Jeigu svois auga normaliai, tai pieno netruksta. O gydytoja matyt koki straipsni paskaite ar kokius kursus isklause, kuriuose buvo pasakyti, kad maitinti tik is abieju krutu. Nemiegojimo priezastys gali buti ivairios, kaip ir rekimo - ne vien alkis. O jeigu jums geriau is vienos valgyti, tai taip ir darykit. O gydytojai galima pasakyti, kad maitini is abieju... Jei prades pvz. slapintis reciau kaip 6 k. per diena - tada jau reiktu rupintis, kad vaikas neprivalgo. Arba svorio nepriaugtu...
as maitinu is vienos. beje, mano drauge pagal gydytoju rekomndacijas maitindavo is abieju. Kai dukrytei buvo mazdaug 3-4men ji blogai miegojo, reke, mane, kad neuztenka pieno. Nu vienu zodziu istorija baigesi tuo, kad kai pradejo maitinti is vienos, viskas susitvarke. Ir isvadas gydytojai ir aiksu ji pati padare tokias: juk pirmiausia bega priespienis, o pats geriausias pienukas yra tas 'galinis". Tai jei pavalgo is vienos to priespieno (kas beveik tolygu vandenukui), paskui pageria 'vandens' is kitos, tai pats maistingiausias pienukas lieka nesuvalgytas. Todel daug greiciau isalksta. O jei pati bandai rankom nutraukt ir atrodo nebega, tai dar nieko nereiskia. Ziurek, ar vaikas valgydamas ryja ar tik ciulpia. Jei matai, kad ryja, vadinasi jis sugeba istraukt ir krutis netuscia.
Nu cia tiesiog is praktikos. Bet as maitinu is vienos ir aciu dievui tuoj 8 men mano kleckui, bet pieno dar turiu
Nu cia tiesiog is praktikos. Bet as maitinu is vienos ir aciu dievui tuoj 8 men mano kleckui, bet pieno dar turiu

kaip mano dukrytė nori taip ir maitinu. jei pavalgius iš vieno papo dar prašo - duodu kitą. Šiaip ji turi savo nuomonę
ir jei nenori neįkiši. Pirmąsias savaites buvo sunkiau :nesuprantu soti , alkana, dar laikyti prie papo ar jau viskas. Dabar ką čia jau mama asė
. Kartais jei abu labai pritvinkę tai dar nevisai pabaigusiai tuštinti vieną papą pakišu kitą, kad kiek nutrauktų pieno ir nereikėtų man kankintis, bet taip jau retai bebūna.

QUOTE (Driade @ 2004 04 27, 21:57) |
Maitinau is pradziu kiekviena maitinima vis is kitos kruties sau ramiai, kol neperskaiciau pries savaite, kad reikia maitint per viena maitinima is abieju....Na ir prasidejo karas ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pas mane buvo ta pati istorija. Pediatre pasakle duoti is abieju krutu, tai maniskis galu gale isrinko ta kruti , kurioje buvo daugiau pieno ir gal jam lengviau buvo

Taip kad nekartokite mano klaidos, manau reikia duoti is vienos kruties viena maitinima, is kitos- kita.
Tai nusiraminau jusu nuomones paskaicius. As dazniausiai per viena maitinima tik viena kruti duodu, nes maze uzmiega bezisdama, o as vis pergyvendavau, kad reikia is abieju maitinti, bandydavau ja zadinti, bet veltui. Tai dabar jau nesuksiu galvos, viena maitinima is vienos, kita is kitos

Aš iš pradžių maitindavau tik iš vienos krūties vieną maitinimą, nes tiek dukrai užteko. Nelogiška būtų per prievartą atimti iš vaikučio vieną krūtį ir duoti kitą, nes juk pienas skirtingas būna pradžioj maitinimo ir gale. Iš pradžių jis būna skystesnis - kaip atsigėrimui, vėliau tirštesnis - pavalgymui. Tai jei atimsit iš vaikučio ir kišit kitą krūtį, taip ir liks kūdikėlis tik atsigėręs, bet nepavalgęs
Vėliau, kai dukra paaugo, pati pradėjo prašyti dar pienuko, tai maitinu iš abiejų dabar.
P.S. Neseniai klausiu dukros: "Ar skanus mamytės pienelis?"
Sako: "Skanus!"
Aš: "Saldus?"
Dukra: "Saldus"
Aš: "Rūgštus"
Dukra: "Nea"
Aš: "Sūrus?"
Dukra: rodo į vieną krūtį "Čia sūrus", į kitą "Čia saldus"

Vėliau, kai dukra paaugo, pati pradėjo prašyti dar pienuko, tai maitinu iš abiejų dabar.
P.S. Neseniai klausiu dukros: "Ar skanus mamytės pienelis?"
Sako: "Skanus!"
Aš: "Saldus?"
Dukra: "Saldus"
Aš: "Rūgštus"
Dukra: "Nea"
Aš: "Sūrus?"
Dukra: rodo į vieną krūtį "Čia sūrus", į kitą "Čia saldus"

QUOTE |
P.S. Neseniai klausiu dukros: "Ar skanus mamytės pienelis?" Sako: "Skanus!" Aš: "Saldus?" Dukra: "Saldus" Aš: "Rūgštus" Dukra: "Nea" Aš: "Sūrus?" Dukra: rodo į vieną krūtį "Čia sūrus", į kitą "Čia saldus" |
prajuokinai

Pradzioj bandziau is abieju, bet mano pienas taip stipriai begdavo, kad mazylis vis springdavo ir vos spedavo ryti, tada isgirdau patarima duoti tik is vienos per viena maitinima, tai viskas ir susitvarke.
Mano viena krūtis visada didesnė. Taip yra todėl, kad viena išvalgyta, o kita pilna. Aiškai matosi iš kurios maitinta, o iš kurios ne. Jei visada viena didesnė, tai nžn, gal iš vienos labiau mėgsta žįsti, o iš kitos mažiau. Šiaip nenustebčiau, jei kairė būtų mažesnė už dešinę.
Mano kairioji visada buvo pilnesne ir didesne. Dukryte labiau mego valgyti is kairiosios, ir man patogiau buvo maitint, tai ja dazniau ir "naudojom". I maitinimo pabaiga (apie 6-7 men) mano grazuole pradejo pykti, kai pavalgiusia is vienos megindavau apsukti prie kitos kruties. Tai tekdavo visaip gudraut, kad tik istrauktu pienuka. Pabaigoj buvo visai nesamone - viena krutis budavo pilna pieno, o kita sumazejus. Su laiku viskas (beveik) susilygino.
Manau reikia stengtis maitinti is abieju, kad abiejose pienukas gamintusi. Siaip asimetrija yra pas daugeli.
Manau reikia stengtis maitinti is abieju, kad abiejose pienukas gamintusi. Siaip asimetrija yra pas daugeli.

Mano dešionioji krūtis taip pat didesnė nei kairioji. Joje ir pienelio daugiau. Vyras juokauja, kad gavo žmoną su broku.
Iš tiesų, šiek tiek nepatogumų yra, kai reikia prisitaikyti naują liemenėlę. Nes pas mane akivaizdžiai matosi
. O juk taip noris apsirengti aptemtą maikutę. Tikiuosi su laiku krūtys taps vienodos.