sveikutes.del pampersu manau galima gincytis,diskutuot labai daug,o mano nuomone daug kas priklauso nuo vaikucio.vienas seda noriai ansti kitas visai nenori.as dabar auginu trecia mazyli,dvi jau panos(13 ir 15m) tai jos nuo metu neleido det pampersu reke kaip 'karemos',nors dedavau tai tik tada kai reikdavo kur vaziuoti siaip budavo be ju,su maziuku (1,8)sunkiau nakciai vis dar dedu pampersus diena be ju jau seniai,bet buna visko

Pampersą dedamės tik nakčiai
bandysim atprasti....
(nei pietų miegui, nei į lauką einant, nei kelionėje pampersų nebenaudojam)

(nei pietų miegui, nei į lauką einant, nei kelionėje pampersų nebenaudojam)

mums greit 2metukai,mes pampersu atsisakes visai nesenei pries savaite,tai eidami miegoti suneliui dar dedu papmersus ir i lauka o namuose be ir sisi ir kaku papraso
mano mažyliui ne uzkalnu du metukai,bet dar ant puodo nedaro,nors ir kaip stengiuosi pratinti,atsiseda ir viskas ir baiges tuo kad padaro i kelnes,
diena pampersu jau senai nededu
pati nebesuprantu ar čia normalu ar jau reikia pradeti nerimauti

Mano maziui 1.9 ir ant puodo jis neeina
..nors as cia bedos nematau...cia yra laaaabai individualu..
Mano vyresnis sunus (jam dabar beveik 7m) jau 1.3 prasesi ir ne ant puodo o iskart i TUALETA!...(jam labai patikdavo padariu reikala nuleisti vandenuka
)
Vaikas pats daaugs iki puodo ir nereikia jo skumbinti..juk visa gyvenima su pampersais nevaiksciuos

Mano vyresnis sunus (jam dabar beveik 7m) jau 1.3 prasesi ir ne ant puodo o iskart i TUALETA!...(jam labai patikdavo padariu reikala nuleisti vandenuka

Vaikas pats daaugs iki puodo ir nereikia jo skumbinti..juk visa gyvenima su pampersais nevaiksciuos

QUOTE(vygita @ 2010 01 26, 16:10)
mano mažyliui ne uzkalnu du metukai,bet dar ant puodo nedaro,nors ir kaip stengiuosi pratinti,atsiseda ir viskas ir baiges tuo kad padaro i kelnes,

Labutis

mūsų panelė prieš porą mėnesių pradėjo "normaliai" prašytis ant puodo.. t.y. jau ir į lauką ir į kelionę, trumpesnę, galim važiuoti be pampersų, ir darželyje jų nebereikia, t.y. mes jų visai nebenaudojam. Keli pampersiukai likę tai juos retais atvejais panaudojam naktį, jei matau kad iš vakaro daug geria .. o šiaip būna kad naktį išmiega, kartais būna "avarijų". Bet kaip jau minėjo čia mamytės, turim paklodes, kurios neperšlampa, tai jei ir prisisioja, ryte mamytė viską išskalbia

Viskam savas laikas..

Labas mamytes
mano mazulis (2,5m) bet vis dar nakciai dedu pampersa. Labai retas atvejis, kai pampersas rytais sausas. Noreciau tiesti palute, bet..miega
, vartosi po visa lova, tai nesuku sau galvos ir uzdedu pampersa nakciai. O dienomis jau senai ju atsisakem, daro tualete vyriskai
Manau ateis laikais ir ju nereiks visai

mano mazulis (2,5m) bet vis dar nakciai dedu pampersa. Labai retas atvejis, kai pampersas rytais sausas. Noreciau tiesti palute, bet..miega

Manau ateis laikais ir ju nereiks visai

QUOTE(medlink @ 2010 02 04, 11:48)
Aidui dabar 1m.9mėn ir miegam su pampersu
namuose dedu tik nakčiai, bet lopšelyje vaikas priverstas visą dieną būti su pamperiu
tai turbut dar teks su jais padraugauti...

o kodel priverstas?
Maniske pradejo eiti i darzeli 1,8 ir susitariau su aukletojom, kad paliksiu be pampersu, nors i puoda tik namie prasydavosi, prie svetimu dar bijodavo. Palikavau svariu kelniu ir perrengdavo jei prisidarydavo. Ir labai greit pradejo ir darzeli prasytis, nepatinka gi slapiai but

QUOTE(vygita @ 2010 01 26, 15:10)

Mes pradejom pratinti ant puodo metuku, is pradziu viskas puikiai - sededavo ir padarydavo, bet kazkas nutiko ir nustojo sestis, riesdavo nugara, saukdavo ir pan. Tai nusprendem jo nekankinti ir palaukti...laukem laukem, vis retkaciais pabandydami, bet jokiu pokyciu nebuvo. Kai suejo pusantru metu nusprendem, kad jau laikas imtis aktyvesniu veiksmu. I r pradejom sodinti ant puodo siulydami paziureti teletabius ar koki kita filmuka. Kadangi jis televizoriu ziuri retai, o filmukus dar reciau, tai mums puikiai isdege. Jis noredavo paziureti filmuka ir atsisesdavo - taip atsikratem puodo baimes

O del padarymo, tai is pradziu nieko nepadarydavo irgi tik i kelnes paskui, bet kazkada kai jis nemate pripyliau vandenuko- atseit jis padare... o tada su teciu jau gyrem gyrem ir sakem, kad reikia ispilti ir nuleisti vandeni. Vandens nuleidimo dziausgma butina isnaudoti pratinant ant puodelio, kiek zinau, daugeliui vaiku - tai nuostabus atradimas.Beje, kadangi filmukas ilgas, tai anksciau ar veliau padarydavo. O dabar jau ismokom tik atsisest ir padaryt is karto- tai kitakart ir filmuko nespeji ijungt.

Taigi dabar pampersas tik nakciai.
Viskas bus gerai, tik linkiu kantrybes

P.s. Dar galima vaikui kokio arbuzo duot pries sodinant, kad didesne tikimybe butu i ta puodeli ka nors padaryt.
Mes nuo 2m.atsikratėm pampersų visiškai net naktim nereikėjo dėti ir avarijų per tą laiką gal buvo dvi

Oi kaip as nelaukiu tu tokiu atsisakymu pampiu nakciai,oi bus vargelio jauciu,reiketu jau dabar po truputi uzsipirkinet lycnu uzvalkalu patalams,nors ant puodo sedim nuo kokiu 8men ir be problemos,pati dar nesipraso,bet kai pasiulau po valandikes atsisesti tai buna visko ir asaru ir begiojimu,o buna ir mielu noru atsiseda pati
Mamos o naudojat kokius patiesaliukus kad slapimas nepersigertu i ciuzini,kokius naudojat,vienkartiniu ar taip sakant tuos senoviskus siratikes

Mamos o naudojat kokius patiesaliukus kad slapimas nepersigertu i ciuzini,kokius naudojat,vienkartiniu ar taip sakant tuos senoviskus siratikes