kaip cia tuscia siandien visos prapuolusios
Sveikutės. Ką tik grįžau iš VMI. Nu, dėl to sodros mokesčio 9% ir 10% liepė pasiaiškint pačioj sodroj, jei vaikas iki 8 m. Ji nežinojo.Bendrai išaiškino taip (nuo pelno): su individualios veiklos pažymėjimu po Naujų lieka 15% gyventojų pajamų mokestis + 20% nuo pusės pelno sodrai + 9% sodrai (į šitą sumą įeina ir tie sumokėti kas mėn. 72 lt). Jei pelnas mažas, o įmokų įmokėta daugiau, skirtumo niekas negrąžins. Jei paskaičiuotas sodros mokestis gausis didesnis už (visų metų po 72 lt) įmokas, tada reikės damokėt. Bet akcentavo, kad įsigijus pažymėjimą, iškart įgyjama prievolė mokėti kas mėn. po 72 lt ligonių kasoms. Už visus metus iškart negalima. Na, gal aš ko ir nesupratau. Sodroj dar nesidomėjau. Nors sakė, kad ir šie % dar negalutiniai, paaiškės tik po naujų. Gali būti ne 20%,o 28 %.
QUOTE(žolelė @ 2009 12 22, 14:10)
Sveikutės. Ką tik grįžau iš VMI. Nu, dėl to sodros mokesčio 9% ir 10% liepė pasiaiškint pačioj sodroj, jei vaikas iki 8 m. Ji nežinojo.Bendrai išaiškino taip (nuo pelno): su individualios veiklos pažymėjimu po Naujų lieka 15% gyventojų pajamų mokestis + 20% nuo pusės pelno sodrai + 9% sodrai (į šitą sumą įeina ir tie sumokėti kas mėn. 72 lt). Jei pelnas mažas, o įmokų įmokėta daugiau, skirtumo niekas negrąžins. Jei paskaičiuotas sodros mokestis gausis didesnis už (visų metų po 72 lt) įmokas, tada reikės damokėt. Bet akcentavo, kad įsigijus pažymėjimą, iškart įgyjama prievolė mokėti kas mėn. po 72 lt ligonių kasoms. Už visus metus iškart negalima. Na, gal aš ko ir nesupratau. Sodroj dar nesidomėjau. Nors sakė, kad ir šie % dar negalutiniai, paaiškės tik po naujų. Gali būti ne 20%,o 28 %. 
Išgąsdinai,Ignace. Kodėl 60% ?
15%-gyventojų pajamų mokestis,
20% nuo PUSĖS pelno Socialinis draudimas t.y. pensijai( vistiek išeina 10%, nes tik PUSĖ PELNO)
9%- privalomasis sveikatos draudimas (tame tarpe ir tie72 lt)
VISO:34 % (nes tik nuo pusės pelno, šiais metais buvo 10% nuo viso pelno)
Na, jei Sodrai iš viso padidėtų iki 28%, tada viso išeitų 43% nuo pelno.
Gal aš nemokėjau išaiškint? Man lyg ir aišku. Su patalpomis man
Gal po naujų reiks labiau imt jautį už ragų. O dėl to, ar būtina komercinė paskirtis liepė klaust Higienos centre. Kaip visad, nieks nieko nežino...
20% nuo PUSĖS pelno Socialinis draudimas t.y. pensijai( vistiek išeina 10%, nes tik PUSĖ PELNO)
Bet kodėl man aiškino, kad Sodrai15 %nuo pelno, jei aš mokesčių tinklapy randu, kad nuo pajamų. Bet kokiu atveju aš dar mausiu ir į Sodrą.
QUOTE(žolelė @ 2009 12 22, 15:06)
Išgąsdinai,Ignace. Kodėl 60% ?
Gal po naujų reiks labiau imt jautį už ragų. O dėl to, ar būtina komercinė paskirtis liepė klaust Higienos centre. Kaip visad, nieks nieko nežino...
negazdinu
Sveikutės
Nu jo dėl tų mokesčių ir man skauda galva,aš bent jau kai kalbėjau sodroi,tai sakė nuo tos sumos skaičiuos tuos procentus kur mokėsime mokesčiams,nu bent jau aš taip supratau.
Bet čia suk galvą nesukus,ateis laikas mokėti ir bus viskas aišku,kaip pasakys taip ir bus,nes ten pas juos keičiasi kas mėnesį viskas
Nuo sausio pradėsiu atsidėdinėti(aišku jei bus iš ko),kad nebūtų didelis šokas kai pasakys kokią sumą reikia sumokėti
Nu jo dėl tų mokesčių ir man skauda galva,aš bent jau kai kalbėjau sodroi,tai sakė nuo tos sumos skaičiuos tuos procentus kur mokėsime mokesčiams,nu bent jau aš taip supratau.
Nuo sausio pradėsiu atsidėdinėti(aišku jei bus iš ko),kad nebūtų didelis šokas kai pasakys kokią sumą reikia sumokėti
Sveikos mergaitės:hi:
seniai matytos, seniai girdėtos
Buvau truputi apsirgus, tai vyras darbavosi ir kompo neturėjau
Vakarais tai mažasis mano neleidžia net prisėst - pavydas jį apima:cry:
SVEIKINU VISAS JUBILIATES
Nors ir pavėluotai, bet geriau vėliau nei niekada
Taip pat džiugu matyt naujų veidų
Man aiškino lygiai taip pat
seniai matytos, seniai girdėtos
SVEIKINU VISAS JUBILIATES
Taip pat džiugu matyt naujų veidų
QUOTE(vilite @ 2009 12 21, 23:21)
niu o man paaiškino kad mokėsiu tik kaid deklaruosiu tuos 15 10 ir 9 proc nuo pelno
nu tai **** jeigu nėra pas mane pelno tai kokio velnio aš čia turiu mokėti tuos kas mėnesi 72 lt kai man už metus nesigaus tokia suma 
Man aiškino lygiai taip pat
QUOTE(ingace @ 2009 12 22, 21:42)
visos matyt dirba