tie karsciai visai isalino, buvau pas gine tai per 3sav.numeciau 1,5kg, jauciu nuo karsciu. Juk sitaip prakaituoju o ir valgau maziau, atrodo tik vaisiais ir darzovem soti galiu buti g.gif Pries nestuke.gif budavo neistrauksi manes is ezeriuko, o db geriausias draugas dusas lotuliukas.gif , tik jis mane ir gelbeja per karscius. Bet vis tikiuosi kad atves blush2.gif  Ner ko nerimauti schmoll.gif  prisiskaicius, juk kiekvienai buna skirtingai. Gal tiau bus labai lengvas gimdymas ax.gif , to ir linkiu 4u.gif  juk negali zinoti schmoll.gif . Taip kad laukit ramiai 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aciu smile.gif . PAti bandau raminti save ir tiketi, kad viskas bus gerai. smile.gif Bet nerimas kaip viskas bus visviena yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(omsone @ 2010 08 17, 10:46)
Aciu  smile.gif . PAti bandau raminti save ir tiketi, kad viskas bus gerai.  smile.gif Bet nerimas kaip viskas bus visviena yra  g.gif

Na manau jauduliuko turi buti mirksiukas.gif juk laukemes savo dziaugsmiuku. Kur ruosiesi gimdyti?
Atsakyti
QUOTE(omsone @ 2010 08 16, 15:15)
Smagu toms kurios taip ir islieka kudos, arba netgi kusta. Kitos nestumo metu kaip tik daug priauga, o dar ir pilvukas nemazas buna, tad sunku is vis.

na, tas smagumas del kudumo irgi turi savo kaina: keturi menesiai siaubingo vemimo, pykinimas istisa diena net maisto kvapo neuzuodus, prasti kraujo tyrimai, ir svarbiausia, nervai, kaip ten tas maziukas auga, jei visas maistas ir vitaminai isvemti...aisku, didziulis antsvoris irgi nemalonu..bet ne visoms pasiseka tolygiai, reguliariai priaugti 8-10 kg ir numesti juos iskart po gimdymo...
Atsakyti
mano mazilys taip stipriai ir daug juda , atrodo kad nei minutei neapsiramina , jau apsivertes zemin galva , atsistojus labai apaudzia pilvo apacia , audzia klubus , beto labai eda remuo , ziauriai blogai akti miegu , skauda galva , valgyti visai nesinori . Nepatogu nei guleti , nei sedeti , nei stoveti ,. Zodziu tikras pragaras ,dar ir pilvas gan daznai keteja ....visai nesenei taip gerai jauciausi , ir se tau , neiisivaizduoju , kas bus toliau , dar 7 sav like... oi oi oi
Atsakyti
QUOTE(maskanyte @ 2010 08 17, 10:50)
Na manau jauduliuko turi buti mirksiukas.gif  juk laukemes savo dziaugsmiuku. Kur ruosiesi gimdyti?

Na as kai is Vilkaviskio, tai tikrai nenoriu gimdyti savo provincijos ligonineleje. Tad tarsiuose su Kauno Mazylio gimdymo namu daktarais. smile.gif Savo pirmaja mergaite taip pat gimdziau ten ir labai patiko smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(omsone @ 2010 08 19, 10:21)
Na as kai is Vilkaviskio, tai tikrai nenoriu gimdyti savo provincijos ligonineleje. Tad tarsiuose su Kauno Mazylio gimdymo namu daktarais.  smile.gif Savo pirmaja mergaite taip pat gimdziau ten ir labai patiko  smile.gif .

Mes taip pat apsisprendeme gimdyti ten pat drinks_cheers.gif , mat ten lankausi pas gine, o ir atsiliepimai geri 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinkaa @ 2010 08 11, 16:44)
seip 36 savaite echo dar priklauso.  4u.gif

ar aš ant kažkokios ne tokios gydytojos užtaikiau???? blink.gif jau prasidėjus 36 savaitė, buvau pas gydytoją, cituoju: "jei viskas gerai, antros echoskopijos nepriklauso". anot gydytojos viskas pas mane gerai, svoris nepaaugo vėlgi "dėl karščių", apimtys nepasikeitė, bet "vaikelis auga gerai"... koks čia gėris jei niekas neauga , nesikeičia, kraujo tyrimas prastas- hemoglobinas 102, bet "valgyk mėsą ir daržoves" ir echo neskyrė patikrinti... pačiupinėjo pilvą ir sako, kad nuo praeito karto paaugo. ar ji mane atsimena iš tų keliasdešimt ar dar daugiau nėščiųjų kur lankėsi per tuos mėnesius g.gif ir atsimena kaip ten buvo prieš mėnesį apčiupinėjus? aš pasimetus.... unsure.gif
Atsakyti
mielosios, klausimukas... kada vaikutis turi apsiversti ir jau nebesisukioti,ar nuo 36sav? ar jūs jaučiat pačios kur vaiko galvytė? 31sav kai buvo, jis pas mane sėdėjo...pasakykit prašau, jei neapsivers kur nete ieškot tų spec pratimų, kurie skatina apsiversti, ogal čia supermamoj apie juos kas rašė???
ačiū.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 08 19, 22:39)
mielosios, klausimukas... kada vaikutis turi apsiversti ir jau nebesisukioti,ar nuo 36sav? ar jūs jaučiat pačios kur vaiko galvytė? 31sav kai buvo, jis pas mane sėdėjo...pasakykit prašau, jei neapsivers kur nete ieškot  tų spec pratimų, kurie skatina apsiversti, ogal čia supermamoj apie juos kas rašė???
ačiū.

nelabai moku gražiai įkelti nuorodas, bet gali rasti:

http://www.supermama...hp/t552965.html
http://www.supermama...hp/t481079.html
http://www.supermama...t32423-100.html
http://www.supermama...p/t218-150.html

bent jau aš kiek apsičiupinėju - viršus pilvuko mano kaip ir minkštas, jokių kietesnių vietų nėra, nebent kai sukiojasi galiu užčiuopti nugarytę, užpakaliuką rolleyes.gif ir dar spyrius jaučiu ties šonkauliais, tai sprendžiau kad galvutė žemai, gydytoja tai patvirtino.

ar vaikiukas apsisuks priklauso ne nuo savaičių, o nuo vaikelio dydžio, pilvuko dydžio, vandenų kiekio, virkštelės prisitvirtinimo vietos ir ilgio... kai kurioms apsisuka kelios dienos iki gimdymo mirksiukas.gif knygose rašo, kad tik 4 proc. vaikiukų gimsta užpakaliuku žemyn

pratimai kiek teko domėtis - keturiom pabūti kaip šuniukui, ar net ant alkūnių pasirėmus paklūpoti keliskart per dieną, kad galva būtų žemiau už klubus. siūloma mintyse įsivaizduoti kaip leliukas apsiverčia. taip pat patariama vaikščioti, kažko ypatingo daugiau neišskaičiau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meravigliosa: 19 rugpjūčio 2010 - 22:04