Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinat iš vienos ar abiejų?

Aš maitindavau tik iš vienos. O kitą maitinimą duodavau kitą. Gal mano vaikų skrandukai maži, bet jie tik taip valgydavo. Po "mažai", bet dažnai biggrin.gif . Ir pieno kuo puikiausiai užteko, išmaitinau virš metų.
Atsakyti
Mes valgem is vienos per maitinima, o kai buvo momentai kad truko tai is abieju traukdavo per viena maitinima. Naktimis iki kokio 6 menesio dar vartemes su mazaja kaip ant iesmo, o poto jau ant vieno sono visa nakti, tai iskart pastebejau kad vienoj kruti daugiau gaminasi nei kitoj
Atsakyti
QUOTE (gnyte @ 2004 04 23, 14:44)
ech, tai vadinas normalu is vienos... o kaip zinote kad pavalge? ar patys atstumia kad nebenori? maniske pavalgo o tada jau reikia jausti kada prasideda tiesiog ciulpimas ir migdymasis. kai neapsiziuriu, iki valandos issedime.

2.gif manasis tai irgi valgo iš abiejų, nors daktarai sakė jog maitinti visad iš vienos, na aš taip iš pradžių dariau, bet turėdavom valgyti vos ne kas valandą, doh.gif Tai po to pradėjau duoti abi, ir krūtys lyg suvienodėjo, o tai būdavo viena visad didesnė huh.gif
O Skirmantukas irgi ilgai valgo, aš nakti net užsnūstu blink.gif
Valgom kaip ir jūs kitą katą ir valandą 2.gif 2.gif 2.gif 2.gif
Atsakyti
O as maitinu is abieju, tik nakti kartais duodu viena, nes bemaitindama uzmiegu. biggrin.gif Man zymiai smagiau, kai abi krutys tokio pat dydzio, o ir ligoninej patare per viena maitinima duot is abieju krutu atsigert smile.gif
Gnyte, maniskis irgi labai ilgai ciulpdavo, kai maziukas buvo, dabar jau greit pavalgo smile.gif
Atsakyti
Maitinau is pradziu kiekviena maitinima vis is kitos kruties sau ramiai, kol neperskaiciau pries savaite, kad reikia maitint per viena maitinima is abieju....Na ir prasidejo karas blink.gif Isvalgo viena, o as jam visokiais budais bandau dar antra igrust ohmy.gif Jei pasisekdavo - dziaugdavaus neilgai - iki ispudingo atpylimo. Tai stai - nervinaus iki siandienos, kol gydytojos nepaklausiau siandien kaip ten is tiesu su tom krutim.... Pasirodo, is vienos reikia....O as taip jaudinaus ir prievartavau savo maziu rolleyes.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE (Driade @ 2004 04 27, 21:57)
. Tai stai - nervinaus iki siandienos, kol gydytojos nepaklausiau siandien kaip ten is tiesu su tom krutim.... Pasirodo, is vienos reikia....O as taip jaudinaus ir prievartavau savo maziu  rolleyes.gif  tongue.gif

oi, prievartauti tai tuebut nereikia;) nors man gaunas kankinti.. noriu kad valgytu is vienos, bet taip gaunas tik nakti, kai tarpai retesni. o diena migdau migdau kad daugiau neprasytu.... gal vis tik reik nebijoti is dvieju duot. pastebejau, kai vienu kartu is abieju privalgo, tai miega ilgiau.
siaip man kartais baisu is dvieju duot, nes isivaizduoju, kad sekanciam maitinimui nebus pieno, tai taip tipo saugau viena kruti..., dar baisu kad jei tiek daug valgo, labai priaugs, ir dar atrodo kad gal ji nezino kiek jai reikia - kiek duodu, tiek valgo - nes zysti nori. oi, kiek cia tu baimiu pilna, protu lyg ir tureciau suvokt, jei nepavalge, dar nori, kuo dazniau duosi, to daugiau pieno, bet....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gnyte: 01 gegužės 2004 - 09:03
As tai maitinu kikviena karta vis is kitos kruties, nebent jau buna labai nerami, o viena kruti jau istustinus, tai tenka duoti ir antra.
O del ko reikia duoti abi krutis?
Atsakyti
QUOTE (gnyte @ 2004 05 01, 05:58)

siaip man kartais baisu is dvieju duot, nes isivaizduoju, kad sekanciam maitinimui nebus pieno, tai taip tipo saugau viena kruti..., dar baisu kad jei tiek daug valgo, labai priaugs, ir dar atrodo kad gal ji nezino kiek jai reikia - kiek duodu, tiek valgo - nes zysti nori. oi, kiek cia tu baimiu pilna, protu lyg ir tureciau suvokt, jei nepavalge, dar nori, kuo dazniau duosi, to daugiau pieno, bet....

