Moliūgų pyragas
Kai sesuo išgyrė, žiūrėjau skeptiškai, bet kai pabandžiau - mano favoritas
500 g tarkuoto moliūgo
2 kiaušinių
1 stikl. cukraus
3 stikl. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,4 stiklinės aliejaus
džiovintų vaisių, jei rasite spintelėje
Į sutarkuotą moliūgą pilam cukrų, aliejų, kiaušinius ir išmaišom.
Suberkiam miltus, kepimo miltelius ir vėl išmaišom. Tuomet jei dedam, tai dedam džiovintų vaisių ir dar kartą išmaišom. Tešla gaunasi tiršta.
Tešlą supilamį formą ir kepam 170-190 temperatūroje apie 40-50 min. Įsmeigus pagaliuką jis nelieka sausas, nes pats pyragas šlapias.


Kai sesuo išgyrė, žiūrėjau skeptiškai, bet kai pabandžiau - mano favoritas

500 g tarkuoto moliūgo
2 kiaušinių
1 stikl. cukraus
3 stikl. miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
0,4 stiklinės aliejaus
džiovintų vaisių, jei rasite spintelėje
Į sutarkuotą moliūgą pilam cukrų, aliejų, kiaušinius ir išmaišom.
Suberkiam miltus, kepimo miltelius ir vėl išmaišom. Tuomet jei dedam, tai dedam džiovintų vaisių ir dar kartą išmaišom. Tešla gaunasi tiršta.
Tešlą supilamį formą ir kepam 170-190 temperatūroje apie 40-50 min. Įsmeigus pagaliuką jis nelieka sausas, nes pats pyragas šlapias.


Paimta iš čia
Moliūgų pyragas su varške
Tešlai reikės: 1,5 stiklinės miltų,
200 g sviesto,
4-5 valg. šaukšt. cukraus,
1 kiaušinio,
trupučio vandens.
Įdarui reikės: 500 g moliūgo piure,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 stiklinės cukraus,
1 citrinos sulčių,
750 g varškės,
5 kiaušinių,
2 valg. šaukšt. krakmolo,
tarkuotos citrinos žievelės,
2 valg. šaukšt. cukraus pudros,
1,5 stiklinės cukraus.
- Pirmiausia pasidarykite tešlą: sviestą sukapokite, tada sudėkite miltus, cukrų, kiaušinį ir vandenį. Išsukite mikseriu ir susukę į kamuoliuką ir įdėję į maistinę plėvelę atšaldykite 30min. šaldytuve.
- Per tą laiką moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą kartu su 100ml. vandens, pusės citrinos sultimis, vaniliniu cukrumi bei 50g. paprastojo cukraus. Virkite 15min., o tada padarykite piure (sutrinkite su blenderiu) ir atšaldykite (man geriausiai vėsta lauke).
- Tešla išklokite kepimo formą (jei manot kad gali prisvilti - ištepkite riebalais) ir pašaukite į orkaitę 15min. 200 laipsnių temperatūroje.
- Įdarui sumaišykite varškę, tarkuotą citrinos žievelę, su cukrumi išplaktus trynius, krakmolą ir citrinos sultis. Baltymus išplakite atskirai iki standžių putų ir kartu su moliūgų piure supilkite į varškės masę, atsargiai išmaišykite. Ant viršaus užpilkite moliūgų - varškės kremą ir kepkite 50min. 200 laipsnių temperatūroje, kol parus.
Tešlai reikės: 1,5 stiklinės miltų,
200 g sviesto,
4-5 valg. šaukšt. cukraus,
1 kiaušinio,
trupučio vandens.
Įdarui reikės: 500 g moliūgo piure,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 stiklinės cukraus,
1 citrinos sulčių,
750 g varškės,
5 kiaušinių,
2 valg. šaukšt. krakmolo,
tarkuotos citrinos žievelės,
2 valg. šaukšt. cukraus pudros,
1,5 stiklinės cukraus.
- Pirmiausia pasidarykite tešlą: sviestą sukapokite, tada sudėkite miltus, cukrų, kiaušinį ir vandenį. Išsukite mikseriu ir susukę į kamuoliuką ir įdėję į maistinę plėvelę atšaldykite 30min. šaldytuve.
- Per tą laiką moliūgo minkštimą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą kartu su 100ml. vandens, pusės citrinos sultimis, vaniliniu cukrumi bei 50g. paprastojo cukraus. Virkite 15min., o tada padarykite piure (sutrinkite su blenderiu) ir atšaldykite (man geriausiai vėsta lauke).
- Tešla išklokite kepimo formą (jei manot kad gali prisvilti - ištepkite riebalais) ir pašaukite į orkaitę 15min. 200 laipsnių temperatūroje.
- Įdarui sumaišykite varškę, tarkuotą citrinos žievelę, su cukrumi išplaktus trynius, krakmolą ir citrinos sultis. Baltymus išplakite atskirai iki standžių putų ir kartu su moliūgų piure supilkite į varškės masę, atsargiai išmaišykite. Ant viršaus užpilkite moliūgų - varškės kremą ir kepkite 50min. 200 laipsnių temperatūroje, kol parus.
Paimta iš čia