Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymas daugiabučiuose

Kaip sumažinti kaštus šildymui ir pan. rašo delfi

Nežinau, gal galioja tik Kaune

Kaip Kauno gyventojams sutaupyti 10 tūkst.Lt per metus
Atsakyti
Na manau bute turetu buti bent 18-19 laipsniu silumos viduje ziema g.gif , nors sia ziema buvo ir 15 tik ,tada be sildytuvo neissivertem,mazas vaikas butu susales,brr unsure.gif
Atsakyti
ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sindija: 10 lapkričio 2012 - 22:23
Labai aktualu mums kiek mokate uz dvieju kambariu buto sildyma Kaune? g.gif
Atsakyti
Sveikutes. Butu idomu pasiteirauti kiek mokate uz sildyma ir kiek mokesite veliau. Va as atsikrausciau su vaiku i 1 kambario buta, patikino mane, kad praiti nuomininkai nesiskunde nes labai silta buvo.patikejau, bet dabar kai lauke -3 ir ziuriu kad laaaabai salta namie apie 17 laipsniu gal. Kiek pas jus silumos bute? Tikiuosi, akd daugiau prades sildyti, juk svarbu ne saskaita, o siluma ir namu jaukumas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovitele78 @ 2012 12 01, 18:16)
Labai aktualu mums  kiek mokate uz dvieju kambariu buto sildyma Kaune? g.gif

Sildymas centrinis, butas Kauno centre, praeita ziema daugiausia buvo 550 lt. uz sildyma. Temperatura bute 24-26 laipsniai.
Atsakyti
QUOTE(Olimpiete @ 2012 12 08, 15:02)
Sildymas centrinis, butas Kauno centre, praeita ziema daugiausia buvo 550 lt. uz sildyma. Temperatura bute 24-26 laipsniai.

palanga...namas murinis..centrinis uzraktas-dabar 20 laipsniu ...nuo 24-26 tai man apsisuktu galva manau...daugiausiai esu mates 23 ziema... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Veneraa @ 2012 12 07, 22:45)
Sveikutes. Butu idomu pasiteirauti kiek mokate uz sildyma ir kiek mokesite veliau. Va as atsikrausciau su vaiku i 1 kambario buta, patikino mane, kad praiti nuomininkai nesiskunde nes labai silta buvo.patikejau, bet dabar kai lauke -3 ir ziuriu kad laaaabai salta namie apie 17 laipsniu gal. Kiek pas jus silumos bute? Tikiuosi, akd daugiau prades sildyti, juk svarbu ne saskaita, o siluma ir namu jaukumas 4u.gif

kazkur buvo parasyta,kad minimum turi buti 18 laipsniu,bet siaip,manau,kad bent 20 turetu buti...tada nereikes papildomu megztiniu ar pledu naudoti...zmogiskai jaustis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kasco E-robot @ 2012 12 08, 21:29)
palanga...namas murinis..centrinis uzraktas-dabar 20 laipsniu ...nuo 24-26 tai man apsisuktu galva manau...daugiausiai esu mates 23 ziema... g.gif
Papildyta:
kazkur buvo parasyta,kad minimum turi buti 18 laipsniu,bet siaip,manau,kad bent 20 turetu buti...tada nereikes papildomu megztiniu ar pledu naudoti...zmogiskai jaustis unsure.gif

Kai siais metais reguliavo radiatorius, tai sake, kad 22 yra jau auksciausia temperatura, kokios galima reikalaut smile.gif na, bet pas mus taip jau gaunas, kad be reguliavimo 24-26, o kai jau lauke labai salta buna, tai uzkaitina tiek, kad ir 26,5 buna. Esam iprate savuos namuos trumpom rankovem ir basi vaiksciot, o ir daznai pravedinam namus, pradarom langus, kad ileisti "sviezio" oro. Man asmeniskai geriau moket 100 lt daugiau, bet kad tikrai silta butu, negu 100 lt maziau ir vaiksciot su siltom kojinem. Kadangi visi megstam siluma, tai del to tikrai galva nesisuka smile.gif Miegojimui aisku kad reikia vesesnes temperaturos, tai miegamajame atidarom langa ir taip gaiviai pramiegam. Kauno centre visur kainos uz siluma panasios, tai ka mes mokam tikrai nera daugiausia, yra ir didesnes sumas mokanciu, bet kazkaip ten kambariuose tokios silumos nera. Net nezinau kas tai itakoja - gal kad namas senas, sienos storos, langus esame sudeje gerus, kokybiskus, tikrai sandarus. Radiatoriai ir naujoviski ir spiziniai, visi kaista vienodai puikiai.
Atsakyti
Nu 26.5 biski per ziauriai manau biggrin.gif Be reikalo kaip sakant tiek daug silumos kai reikia dar langus atidarinet o paskui dvigubai uz siluma moket. Manau zmogiska ziema vaiksioti su kojinem namuose ir su megztuku,na kad ir plonu. 20-21 manau zmogiskiausia kaip kazkas minejo.
Atsakyti
QUOTE(Veneraa @ 2012 12 11, 10:13)
Nu 26.5 biski per ziauriai manau  biggrin.gif  Be reikalo kaip sakant tiek daug silumos kai reikia dar langus atidarinet o paskui dvigubai uz siluma moket. Manau zmogiska ziema vaiksioti su kojinem namuose ir su megztuku,na kad ir plonu. 20-21 manau zmogiskiausia kaip kazkas minejo.

taip, sutinku, bet nieko negaliu pakeist. Kadangi sildymas centrinis, pati jo reguliuot negaliu, bendrijos pas mus nera, administruoja Kauno bustas. Galiu prasyt, kad administratorius sumazintu namo sildyma, bet tai kadangi namas didelis, ne visuose butuose sandarus langai, yra dar ir kampiniai butai, kurie tokia siluma pasigirti negali, taigi jei pas mane bus 21-22, tai kampiniuose tik 17, taigi kokia turim siluma siuo metu, tokia dziaugiames smile.gif As buciau uz kolektorine sildymo sistema, bet kad daug biurokratizmo tektu nueiti, o ir vienos noro neuztenka, reiketu daugiau norinciu, bet labiausiai tai zmones nori nieko nedaryti, o tik piktinis didelemis saskaitomis. Na, bet cia jau ne i tema.
Atsakyti
Jo mane zmones patys nervina su savo PASYVUMU. nori,kad viskas ant lekstutes padeta butu. Pavizdys pas mane:
Pas mane namie buvo apie 16 laipsnisu, ziauriai salta. Ejau i savo ta bendija, sake gerai ateis pas jusu silumininkas apziureti. Laukiu laukiu ir netaiena visa diena, tada vakare vel nuejau i ta benrija sakau kodel niekas neateina tada paskambino silumininkui ir jis atejo gal per 20min. Apziurejo ir sako: na nieko negaliu padaryt, 5 aukstas, teks buti taip, toks jau butas. Ir ka jus galvojat, jau vakare pajutau siluma,kad temperatura padidejo iki 19-20. Vis geriau nei nieko.Reikia dometis, lysti, aiskintis, ir tada galima gauti kokiu nors rezultatu. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Olimpiete @ 2012 12 11, 10:34)
taip, sutinku, bet nieko negaliu pakeist. Kadangi sildymas centrinis, pati jo reguliuot negaliu

Reikejo vasara pastatyti prie visu radiatoriu regiliavimo voztuvus, tada galima nors ir visai uzsukti, jeigu per karsta smile.gif
Atsakyti