Pienas pasigamina per 15 minuciu, tad tikrai nebijok, kad pritruksi, duodama abi wink.gif O del priaugimo... Maitinant tik mamos pienuku, nutukimo pavojaus nera, net jei vaikas ir priaugs daugiau svorio, riebaliukai greit istirps. Vaikiukai labai gerai zino, kiek jiems reikia pienuko, tad nemarink maziaus badu laugh.gif Jei yra per didelis noras zisti, galima duoti ciulptuka wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Momo @ 2004 05 07, 17:03)
O del priaugimo... Maitinant tik mamos pienuku, nutukimo pavojaus nera, net jei vaikas ir priaugs daugiau svorio, riebaliukai greit istirps.

Paskutiniu metu šis teiginys man sukelia daug abejonių... g.gif Va, mano draugė savo sūnų maitina krūtimi. Per pirmą mėnesį vaikinukas (arba vyriškis, kaip ji jį vadina) sugebėjo priaugti 3 kg! blink.gif Dabar jam pusė metų, sveria turbūt kokia 12kg, ir tikrai yra nutukęs ir storas. dry.gif
Atsakyti
QUOTE (Dilma @ 2004 05 09, 06:36)
Paskutiniu metu šis teiginys man sukelia daug abejonių... g.gif Va, mano draugė savo sūnų maitina krūtimi. Per pirmą mėnesį vaikinukas (arba vyriškis, kaip ji jį vadina) sugebėjo priaugti 3 kg! blink.gif Dabar jam pusė metų, sveria turbūt kokia 12kg, ir tikrai yra nutukęs ir storas. dry.gif

Taip, storas, kol maziukas. Bet riebalai, sukaupti is motinos pieno, greit istirpsta. Taip bent jau gydytojai sako. As irgi pazistu vaika, kuris buvo maitinamas mamos pienu ir augo beprotiskais tempais. Dabar jam 12 metu, o tikrai nepasakytum, kad kudikystej buvo storulis smile.gif
Atsakyti
Tai pasiziurejau dar karta i savo stora mokslu apie maitinima krutimi knyga ir galiu tiek pasakyti: jei pieno yra mazai, tai reikia maitinti is abieju krutu (ne trumpiau kaip po 30 min. is kiekvienos); jei pieno daug - maitinti tik is vienos kruties. Jei pieno normaliai, tai vaikas pats parodo ar jam jau gana vienos kruties ar reikia ir antros. Jei vaikas neramus, irzlus, verkia, iesko kruties - tai zenklas, kad reiketu dar maistelio...

Svarbu per anksti neperkelti prie kitos kruties (visas pieno "leidimo" ir istraukimo ciklas uztrunka apie 30 min, gali buti 2 pailsejimai (kai atrodo, kad kudikis tik laiko isikandes kruti ir nieko neveikia - jis laukia, kol krutyje bus atpalaiduota sekanti pieno doze)), nes pirmiausia istraukiamas liesas pienas atsigerimui, po to riebesnis pavalgumui, o pabaigai lieka pats riebiausias uzsigardziavimui. Del to vasara, kai karsta ir vaikas nori tik atsigerti, gali buti tokiu situaciju, kai vaikas trumpai pazinda kruti ir daznai jos reikalauja - nori tik atsigerti.

Nutukimu gali pasitaikyti ir maitinat mamos pienu, bet gerokai reciau nei maitinant dirbtiniais pakaitalais.

Tokios tai teorijos. As matinadavau saviski is abieju kiekviena maitinima ir tas neretai uztrukdavo po valanda.
Atsakyti
jooo, ir as susiduriau su sia problema...
as vis maitinau (mum dabar 2 savaites tik) viena karta is vienos, kita - is kitos. bet musu gydytoja su sesele labai spaudzia maitinti is abieju. o siandien atejo apziuros eilines, o as papasakojau, kad pora paskutiniu dienu maze nemiega dienomis (naktimis miega gerai). gydytoja jokiu trukumu nerado, tai nusprende, kad gal pieno truksta. taigi vel primygtinai pasiule maitinti is abieju.
dar nuejom pasisverem: +300 g prie gimimo svorio. issitraukiau visokias lenteles (ir amerikietiskas, ir lietuviskas): normalus tas prieaugis. ale gydytoja vistiek nepatenkinta tuo musu nemiegojimu...

o maitinti is abieju, tai man sunkiai gaunasi - kazkoks vaiko balamutinimas: karta atemus ar sulaukus, kol pati paleis, nebeisiulau nei kito papo, nei to paties...
Atsakyti