Įkraunama...
Įkraunama...

Danijos Plepučių Receptų skrynelė

Moliūgų pyragas

Kai sesuo išgyrė, žiūrėjau skeptiškai, bet kai pabandžiau - mano favoritas 4u.gif
500 g tarkuoto moliūgo
2 kiaušinių
1 stikl. cukraus
3 stikl. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,4 stiklinės aliejaus
džiovintų vaisių, jei rasite spintelėje

Į sutarkuotą moliūgą pilam cukrų, aliejų, kiaušinius ir išmaišom.
Suberkiam miltus, kepimo miltelius ir vėl išmaišom. Tuomet jei dedam, tai dedam džiovintų vaisių ir dar kartą išmaišom. Tešla gaunasi tiršta.
Tešlą supilamį formą ir kepam 170-190 temperatūroje apie 40-50 min. Įsmeigus pagaliuką jis nelieka sausas, nes pats pyragas šlapias.

user posted image

user posted image

Paimta iš čia

Moliūgų pyragas su varške

Tešlai reikės: 1,5 stiklinės miltų,
200 g sviesto,
4-5 valg. šaukšt. cukraus,
1 kiaušinio,
trupučio vandens.

Įdarui reikės: 500 g moliūgo piure,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 stiklinės cukraus,
1 citrinos sulčių,
750 g varškės,
5 kiaušinių,
2 valg. šaukšt. krakmolo,
tarkuotos citrinos žievelės,
2 valg. šaukšt. cukraus pudros,
1,5 stiklinės cukraus.

- Pirmiausia pasidarykite tešlą: sviestą sukapokite, tada sudėkite miltus, cukrų, kiaušinį ir vandenį. Išsukite mikseriu ir susukę į kamuoliuką ir įdėję į maistinę plėvelę atšaldykite 30min. šaldytuve.
- Per tą laiką moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą kartu su 100ml. vandens, pusės citrinos sultimis, vaniliniu cukrumi bei 50g. paprastojo cukraus. Virkite 15min., o tada padarykite piure (sutrinkite su blenderiu) ir atšaldykite (man geriausiai vėsta lauke).
- Tešla išklokite kepimo formą (jei manot kad gali prisvilti - ištepkite riebalais) ir pašaukite į orkaitę 15min. 200 laipsnių temperatūroje.
- Įdarui sumaišykite varškę, tarkuotą citrinos žievelę, su cukrumi išplaktus trynius, krakmolą ir citrinos sultis. Baltymus išplakite atskirai iki standžių putų ir kartu su moliūgų piure supilkite į varškės masę, atsargiai išmaišykite. Ant viršaus užpilkite moliūgų - varškės kremą ir kepkite 50min. 200 laipsnių temperatūroje, kol parus.

Paimta iš čia
Atsakyti
QUOTE(Alaina @ 2010 11 29, 10:26)

man tie lavasai patinka: istepi pomidoru ar kt. padazu (skaniau kai astresnis), i vidu idedi konservuoto tuno ar kokiu kreveciu, daug tarkuoto surio, svogunlaiskio pjaustyto. tada ta lavasha kaip laishka suvynioti ir i orkaite :gaunasi ala meksikietiskas maistas

ir dar:
user posted image
sitie sausainukai labai skanu su tokiu uztepu: konservuotas tunas, 2 kiausiniai virti, svogunas, cesnakelio skiltele mazyte ir pora saukstu majonezo. druskytes pagal skoni.
tai visa ta mase pertrint su blenderiu ar kazkuom panasiu. tepti ant tu sausainuku ri skanauti. ilgai ant tu sausainiu negalima laikyt, nes jie sutyshta.

Atsakyti
Atkeliu Reginuko Remolado receptuka
QUOTE(Reginukas @ 2010 12 31, 16:09)
dar nedarem, ruosiames bandyti, va turiu toki recepta:
2 kietai virti kiausiniai
1 zalias pasterizuotas trynys
1 stikline aliejaus
2 saukstai acto arba citrinos sulciu
1 arb. saukstelis garstyciu
1 svogunas
2 nedideli marinuoti agurkeliai
1-2 anciuviai
1 stikline grientines
druskos pagal skoni

mikseriu pradzioje suplakam zalia tryny, alieju ir druska ir sudedam likusius produktus, zinoma supjaustytus arba sumaltus, viska sumaisome iki vienalytes mases, tikiuosi bus skanus, kai pabandysim butinai pranesiu, o jei tu pirmoji pasidarysi, irgi parasyk  :
4u:

Atsakyti
Šreko frikadeliai smile.gif (pagal Baronessen Caroline Fleming)

Reikes:
450 g vistienos farso (bet galima naudoti ir kitoki farsa)
100 ml aliejaus
2 skilteles cesnako
1 didelis maiselis spinatu (svieziu)
1 nedidelis smulkintas svogunas
1 valg.s. smulkintu petrazoliu
1 valg.s. smulkinto baziliko
druskos ir pipiru
Sviesto kepimui

Eiga:
Alieju, spinatus, cesnaka, svoguna, petrazoles ir bazilikus sumaisyti. (as pries tai spinatus susmulkinau)
Sumaisyti sita zalia mase su farso ir viska gerai ismaisyti.
Formuoti frikadelius ir kepti apie 4-5 min. ant kiekvieno sono.

