QUOTE(Pacankė @ 2010 10 19, 11:01)
Labas rytas,
gal galit pasakyti, ką galėtu reikšti šis sapnas, sesuo sapnavo:
Sapnuoja kad važiuoja pasiimti savo dukrą (Rebeka) iš daržo, vaikas žaidžia ir sesuo eina pasišnekėti su auklėtoja ir sako auklėtojai " kas ten parašyta dėl likimo?" ir auklėtoja šifruoja kas parašyta lape ir sako "kad Rebeka mirs" ir sesuo pradeda verkti ir atsibunda su ašarom akyse.
Laba,
sapnas gali rodyti labai didelį sapnuotojos susirūpinimą ir nerimą dėl savo vaiko saugumo. Jei aš sapnuočiau tokį sapną, savęs perklausčiau, iš kur kyla tas stiprus nerimas dėl savo vaiko sveikatos ir saugumo? Ir kodėl būtent darželyje? Gal aš nerimauju, kad mano vaiku ten netinkamai rūpinamasi, gal jį skriaudžia? Gal yra kažkokių kitų ženklų, kad mano vaikučiui kyla (gali kilti) kažkokios grėsmės? Sesers reakcija (atsibudo su ašaromis) yra labai natūrali sapnuojant tokį sapną - jis yra iš tiesų emociškai sukrečiantis. Visi sapnai su mirties motyvu yra labai bauginantys. Bet jie nepranašauja mirties (nebent yra kažkokių priežasčių, kodėl turėtų, pvz, žmogus sergantis mirtina liga sapnuoja mirtį). Dažnai mirtis gali reikšti ne tik stiprias baimes ar nerimą dėl to, kad gali atsitikti kažkas baisaus, bet ir reikšti transformaciją. Jei mergaitė būtų vyresnė, mirties motyvas sapne galėtų reikšti, kad mergaitė pereina į kitą etapą, išsilaisvina iš tėvų pančių, tampa savarankiškesnė, kas irgi gali bauginti tėvus.
Papildyta:
QUOTE(Nosferatu @ 2010 10 19, 10:16)
Sveiki,
Šiąnakt sapnavau , kad man bevairuojant mašiną užpuolė vorai, vabalai. Pakeliu galva, mašinos vidinio stogo, aplipę vorų visokių ir virš galvos visi, ir krenta man pečių , galvos. Fui ...
Ką tai galėtų reikšti ?
Kaip vaižgantė ir rašė - mašina gali simbolizuoti sapnuotojos asmenybę, o tiksliau - jos jėgą, kryptingumą, tikslingumą. Visokie vabzdžiai, keliantys pasišlykštėjimą sapnuotojai, gali simbolizuoti sapnuotojos instinktyviąją prigimtį ir sapnuotojos santykį su ja. T.y. gal sapnuotoja negali pakęsti visokiausių instinktyvių savo (ar kitų žmonių) elgesio apraiškų, gal ji nori viską vertinti racionaliai? Gal jai vadovavimasis instinktais kelia labai negatyvius jausmus? Panašu iš sapno, kad savo instinktyvios prigimties ir impulsų neigimas trukdo sapnuotojai "vairuoti savo gyvenimo mašiną".
Kitas dalykas - jei sapnuotoją pultų tik vorai. Vorai, kai kurių simbolistų aiškinimu, atspindi sapnuotojos santykį su savo mama, ir ypač su ta mamos puse, kurios bijoma, privengiama, nes ji nėra maloni. Šitoj vietoj vėlgi galima analizuoti savo santykį su mama, ypač tuos santykių aspektus, kurie trukdo gyvenime veikti taip, kaip sapnuotojai norisi, trukdo siekti savų tikslų - vadovaujantis tokia simbolika, panašu, kad sapnuotojos gyvenime "mamos pilna". O gal pilna ne mamos - o kažko, kuo sapnuotoja labai bjaurisi. Simbolis turi būti aiškinamas pagal sapnuotojos situaciją, o ne sapnuotojos situacija pagal susapnuotą simbolį