Patiekti su bulvem arba juoda duona.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2010 02 06, 20:10)
Kalakuto krūtinėlė su Bešamelio padažu

user posted image


Gaminau. Labai skanu. MB liepe recepta uzsirasyt. Tiesa padauginau miltu, tai gavosi vos ne apkepas.
Atsakyti
QUOTE(vilmux0520 @ 2011 01 27, 13:05)
Gaminau. Labai skanu. MB liepe recepta uzsirasyt. Tiesa padauginau miltu, tai gavosi vos ne apkepas.

taip, labai skanus rolleyes.gif Daznai kepu thumbup.gif
Atsakyti
Zalios salotos

Reikes:
Indelio rucola salotu
1 pakelio/indelio svieziu spinatu
1 avokado
1 indelio "brøndkarse" (lietuviskai nepamenu kaip vadinasi)
4 valg.s. ryziu acto
2 valg. s. aliejaus
druskos

Nuplaukite salotas. Avokada supjaustykit gabaliukais ir viska gerai sumaisykit.
Idekit "brøndkarse", supilkit acta, alieju ir druska.

Skanaus!!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ruoniukas @ 2011 02 15, 11:06)
Pide ( mielinės bandelės su faršo & sūrio įdaru)
http://aguonele.blog...arso-surio.html

surio duona
http://nataliuncik.b...urio-duona.html

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Antira: 15 vasario 2011 - 11:18
QUOTE(starbee @ 2011 02 20, 22:53)
7g sausų mielių atitinka 20g paprastų (šlapių) mielių maišant rankomis
7g sausų mielių atitinka 10g paprastų (šlapių) mielių maišant duonkepei


Atsakyti
TOM YAM SRIUBA

Reikes:
1 litro naminio sultinio (as sumeciau i vandeni salieru, morku, pomidoru, kelis vistienos gabaliukus, svoguna – kai isvire, tada nusunkiau ir naudojau tik skystima)
3 kaffir laimo lapeliu
4 riekeliu galangal saknies
2 valg.s. zuvu padazo (fiskesauce)
2 citrinzoles stiebeliai
100 g sampinjonu

250 g kreveciu
cili pipiriuku
laimo sulciu
Kalendros lapeliu

I sultini sudet smulkiai suplesytus kaffir lapelius, galanga riekeles, citrinzole, sampinjonus ir smulkinta cili pipiriuka (kiek jo det, priklauso nuo to, kokio stiprumo sriubos norisi). Galima dar imest pomidoro, jei namie yra… 
Pavirti viska kelias minutes.
Supilti zuvu padaza.
Sudeti krevetes ir trumpai pavirti (negalima ilgai virt, nes krevetes pasidaro gumines).
Isjungti dujine ir paskaninti sriubyte laimo sultimis.
Supylus I lekstes, iberti smulkintu kalendros lapeliu!

Skanaus!!!
Atsakyti
KAVOS TORTAS

Tešla:
8 tryniai
240 g cukraus
160 g miltų
1 citrinos sultys
9 plakti baltymai

Kremas:
30-40 g naturialios kavos užpilo
3-4 šaukštai cukraus
3 tryniai
2 kiaušiniai
300 g sviesto

Punšas:
1/2 stiklinės vandens
60 g cukraus
1 apelsino sult


Trynius ištrinti su cukrumi, įpilti citrinos, gerai išplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaišyti. Tortinę iškloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min., geriausiai dieną preieš ruošiant tortą. Indelyje užplikyti stiprią kavą, pasaldinti, uždengti. Pašildyti ir perkošti. Ant garų ištrinti kiaušinius ir trynius su cukrumi, skirtus kremui. kai masė sutirštės, truputį įpilti kavos užpilo. Gerai ištrinti sviestą ir sumaišyti su atvėsusia mase. Visą laiką maišant, pilti likusį kavos užpilą. Pyragą padalyti į tris dalis, kiekvieną blyną pašlakstyti punšu (sumaišyti visus punšui skirtus produktus), paetepti kremu ir sudėti vieną ant kito. 20 min. įdėti į šaldytuvą, papuošti plakta grietinėle, džiovintais vaisiais.

Atsakyti
MAKARONAI SU TUNO PADAZU

Megstamu makaronu
5 prinokusiu pomidoru,
2 svogunu,
1 skardines tuno (as naudoju aliejuje)
baziliko
alyvuogiu

Kol verda makaronai supjaustyti svogunus, juos truputi pakepinti keptuveje. Tuomet deti tuna sie tiek pakepinti, ir deti pomidorus, pabarstyti baziliku pagal skoni ir vel pakepinti tol kol pomidorai pasidarys minksti ir susilies su kitais produktais. pries baigiant gaminti padaza sudeti alyvuoges ir baigti kepti. I lekste sudeti isvirtus makaronus ant ju uzpilti sita padaziuka.
Skanaus!
Atsakyti